Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Poučný příběh: Za pomoc cikánské rodině soud a vyhazov z práce? Cenzura jako břitva. Ze třinácti pečovatelek to osm vzdalo. Biopotraviny paterčata „nepapají“?

Poučný příběh: Za pomoc cikánské rodině soud a vyhazov z práce? Cenzura jako břitva. Ze třinácti pečovatelek to osm vzdalo. Biopotraviny paterčata „nepapají“?

26. 1. 2015

Tisk článku

Michal Malý přibližuje skandální případ rodiny, jíž mnozí přispěchali na pomoc, aby za to od „matky celebrity“ vyfasovali jen nadávky, a přináší jeden zajímavý výpočet příjmů hrazených s našich daní

Sociální pracovnice Klára Vítková - Rulíková, poskytla magazínu Ona dnes informace o tom, jak to v rodině „slavných paterčat“ chodí. Za pravdu bude zřejmě souzena a vyhozena ze zaměstnání.

Farmářka: Tohle už nikdy neudělám

Ve dnech, kdy se v Evropě demonstrovalo za svobodu projevu a tisku, byla u nás postavena na pranýř sociální pracovnice, která v médiích pravdivě popsala věci, jež sama na vlastní kůži zažila. Porušila mlčenlivost a pojmenovala věci pravým jménem. Co je „společensky“ nebezpečnější?

PP

Její kritika rodiny paterčat byla přitom mnohem mírnější, než televizní dokument, který o životě rodiny s paterčaty odvysílala Česká televize, která přinesla na jedné straně výmluvné svědectví o tom, jak těžké je pečovat o pět miminek najednou, ale na straně druhé zveřejnila i záběry, dokazující, že spolupráce pečovatelek a romské rodiny rozhodně nebyla snadná. Většina soudných lidí  si tak udělala názor, že matka a babička paterčat se zrovna nepředvedly v nejlepším světle.

V deníku „Krajské listy“ vyšel článek s nadpisem: „Farmářka poslala romským paterčatům své biopotraviny. Co se stalo pak, tomu nebudete věřit“ - článek byl krátce na to stažen s komentářem: „Článek byl na žádost rodiny paterčat a jejich právní zástupkyně stažen.“ Inu, to je ta svoboda slova, za kterou celá Evropa demonstruje. Info v článku prý bylo jen „z druhé ruky“. V článku byla jen reakce Alexandry Kinové (matky paterčat) na farmářkou zaslaný balíček biopotravin.

Většinové společnosti již dochází trpělivost jak se zneužíváním dávek, tak s „cikánskými férovkami“, ale stejně tak s cenzurou a pokrytectvím ze strany státu i medií.

Odmítla biopotraviny údajně se slovy že „to její děti jíst nebudou“. Bez poděkování, bez jakékoliv omluvy balíček putoval zpět do místa odeslání. Farmářka, která tento balíček zaslala byla v šoku, jelikož takovou reakci nečekala a otevřeně řekla, že už nikdy nic takového neudělá - tedy to, aby zadarmo posílala své produkty jako pomoc nějaké rodině. A tak se nesmí zveřejnit, že zdravé biopotraviny paterčata prostě jíst nebudou a že dary se berou jako samozřejmost a neděkuje se za ně. Nesmí se psát o tom, jak romská rodina jídlo, zakoupené z darů a příspěvků, vyhazuje druhý den do popelnic.

Svobodu máme... pro někoho

Nesmí se informovat o tom, jak příslušníci romské komunity nakládají s podporou státu a soukromníků a vyhazují jídlo, aby pak mohli natáhnout ruku pro další, o tom, jak odměnou sociální pracovnice za její pomoc a péči je to, že dostane „přes držku“ od babičky a to doslovně.

Budou se za chvíli za to, že v rámci svobody slova napíšeme názor, popíšeme fakta, stahovat i naše blogy? Vypadá to, že ta doba je blízko. Díky dokumentu ČT byli diváci svědky toho, jak matka paterčat pečovatelky peskovala, tvrdila o nich, že jsou drzé a doslova řekla: „Já kdybych mohla, každému dám přes držku.“ Televizní seriál mimo jiné dokumentuje, že rodinu nekritizovala jen Klára Vítková - Rulíková, ale také jiné pečovatelky, které jí postupně odmítaly vypomáhat.

PP koláž

Čtěte ZDE: Rasistický útok v Ostravě: Zlá a ošklivá ochranka už zase mlátí hodné cikány. Pro sociální dávky taxíkem či mercedesem. Jak přeložit „bílá svině“ do staré řečtiny?

Matka paterčat si zřejmě proto údajně najala známou advokátku Kláru Samkovou (za peníze z podpory a ze sbírek?) a hodlá patronku, která jí tolik pomáhala, zažalovat. Zajímavé ovšem je, že babička paterčat, která rázně profackovala jednu z pečovatelek, žádné problémy nemá a žádný postih jí nehrozí, ačkoliv je její přestupek mnohem vážnějšího charakteru než to, čeho se dopustila upřímná patronka. O paterčatech se smí totiž informovat pouze pozitivně.

Svobodu slova máme, ale jen tu transparentně cenzurovanou. K čemu pak taková „svoboda“ je? Charlie Hebdo je oslavováno za zesměšňování víry a komik, dělající si srandu z politiků či vyprávějící židovské vtípky je uvězněn. A Evropa tomuto svému pokrytectví nadšeně tleská.

Paterčata vám dají přes držku

Rozhovor patronky v „Ona dnes“ je přitom mnohem mírnější než samotný dokument Paterčata, který Česká televize nedávno odvysílala. To potvrzují i diskuse na webech, jichž se zúčastnily tisíce lidí. Jeden z nich uvedl: „Musíme poděkovat ČT, že ač možná nechtěně, předvedla super reality šou o ukřivděnosti, namyšlenosti, neochotě se jakkoliv přizpůsobit a mít věčně jen natažené ruce.“

V té rodině se během roku vystřídalo třináct pečovatelek, z toho osm tam odmítlo pracovat pro věčnou buzeraci ze strany „zasloužilé matky“. Tentýž den, kdy se premiér Sobotka  zúčastnil obří demonstrace za svobodu tisku, respektive za svobodu publikovat provokativní karikatury, odvysílala Česká televize pořad 168 hodin, ve kterém postavila na pranýř patronku českých paterčat Kláru Vítkovou – Rulíkovou za to, že si v médiích „dovolila“ kritizovat romskou rodinu, pro níž sama hodně a nezištně udělala.

Férovka po cikánsku

O tom, že značná část Romů (možná většina) nepracuje a z nich značná část (možná většina) zneužívá sociální systém a s prominutím „organizovaně plodí děti“ jako zdroj příjmu, se obecně ví. Ale kdo to řekne či napíše je rasista a xenofob a může čelit postihu. O tom, že se značná část romské populace živí drobnými krádežemi, že terorizuje své okolí hlukem a odpadky, že sociální dávky a podporu nahází do výherních automatů, že narůstá brutalita rasově motivovaných trestných činů ze strany Romů vůči většinové společnosti se ví také, ale nesmí se o tom psát, protože by to prý podněcovalo xenofobii.

Na jedné straně stát financuje stupidní kampaně ala „Cikáni nám nařezali“ a v praxi se pak realizuje „cikánská férovka“, kdy šedesát Cikánů vyrazí se sekerami, noži a tyčemi na šest lidí ochranky, nebo s mačetami na hosty herny. O případu, že by někomu nařezali dřevo jsem nic nečetl.

PP koláž

Čtěte ZDE: Levicoví radikálové z takzvaného Helsinského výboru chtějí ve jménu "boje za cikánská práva" dále omezit svobodu slova a indoktrinovat naše děti

Dochází nám trpělivost?

Stát neřeší zneužívání dávek ani cikánskou brutalitu či rasovou nenávist vůči většinové společnosti, místo toho však organizuje pokrytecké populistické kampaně. Jak potom stát bude reagovat, až se příslušníci většinové společnosti začnou bránit proti mačetám třeba střelbou? Zřejmě se něco tak hrůzného bude muset stát, aby se multikulturní „sluníčkáři“ probudili a začali naslouchat veřejnosti, začali konečně konat a bránit její práva.

Většinové společnosti již dochází trpělivost jak se zneužíváním dávek, tak s „cikánskými férovkami“, ale stejně tak s cenzurou a pokrytectvím ze strany státu i medií. Složenka zveřejněná na internetu je prý hoax, nicméně z dostupných tabulek SSZ lze ověřit, že tato částka je reálná. Stejně tak není jasné, nakolik byl článek v Krajských listech podložen doložitelnými fakty. Nicméně to, že rodina vyhazovala den staré jídlo zakoupené z podpory a darů, že ošetřovatelka byla zfackována babičkou, to, jak si matka paterčat v dokumentu ČT neustále stěžovala a prohlašovala, že by dala každému „přes držku“, to mohl vidět každý a udělat si podle toho nezaujatý názor.

Desetitisíce na dávkách: reálný výpočet

Většinová společnost projevila matce paterčat sympatie a podporu, mnoho lidí pomohlo. Zejména díky chování matky paterčat jsou však ty sympatie a podpora pryč. Jednání matky je ukázkou toho, jak Romové přistupují k pomoci většinové společnosti a jak se za tuto pomoc odvděčují. Jak dlouho se ještě budeme tvářit, že to nevidíme? Jak dlouho ještě budeme pomáhat?

S ohledem na výzvu administrátora blogu (na idnes, pozn. PP), abych složenku na sociální dávky z blogu odstranil či uvedl že jde o hoax a pokud nikoli, bude článek stažen a s ohledem na to, že v diskusi pod blogem je několikrát tvrzeno, že složenka v tomto blogu je hoax (což nelze vyvrátit ani doložit), dovoluji si doplnit ověřený výpočet toho, co dostává osmičlená rodina, v níž rodiče nepracují, od státu. Mluvíme o rodině se šesti dětmi:

Měsíčně dostávají od sociálky životní minimum domácnosti ve výši 17 920,- Kč, přídavky na děti 3 420,-, příspěvek na bydlení 12 724,- Kč. S ohledem na to, že otec rodiny jde vždy na „nezbytnou“ dobu pracovat, bere podporu v nezaměstnanosti 5 150,- Kč. Toto jsou ověřené údaje a může si je kdokoli i dle tabulek zkontrolovat. Celkově tedy taková rodina dostává od státu 39.214,- Kč. Předpokládám, že oficiální tabulky SSZ hoax nejsou.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky