Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vývoj počasí na uprchlické frontě: Politici se začínají bát hněvu občanů. Závod v převlékání kabátů startuje. Přijde akce pod falešnou vlajkou? Další demonstrace v sobotu

Vývoj počasí na uprchlické frontě: Politici se začínají bát hněvu občanů. Závod v převlékání kabátů startuje. Přijde akce pod falešnou vlajkou? Další demonstrace v sobotu

12. 8. 2015

Tisk článku

Lubomír Vylíčil se zamýšlí nad změnou atmosférických proudů nejen v horkém létě, ale také na mediální a politické scéně, kde se mnozí rychle začínají přizpůsobovat novým trendům

Také jste si toho všimli? Začíná se otáčet vítr. Mám na mysli vítr politický. Ale probíhá to až neuvěřitelně podobným způsobem, jako u větru meteorologického. Nejdříve vane silně a dlouho z jednoho směru. Bývá to na přední straně tlakového útvaru, třeba rozsáhlé tlakové výše, která se moc nehýbe. Ta se ale dá zvolna do pohybu. Vítr před ní zesiluje a pak – náhle zeslábne a zmrtví. Tlaková výše už je nad námi a v nehybném vzduchu se jen občas lenivě pohne termický poryv z náhodného směru. Ale po pár dnech, jak se výše valí dál, začíná vzduch ožívat. Z neurčitých drobných závanů roste a sílí proud. Začíná opět foukat vítr, ale přesně opačného směru, než předtím.

pp

Rozpačité bezvětří

Tak i na mediální scéně. Proud prouprchlické propagandy vanul od loňského podzimu jednotně a stále sílil. Začalo to vánkem hraní na city. Dojemnými příběhy, fotkami smutných očí dětiček, apely na lidskost. Pak se přidala silnější bríza morálních apelů celebrit a „osobností“. Když společnost stále nereagovala tak, jak si mediální mágové a spindoktoři přáli, anebo přesněji řečeno, jaké měli zadání, nastoupil fičák dehonestace. Rázem byl kdekdo odporným rasistou, náckem, xenofobem, od nějž by pes kůrku nevzal. Ale vše marno. Zoufalí vládcové ještě zkusili vypustit vichřici zastrašování, ale lid reagoval podrážděně a vzpurně.

Pak jsme prošli fází krátkého, rozpačitého bezvětří. Ano, v části medií (třeba na IDNESu), ještě dojížděly výchovné články, kladoucí si za cíl občana zahanbit a přimět k změně xenofobních postojů. Jakési zbytkové závany toho, co odchází. Mnohem zajímavější ale bylo sledovat první nenápadné vlnky rodící se změny směru a trendu. Nemám teď na mysli pana presidenta, který nahlas a na plná ústa opakovaně vyjádřil to, co si o uprchlících myslí většina obyvatelstva. Budiž mu za ta slova dík. Ale jeho zásadové a pročeské postoje jsou stálé a dlouhodobě konzistentní.

Čtěte ZDE: Nevyhlášená válka již také u nás: Imigrantská vzpoura v Bělé. 50 milionů „uprchlíků“ pro novou „euroasijsko-negroidní“ rasu. Vláda na to přidá z našich daní. Vezmeme obranu domovů do svých rukou?

Opatrné přehazování výhybek

Zajímavější (a velice poučné) bylo pozorovat opatrné přehazování výhybek u prvních, zatím osamělých vlaštovek. U lidí, nadprůměrně informovaných, jejichž povoláním je držet prst na tepu doby. Třeba u pana Plesla. Jako šéfredaktor MF Dnes, hlavního „názorotvorného“ deníku v zemi, má jak dostatek informací, tak schopnost je zpracovávat a vyhodnocovat a k tomu i nezbytnou míru politické protřelosti. Jinak by nebyl šéfredaktorem. Už okolo 19. 6. zaujal čtenáře (na mainstreamoveho novináře) velice radikálním stanoviskem: naše území před uprchlíky bez milosti uzavřít. A nešlo o ojedinělý výkřik. Počátkem srpna, kdy většina médií stála v jednom šiku a tepala odporné buranství českého prezidenta, který se odvážil říci nahlas to, co si myslí většina národa, se jej ve svém komentáři zastal. Ba co víc. On se (částečně) zastal i Martina Konvičky z IVČRN!

Taková hereze! Rána pod pás, kudla do zad, podlá zrada a přeběhnutí k nepříteli… Umím si představit tu bouři, kterou jeho komentáře ve „sluníčkových“ kruzích neziskovek, intelektuálů, umělců a mediálních hvězd vyvolaly.

Jenže jak chtít po člověku s téměř neomezeným přístupem k informacím, průzkumům, analýzám a hodnocením trendu aby držel ztracenou vartu?  Sorry, milí sluníčkáři. On prostě jen dříve než ostatní vyhodnotil první závany, naznačující směr budoucího proudění.  A věděl, že dlouho sám nezůstane...

Což se potvrdilo téměř v zápětí. „Příliv afrických migrantů ohrožuje sociální strukturu a životní úroveň Evropy.“ To řekl před pár dny v BBC britský ministr zahraničí Philip Hammond. A nezůstal jen u tohoto konstatování.  Naléhavě žádal změnu příslušných zákonů, pokud si země Evropy chtějí uchovat svůj životní standard a sociální infrastrukturu, ohroženou přílivem uprchlíků.

Britský výstřel ze startovní pistole

Tato slova zazněla Evropou jako výstřel ze startovní pistole. K takzvaným uprchlíkům a šílené imigrační politice EU se najednou začíná vyjadřovat kdekdo, u nás i ve světě. A všichni veskrze kriticky. No jo, čekalo se na signál! I takový proevropský socialista Fico, abychom nechodili pro příklad daleko, který ještě před pár dny okázale ignoroval hlas voličů, vyjádřený v referendu o umístění uprchlického tábora v Gabčíkovu, najednou otáčí. „Od všech migrantů očekáváme, že budou ukáznění a budou dodržovat zdejší zákony. Pokud nechtějí akceptovat životní styl a pravidla, budeme reagovat velmi rázně“ prohlásil při jednání s rakouským prezidentem Heinzem Fischerem.

Čtěte ZDE: Miloš Zeman promluvil jako skutečný prezident: "Nikdo vás k nám nezval!" Vídeň už brzy v rukou cizinců? "Ptačí lež" zrádných neziskovek. Uprchlický expres jako semeniště nemocí. Vláda o tom ví, a pokrytecky mlčí

O „politicích“ druhé a třetí kategorie, u nás i v okolí, pak ani nemá cenu se zmiňovat. Vítr najednou chytají všichni. Proud se otočil a závod v převlékání kabátů byl odstartován.

Jsme teprve na začátku. Vzdušné proudy se otáčejí pomalu. Ale jsem si jist, že brzy uvidíme mnohé prudké a neočekávané veletoče. Protože už se to smí. Vždyť povel dal sám britský ministr zahraničí. Mějme proto na paměti dvě věci:

Zaprvé to, jak se kdo ze stávajících politiků, a vůbec lidí veřejně známých a činných choval, dokud „se ještě nesmělo“. Kdo varoval před nebezpečím a kdo naopak „uklidňoval“, nebo dokonce vyhrožoval. Kdo sliboval bojovat za české zájmy a přitom za zády voličů v tichosti piklil s vrchností v EU. A také kdo nedokázal ani z opoziční lavice srozumitelně, zřetelně a narovinu kváknout proti vládním a evropským šílenostem.

Změna paradigmatu a triček

Zadruhé pak to, že změny v politice nelze dosáhnout bez výměny osob. Protože člověk, který po celá léta věnoval úsilí prosazování určitého politického směru není ochoten, ani schopen své nezřídka celoživotní snažení zahodit a začít opravdově a vehementně prosazovat něco radikálně odlišného.

Přichází změna paradigmatu. Blíží se čas výměny politiků a elit, čas přehodnocení priorit i morálních zásad a novelizovace zákonů. Následující volby, u nás i v Evropě, už nebudou o pravici a levici, ale o národu, identitě a bezpečnosti.

Tedy pokud nějaké budou. Trochu se bojím, aby nadnárodní elita nespustila v nouzovém režimu a narychlo něco hodně neblahého. Protože, jak to vypadá, její poslední plán se začíná zvolna drolit a sypat.

Čtěte ZDE: Byznys ze Syřanama začina: Přivezte jich milijon. Hystoryje obvini Sobotku z multykulturni kolaborace. Penize a dotace, z kerych žiju neziskovky, nesmrdi

Sociolog Petr Hampl:

"Politici pronášejí projevy o tom, že naše civilizace se musí bránit, je zapotřebí situaci řešit atd. Zkuste ale kterémukoliv vládnímu nebo opozičnímu politikovi položit následující otázky: Jste pro uzavření hranice k 1. 9. 2015? Jste pro vypovězení smlouvy o uprchlících k 15. 8. 2015? Jste pro okamžité zastavení dotací multikulti neziskovkám? Uvidíte, jak se budou kroutit, uslyšíte tuny keců o odpovědnosti a uvážlivosti…"




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky