Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jílková na odstřel: Havlisté nikomu dávat slovo nepotřebují. Když se Kavárna v přímém přenosu štítí ulice. Černá pasažérka a rváč ze záchodků. Dno už je na dohled. Za tohle jim platíme sedm miliard ročně

Jílková na odstřel: Havlisté nikomu "dávat slovo" nepotřebují. Když se Kavárna v přímém přenosu štítí "ulice". Černá pasažérka a rváč ze záchodků. Dno už je na dohled. Za tohle jim platíme sedm miliard ročně

26. 2. 2016

Tisk článku

Petr Hájek komentuje snahu Kavárny zakázat jeden z mála pořadů ČT, kde je slyšet názory veřejnosti a přináší úvahu Petra Štěpánka, která dokresluje cosi podstatného o aktuálním stavu hlodavců na Kavčích horách

Pořad Michaely Jílkové Máte slovo bojuje o přežití. Nikoli kvůli nezájmu diváků - ale spíše právě pro to, že je o něj zájem až příliš velký. Sleduje jej často více než půl miliónu diváků. To je na publicistiku, která kromě jiného dává možnost "lidem z ulice" říkat v přímém přenosu (tedy bez manipulativních střihů) své názory na žhavá společenská a politická témata, něco unikátního. V České televizi pak dvojnásob.

Pořady jako OVM (Otázky Vymývače Mozků, jak říká pan Jemelík), které míří na čtyřprocentní (názorovou) menšinu a v nichž Václav Moravec každý týden předvádí, že bolševická televizní maniípulace z doby před listopadem má zdatné dědice a následovníky, pochopitelně předmětem sporů nejsou. O jeho "Focusech", dvouhodinovém "kavárenském" žvanění beznadějné intelektuální lůzy ani nemluvě. Pořady jako Reportéři ČT (Marek Wollner), sloužící k "výběrové skandalizaci" politických odpůrců "pravdoláskové guerilly", stejně jako 168 hodin Nory Fridrichové, rovněž "pokroková" média nenapadají. Máte slovo je jim však již dlouho tímtéž, jako "pazdero" v sedací části těla. Důvod je nasnadě.

Jako přes kopírák

Kavčí hory jsou nejpozději od takzvané televizní krize již půldruhé dekády zcela ve vlastnictví havlistické "kavárny". Zpravodajství, proměněné v čistou propagandistickou laboratoř, lze rozeznat od archivních Televizních novin husákovské éry pouze "přepólováním": Zlo zvané Západ se změnilo na zlo zvané Východ, jinak jde prakticky o kopii, včetně "reportáží" z továren, "úspěchů lidovlády" a komunální kritiky. Na obrazovce sledujeme opět věčný "boj" zemědělců se čtyřmi nepřáteli (jaro, léto, podzim, zima).

Čtěte ZDE: Rozhovor ČT se syrským prezidentem Asadem: Pražská kavárna troubí na poplach. Vždyť už měl být dávno v kanálu! Dostane Kubal padáka?

Novinkou je jen migrační seriál s kalendářovými obrázky hodných vetřelců a zlých xenofobních a fašistickckých "odmítačů" - to ani komunisté nevymysleli. A také střed pokrokového světa se nejmenuje Moskva ale Washington (Brusel) a válka s ideovými diverzanty se nevede proti soudruhům kolem Václava Havla, ale proti jejich odpůrcům. A pochopitelně se vášnivě bojuje "za mír" - v osvědčeném orwellovském pojetí Mír je válka a naopak, - jako přes kopírák.

Komentované zpravodajství (Události a komentáře) má sice alespoň občas náznaky pluralitní diskuse, ale bohatě tuto "dětskou nemoc pravičáctví" vyvažují ve prospěch bolševické "jediné přípustné pravdy" takzvaní hosté - tedy novináři a komentátoři z "odvelených" součástí Kavčích hor: Jindřich Šídlo a další z Bakalova havlistického mediálního impéria (Respekt, Hospodářské noviny), čímž se nahrazuje skutečnost, že tento tisk skoro nikdo nečte, neb je už také jen pro (ideově) "čtyřprocentní deviaci". Do chvíle, než Andrej Babiš koupil Mafru (MfDnes, Lidové noviny a spol.) k nim patřili také svazáci z těchto printů - dnes už mají cestu do studia zakázanou i oni. To ještě tak "hosté" z ukrajinské redakce Svobodné Evropy, či její bývalí členové, dosud na výplatních arších CIA (Jefim Fištejn).

Čtěte ZDE: K čemu inspiroval televizní souboj s homosexuály u M. Jílkové, umělé záplavy v Poděbradech a český hlas z Austrálie o Václavu Klausovi

Čtěte ZDE: Ukrajina, Krym, Putin: Estébácký výslech poslance v ČT. Soudruh komentátor z MFD: Pozor na „zrádce lidu“! O „škodné“ v České televizi. Ale hlavně - o naději a optimismu

Odstřelte ji!

Je proto pochopitelné, že "majitelé" skanzenu na Kavčích horách pořady jako je Jílkové Máte slovo příliš nemilují. Dostal se ostatně do televize placené "daní z hlavy" (zhruba sedm miliard ročně) historickým "nedopatřením". To když americký majitel Novy likvidoval všechny stopy po Vladimíru Železném - jenž Novu postavil a dotáhl k hvězdnému nebi - aby mu ji pak (za spolupráce s havlistickou Pátou kolonou) nejen ukradl, ale ještě za to z našich daní vytáhl (neoprávněně a skandálně) pár miliard jako tučné věno.

K veleúspěšným publicistickým komerčním pořadům patřil tehdy Jílkové Kotel. Když "byla odejita", uchytila se jeho "měkká verze" v ČT v podobě Máte slovo. Michaela Jílková, dramaturgie a režie pořadu v něm nechala základní ideu: Kontroverzní společenská a politická témata, účast "lidí z ulice" a uměřená dávka "politické nekorektnosti". Co však téměř schází je "intošská" politická propaganda pražské kavárny - důvod, proč je pořad veřejností tak oblíben, a proč proti němu nyní (především Bakalova) média tak vystartovala. Proč útočí na "Radu", aby Jílkovou zakázala.

Jde o dlouhodobý tlak, který naplno začal současně s ukrajinskou krizí. Pořad (v němž jsem mimochodem také vystupoval a střetl se zde s Miroslavem Kalouskem) o příčinách, průběhu a důsledcích "Majdanu" byl svého času jediný, kde směl být slyšen jiný než oficiálně-propagandistický názor. Svým způsobem jej v oblouku ilustrovalo zatím poslední Máte slovo o našem směřování na Východ či na Západ, kde už jsem ovšem pochopitelně nebyl (to by si Jílkové tým mohl rovou "hodit mašli").

Pořad "Máte slovo" z 20. 3. 2014, kde se mj. střetli Petr Hájek s Miroslavem Kalouskem

Poučný však byl přinejmenším stejně. Zvláště v tom, jak se Miroslav Kalousek a Petr Kolář (bývalý velvyslanec v USA a v Moskvě, dnes aktivista Pražské kavárny) nezakrytě s opovržením vysmívali "lidem z ulice", diskutujícímu publiku. Kde jinde než v přímém přenosu by bylo možné vidět tyto "velké postavy" havlistické scény v jejich autenticky štítivém postoji k "plebsu" a jeho (většinovému) názoru, který se s propagandou tak zásadně míjí?

Souboj o Michaelu Jílkovou a její Máte slovo se však konat nebude. Není k němu protihráč. Všechno mají v rukou havlisté. Prostě ji buď zakážou a pořad zmizí, nebo jim tento již zcela běžný akt zvůle nebude stát za "lidové" protesty, které by následovaly. Autorka a moderátorka zatím docela vzdoruje, dala najevo, že se bude bránit a svou kůži neprodá lacino. Jestli jí to ale bude co platné, Bůh suď. Převaha je nekonečná a jednosměrná propaganda dávno nabrala rysy té "válečnické", která se s nějakými "jemnůstkami" už příliš nepáře.

Proto na Kavčích horách vylézají "z děr" také osvědčené "kádry", které režírovaly "televizní krizi". A útočí. To je u některých hlodavců znakem předsmrtné hysterie. Anebo přemnožení. Obojí může být stejně nebezpečné. Především to však signalizuje další "zahušťování poměrů", které prožíváme. Přesvědčivě o tom v následujících řádcích uvažuje náš spolupracovník Petr Štěpánek.

Petr Štěpánek: Zbabělý Wollner a spolek kašpárků

Poté, co šéfredaktor publicistiky České televize Marek Wollner označil mě a Petra Žantovského za „roztleskávače ruské propagandy“, ozval se pan Alexandr Vojta, který stojí za nezávislým internetově-televizním projektem Debatní klub. Vybídl obě strany ke konfrontaci před televizními kamerami. Zatímco Žantovský i já jsme kývli, zbabělý Wollner svoji účast odmítl. Žádná reakce nepřišla ani od vedení České televize. To je věru zajímavé, neboť tyhle strašpytlíky máme na své výplatní pásce.

pp

O co konkrétně šlo?

Marek Wollner v rozhovoru pro Aktuálně.cz prohlásil: „Tady vznikla jakási akční fronta roztleskávačů kremelské propagandy. Což jsou lidi jako Petr Štěpánek nebo Petr Žantovský, kteří prohráli v televizní krizi před šestnácti lety, museli na čas složit zbraně, a teď cítí svou šanci.“

Moje reakce byla víceméně stručná. Na Facebooku jsem k tomu napsal:

„Pan Wollner to má hodně popletené. Já ani Petr Žantovský jsme s ním nikdy žádnou válku nevedli, takže jsme také žádnou nemohli prohrát. Na přelomu let 2000 – 2001, tedy v době televizní spacákové krize, jsme byli členy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Do její kompetence patří sledovat a případně pokutovat, co se objevuje na obrazovce, nikoli to, co se odehrává za zdmi České televize. To je věcí jiné rady, totiž Rady České televize. Za to, co ČT pouštěla na obrazovku, jsme jí tehdy udělili vůbec nejvyšší možnou pokutu, tj. 2 miliony korun. Nic víc, nic míň. Jestli tehdy někdo prohrál, pak pouze občané České republiky, protože veřejnoprávní obrazovku nadále ovládají demagogové typu pana Wollnera. A propos. Není bez zajímavosti, že v poslední době se mi poměrně často stává, že se mi lidé omlouvají, jak byli v době televizní krize hloupí a že jsem měl tehdy pravdu.“

Petr Štěpánek s Ladislavem Jaklem debatují o někdejší "televizní krizi"

A proruští roztleskávači? Pan Wollner zřejmě upadl. Evidentně na hlavu. Vůbec nejlepší na celé věci totiž je, že Rusko či Putin nikdy nebyli a nejsou předmětem mého zájmu. Pokud jsem o nich něco napsal, tak zcela okrajově. Naopak trvám si na svém výroku, že nejlepší ruskou propagandou je naše vlastní hloupá propaganda protiruská. A na tu jsou v České televizi mistři.

Jak se taková propaganda vyrábí? Třeba takhle:

Události komentáře, 25. 2. 2016: Reportér Karas z Moskvy hovoří o stoupající oblibě Stalina v Rusku a pražské studio k tomu pouští záběry obyvatel s obrázky Stalina v rukou. Impresivní! Jenže něco tu nehraje. Ty záběry jsou totiž z Gori. Ze Stalinova rodiště. Nedávno jsem tam byl. A kde se nachází Gori? V Gruzii. V té Gruzii, jež usiluje o členství v NATO. No nekupte to za 135 korun výpalného měsíčně!

Čtěte ZDE: Pozadí "utajené revoluce": Na Kavčích horách vše skončilo. Byl jsem při tom. O britském výzkumu se mlčí. Demokracie pohřbená ve spacáku. Zloději, naivky a aktivisté

Čtěte ZDE: Polská inspirace: Političtí aktivisté převlečení za novináře. Propaganda jedné skupiny za peníze všech. ČT zrušit, nebo ji platit ze státního rozpočtu - a otevřít všem? Zázrak před Silvestrem

Čtěte ZDE: Tichý teror bez samopalů a výbušnin: Spojenci rozvratu mezi námi. Žijí z našich peněz. Chtějí nás zničit a smějí se nám do očí. Bělí mozky už i dětem. Dokdy si to necháme líbit? Je třeba otevřít druhou a třetí frontu

Co napsat závěrem?

Propagandističtí kašpárci z České televize stále ještě nedosáhli svého dna, leč pracují na tom fest. O titul šampióna veřejnoprávní desinformační žumpy usilovně soutěží černá pasažérka z paskviloidního magazínu 168 hodin Nora Fridrichová se záchodovým rváčem Markem Wollnerem a jeho Reportéry ČT. Stav je zatím nerozhodný. Ani ostatní výtečníci nezůstávají pozadu.

Kupříkladu „ekoteroristický“ magazín Nedej se si svoji katastrofální úroveň drží již více než dvacet let. Nyní aktuálně zamířil na srbsko-chorvatskou hranici, aby prostřednictvím další ze svých agitek oslavil pomocníky pašeráků lidí, rekrutující se z tuzemských sluníčkových pachatelů „dobra“. Dětský kanál Déčko pro změnu przní duše našich nebohých dětí politicky korektními pohádkami. To vše za peníze nás daňových poplatníků, kteří tenhle veřejnoprávní propagandistický pakvil financujeme povinnými poplatky.

(Vysvětlivka pro neznalé: Proč černá pasažérka a záchodový rváč? Fridrichová byla opakovaně přistižena bez jízdenky v pražské hromadné dopravě. Wollner na záchodě fyzicky napadl tehdejšího generálního ředitele ČT Jiřího Balvína.)

Mimořádně přesně pojmenoval praxi našich veřejnoprávních médií sociolog Petr Hampl: „Česká televize a Český rozhlas dnes fakticky hrají tu roli, jakou hrálo v nacistickém Německu ministerstvo propagandy.“ Já k tomu jen dodávám, že dno už je na dohled a on ten náraz jednoho dne přijde. A to pak teprve bude mazec. Ona totiž každá trpělivost – i ta poplatníků České televize – má své meze.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky