Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Dobře připravená náhoda: Bostonský atentát jako fraška s tragickou dohrou. Byl údajný útočník agent tajných služeb? Pět otázek, které v soudní síni nesměly zaznít

Dobře připravená náhoda: Bostonský atentát jako fraška s tragickou dohrou. Byl údajný útočník agent tajných služeb? Pět otázek, které v soudní síni nesměly zaznít

13. 4. 2015

Tisk článku

Redakce Protiproud při "výročí" bostonského atentátu upozorňuje na podivné skutečnosti, kvůli jejichž ignorování může být tento týden odsouzen k smrti nevinný člověk, ačkoli je zjevné, že oficiální verze případu je děravá jak řešeto

Před dvěma lety, 15. dubna 2013, proběhly (a Ameriku a celý Západ patřičně šokovaly) „maratonské“ bombové útoky v americkém Bostonu. O tom, kdo a proč je spáchal, nevíme nic – a to navzdory tomu, že za jejich provedení byl minulý týden odsouzen muž. Jasné je pouze jedno - tak jako v mnoha podobných "teroristických" causách počínajíce 11. zářím: oficiální verze událostí neobstojí. Obsahuje tolik protichůdných informací a tolik jiných nesporných faktů naopak vynechává, že pravdivá prostě být nemůže.

Nešťastné „shody okolností“

Bostonské útoky i údajné pachatelství Tamerlána a Džochara Carnajevových doprovázela řada podivných „náhod“: Synchronní policejní cvičení mající simulovat bombový útok těsně před explozí samou. Tweet novin Boston Globe, že na místě útoku bude provedena „kontrolovaná exploze“ – hodinu před explozí skutečnou. Žoldáky v uniformách soukromé armády na místě činu. Překotnou identifikaci pachatelů chvíli poté, co se fotografie žoldáků dostaly na internet: k ní „pomohl“ incident, zahrnující údajné zastřelení policisty Carnajevovými. Parťák, který mrtvého objevil, se „shodou okolností“ večer poté objevil v přestřelce s bratry Carnajevy – kde byl zraněn svými kolegy (samozřejmě všudypřítomnou „shodou okolností “) a to tak důkladně, že si vůbec na nic z osudného dne nepamatuje. Zato víme, že „teroristé“ unesli ten den jiné auto a pro jistotu sami sebe udali, když se řidiče předem zeptali, zda slyšel o bombových útocích na maratonu (kdyby řekl ne, patrně by ho pustili a našli si lepší oběť?).

PP

Další a další „záhady“ zahrnují dva „náhradní“ podezřelé, z nichž jeden „shodou okolností“ zemřel těsně poté, co se pátrání zaměřilo na Carnajevy, okolnosti smrti staršího z bratrů, Tamerlána, i „přiznání“ a „zranění“ toho mladšího. K mnoha aspektům této katastrofy v pravém slova smyslu se budeme ještě na Protiproudu vracet. 

Exemplární poprava

Kdo a proč atentát spáchal, pokud to nebyli bratři Carnajevovi? Nevíme. Víme jen to, že jedenadvacetiletý Džochar Carnajev byl shledán vinným – a teď se hraje o jeho popravu. Exemplární popravu, jejíž důvod dostatečně osvětlil porotcům i nám ve své závěrečné řeči asistent státního návladního: „Čin, který spáchal, byl záměrný. Byl krvavý. A bylo to prohlášení. Měl Americe říci, že ‚vy už nás terorizovat nebudete. Teď budeme terorizovat my vás.‘“

Toto bezděčné přiznání viny o oboustranném terorizování je groteskně „půvabné“ ve více než jednom smyslu. Už z něj je navíc zřejmé, že o vinu či nevinu obžalovaného nešlo a nejde: výsledek je pojištěn předem. Pokud chce mít Carnajev sebemenší naději na záchranu života, těžko může „nespolupracovat“.

I proto zřejmě nechala obhajoba zcela stranou řadu absurdních nesrovnalostí, týkajících se Carnajeva, jeho bratra Tamerlána i průběhu celého útoku, v průběhu soudu se k nim dosud ani jedna strana nevyjádřila. Stojí však za to si ty nejkřiklavější z nich připomenout podrobněji. Nenechat je zapomenout – a nemávnout nad nimi rukou. Protože ve skutečnosti se tu nehraje jen o život Džochara Carnajeva. Tak jako v obdobných případech, hraje se současně o nás všechny.

 

1)   Pracoval Džocharův starší bratr Tamerlán jako informant pro FBI?

Od okamžiku, kdy FBI bratry označila za „hlavní podezřelé“, každá vládní agentura a všechna větší média v zemi prostě automaticky předpokládala, že jsou vinni. Důkazem přitom byla jen jediná fotografie a série fotografických záběrů, které měly vypadat jako záběry bezpečnostních kamer z místa činu. Někteří chytřejší reportéři ale překonali pevnou zeď vyhýbavých, či rovnou lživých odpovědí policistů a úředníků a objevili, že FBI oba bratry nejen znala předem. Starší z nich, Tamerlán, byl roky před atentátem rekrutován FBI jako informant.

Jeho složka je ovšem patrně přísně tajná, takže se publikum nikdy celý příběh nedozví. Z dostupných zdrojů se však jeví jako pravděpodobné, že Tamerlán ve chvíli, kdy atentát údajně spáchal, pracoval pro FBI nebo jinou vládní agenturu či tajnou službu. To také vysvětluje, proč se Tamerlán v létě 2012 účastnil jednání Americké komise pro mír na Kavkaze. Tuto akci organizovala Jamestown Foundation – dobře známá fasáda kryjící akce CIA, navíc součást obří sítě, „kontrolované nadací Freedom House, a tedy Geogrem Sorosem a napojené na CIA“, jak vysvětluje Voltaire Network. Bývalý britský diplomat a analytik tajných služeb Craig Murray také dospěl ohledně Tamerlána k podobnému závěru: mohlo jít o „agenta provokatéra“, ale oficiální verze „Tamerálna-teroristy“ při znalosti metod práce tajných služeb zkrátka neobstojí.

Před rokem obhájci Džochara Carnajeva mluvili o tom, jak se FBI snažila rekrutovat Tamerlána k tomu, aby donášel na muslimy a Čečence ve vlastním městě – což některé americké novináře přimělo k otázkám po tom, jak dobře FBI oba Carnajevy znala a zda náhodou nemohla útokům sama zabránit. V uplynulém roce se však stalo cosi, co obhajobu přimělo takříkajíc „hodit ručník do ringu“.

Federální okresní soudce George O’Toole poměrně rychle zasáhl v tom smyslu, že omezil možnost svědectví o tom, že Tamerlán Džochara „navedl“ k účasti na atentátu. Tým obhájců, vedený Judy Clarkeovou, velmi rychle prohlásil svého klienta za vinného, nevedl křížový výslech žádné z obětí a povolal jen čtyři svědky. Zdálo se, jako by celou věc chtěli mít co nejrychleji za sebou. Jak píše Huff Post: „Dostat pro Džochara Carnajeva doživotí (nikoli tvrdit jeho nevinu) byl zřejmě prvotní cíl obhajoby“.

Aby zabila dvě mouchy jednou ranou a vydatně podpořila oficiální verzi událostí, přitížila obhajoba ještě mrtvému Tamerlánovi: „Nepopíráme, že se Džochar událostí plně účastnil, ale nebýt Tamerlána, nikdy by se nestaly,“ řekla Clarkeová ve své závěrečné řeči. Bohužel pro něj se Tamerlánovi nikdy spravedlivého procesu nedostalo – prostě se předpokládá, že byl vinen.

FBI tedy identitu Tamerlána Carnajeva znala dlouho před samotnými útoky. Už to vrhá na oficiální verzi případu stín pochybnosti.

PP koláž

Čtěte ZDE: Teroristou snadno a rychle: Falešné vzpomínky na vraždu či na 11. září. Lze nás programovat jako automatickou pračku? Astronauti tvrdí, že byli na Měsíci. Opravdu?

2)   Proč byli na scéně útoku přítomni žlodáci ze soukromé armády Craft International? Skutečně jeden z nich nechal na místě odpálení bomby těsně před útokem batoh?

FBI se původně obrátila na veřejnost s prosbou o jakékoli fotografie, které by pomohly dopadnout pachatele. Následovala přímo záplava fotografií, z nichž mnoho se objevilo na populárním hackerském fóru 4Chan. Tyto fotografie by šokovaly kohokoli, kdo je viděl – jenže americká mainstreamová média je dokonale ignorovala, jako by pro ně fotografie nikdy neexistovaly. Bylo na nich jasně vidět několik žoldáků, z nichž někteří měli insignie firmy Craft International, soukromé agentury poskytující žoldnéře pro „speciální operace“, která sídlí v texaském Dallasu. Některé z fotografií ukazovaly i batoh, které jeden ze zachycených operativců nechal na zemi.

Téměř okamžitě poté, co se obrázky z 4Chan objevily na síti, svolala FBI tiskovou konferenci, na níž veřejnosti řekla, že žádné fotografie nejsou třeba a prohlásila, že „na žádné jiné podezřelé nemá být brán zřetel“. Tedy žádné jiné kromě těch zcela nových, jejich podezřelých, Tamerlána a Džochara Carnajeva. Mluvčí FBI vzápětí v celonárodní televizi prohlásila, že „tohle jsou jediní dva podezřelí, které momentálně hledáme“. FBI v té chvíli tvrdila, že neví, kdo muži jsou, ba ani zda jsou bratři, a žádala veřejnost o „jakékoli informace, vztahující se k těmto dvěma novým tvářím“.

Kdyby uvážili tato fakta, včetně „náhody“, že podél trasy maratonu zrovna ten den probíhalo několik cvičení policejních složek s tématem teroristického útoku, je možné, že by porotci došli ke zcela jinému závěru, než jim umožnila „předžvýkaná“ verze událostí, kterou jim předložila jak obžaloba, tak obhajoba.

3)   Proč bostonská policie pronásledovala těsně před označením Carnajevů za pachatele dva podezřelé s jinými jmény, a proč jsou tito mrtví?

Snad nejznepokojivějším faktem na verzi „případu Carnajevových“, kterou předložila FBI, je že jen několik hodin předtím, než předhodila fotografie obou bratrů národu, pronásledovala dva jiné podezřelé, kteří zřejmě mohli být zabiti na útěku po dlouhém stíhání. První dvě jména, která policie údajně ohlásila, byla Mike Mulugeta (zastřelen) a dvaadvacetiletý student Brownovy univerzity jménem Sunil Tripathi, v té chvíli nezvěstný. 

Tento fakt potvrzuje i reportáž televize CBS, která tehdy uváděla: „Bostonská policie v pátek oznámila jména dvou podezřelých v kauze útoků při bostonském maratonu – jeden z nich je muž indického původu Sunil Tripahti.“ Tripathi byl předtím prohlášen za nezvěstného a jako takový se objevil i na oficiálním seznamu FBI už od 16. března 2013, čemuž předcházela série výbuchů bomb 12. března 2013 mezi městem Providence ve státě Rhode Island a Bostonem.

V 11 hodin dopoledne 18. dubna bratři Carnajevové údajně unesli džíp a zastřelili policistu. V tom okamžiku někdo odstranil facebookovou stránku Sunila Tripathiho. O den později se éterem rozléhaly neobjasněné pokyny: na policejních vysílačkách byla slyšet komunikace buď armády, nebo ministerstva vnitra, která zahrnovala vyhlášení jakési „Operace Tango 911“.

Sunil Tripathi byl nalezen několik dní po začátku pronásledování bratří Carnajevů. Jeho tělo objevili plavat tváří ke dnu malého rybníčku. V prohlášení jeho rodiny se píše: „23. dubna byl náš milovaný Sunil nalezen ve vodách poblíž India Point Parku ve městě Providence.“

Pojďme si to shrnout: Mike Mulugeta a Sunil Tripathi byli označeni za první dva podezřelé v kauze bostonských útoků. Oba dva byli krátce na to mrtví.

4)   Byl Tamerlán Carnajev naživu, když ho policie zatýkala?

Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět video, které, jak se zdá ukazuje bostonskou policii, zatýkající podezřelého, šestadvacetiletého Tamerlána Carnajeva. Mladík je nahý a v poutech, ale nezraněný – což je v ostrém protikladu k oficiálním zprávám o tom, že Tamerlána nejprve postřelila policie, a poté ho přejel jeho mladší bratr ukradeným džípem ve městě Sommerville v Massachusetts. Pokud osoba na záznamu je starší Carnajev, znamená to, že byl nejspíš popraven či jinak brutálně zabit až poté, co byl záznam natočen.

Tamerlan Tsarnayev

Je Tamerlán Carnajev nahým mužem, zatýkaným na záběru jež odvysílala v rámci informací o Bostonu ten den brazilská televize? Zdroj.

Kromě těchto záběrů však máme ještě jednu výpověď očité svědkyně. Pochází z rádiového vysílání stanice WEEI 93,7 FM v Bostonu z pátku 19. dubna 2013. Žena jménem Linda vysvětluje, jak se odehrála přestřelka na Dexter Street v časných ranních hodinách ve městě Watertown. Tvrdí, že viděla, jak prvního podezřelého, Tamerlána, přejelo policejní vozidlo a poté ho několikrát postřelili – načež se vydala pronásledovat druhého podezřelého, Džochara. Na konci své výpovědi říká, že jí policie nařídila, ať po zbytek večera nevychází, respektive „neopouští dům“.

Svědkyně hovoří o tom, že Tamerlána Carnajeva přejeli policisté, nikoli jeho bratr. 

5)   Džochar opustil svou skrýš ve člunu nezraněný. Přesto byl posléze hospitalizován se „zraněním hrdla“. Jak dokázal sepsat své dokonalé přiznání, když se v noci uprostřed přestřelky (zraněný) schovával pod kusem dehtovaného plátna?

Server 21WIRE ukázal, že jeho původní analýza dopadení Džochara Carnajeva byla správná: policejní jednotka se neozbrojeného podezřelého pokusila zabít, když ho našla, jak se schovává pod plachtou člunu. FBI odmítla zveřejnit, co ji vedlo k vypálení tolika ran. Kromě toho policie nikdy nevysvětlila, jak se přihodilo, že Džocharův krk utrpěl tak vážné zranění, že skončil ve vážném stavu v nemocnici Beth Israel Deaconness a mnoho týdnů nemohl mluvit. Záběry z helikoptér, které natáčely jeho zatčení, ukazují, jak mladík opouští svůj úkryt ve velmi dobrém stavu – což je v přímém protikladu tvrzení policie, že celý den krvácel ze „střelných ran“, které utrpěl během útěku.

Confession?

Údajné doznání Džochara Carnajeva

A pak je tu otázka dokonalého, stylisticky perfektního „doznání“, které údajně napsal úhledným rukopisem Džochar během noci, v téměř úplné tmě pod plachtou člunu. Pro větší efekt je přizdobeno zaschlou krví a otvory po kulkách a oblíbenými mediálními favority, jako jsou slova „mudžahedín“, „Korán“ a „ráj“. Tyto fotografie byly absolutně klíčovou součástí důkazů obžaloby o vině, a to ačkoli kupodivu nejsou vůbec datované!

To je jen pět z mnoha otazníků a zjevných „záhad“, které obklopují bostonské bombové útoky, které obě strany soudního sporu nijak nekomentují. Zdá se tedy, že v případě Džochara Carnajeva jde o klasickou frašku, kde je vše předem připraveno a domluveno. Vzhledem k tomu i faktu, že má na krku federální zločin použití „zbraně hromadné účinnosti“, je jasné, že ani sám Carnajev nic neřekne – pokud se má vyhnout trestu smrti.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky