Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Putin: Trump je talentovaný favorit. Trump: Putin je lídr, narozdíl od Obamy. Chodorkovskij: Revoluce v Rusku je nevyhnutelnou nutností. Moskvu však brání před Majdanem Igor Strelkov s dobrovolníky

Putin: Trump je talentovaný favorit. Trump: Putin je lídr, narozdíl od Obamy. Chodorkovskij: Revoluce v Rusku je nevyhnutelnou nutností. Moskvu však brání před Majdanem Igor Strelkov s dobrovolníky

20. 12. 2015

Tisk článku

Václav Danda komentuje snahu Západu o nasazení trestaného oligarchy k vyvolání barevné revoluce v Rusku

Popularita prezidenta Vladimíra Putina doma v Rusku je na historickém maximu, výrazně překračuje 80 procent. K tomu v poslední době bezpochyby přispěla i rasantní obrana ruských zájmů na Blízkém východě, včetně podpory legitimní Asadovy vlády.

pp

Pozoruhodně to kontrastuje s podporou prezidenta Obamy ve Spojených státech. A jeho evropské protějšky na tom nejsou o moc lépe. Lidé ve státech podřízených Německu (oficiálně Bruselu) stále výrazněji vyjadřují nesouhlas se zničující politikou unijních protektorů. Roste důvěra v národně orientované strany už nejen ve Francii, Rakousku, Polsku, Maďarsku či Slovensku, ale také v severských zemích, v nichž se donedávna nehnul ani lístek na politickém stromě. Přibývá protestujících na náměstích a v ulicích prakticky všech velkých evropských měst. Odpor k imigrantskému experimentu chtějí bruselské politické špičky využít k ještě většímu utažení náhubku, k ještě větší centralizaci. Kotel národů se tak začíná měnit v papiňák bez pojistného ventilu.

pp

Čtěte ZDE: Putinovo doporučení Kerrymu před dalším dějstvím syrského dramatu: "Běžte se vyspat!" Demokratické volby - noční můra Západu. Naděje na mír, nebo jen ouvertura před dlouhou nocí? Operetní plán na invazi

Čtěte ZDE: Milióntý imigrant v Německu: Angela osobností roku, jako před ní Adolf. Globální elity dobyvatele Evropy milují. Klausův manuál o migrantech: Stěhování národů, s.r.o. Zemanova výzva "Všichni k pumpám!"

Trump je Putinův favorit

V zámoří se děje něco podobného. Největší popularitě se v rozbíhající prezidentské kampani těší "lidový tribun" Donald Trump. Především pro to, že jako první se odvážil prolomit obruče zničující "politické korektnosti" a začal mluvit normální lidskou řečí: o neudržitelnosti současného amerického politického kurzu, odtržení politických špiček od občanů a jejich problémů, o muslimském nebezpečí, o ilegálních migrantech. A přestože po něm "jedou" všechna hlavní média i politické špičky, jeho podpora dále roste. A nejen doma.

Dnes už není vláda nad Ruskem v Evropě, ale v Rusku samotném

Ve čtvrtek i Vladimir Putin označil Donalda Trumpa za "bystrého a talentovaného jasného favorita v prezidentském souboji". V Americe, kde média kreslí ruského prezidenta jako zosobněné zlo (Clintonová: "Jako Hitler"), si Trump dovolil něco naprosto neslýchaného. Řěkl, že tuto pochvalu považuje za "velkou čest".

"Když vás lidé označí za brilantního, je to vždy dobré. Obzvlášť, když to řekne muž, který řídí Rusko," řekl na mediální dotaz, jak hodnotí Putinovy komentáře na jeho adresu. "Ale je to prezident, který zabíjí novináře, politické oponenty a napadá země," namítl oddaný propagandista z televizního pořadu. "Řídí svou zemi, alespoň je to lídr, na rozdíl od toho, co máme u nás," trval na svém Trump. "Naše země také hodně zabíjí. Ve světě je hodně zabíjení a hodně hloupostí, tak to prostě je."

Politický mainstream po těchto výrocích šílí. Tolik přece do zničení Putina a ovládnutí Ruska buď "po dobrém" (zevnitř), anebo "po zlém" (explicitní válkou) nainvestoval. A činí tak dál.

pp

Čtěte ZDE: Západ a Východ si vyměnily role: Morální supervelmocí a hlavním obráncem křesťanů už nejsou Spojené státy, ale Rusko. Putin - císař Konstantin 21. století? Civilizace bez morálky zahyne

Čtěte ZDE: To jsou konce: Tradiční hodnoty západní civilizace brání Vladimír Putin! Naši rusofobové by měli zbystřit.

Marná snaha Západu

Tím spíš, že v Rusku je situace ve vztahu veřejnost - politické vedení země přesně opačná. Vladimir Putin dává průběžně najevo, že hodlá důsledně hájit ruské národní zájmy. A protože to také prakticky provádí, vůdčí síly Západu jsou čím dál nervóznější. Zatáhnout Rusko do větší konfrontace se i přes úsilí vynakládané na Ukrajině a na Blízkém východě nepodařilo. Navíc není vůbec jisté, zda by se Rusko podařilo v případné otevřené válce porazit, neboť za posledních deset let udělala Moskva pod Putinovým vedením obrovský skok v modernizaci své armády. A na rozdíl od Západu dává ruské vedení jasně najevo, že mu nechybí odhodlání za národní věc skutečně bojovat a svoji zemi bránit.

Západní stratégové proto nyní přemýšlejí, jak se přímé srážce vyhnout a získat zpět vliv na ruskou politiku "osvědčenou" barevnou revolucí. Její novou verzi vyhlásil minulý týden jeden z "černých koňů", Západu pěstovaných ve Švýcarsku (tak, jako kdysi jistý Vladimir Uljanov, zvaný Lenin), ruský miliardář s izraelským pasem, Michail Chodorkovskij.

Pokus o další VŘSR?

Tento velký demokrat minulý týden v Londýně prohlásil, že se hodlá osobně zasadit o to, aby v Rusku vypukla revoluce. Podle jeho názoru je to nevyhnutelné. Od propuštění z vězení (dostal od Putina amnestii a slíbil, že se vystříhá politické činnosti do doby, než mu vyprší tresty za podvody) je to poprvé, kdy se vyjádřil takto rozhodným způsobem proti muži, jenž ho omilostnil.

Na londýnské konferenci obvinil Kreml ze "sebevražedné zahraniční politiky, zavádění protiprávních zákonů a nezákonného stíhání vlastních občanů". Jde prý o jasný protiústavní puč. "Prezident Putin zavedl Rusko do pozice, kdy je revoluce nevyhnutelnou nutností," prohlásil Chodorkovskij. Přiznal sice, že před udělením milosti slíbil, že se nebude angažovat v politice do té doby, než vyprší jeho trest, a bude se starat o svoji nemocnou matku (kvůli ní milost dostal). Vyklouzl z toho však jako pravý muž, který drží slovo: "Moje matka však v srpnu zemřela a já se již necítím být svým slibem nijak vázán," řekl.

pp

Čtěte ZDE: Vyzrazený pokus o „Moskevský Majdan“: Alexej Navalnyj pozval Rusy na 1. března do ulic. Dokumenty o přípravě převratu získal Cyber Berkut. Placení revolucionáři jako v Kyjevě

Čtěte ZDE: Ruský poslanec ve Washingtonu: Jak provést státní převrat v Moskvě? Volbami se Putina nezbavíme. Což takhle násilím svrhnout Obamu? Vlastizrada?

Krev na Chodorkovského rukou

Chodorkovskij byl vyzván ruskými vyšetřovateli, aby podal vysvětlení k sedmnáct let starému případu vraždy starosty města Něftějugansk Vladimíra Petuchova, který byl letos znovu otevřen. Právě v tomto městě totiž tehdy sídlila obří Chodorkovského firma Jukos. Oligarcha, vzkázal, že nemá v úmyslu s ruskými úřady žádným způsobem spolupracovat. Je dobré vědět, že byl před osmi lety také odsouzen na doživotí za to, že si tuto vraždu objednal.

O Chodorkovském je známo, že při prosazování svých zájmů používal organizovaný zločin. Existuje mnoho svědectví o tom, jak vydával příkazy k vraždám těch, kteří mu stáli v cestě. Nuže, nyní právě na tohoto oligarchu sázejí západní agentury připravující barevnou revoluci v Moskvě.

Ruský vyšetřovací výbor jej obvinil nejen z vraždy nepohodlného starosty, ale i z podílu na smrti tělesného strážce Jevgenije Rybina, jenž byl stejně jako Petuchov rozstřílen za bílého dne dávkami ze samopalu. Prokuratura se chystá vydat na Chodorkovského mezinárodní zatykač, protože neuposlechl výzvu, aby se v souvislosti s vyšetřováním dostavil k výslechu.

pp

Čtěte ZDE: Do Moskvy míří odborník na státní převraty: Nový americký velvyslanec je „architekt Majdanu.“ John F. Tefft  má za sebou protivládní puče v Srbsku, Gruzii - i na Ukrajině

Čtěte ZDE: Jestřábi ve Spojených státech: Chceme uzákonit novou studenou válku. Senátor Bob Corker spolu s dalšími neokonzervativci předkládají normu, která je v podstatě vypovězením války Rusku

Menší komplikace

To je ovšem poněkud čára přes rozpočet západních aktérů chystajících ruský převrat. Není náhodou, že byl do Moskvy jako velvyslanec před rokem povolán i na slovo vzatý odborník na barevné revoluce John F. Tefft, jenž má za sebou protivládní puče v Srbsku, Gruzii i na Ukrajině. Prozatím jsou ale snahy Západem placené roztříštěné opozice více než rozpačité, účastníci demonstrací se počítají spíše na desítky, či stovky. V zemi, kde jen hlavní město má více obyvatel než celá Česká republika, to vypovídá dosti výmluvně.

Například minulý týden, kdy demonstrace opozičních skupin skončila v Moskvě naprostým fiaskem. Aktivisté, kterých se sešlo kolem padesáti, (západní televizní štáby včetně České televize byly zjevně v přesile), si vzali za záminku ke shromáždění Den ústavy a protestovali proti jejímu údajnému nerespektování. Tristní účast jasně ukazuje, že opozice již má problémy dostat na ulice i dobře placené komparzisty.

Jedinou šancí je pokusit o nějaký zásadní průlom. To je ovšem stále složitější, neboť drtivá většina občanů stojí za svým prezidentem. Navíc veškeré snahy o diverzi jsou kromě oficiálních bezpečnostních složek mařeny také dobrovolníky z organizace Antimajdan, které vede bývalý polní velitel z Donbasu Igor Strelkov.

Právě ten ví nejlépe, jaké důsledky by případný Majdan v Rusku vyvolal. Proto se nechal slyšet, že spolu se svými lidmi zabrání těmto snahám za každou cenu. Dokonce napsal Michailu Chodorkovskému dopis, z něhož není od věci si v těchto souvislostech některé pasáže připomenout:

PP koláž

Čtěte ZDE: Zlatý věk paradoxu aneb Rusko trpící pro Evropu

Čtěte ZDE: Přepólovaný svět: Bolševismus se přestěhoval do Washingtonu. Skončit v pekle s Amerikou, nebo se zachránit s Ruskem? Zázrak, kterého si nevšímáme. Pohár je naplněn po okraj

Strelkov: Dopis zrádci

"Deset let kriminálu bylo pro Vás, pane Chodorkovskij, skutečnou tragédií. Kolik by bylo možné za tu dobu rozkrást! A teď je Vaším jediným cílem dohnat ztracené. Pojďme se podívat na předchozích 10 let vaší životní dráhy. Od roku 1991 do Vašeho uvěznění jste si, pane Chodorkovskij, "z ničeho" (tj. aniž byste vložil rubl) přisvojil národní majetek za desítky miliard, vytvořil ohromné finančně průmyslové impérium a stal se jedním z nejbohatších lidí v zemi.

Přitom jste se, jako mnozí další oligarchové, bohatě "prošel po mrtvolách", nezatěžoval jste se žádnými morálními omezeními, loupil jste a plundroval ohromné sovětské průmyslové dědictví. Koupal jste se v penězích a nic jste si neodepřel. Během té doby jsme já i mnozí moji přátelé bojovali za ruský lid a za Rusko proti nepřátelům vlasti. Nejdříve v Podněstří, pak v Bosně, pak v Čečensku. A mezitím, co my jsme šli od porážky k porážce díky zradě tzv. "Nové elity" a ustupovali se skřípěním zubů doprovázeným pohrdavými a nenávistnými komentáři prodejných "demokratických" masmédií, Vy, pane Chodorkovskij a Vám podobní, jste ani nevzdychli po potřebách země a jejího lidu. […]

Pokud mluvíte o "evropských hodnotách", nechápete (nebo se tak tváříte), že nemají žádnou souvislost se skutečnými hodnotami, tradičními pro Evropu. Právě ty dnes obrozuje v Rusku prezident Putin. Avšak ty "hodnoty", které nám dnes vnucuje světová finanční oligarchie jako "evropské", vyvolávají v Evropě mnohatisícové protesty. Když posledně, před více než 20 lety, se vedení SSSR rozhodlo orientovat se na tyto tzv. "hodnoty", země se v důsledku toho ocitla v rozvratu, vyloupená a ponížená, a ruský lid se svého času stal nejrozpolcenějším na světě. Putin začal napravovat tu katastrofu 90. let: krotit všemocnost oligarchů a "elit", obnovovat rozvrácenou ekonomiku. V souladu se zažitými zvyklostmi uznal prezident za možné projevit slitování dokonce nad takovým darebákem, jakým jste Vy, pane Chodorkovskij.

Vy jste si toho ale nevážil. Nejspíš proto, že jste to vyhodnotil jako projev slabosti. Vy přece pane Chodorkovskij, být na Putinově místě, byste se s ním nepáral, viďte? A teď, po tom, co jste prezidenta oklamal svou falešnou lítostí, jste připraven se mu za všechno pomstít? Za to, že vsadil na upevnění státu a obranu národních zájmů na úkor kompradorských elit? Že Vám nedovolil za pár šupů prodat největší zásoby přírodních zdrojů Rothschildům? Že Vás potrestal za otevřeně vyjádřený záměr odstranit jej z funkce neústavní cestou? Dle Vašich slov jste "za pobytu ve vězení mnohé přehodnotil".

Ale sotva jste vyšel na svobodu, okamžitě jste se opět ocitl na opačné frontě proti ruskému lidu. Vaše nenávist k Putinovi Vás dovedla nejen do tábora jeho osobních nepřátel, ale do tábora nepřátel ruského státu a všeho ruského lidu. […]

Třetí světová válka je vyloučena, pokud je Rusko silné a dostatečně mohutné, aby bylo schopno garantovat sice asymetrickou, avšak strategickou paritu, a dokud jsou u moci lidé neochotní za příslib přijetí do nadnárodní finanční elity prodat svou zemi a svůj lid. My se postavíme na odpor Vaší neustálé snaze prodat to, co Vám nepatří. A nenecháme se, jako před 23 lety, opájet skrz naskrz lživými frázemi.

Dnes už není vláda nad Ruskem v Evropě, ale v Rusku samotném. Naší cestou je návrat k sobě samým. Musíme se vrátit k Rusku, k naší historii, k naší kultuře, k našemu poslání. Toto poslání vždy spočívalo a zůstává v nesení světla Kristovy víry, ideálů dobra a sociální spravedlnosti národům světa, být "zadržovatelem" zla, jak řekl apoštol svatý Pavel."

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky