Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zklidněme hlavy: Nad vraždami v Paříži se vznáší mnoho otazníků. Bezbřehá tolerantnost nese stejně temné ovoce jako islám. Máme zapomenout? Evropě hrozí mnohem horší atentát...

Zklidněme hlavy: Nad vraždami v Paříži se vznáší mnoho otazníků. Bezbřehá tolerantnost nese stejně temné ovoce jako islám. Máme zapomenout? Evropě hrozí mnohem horší atentát...

8. 1. 2015

Tisk článku

Svätoboj Clementis klade některé podstatné politicky nekorektní otázky, které ve všeobecném vzrušení nad atentátem v Paříži zanikají, ale neměly by...

Atentát v Paríži vzrušil celú Európu, celý svet. Francúzsky prezident Holland povedal, že to bolo napadnutie na slobodu slova a slobodu žurnalistiky. Americký prezident Obama to zopakoval a povedal, že spolu s francúzskou políciou určite atentátnikov chytia. Šťastnou náhodou sa zachránila jedna z členiek satirického žurnálu, ktorá prišla k dverám, kde vykrikovali dvaja ľudia, že sú z Al-Kaidy. Keď otvorila zámok, začali strieľať, schovala sa pod stôl.  Ovládali vraj francúzsky jazyk a stále kričali, že sú z Al- Kaidy, tvrdí.

pp

Náhody?

Keď vrahovia z redakcie utekali tri razy sa dostali do prestrelky s políciou, utiekli na aute s ktorým havarovali, potom pomocou zbraní nastúpili do ďalšieho auta a zmizli. Zvláštni teroristi, pred dverami kričia, aby im otvorili, že sú z Al-Kaidy, potom strieľajú a znova kričia, že sú z Al-Kaidy, aby  náhodou o tom nikto nepochyboval.

Útok (ať už bol za ním ktokolvek) bol nie na slobodu slova, ale na jedno periodikum svojvoľnosti a tzv. tolerancie, kde je dovolené všetko a neexistuje úcta k ničomu, k nijakým hodnotám, k žiadnej morálke

Teroristi obyčajne zaútočia, zmiznú a potom sa k činu cez média alebo inak prihlásia, alebo sa rovno odpália. V prípade satirického týždenníka ide o prepadnutie a príčinou mohla byť aj pomsta za niektoré karikatúry, ktoré boli zverejnené. Ale prečo museli likvidovať 12 ľudí a ďalší sú v ohrození života? Pritom boli absolútne suverénni a vôbec sa nebáli a napriek trojitej prestrelke sa im podarilo ujsť. Išlo o dobre pripravený útok a ešte v čase redakčnej porady Charlie Hebdo. Tiež  náhoda?

pp

Čtěte ZDE: Vražda dvanácti: Jsme svědky reprízy falešného představení z 11. září? Opět stejná otázka – v čí prospěch? Islám je jen jeden. Válka pod cizí vlajkou?

Čtěte ZDE: Tajenka Blízkého východu: Všechno je jinak. „Teroristický“ Hizballáh bojuje za křesťany. Nenáviděné Rusko přináší mír. Drží „muž  na zabití“ klíče k řešení?

Nejde o slobodu slova

Pri všetkom čo sa stalo, vrátane nezmyselných obetí, sa mýli tak francúzsky ako aj americký prezident. V tomto prípade nejde o slobodu slova ani o žurnalistiku. Ide o existenciu  rozporu medzi úlohou štátu a verejnosti, kde štát  nekladie nijaký rámec niektorým činom a tolerantnosť zamieňa za benevolenciu. Spomeňme si na demonštrácie proti tzv. tolerancii manželstvám rovnakého pohlavia vo Francúzsku.

A čo sa týka samotného satirického týždenníka Charlie Hebdo, s ním sú spojené škandály  neprestajne. Žije jednoducho povedané práve z týchto škandálov. Pred pár rokmi za karikatúry proroka Mohameda tiež čelili útoku. Nie je to však periodikum, ktoré by útočilo len na moslimov, útočí rovnako na kresťanov, židov a podobne. Teda vysmievajú sa im. Otázkou je však ako sa vysmievajú, to nie je satira, ale skôr urážky. 

Treba tiež povedať, že Charlie Hebdo nie je žiadnym výkvetom slobody slova, ani sa nevyznačuje čítanosťou. Väčšina Francúzov sa práve pre tie urážky vyjadruje o týždenníku veľmi negatívne, čo sa samozrejme odrazilo aj na jeho tiráži – pred koncom minulého roka spustila redakcia slzavé údolie kampane za  svoju záchranu, lebo vraj nemôže vydržať konkurenciu internetových vydaní.

To znamená, že útok (ať už bol za ním ktokolvek) bol nie na slobodu slova, ale na jedno periodikum svojvoľnosti a tzv. tolerancie, kde je dovolené všetko a neexistuje úcta k ničomu, k nijakým hodnotám, k žiadnej morálke. Periodikum bolo pod ochranou štátu, napriek tomu, že mu stále vyhrážali. Ale štát nedokázal ochrániť periodikum pred cynickým útokom za bieleho dňa. A teraz všetci spievajú, že išlo o útok na slobodu slova a žurnalistiku.

pp

Čtěte ZDE: Za naší západní hranicí to vře: Německá veřejnost protestuje proti islamizaci své země. Podaří se vyvézt muslimy k nám? Zničení zbytků křesťanství pod vlajkou humanismu

Čtěte ZDE: Obr se pohnul: Hnutí PEGIDA je odpovědí střední třídy. Němečtí politici zešíleli? O Vánocích prý máme zazpívat i jednu islámskou píseň. Merkelová a spol. si zahrávají...

A Ukrajina..?

Jedno je isté: Bezbrehá  tolerantnosť sa obyčajne končí tragédiami. Zaujímavé je však aj to, že akási neviditeľná ruka začala riadiť antiislamské kampane v Európe, ako napríklad niekoľkotisícové demonštrácie v Drážďanoch a v celom Nemecku. Teraz niečo podobné  možno čakať aj vo Francúzsku a nemožno vylúčiť, že aj  iných krajinách. Teda na prvom mieste už nie je Ebola, ale islam? Alebo je tu snaha zakryť neúspech operácie Ukrajina a neúčinné sankcie proti Rusku? Na základe antiislamu zjednotiť znova všetkých do jedného frontu, na čele ktorého budú USA, aby tak zachránili svoju reputáciu svetového lídra respektíve oddialili svoj koniec líderstva?

To samozrejme prinesie radikálny antiislamizmmus, ale na druhej strane aj radikálny islamizmus a do dočasného zabudnutia zapadnú obete na Donbase,  kým sa ukrajinská armáda „samovoľne“ nedozbrojí, lebo ako povedal ukrajinský prezident, už teraz je to najdokonalejšia armáda vo svete, ktorá bojuje za Európu a preto z Európy potrebuje stále viac a viac peňazí.

Existuje však tiež iný možný scenár: Obamovia sa začnú pliesť do vyšetrovania útoku v Paríži, v Charlie Hebdo nájdu karikatúry na V. Putina a postupne prídu k uzáveru, že za útokom je Kremeľ, či Kadyrov a jeho Čečenci, ktorí tiež vedia kričať Allah Akbar. Nesmysel?

Naozaj začína rok 2015 veľmi zle, a Európe ešte hrozí sociálny ale aj reálny Černobyľ na Ukrajine, potom ako sa do ukrajinských atómových elektrární začnú vkladať palivové články americkej firmy Westinghouse a generál Moroz na Ukrajine dovedie krajinu k ekonomickému kolapsu.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky