Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Tikající bomba v Yellowstone: Bod nenávratnosti byl prý překročen. Zničí Ameriku i naši civilizaci válka, nebo supervulkán? Mocní si budují kryty. Jen jedna zapomenutá metoda je však bezpečná a spolehlivá

Tikající bomba v Yellowstone: Bod nenávratnosti byl prý překročen. Zničí Ameriku i naši civilizaci válka, nebo supervulkán? Mocní si budují kryty. Jen jedna zapomenutá "metoda" je však bezpečná a spolehlivá

3. 10. 2015

Tisk článku

Pavel Kopecký čerpá z odborné studie ruského vojenského analytika Vjačeslava Gromova, který dokazuje, že pod Spojenými státy tiká časovaná bomba, která může kdykoli způsobit globální katastrofu, proti níž jsme bezmocní

Již dlouho je všeobecně známo, že severní Ameriku ohrožuje supervulkán. Na jedné straně vytváří neopakovatelné scenérie v Národním parku Yellowstone, současně je však sudem prachu, na němž severní Amerika spočívá. Shoda je v tom, že tato velesopka vybuchuje jednou za zhruba šest tisíc let, což je právě nyní - a mohla by tedy zahájit svou smrtící misi vlastně kdykoli.

pp

Směšně bezmocní

Je-li to skutečně aktuální, je ovšem předmětem sporů. Zatím na danné téma vznikají katastrofické filmy i úspěšné literární fikce. Má se třeba za to, že světoznámý bestseller C. McCarthyho Cesta líčí situaci ve Spojených státech právě po této tragédii.

Věcí se ale zabývají především vědecké týmy z různých zemí celého světa. Je totiž jasné, že výbuch supervulkánu by nesmetl z povrchu zemského jen Spojené státy, ale měl by ničivé důsledky pro celý svět - zvláště pak pro západní technologickou civilizaci. Ne snad, že by bylo možné explozi zabránit - na to jsme s celou naší technologickou namyšleností směšně bezmocní - ale je možné se pokusit odhadnout, zda a kdy ke katastrofě dojde, respektive jak se na její důsledky připravit.

pp

Čtěte ZDE: Na prahu konce civilizace: Pád již začal. Migranti jako první vlaštovka. Hlad je nejlepší kuchař. Sůl nad zlato není jen pohádka. Poučí se preppeři u dietářek? Mít či nemít plán?

O probuzení není pochyb

Někteří experti tvrdí, že v dohledné době k výbuchu nedojde. Podle většiny odborníků je však situace v yellowstonském národním parku naopak již kritická. Problém je natolik akutní, že se jím vážně zabývají dokonce už i ruští armádní důstojníci. Podle prvního místopředsedy Akademie geopolitických studií plukovníka Konstantina Sivkova ruské bezpečnostní struktury situaci kolem yellowstonského národního parku dokonce začlenily do svých strategických obranných plánů.

Pozornost mnoha prominentních vědců a odborníků z různých vědních oborů, je zaměřená na Yellowstone zvláště od roku 2000. Po dvou letech zaznamenali vznik nových gejzírů, deformací zemského povrchu, zvýšení teploty půdy do bodu varu, vznik nových trhlin v zemském povrchu, přes které jde uvolňování sopečných plynů. Frekvence seismické aktivity, která od roku 2011 opět výrazně roste, vypovídá o tom, že v kritickém místě se magma zvyšující rychlostí přibližuje k povrchu. To by znamenalo, že supervulkán se opravdu probouzí a nic už ho nezastaví.

Mnozí v té souvislosti vytýkají americké vládě, že místo, aby se na možnou katastrofu připravovala či alespoň varovala a evakuovala ty, kdo jsou nejvíce ohroženi, zatím jen od roku 2004 zpřísňuje podmínky pro návštěvníky této populární turistické oblasti, ale pravdivé informace o procesech, které tam probíhají, drží úzkostlivě pod pokličkou.

PP koláž

Čtěte ZDE: Jak přežít kolaps civilizace: Prosté praktické rady na složitou otázku. Co pít, jíst a jak se zahřát, když nebude nic fungovat? Připravit se, nebo strčit hlavu do písku?

Nejen Amerika

V poslední době je ovšem zaznamenán rapidní nárůst seismické aktivity také v Japonsku, což je prý rovněž ovlivňováno procesem probouzení zdejšího supervulkánu Aira. Podle materiálů obsažených ve zprávě ruských geologických expertů, pravděpodobnost totálního zničení japonského souostroví v příštích deseti letech se pohybuje kolem 70%, do 18 let to je dokonce 99%. Podle téže studie je situace v Yellowstone přinejmenším stejně dramatická. Jeden z ruských expertů, který aktivity supervulkánu v yellowstonském parku přes deset let na místě studoval, tvrdí, že se situace každým rokem zhoršuje.

Průzkum odhalil a popsal zvláštnosti této anomálie: Dutina kráteru naplněná magmatem a pevnou horninou, se skládá ze dvou komor, horní a dolní. Další výzkumy ukázaly, že rozměry dolní komory jsou několikanásobně větší než horní. Vědci také zaznamenali rychlé zvyšování tlaku v dolní komoře, z čehož dovodili, že supervulkán se opravdu probouzí. Podle ruských expertů byl dokonce bod nenávratnosti již překročen a otázkou již není zda, ale pouze kdy k explozi dojde.

PP koláž

Čtěte ZDE: Amerika i Evropa před kolapsem: Blackout může přijít kdykoli. Naši prarodiče ještě bývali soběstační. Jsou prepeři jen nebezpeční šílenci, nebo naopak jediní rozumní?

Strategická zbraň?

Podle některých vojenských expertů se yellowstonský supervulkán může dokonce stát trumfem při případné válce mezi Ruskem a Spojenými státy. Strategické úvahy se zabývají možností jaderného úderu na národní park. Experti uvádějí dokonce i přesné výpočty požadované síly takového útoku, který by ničivou sílu supervulkánu ještě znásobil. Podle cyničtějších komentátorů by to však již nemělo smysl, neboť v takové chvíli „střílet po Americe se rovná palbě na mrtvolu a plýtvání municí“.

To, že se situace zřejmě opravdu začíná dramatizovat, ukazuje i to, že ti, kteří znají skutečný stav yellowstonského supervulkánu, podle hodnověrných zpráv již prodali všechna svá aktiva, nemovitosti a odjeli nejen ze země nebo z amerického kontinentu, ale dokonce i ze severní polokoule. Yellowstone opustili i mnozí geologové, kteří zde desetiletí pracovali na průzkumu.

„Odjeli všichni, vnoučata, děti a jejich manželé či manželky a také jejich američtí příbuzní. Vzali jsme samozřejmě všechny, kteří nás poslechli. Pokračovat v debatě, zda erupce bude, nebo ne, je marněním času. Pánové, probuďte se, už se to děje! Zatím pomalu, ale není nemožné to ignorovat. Od roku 2013, kdy poslední aktivace Yellowstonu začala, už jenom neustále roste. Dosáhlo to takové fáze, že jsme sbalili své laboratoře, pozorovací místa a opustili Ameriku. Domníváme se, že brzký výbuch je prakticky neodvratný," říká jeden z ruských geologických expertů, kteří na místě prováděli dlouhodobý výzkum. Je přesvědčen, že nezbývá mnoho času. "Někteří hovoří o intervalu v řádu let, někteří dokonce i měsíců".

pp

Prchal již i Bílý dům?

Když geologové informovali v lednu letošního roku o blížícím se silném zemětřesení, odpověděla jim americká vláda, že není nutné panikařit. Po prvním otřesu z prognózované série, byli však údajně všichni hlavní úředníci Obamovy administrativy se svými rodinami okamžitě evakuováni z kontinentu. Prý utíkali tak rychle, že ani nevarovali vyšší armádní důstojníky. Až když nebezpečí pominulo, se „uprchlíci“  údajně potichu vrátili.

Takové zprávy samozřejmě nelze ověřit a mohou být jen pomluvou. Ale také nemusejí. Faktem je, že na scénáře, jako by byl výbuch yellowstonského supervulkánu, se intenzivně připravují nejen "prostí preppeři" (o nichž informujeme), ale také mnohé politické, finanční a hospodářské elity světa. Podle mnoha svědectví budují celá podzemní města-kapsle se zásobou potravin, pitné vody, s autonomním systémem pro udržování života. Tato města jsou schopna údajně existovat až pětadvacet let v naprosté izolaci od vnějšího prostředí.

Doufají, že až se po katastrofách zklidní situace, ti, kteří v těchto "městech" přežijí, obnoví civilizaci. Celkový počet lidí, kteří se vejdou do těchto podzemních „arch“ rozptýlených po celém světě, je údajně kolem 150 tisíc. Kdo ví, zda právě zde nemáme hledat také vysvětlení pro "nepochopitelnou" stavbu megalomanských rozměrů budovanou v Ptyči v údolí Berounky...

pp

Čtěte ZDE: Záhadná "Archa" u Ptyče: Sem se uprchlíci nedostanou. Kryt pro vyvolené? Jezdí oligarchové na dovolenou se zlatými cihlami? Vzplane "poslední bitva" v roce 2017?

Bezpečná metoda je k dispozici každému zdarma

Ať už ale je nebezpečí blízkého výbuchu supervulkánu - či dokonce hned několika současně - reálné, či pravdu mají ti, kteří explozi předpokládají ve vzdálenějším časovém horizontu, jedno je nepochybné: Náš svět je stále nebezpečnější místo pro život a být připraven spíše na horší než lepší varianty jeho blízké budoucnosti, není žádné bezhlavé panikaření.

Bohužel si však mnozí neuvědomují, že skutečná a jediná efektivní "příprava" primárně nespočívá v nákladných stavbách mocných či bohatých, ale má ji v dosahu každý z nás, byť by neměl v kapse ani měďák: Stačí otevřít srdce a s pokorou se obrátit k nebi. Jenže tuto metodu většina z nás jaksi "pozapomněla".

Možná právě to nám chce - patrně velmi reálné - yellowstonské nebezpečí připomenout. Dokud je čas.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky