Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Velkopáteční otázka: Jenom film - nebo něco víc? Kde se vzali hadi pod křížem? Dvojí obrácení bojovných ateistů. Představitele Krista dvakrát zasáhl blesk. Mezi životem a smrtí. Vstoupily do projektu nadpřirozené síly?

Velkopáteční otázka: Jenom film - nebo něco víc? Kde se vzali hadi pod křížem? Dvojí obrácení bojovných ateistů. Představitele Krista dvakrát zasáhl blesk. Mezi životem a smrtí. Vstoupily do projektu nadpřirozené síly?

29. 3. 2024

Tisk článku

Matej Gavlák připomíná na Velký pátek některé podivuhodné události, které před dvaceti lety provázely natáčení Gibsonova slavného filmu Umučení Krista

V polovině tzv. „nultých“ let proběhl nevídaný souboj mezi dvěma velkofilmy. Jeden byl esencí katolicismu, zatímco druhý naopak esencí antikatolicismu. Řeč je o Gibsonově/Caviezelově „Umučení Krista“ z roku 2004 a Howardově/Hanksově „Da Vinciho kódu“ z roku 2006. Kdy jindy připomenout první z nich, než právě dnes, o Velkém pátku. 20 let po jeho uvedení - a bouři nadšení a současně odmítání a vzteku, kterou vyvolal.

Umučení kontra Kód

V době uvedení obou filmů do kin jsem chodil na střední školu. Pamatuji si jednoho spolužáka, jak říkal: „Da Vinciho kód konečně světu ukáže, že křesťanství je falešné. Za pár let po něm nezůstane ani stín!“

Dnes už je zjevné, že naopak „Da Vinciho kód“ upadl do zapomnění. Ostatně sám hlavní představitel Tom Hanks ho nazval jedním ze svých „nejhorších filmů“, který byl natočen „jen pro peníze“. A můj prorokující spolužák? Bohužel už není mezi námi.

ZKUSILI JSTE, NEPODVOLENÍ? V PŘEDJAŘÍ IDEÁLNÍ!

Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Ale mimořádně zajímavý je i osud hlavního soka Hanksova velkofilmu - Gibsonova/Caviezelova „Umučení Krista“. Je stále velmi populární a nejen o Velikonocích se znovu a znovu objevuje dokonce i v křesťanství rozhodně nenakloněných televizích. Připravuje se i jeho pokračování.

Jim Caviezel se vyjádřil, že to je „nejdůležitější film jeho kariéry“, protože „přivádí lidi k Bohu“. A přestože je to už 20 let od jeho do kin, jna veřejnost pronikají další a další skutečně podivuhodné události, které se během jeho natáčení udály.

Došlo například ke skutečným obrácením zarytých ateistů. Řeč je například o herci hrajícího Barabáše, tedy zločince, jehož propuštění si zfanatizovaný dav vyžádal místo osvobození Krista. Jméno herce je Pedro Sarubbi a o svém obrácení během natáčení dokonce napsal knihu.

Jediný pohled

„Gibson mi jako Barabášovi řekl, abych se vyhýbal pohledu na Jima Caviezela hrajícího Krista až do scény, ve které budeme vystupovat spolu,“ vzpomíná Sarubbi. „Barabáš je jako zuřivý pes,“ řekl mi Gibson, „ale v jednu chvíli se z něj stane štěně: To když potká Božího Syna a je spasen. Potřebuji, abys doopravdy vypadal jako někdo, kdo spatří Ježíše poprvé.“

„Udělal jsem, jak řekl, a když se naše pohledy setkaly, ucítil jsem jakýsi nával. Bylo to, jako bych skutečně viděl Ježíše. Za celá léta, co jsem působil u filmu, jsem něco takového nezažil,“ řekl italský herec „… viděl jsem samotného Ježíše.“ O té chvíli se Sarubbi vyjádřil, že konečně našel klid, po kterém toužil.

„Když se na mě podíval, v jeho očích nebyla žádná nenávist ani odpor – jen milosrdenství a láska,“ přiznal ve své knize „From Barabbas to Jesus: Converted by a Look“ (Od Barabáše k Ježíši: Obrácený pohledem).

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - o selhávajícím "fialovém" zdravotnímu systému ani nemluvě?

 

SLEDUJTE: Zdraví bez chemie: Elixír života jménem C 60? Šance i pro oběti vakcinace. Proč zemřel vynálezce PCR testů? Výpověď lékařky o zázračném uzdravení. Vražda je součástí systému. Dosažitelná pomoc pro každého. Nejprve musíme přežít!

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho takřka zázračného prostředku na posílení těla i ducha a dosažení praktické dlouhověkosti

 

„Byla to nejen profesionální, ale především lidská zkušenost,“ dodal Sarubbi. „Nezakrývám, že během natáčení jsem zažil obrácení. Všichni herci, kteří se toho zúčastnili, se po této zkušenosti trochu změnili, ale z filmu jsem se naučil mnohem víc než z jakékoli výuky.“

Pedro Sarubbi prošel ke Kristu složitou duchovní cestu. Praktikoval indickou meditaci i východní bojová umění. Šest měsíců žil v buddhistickém klášteře mezi tamními „mnichy. Několik měsíců přebýval i v jihoamerické Amazonii, kde se snažil duchovně poznat tamní obyvatele. Nicméně, jak přiznává ve své knize, „cíl svého hledání jsem našel až v Ježíši – během natáčení „Umučení Krista“.

Podobnou zkušeností si prošel i další herec - ten, který hrál Jidáše. I Lucca Lionello se obrátil z ateismu na katolicismus v roce 2004 – v důsledku natáčení „Umučení Krista“. Otec John Bartunek, který byl při natáčení, vedl v roce 2005 pro National Catholic Register:

„Došlo k několika obrácením. Herec, který hrál Jidáše (Lionello) začínal jako bojovný ateista. To byl jeho duchovní postoj, o jehož správnosti neměl žádné pochybnosti. Pamatuji si, že když byla dokončena prvotní verze filmu, tým nově přetáčel některé dialogy.

Seděl jsem ve zvukovém studiu ještě předtím, než přišel herec dokončit dabování. Požádal mě o zpověď. Ta zkušenost ho zjevně zcela proměnila. Dal pokřtít své děti, posvětil své manželství a navrátil se zpět do církve.“ I sám otec Bartunek potvrdil, že se jeho vlastní víra „utvrdila“ v důsledku natáčení.

pp

Hadi pod křížem

Jiný neméně zajímavý detail z natáčení přidal známý konzervativní autor Rod Dreher. V jednom z příspěvků na svém blogu uvedl, že měl v Maďarsku, kde dnes žije, večeři s „americkým produkčním týmem“, který u sousedů „připravoval podklady pro budoucí film o blahoslaveném Karlovi Habsburském“. Podle Roda šlo o „ hluboce věřící katolíky:

„Mají blízko k Melu Gibsonovi, Jimu Caviezelovi a těmto lidem. Mluvili o otevřeně démonických věcech, které se děly během natáčení „Umučení Krista". Například když tým vytáhl po natáčení scény ukřižování dřevěný kříž ze země, díra byla plná hadů.“ Ta díra byla čerstvě vykopána pro kříž pro ten kříž, který z ní byl vyňat ihned po natočení scény. Podle jejich názoru nebylo racionální vysvětlení toho, jak se tam ti hadi dostali…

Zásah bleskem

Filmaři Rodovi Dreherovi potvrdili i zprávy o tom, že Jima Caviezela zasáhl blesk, když visel na kříži. "Je to tak," potvrdil jeden z členů produkčního týmu. „A také se mu zastavilo srdce,“ dodal.

Ostatně k uvedenému momentu se v jednom interview vyjádřil i sám Jim Caviezel. Událost totiž zaujala i youtubera Shawna Ryana, který má vlastní program, kde si povídá se známými či jinak zajímavými hosty. V jedné části byl i sám Caviezel. V krátkém videu (výňatku z delšího interview) s názvem „Jim Caviezel zemřel po zásahu bleskem během natáčení filmu Umučení Krista“, herec říká:

„Bylo to celé zvláštní. Vítr silně foukal a ty mraky… měl jsem pocit, že kdybych mohl vyskočit, tak se jich dotknu. Bylo docela mystické i to, co se v tutéž chvíli odehrávalo pode mnou na zemi. Vítr foukal a kolem mě na kopci bylo asi 350 lidí. Vítr jsem neslyšel, ale cítil jsem, jako by mě něco nasávalo. Uběhly tak 3 vteřiny … a bum – vstřelilo to do mého těla. Vrátil jsem se k sobě, akorát když ke mně přiběhl Yamikumi. Pamatuji si, že jsem hleděl na něj, když mu najednou vybuchla ruka. Všude byly jiskry.

Zpátky v těle

Přišel druhý zásah, a potom už jsem jsem v šoku. Všude bylo plno zdravotníků.“ Jim Caviezel v rozhovoru se Shawnem Ryanem pokračuje a říká, že kvůli dvojímu zásahu bleskem během natáčení musel podstoupit dvě operace – v roce 2009 a 2014.

Herec šokujícím způsobem pokračuje: „V roce 2014 mě zachránili. Zemřel jsem na operačním stole. Nikdy jsem o tom nemluvil, ale opravdu - zemřel jsem. Doktor Gillen a doktor Griffin byli mými ošetřujícími lékaři. Oni byli svědky a také oni mě přivedli zpět k životu. Už jsem tady dnes neměl být.“

Jim pokračuje a říká, že během své „smrti“ cítil „neuvěřitelný klid a lásku“. „Jsem si dnes jist, že právě to na nás čeká, až zemřeme. Bylo to úžasné. Bylo tomjako když rozbijete vajíčko – vyletěl jsem a byl jsem svobodný; a byl jsem mrtvý“.

Vzpomíná, že už nemusel dýchat a že se díval po pokoji, kde všichni panikařili. Všechno viděl: lékaři dělali co mohli, ale byli rovněž viditelně vyděšení. To, že je zpátky ve svém těle si uvědomil, až když pocítil ostrou bolest.

Spolupráce ne z tohoto světa?

Dvojitý zásah bleskem nebylo jediné „neštěstí“, které Jima během natáčení postihlo. Představitel Krista nejednou na své křížové cestě lemované kamerami trpěl jako Kristus. Pro televizní stanici Fox například uvedl:

„Jak jsem šel (s křížem), kříž mě zasáhl do hlavy a zabořil mou tvář do písku. Je to přímo ve filmu. Můžete vidět, že mi ze rtů teče pramen krve. To není kašírované, ale je to skutečně moje vlastní krev.“

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Herci se také při pádu kříže vykloubilo rameno. „V tu chvíli jsem zkoušel všechno možné, abych dostal  ruku přes kříž,“ vypráví Caviezel, „a tím vznikl možná ten vůbec nejdležitější záběr, v němž jsem kříži podroben, ale fakticky ho objímám.“ Mimochodem - kříž, který nesl, měl 70 kg.

Ve scéně bičování dostal i Jim přímý zásah bičem. "Měl jsem 35,5centimetrovou tržnou ránu na zádech. Vystřelily mi ruce vypadl jsem ze záběru a padl na zem.“ Caviezel všechna příkoří natáčel s Kristovým klidem. Tělo Kristovo přijímal každý den před natáčením, což potvrdil i otec John Bartunek:

„Režim byl zcela svobodný. Nikdo nemusel věřit v to, v co věřil Mel Gibson. Přesto Mel a Jim … cítili, že bylo pro ně nezbytné zůstávat blízko samotného Krista, protože se do něho snažili vcítit. Jim nikdy nešel před kameru, aniž by nepřijal Ježíše.“

A nikoli jen mimochodem:

Jim Caviezel jako představitel Ježíše Krista měl v době natáčení 33 let a jeho iniciály začínají písmeny JC, což odpovídá anglickému přepisu Jesus Christ.

Film „Umučení Krista“ zkrátka působí jako projekt, na kterém spolupracovalo samo Nebe.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

My nepodvolení z Prešova: Kristus vstal z mrtvých! Opravdu vstal z mrtvých! Již dva tisíce let se té zprávy bojí spojenci satanovi jako... no jak čert kříže! Držme se věčné Pravdy, kterou On přinesl na svět. Pak můžeme směle vzhlížet k bu­douc­nos­ti - ať už bude ja­ká­ko­liv!

My nepodvolení z Prešova: Kristus vstal z mrtvých! Opravdu vstal z mrtvých! Již dva tisíce...

Vláda zločinců: Když se čestní lidé stanou nepřáteli státu. Paralela s Ježíšovým umučením. Totalitní říše dneška. Asange a Snowden umlčeni - statisíce neznámých též. Potřeba bojovníků za pravdu. Stanné právo 21. století. Zatknou vás za hluboké noci

Vláda zločinců: Když se čestní lidé stanou nepřáteli státu. Paralela s Ježíšovým umučením....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky