Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Sobotka si hraje na Merkelovou: Vítejte, Ukrajinci! Co máme vědět, než se spustí imigrační vlna z východu. Propad vládních stran, zisky Banderovců. Válka oligarchů jako Noc dlouhých nožů. Brežněv by měl radost

Sobotka si hraje na Merkelovou: "Vítejte, Ukrajinci!" Co máme vědět, než se spustí imigrační vlna z východu. Propad vládních stran, zisky Banderovců. Válka oligarchů jako Noc dlouhých nožů. Brežněv by měl radost

5. 11. 2015

Tisk článku

Václav Danda komentuje situaci na západní Ukrajině, kde válka oligarchů může vyústit v další ozbrojený státní převrat a způsobit "uprchlickou vlnu", jíž česká vláda právě začíná stavět Zlatou bránu

Sobotkova vláda, která se tváří jako obránce naší země před migrační vlnou z jihu, testuje otevření další "fronty" z východu. Vypadá to nevinně: Připravuje zrychlený vstup do naší země pro Ukrajince, kteří se údajně budou "hodit" našim podnikatelům jako "levná pracovní síla". 

pp

Ponechme teď stranou všechny ostatní aspekty tohoto šíleného "merkelovského" kroku - budeme se jim věnovat ve zvláštním materiálu, který připravujeme. Podívejme se však blíže na situaci v zemi, kterou pučisté, stvoření a podporovaní americkými kolonizátory, přivedli již za pokraj politického, hospodářského a morálního kolapsu.

Dějí se tam totiž pozoruhodné věci, které západní propagandisté, včetně těch českých, nechávají záměrně zcela mimo pozornost veřejnosti. Nejen ve světle Sobotkova a Zaorálkova "migrantského experimentu" bychom si jich však měli bedlivě všímat. Již brzy se totiž stanou další nebezpečnou rozbuškou krize v našem nejbližším okolí. Na pochod se totiž nedají jen "obyčejní Ukrajinci", ale také Banderovci a další nacistické skupiny - jedni z hlavních vítězů státního převratu, jimž nyní při "válce oligarchů" začíná být horká půda pod nohama.

Dramatický propad vládních sil

Situace po komunálních volbách, které na Ukrajině proběhly koncem října, se rychle dramatizuje. Volby, které se konaly v atmosféře blížícího se ekonomického bankrotu země ukázaly, jak hluboce je ukrajinská společnost rozdělena. Zatímco v západní části posílili Banderovci na kandidátkách Svobody a Pravého sektoru, ve východních regionech (těch pod kontrolou Kyjeva) slavily úspěch proruské strany navazující na bývalou Stranu regionů svrženého prezidenta Janukovyče a nedávno "demokraticky" zakázanou Komunistickou stranu Ukrajiny.

Tento neformální protimajdanovský opoziční blok zvítězil v 17 regionech, včetně Oděsy, Záporoží i Dněpropetrovsku. V Oděse přesvědčivě porazil kandidáta, kterého instaloval Porošenko i jím jmenovaný "zahraniční" gubernátor, ve své vlasti kriminálně stíhaný exprezident Michail Saakašvili. V Kyjevě prošel "majdanský" kandidát podporovaný Kličkem až ve druhém kole. V Charkově přesvědčivě zvítězil Gennadij Kernes, bývalý starosta za Stranu regionů, obviňovaný pučistickými kádrováky z proruské činnosti. Ještě horší výsledky dosáhly vládní strany v menších městech.

Banderovci cítí po volebním oslabení vládních sil svoji šanci a stále častěji volají otevřeně po ozbrojeném převratu

Současně významně bodovali na západě země Banderovci soustředění ve straně Svoboda. Ti také získali značný vliv i v kyjevském zastupitelstvu. Volební účast byla přitom jen 46 procent, což je oproti minulým volbám značný propad. Výsledky voleb zásadním způsobem oslabily jak Jaceňukovu vládu, tak i Porošenkovu pozici. Což při stále se zhoršující ekonomické situaci zemi dále destabilizuje.

pp

Čtěte ZDE: Kvadratura kruhu: Jak ukončit válku, která oficiálně ještě ani nezačala? Porošenko - neschopný sluha dvou (až tří) pánů. Ukrajina jako stát skončí v každém případě. Proč USA ještě nenapadly Rusko otevřeně?

Čtěte ZDE: Černé seznamy v Kyjevě: Zakázané filmy, televize i hudba. Depardieu a 600 dalších umělců Západu má stopku. Drancování černého zlata. Válka jako krycí manévr. Čeká nás to také?

Hrozba ozbrojeného převratu

V některých významných městech, jako třeba v Mariupolu nebo v Krasnoarmějsku, byly z důvodů jasného vítězství protikyjevských sil volby dokonce anulovány. V Doněcké a Luhanské lidové republice, v souladu s Minskými dohodami, volby pochopitelně neprobíhaly. Ostatně obě odtržené republiky již nemají s Kyjevem téměř nic společného, kromě sporadických přestřelek s ukrajinskou armádou. Poslední pouto, které je pojilo, byla společná měna. Od září už ale ukrajinskou hřivnu nahradil na Donbasu ruský rubl.

Ruský politolog Valerij Pjakin o situaci na Ukrajině a ve světě

Zatímco na frontě se situace v důsledku obrovského odhodlání obránců Donbasu, inteligentní ruské diplomacie a stále slábnoucí kyjevské armády jakž takž stabilizovala a kromě občasných přestřelek z minometů a lehkých zbraní nedochází k vážnějším bojům, válka se přenesla na vnitropolitickou scénu. Demonstrace proti vládě jsou na denním pořádku a nikdo neví zda - či spíše kdy - přerostou v lidové povstání. Nebezpečí hrozí Jaceňukově vládě jak ze strany Banderovců, tak protimajdanovsky naladěné opozice.   

Významným signálem, že se vláda cítí ohrožena a že situace v povolební atmosféře se jí vymyká z rukou, jsou zprávy o sílících protestech Banderovců, kteří po volebním oslabení vládních sil cítí svoji šanci a stále častěji otevřeně volají po dalším ozbrojeném převratu.

Čtěte ZDE: Průzkum bojem: Otevření druhé fronty může smést Porošenka. „Válka gangů“ v Mukačevu jako test? Pravý sektor a jeho američtí "poradci" intenzivně cvičí a zbrojí. Týká se to i nás

Čtěte ZDE: Válka v Evropě je asi nevyhnutelná: Ukrajina mezi benzínem a hasičákem. Co Putin chce? Amerika potřebuje rozpoutat válku. Mír totiž znamená pro Rusko vítězství. Je ještě naděje?

Válka oligarchů

Právě strach "amerického" premiéra Jaceňuka a "německého" prezidenta Porošenka stál zřejmě i za víkendovým zatčením některých neonacistických předáků, včetně lídra Pravého sektoru a poslance Dmytra Jaroše. Některá ukrajinská média to komentovala jako "Noc dlouhých nožů", po vzoru vyřizování účtů mezi nacistickými frakcemi v hitlerovském Německu.

Podle těchto zpráv byl o víkendu na základně Pravého sektoru v obci Velikomichajlovka v Pokrovském regionu v Dněpropetrovské oblasti zatčen nejen vůdce Pravého sektoru, ale také řada jeho spolubojovníků a velitelů. Při zatýkání v neděli nad ránem došlo údajně k boji mezi vojáky speciálních jednotek "Alfa" a Banderovci. Vládní ozbrojenci po tuhém boji, při kterém prý byly použity i granátomety, obsadili základnu Pravého sektoru a jeho vůdce byl údajně odvezen na neznámé místo.

Jde o mimořádnou situaci: Dmytro Jaroš je poslancem a jeho případné zadržení musí schválit parlament. Co je tedy v pozadí? Podle mnoha pozorovatelů je tato akce pokračováním války oligarchů, neboť Pravý sektor včetně Jaroše je úzce spojen s mocným oligarchou Igorem Kolomojským.   

PP koláž

Čtěte ZDE: Řež oligarchů v Kyjevě: Zvítězí Porošenkův Berlín či Kolomojského Washington? Tajemná chasidská sekta. Stáváme se Ukrajinci? Americký konvoj veze dilema války

Čtěte ZDE: Ukrajina na kraji hospodářského kolapsu: Pravý sektor chce novou krvavou revoluci. Kolomojský připraven táhnout na Kyjev. Zákaz televize Euro News. Boje u Mariupolu

Poslední úder Kolomojskému?

Právě proti němu směřuje tento současný úder. Pokračuje tak bitva mafií, která byla před několika měsíci jen přerušena. Tehdy ovšem zuřila ještě v plné síle válka na Donbasu a Porošenko si nemohl dovolit zaútočit na svého úhlavního soka otevřeně. Teď je situace jiná.

Kromě Jaroše, který se prý do poslední chvíle bránil se svými nejvěrnějšími na své základně u Dněpropetrovsku, zatkly speciální jednotky při noční razii i pravou ruku Kolomojského, mocného předsedu Ukrajinského svazu vlastenců Gennadije Korbana, jehož obvinili z vytvoření zločinecké organizace, zpronevěry finančních darů, únosu a jiných zločinů.

Zatčení Genadije Korbana při noční razii v jeho domě

Vůdce ukrajinské Radikální strany Oleg Ljaško prohlásil, že zadržení Korbana, spolubojovníka oligarchy Kolomojského, se může stát důvodem pro impeachment prezidenta Porošenka. "Musíme se sjednotit, abychom skoncovali s diktaturou Petra Porošenka. Prezident osobně vydává pokyny generální prokuratuře a SBU týkající se zatýkání nevyhovujících oponentů. Je to zločin a důvod pro vyhlášení impeachmentu", prohlásil Ljaško.

České testování další migrační vlny?

Současnou napjatou situaci na Ukrajině dokresluje i přerušení přímého leteckého spojení mezi Ruskem a Ukrajinou či zákaz "nekonečného" televizního seriálu, v němž si epizodní roli "dívky s kotětem" zahrála tehdy jedenáctiletá Porošenkova dcera. Oficiálním důvodem zákazu se stala skutečnost, že seriál ukazuje v kladném světle ruské policisty. Ukrajinec Leonid Brežněv (generální tajemník sovětské komunistické strany, který vedl v roce 1968 invazi do Československa) by musel být z této vzorné práce "ideopolicie" učitě nadšen.

Těžko však říci, zda přerušení leteckého spojení s Ruskem či zákaz oblíbeného seriálu bude mít  na rozbouřenou náladu veřejnosti zamýšlený vliv. Situace v rozpadajícím se státě, který je fakticky v "technickém" bankrotu, je totiž stále neklidnější.

Pokud v této situaci přichází ze strany české vlády "merkelovská" pobídka k imigraci, je to nezodpovědné zahrávání si s ohněm, které může odstartoval další mnohamiliónovou migrační vlnu - tentokrát z východu.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky