Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Trénink pro zdraví a pro black-out: Bruselské „neděle bez elektřiny“. Budou se auta centrálně vypínat, nebo budou oranžová? Také chůze do schodů je zdraví škodlivá!

Trénink pro zdraví a pro black-out: Bruselské „neděle bez elektřiny“. Budou se auta centrálně vypínat, nebo budou oranžová? Také chůze do schodů je zdraví škodlivá!

11. 8. 2014

Tisk článku

Jindřich Husička pokračuje v reportáži o nejnovějších zamýšlených opatřeních bruselského génia-eurokrata, která nás mají ještě více ochránit před sebou samými

Jako dobrý Evropan jsem samozřejmě ekologicky smýšlející aktivní občan. A jako bruselský úředník mohu udělat mnohé pro podporu bohulibých projektů, které pomohou zachránit naši planetu. Navrhuji Den bez elektřiny!

Auta na „dálkáč“

Jsem hrdý na to, že se Evropská unie pravidelně podílí na celosvětovém Dni bez aut, který nás již brzy, v září, opět čeká. Představa, jak se po městě prohání kromě vládních limuzín, sanitek a vozidel policie tisíce usměvavých cyklistů, je mi blízká. Sám proto autem nejezdím. Rád se ale svým řidičem nechám odvézt na místo, kde vrcholí happening spokojených občanů, jimž alespoň jednou  ročně umožní města využít infrastrukturu, na níž jsou jindy obtěžováni motorovou dopravou.

Do budoucna bych se rád orientoval i na další aspekty, jako je třeba chůze do schodů, která poškozuje evropské kolenní klouby. Každé schodiště by zdobilo strašlivé varování.

Proto navrhuji pořádat Den bez aut každé první pondělí v měsíci. Předložil jsem Komisi návrh, podle něhož bude účast na akci pasivně povinná. Tedy skutečný Den bez aut. Můj úřad právě pracuje na technologickém řešení, které by díky grantům a dotacím umožnilo centrálně zastavit všechna vozidla občanů a firem napříč celou Evropou.

Jak vypnout Evropu

Díky tomu bychom se dočkali skutečného Dne bez aut. A dokonce dvanáctkrát do roka! Jen si to představte, město bez zplodin, bez smradu a především město bezpečnější!

V rámci této aktivity jsem se nechal inspirovat i tzv. Hodinou Země, kdy obce na hodinu vypínají veřejné osvětlení, památky se noří do tmy a uvědomělí občané doma zhasnou světla. Pěkné, velmi pěkné. Jako by si matička Země na hodinu ročně oddychla a já to na vlastní uši slyšel.

Podle studie, kterou si můj úřad nechal vypracovat, je z technologického hlediska reálné (neříkám, že snadné a levné), aby  Brusel nařídil všem svým podřízeným státům vypnout elektřinu zcela. Podle chystané direktivy se tak mohou občané čtyřikrát do roka těšit na Den bez elektřiny.

Příbuzný návrh je v jednání – viz zde.

Neděle beze světla

Dopřejeme občanům Evropské unie oddat se čtyřikrát do roka klidu a pohodlí, které absence elektrické energie do jejich života přinese. Pokud bude iniciativa přijata podle našich očekávání, plánujeme zavést Den bez elektřiny každou neděli.

Rodiny budou mít na sebe více času a bez zbytečných elektronických zařízení si užijí mnohem intenzívněji vzájemnou blízkost a radost z návratu k přírodě. A také to bude skvělý trénink na případný neplánovaný black-out.

PP koláž

Čtěte ZDE: Stránky z tajného deníku: Nejen sankce proti Rusku. Evropský úředník chce zákaz alkoholu po dobu Ramadánu. Diskriminace strak musí skončit!

Nejpřednější je zdraví

Zdraví našich evropských občanů je naším evropským zdravím. A přestože se to poblázněným libertariánům a pravičákům nebude líbit, je třeba si přiznat, že evropské zdraví je majetkem nás všech, ne osobním vlastnictvím jednotlivce. Proto jsem se rozhodl podpořit informovanost Evropanů a navrhuji rozšířit varování o škodlivosti z krabiček tabákových výrobků na celou škálu produktů.

Velice mě zaujalo, jakým způsobem jednotlivé státy chrání formou série varování spotřebitele před škodlivostí kouření. Ano, je to bohulibý počin a dokud se nám nepodaří zakázat cigarety úplně, budu bojovat za rozšiřování omezení jejich prodeje.

Neškodí jen cigarety!

Ale nejen cigarety mohou našim občanům uškodit. Velkým trnem v oku každého z nás, komu není evropské zdraví ukradené, jsou již zmíněné automobily. Výkonné motory plechových kapslí,  jejichž provoz nemůžeme z Bruselu centrálně takřka nijak ovlivnit, to je něco, co by v Evropě vůbec nemělo existovat!

Dokud nebudou osobní automobily řízeny počítačem a napojené technologicky na centrální mozek, jenž bude podřízen evropským úřadům, měla by mít auta výraznou oranžovou barvu, společně s několikajazyčným varováním, aby každý věděl, jaké nebezpečí tyto objekty skýtají.

Sýry s obrázky

Svou pozornost si zaslouží také potraviny. Nemůžeme se neustále ohánět tím, že je povinností spotřebitele získávat informace svépomocí. Je povinností výrobců, aby informace a priori poskytli. Navíc jsem předložil komisi návrh, aby obaly veškerých potravin obsahovaly informace o zdravotních rizicích s konzumací spojených. Podle pracovní verze bude povinností všech výrobců sýrů s obsahem tuku v sušině vyšším než 30%, živočišný tuků a dalších potravin  na polovině obalu představit nemoci, které mohou konzumenta potkat. Například cholesterolem ucpané tepny i s grafickým znázorněním.

Do budoucna bych se rád orientoval i na další aspekty, jako je třeba chůze do schodů, která poškozuje evropské kolenní klouby. Každé schodiště by zdobilo strašlivé varování. A nesmíme zapomínat ani na Evropany, jejichž očím denně ubližují desítky miliónů monitorů a další. Zde všude by Brusel měl projevit svou mateřskou starost a alespoň viditelným nápisem naše občany varovat.

Čeká nás ještě spousta práce, než zvítězí pokrokový unijní rozum nad vidinou sprostého zisku. Do té doby budu bojovat za to, aby každý z nás věděl, jaká nebezpečí na Evropany číhají za každým krokem. Jen společně a s Bruselem v čele můžeme bojovat za lepší evropskou budoucnost.

Podepsán

Regere Dividitur

Profil bruselského úředníka na Facebooku.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky