Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zápas o demokracii v USA: Propukne po sto letech nová VŘSR? Tajné služby urvané ze řetězu. Růžová Akce Soros spuštěna. Jediná Trumpova šance: Udeřit protivníka jako první. Bude vyšetřen zločin tisíciletí?

Zápas o demokracii v USA: Propukne po sto letech nová VŘSR? Tajné služby urvané ze řetězu. Růžová Akce Soros spuštěna. Jediná Trumpova šance: Udeřit protivníka jako první. Bude vyšetřen zločin tisíciletí?

3. 2. 2017

Tisk článku

The Saker zkušeným okem člověka z branže hledí na americkou politickou krajinu, na níž se odehrává smrtelný zápas tajných služeb, a upozorňuje na nepředstavitelná nebezpečí, která skrývá nejen pro americkou demokracii, nýbrž i pro celý svět

Vyprávěl se posledních pár let v Rusku takový docela hezký vtip. Zněl asi takhle:

Otázka: Proč nemůže být ve Spojených státech barevná revoluce?

Odpověď: Protože ve Spojených státech není ambasáda USA.

Je legrační, to ano. Problém je, že to není pravda. Jsem toho názoru, že pokus o americkou barevnou revoluci právě sledujeme v přímém přenosu.

Vrátí Trump úder?

Zdá se, že si to myslí i deník Politico. Na jedné ze svých nedávných titulek má policejní kordon, ruku s hořící dýmovnicí a slova: “Vzkaz Americe od arabského světa: Vypadáš teď jako arabská země. Vítej do klubu!”

Ačkoli jsem předpovídal, že “Amerika bude čelit nejhorší krizi své dosavadní historie” už v říjnu, měsíc před prezidentskou volbou, musím říci, že jsem sám překvapen a udiven rozměrem zápasu, který se nám právě odehrává před očima. Je zjevné, že neokoni vyhlásili Trumpovi válku. Jsou komentátoři, jako třeba Paul Craig Roberts, kteří tvrdí, že Trump jim to vrací stylem půjčka za oplátku. Doufám, seč jen můžu, že mají pravdu.

Jak vyšetřovat šéfa

Podívejme se na jeden příklad za všechny: Americké tajné služby právě vyšetřují svého vlastního šéfa! Ano, přesně tak. Podle nedávných zpráv právě FBI, CIA, NSA a ministerstvo financí zkoumají telefonní rozhovory mezi generálem Flynnem a ruským velvyslancem Sergejem Kislykem. Podle Wikipedie generál Flynn přitom během své kariéry zastával funkce:

  • ředitele Vojenského zpravodajství (Defence Intelligence Agency)
  • velitele Spojeného komponentního velitelství pro zpravodajství, sledování a průzkum (Joint Functional Component Command for Intelligence, Surveillance and Reconnaisance)
  • předsedy Rady pro Vojenské zpravodajství (Military Intelligence Board)  
  • zástupce ředitele Národního zpravodajství (National Intelligence)
  • vrchního zpravodajského důstojníka pro Spojené velitelství zvláštních operací (Joint Special Operations Command)

Kromě toho všeho je Trumpovým poradcem pro národní bezpečnost. Jinými slovy, stupeň jeho bezpečnostní prověrky je tak vysoký, že nejspíš dosahuje až někam do stratosféry. A navíc brzy bude tajným službám velet. Přesto ho tytéž tajné služby vyšetřují kvůli kontaktům s ruským velvyslancem. 

Čtěte ZDE: Divoké protesty mnohé objasnily: Profesionální ženy řádily v ulicích. Přeškrtnuté mužské pohlaví: symbol pravdy a lásky? Monstrum na odstřel. Přistanou Američané - tentokrát už doopravdy - na Měsíci?

Tohle nešlo ani v SSSR

To je naprosto neuvěřitelné. Dokonce ani ve “starém, zlém” Sovětském svazu nemohla údajně všemocná KGB vyšetřovat člena Ústředního výboru Komunistické strany bez povolení Politbyra (což byla podle mého názoru vlastně velká chyba, ale to je na jiný výklad). Znamenalo to, že zhruba pět nejvyšších představitelů sovětského státu KGB nemohla vyšetřovat vůbec. Kromě toho byla KGB natolik podřízena Straně, že krom kriminální oblasti bylo KGB zapovězeno vyšetřovat vůbec kohokoli ze sovětské nomenklatury, což činilo v té době zhruba tři milióny lidí (a to byla ještě větší chyba).

Ale případ Flynn nám ukazuje, že ve Spojených státech se může hned několik bezpečnostních služeb rozhodnout, že bude vyšetřovat muže, který by podle všech měřítek měl patřit zhruba mezi pětku nejvyšších amerických státních představitelů, a jemuž zjevně věří nový prezident země. A ještě ke všemu to nikomu, zdá se, vůbec nevadí!

Kdyby postupovaly podle stejné logiky, musely by všechny ty agentury na tři písmenka vyšetřovat i Trumpa - právě si totiž zatelefonoval s Vladimírem Putinem osobně.

A když o tom tak přemýšlím, podobné vyšetřování na sebe možná nenechá dlouho čekat…

Revoluce chodících vagín

Je to naprosto jednoznačně šílené. Dokazuje to, že americká zpravodajská komunita se vyrvala z kořenů. Momentálně jí nevelí prezident, ale neokonské základy administrativy (v originále hluboký stát, neboli “deep-state”, pozn. překl.). Momentálně dokonce všechny služby jednají proti prezidentovým zájmům.

Mezitím se Sorosova banda dokonce dohodla na barvě. Je jí nepřekvapivě růžová. V ulicích teď vidíme počátky “revoluce čičinkových čepic” (v originále pussyhat revolution; pussyhat je žertovně míněná přesmyčka ze slov pussycat - kočka, číča, štramanda - a hat - čepice; vykládat ho však lze podobně přisprostle, jako třeba název v českých kavárnách oblíbené punkové kapely Pussy Riot, pozn. překl.). Vysvětleno je to na téhle stránce organizátorek “revoluce”, které mimo jiné spískaly všechny ty ženské pochody solidarity ve Washingtonu a jinde. 

Jestli si myslíte, že jde jen o pár šílených feministek, jste na velkém omylu. Šílené samozřejmě jsou - a pro ty nejšílenější je i takzvaně “rafinovaná” narážka na “čičinku” moc rafinovaná - viz ženu na obrázku, která o sobě evidentně chce prohlásit přesně to, co (krásou nechtěného) také říká.

Vagina Lady 

Velmi ošklivý vtip

Všechno by to bylo vlastně docela vtipné - takovým tím způsobem, který člověku trochu zvedá žaludek - kdyby ovšem nebylo faktu, že za celým hnutím “100 dní odporu proti Trumpovi”, kterého se feministky účastní na předních místech, stojí celý Hollywood, média a taky Kongres. Celá akce začala - a teď cituji - “velmi teplým tanečním večírkem”, konaným před domem nového viceprezidenta Mikea Pence.

Jak říkám, celé by to byla dobrá anekdota. Jenže při čem trochu mrzne úsměv na rtech, je mediální zastřelovací příprava, které se celé téhle směšné šarádě dostalo. Jinak by “protesty” byly samozřejmě ubohoučké. Dobrý příkladem bylo, jak nadšeně o celé věci referuje “mluvící hlava” na obrazovce celonárodní stanice MSNBC.

Ve videu vystupuje Michael Moore, dokumentarista a bojovník proti (zřejmě kterémukoli) establishmentu. Víte, co říká přesně, když udeří druhá minuta videa? Že budou protestující “oslavovat fakt, že Obama je stále prezidentem Spojených států”. A presstitutka mu odpovídá “ano, to je” - ne jednou, ale dokonce dvakrát!

O čem to mluví?! O faktu, že je Obama stále prezidentem?!

Jak je možné, že ministerstvo vnitra dávno nevyšetřuje MSNBC a Moorea za vzpouru a vlastizradu?

Čtěte ZDE: Zásadní střet naší doby: Trumpova zeď je jako Prohlášení nezávislosti. Jsou ještě Američané pány ve své zemi? Bílí kontra barevní je realita. Pokud levičáci zničí národy, Afrika a islamisté obsadí nejen Evropu

Dítě z Aleppa na Twitteru

Protesty zatím nejsou nijak rozsáhlé - ale objevily se v řadě amerických měst a mají především velké mediální pokrytí. A nemylme se - podobné protesty jsou stejně málo spontánní, jako byly ty ukrajinské. Někdo to všechno platí, někdo to všechno nutně musí organizovat. A ten někdo hraje se všemi esy, které má v rukávu. Podívejme se na další příklad:

Pamatuje si ještě někdo pěknou tvářičku Nayirah, kuvajtské zdravotní sestry, která před Kongresem vypověděla, jak viděla irácké vojáky vyhazovat naše americká miminka z kuvajtských inkubátorů - a která, jak se později ukázalo, byla čirou náhodou dcerou Saúda al-Sabáha, kuvajtského velvyslance ve Spojených státech? Pamatujete si stejně krásnou dívku Nedu, která takzvaně (a samozřejmě nahraně) “zemřela” v Íránu? 

Dovolte, abych vám teď představil Bana Alabe - holčičku, která prý napsala dopis prezidentu Trumpovi. “Dopisu” se samozřejmě okamžitě chytila média a udělala z ní “hlas syrských dětí”.  

Bana

Titulky jsou dojemné: ‘“Musíte něco udělat pro děti v Sýrii!” píše holčička, která se proslavila twitterovými zprávami z Aleppa.

Trump, Putin a Osvětim

Chcete další důkazy toho, co se děje? Pak můžete kliknout sem a prohlédnout si sbírku anti-trumpovských karikatur, které sesbíral ten dobrák, plukovník Cassad. Některé z nich vážně stojí za zmínku. Z této nechutné sbírky vybírám dvě ukázky.

Komiks

První obviňuje Trumpa z toho, že je Putinovou loutkou - a druhá z něj dělá Hitlerova dědice, který zjevně restartuje provoz Osvětimi. Přeloženo do srozumitelné angličtiny, znamená to jediné: Trump není legitimním prezidentem USA a navíc je to vtělené zlo.

Podobné satiře nebyl podroben ještě žádný americký prezident - alespoň ne občany vlastní země.

Mluvím o tom všem z jediného důvodu - abych ukázal, že úřednická klika, která ovládá Washington, zatím rozhodně neuznala porážku. Momentálně se zabývá výrobou plnohodnotné barevné revoluce, která pro ni může mít jen tři vyústění: impeachment, svržení, nebo smrt Donalda Trumpa. 

CIA a MI6: Partnerství zn. Špína

Jedna z pro nezúčastněného pozorovatele nejpřekvapivějších charakteristik této revoluce je, že jejím organizátorům ani za mák nesejde na tom, jak moc poškodí s Trumpem i samotný úřad prezidenta Spojených států. Nebo Spojené státy samotné. Další zdánlivě nevysvětlitelná věc pak je, jak špinavou hru hraje celou dobu Velká Británie. Všechna nejhorší špína, kterou zatím na Trumpa kdo vytáhl, je nakonec vysledovatelná do Spojeného království.

Proč? Odpověď je jednoduchá. Vzpomínáte si ještě, že - alespoň formálně - vše bylo dříve zřízeno tak, že CIA a NSA nesměly sledovat vlastní státní příslušníky, a MI6 a GCHQ, britské tajné služby, to měly stejně? Obě strany našly jednoduchou “obezličku” - prostě si “vyměnily role”. CIA a spol sledovaly Brity a MI6 a spol. sledovaly Američany. Informace si pak v rámci “partnerství” předaly.

Je fakt, že co se k vládě dostal Obama, podobné skrupule dávno přestaly platit a kdokoli může sledovat kohokoli. Ale mechanismy zůstaly. Američtí neokoni a “deep-state” teď britské kontakty používají k vytváření špíny, kterou mohou poté prohlásit za “zpravodajská data” a učinit ji předmětem vyšetřování Kongresem. Pěkně, čistě provedeno. Tleskám.

Čtěte ZDE: Trump děsí farmaceutické koncerny: Konec začátku "fake news" o našem zdraví? Viceprezident Pence ve shodě s Petrem Hájkem: Na kouření se neumírá. Prezident Trump ve shodě s V.K.: Globální oteplování je nesmysl

Proč korupce nestačí

Pointa celé věci je tato: Prezident Trump je ve skutečnosti neustále v obrovitém nebezpečí, že bude svržen vlastním státem. Jen jediná šance na přežití je rychlý a efektivní protiúder. 

Bude toho schopen? Jak to provede?

Dosud mě napadalo, že by bylo výhodné napadnout všechny ty neokonzervativce přesně stejně, jako si to Putin vyřídil s oligarchy v Rusku - tedy skrze (naprosto solidní a prokázaná) obvinění z korupce, daňových úniků a tak dále. Američtí státní úředníci podobné věci samozřejmě také dělali, a to celé desítky let. “Třípísmenkoví” a ti z Pentagonu budou nejspíš nejzkorumpovanější partičkou úředníků na zeměkouli - prostě proto, že je ještě nikdo nedokázal napadnout. Chrání je samozřejmě řada zákonů o utajení a podobných věcech, ale Michael Flynn by si možná jako bývalý ředitel DIA a současný bezpečnostní poradce mohl cestu najít.

Otevře nový prezident kauzu tisíciletí?

Začínám si ale myslet, že stará dobrá korupce nebude stačit. A napadá mě, zda bude chtít v takovém případě Trump hrát kartu zvanou jedenácté září.

Ať už Trump o věci věděl od začátku nebo ne, teď mu radí lidé jako Michael Flynn, který už o tom, že 9/11 byla operace pod falešnou vlajkou, ví celá léta. Operace samotné se sice nepochybně účastnila jen relativně malá skupinka lidí - ale množství lidí, kteří dali svou politickou a morální podporu udržování oficiální lži, je daleko větší. 

Jinými slovy: ačkoli 9/11 byla operace provedená výhradně hlubokými strukturami “deep-state” (a pravděpodobně “outsourcovaná” k provedení Izraeli), celá washingtonská “bažina” se stala komplicem ex-post, protože pomáhala udržovat kulisy, postavené na místě činu. Pokud se celá věc skutečně vyšetří, skončí celé tisíce politických kariér. Šlo o kolektivní zločin par excellence. Zločin (nového) tisíciletí.

Kdyby Trump otevřel vyšetřování kauzy jedenácté září - muselo by ovšem podléhat ministerstvu spravedlnosti a ne Kongresu - mohl by tím vlastně spoustě politiků přiložit pomyslnou pistoli ke spánku. Potřeboval by na to samozřejmě dokonalého šéfa FBI (nebo šéfku - podívejme se na ruskou žalobkyni, Natálii Poklonskou).

Čtěte ZDE: Výhrůžná "rada" Trumpovi: V čem se předák establishmentu mýlí? Brexit není dětská nemoc. K Evropě se šine miliardová masa. Amerika zavírá hranice. Jak se vyhnout syndromu mrtvého arcivévody?

Udeřit první

Naprosto rozumím tomu, že co tady říkám, je téměř nemožné, protože by to znamenalo okamžitý a zničující protiúder neokonů v tajných službách, celého úřednického aparátu a všech ostatních. Prostě mě zajímá, zda by nebylo dobré se zařídit podle hesla, které v jednom rozhovoru jednou použil Vladimír Putin: “Pokud víte, že ke rvačce dojde v každém případě, udeřte protivníka jako první.”

Uvědomme si, co je v sázce. Trumpova budoucnost jako prezidenta. Jeho svoboda. To, že na něj Kongres jinak okamžitě nechá otevřít několik různých vyšetřování, aby ho mohl vydírat, pokud se nepřizpůsobí “agendě”. Důvěra v úřad prezidenta USA, o němž už teď vlastní Kongres jinými slovy prohlašuje, že mu není co věřit kolem nukleárních zbraní (že by stejné zbraně klidně svěřil tetě Hillary, a že by Trump coby prezident, kdyby chtěl, mohl odstartovat jadernou válku použitím konvenčních zbraní například k útoku na Kreml, o tom se už nemluví). Kongres jinými slovy říká, že prezident je blázen, kterému není co věřit - v čemkoli. A v neposlední řadě také americká demokracie - a světový mír. Kdyby byl Trump svržen, šance na rozpoutání třetí světové války vzrostou skutečně raketovým tempem.

Pokaždé, když myslím na Trumpa, a pokaždé, když vidím jakékoli zprávy, napadá mě: Má ten člověk dost inteligence a zkušeností na to, aby si uvědomoval rozsah útoku, jenž je proti němu veden. A bude mít dost odvahy, aby se postavil dostatečně tvrdě na odpor?

Odpověď popravdě neznám.

Generál, nebo televize

Do generála Flynna vkládám velké naděje. Jsem si jist, že dokonale rozumí situaci a ví, na rozdíl od nás, naprosto přesně, co se děje. Nejsem si jen jist, jestli má dostatečnou páku vůči zbytku ozbrojených sil, aby je v případné krizi udržel na své straně. Všeobecně platí, že vojáci moc lidi z tajných služeb nemusí. 

Doufám, že Flynn má loajální spojence na SOCOMu (Velení zvláštních operací) a v JSOC (Spojené velení zvláštních operací), a že to nakonec jsou oni, kdo má poslední slovo co se týče nájemnického poměru v Bílém domě. Dobrá zpráva je, že rozvědky a velení zvláštních operací se obvykle naopak rády mají (zatímco “obyčejní” vojáci oba typy “kolegů” nesnášejí). SOCOM a JSOC by také mohly zajistit, že se CIA úplně neurve ze řetězu.

Mojí nevětší nadějí ale je, že Trump použije stejné zbraně, kterou použil Putin - a tou je podpora vlastního lidu. Jenže k tomu mu Twitter nestačí. Chtělo by to jít “cestou RT” a založit vlastní televizní kanál. To je samozřejmě nákladné a stojí to čas - možná by pro začátek stačila internetová televize. Ale pokud má dost peněz, nic mu v tom nebrání. Nejlepší by bylo, kdyby, stejně jako RT šlo o televizi mnohonárodní, politicky různorodou (tedy zahrnující politické figury z “imperiální opozice”, které Trumpa nepodporují), která má ve své stáji pár celebrit.

Čtěte ZDE: Donald Trump odstartoval: Řev zombií celého Západu dokládá, že skvěle! Soros dál chrlí dolary. Manifest kontrarevoluce bílých mužů a žen. Boj do statků a hrdel právě začal

Projde jim to znovu?

Kromě toho by se mohl poučit ze špatných příkladů. Jedna z největších Janukovyčových chyb spočívala v tom, že si nedovolil využít všechny legální nástroje, které měl k dispozici, aby zastavil neonacisty. A pokud je použil, pak katastrofálně špatně (jako když policie zmlátila demonstrující studenty). Nikdy už se nedozvíme, jestli ho limitovaly skutečně morální ohledy, nebo prostá zbabělost. Faktem ale je, že nechal dav převzít vládu. A vláda davu ve skutečnosti neexistuje. Vždycky vládnou ti za ním, ve stínech, kteří dav pustí ze řetězu vždy právě na tak dlouho, než dosáhnou svého.

Síly, které se momentálně snaží o impeachment, vraždu či sesazení prezidenta Trumpa, jsou, abychom použili ruský termín, “nesystémová” opozice. Opozice, která stojí proti politickému systému jako takovému, protože nerespektuje výsledky voleb.

Nejsem americkým občanem (mohl bych být, ale nehodlám skládat předepsanou přísahu věrnosti) a jediná loajalita, kterou vůči USA mám, je loajalita hosta. Přesto se mi obrací žaludek, když vidím, jak jednoduché bylo obrátit milióny Američanů proti vlastní zemi.

Hodně na svém blogu píšu o rusofobii. Kolem sebe ale vidím i hlubokou amerikanofobii - “USofobii”, dalo by se říci - v podání těch, kteří dnes říkají, že Trump není jejich prezident. Pro ně je jejich mikroidentita - to, že jsou homosexuálové, nebo liberálové, nebo “Afroameričané” - mnohem víc, než základní principy, na nichž byla jejich země vystavěna. 

Když vidím podobné lidi, napadají mě myšlenky o Anglosionistckém impériu nebo plutokracii, která se maskuje jako demokracie. Co ale vidím především, je obrovitá nenávist vůči tomu, co bych nazval “prostou” nebo “každodenní” Amerikou - lidem, mezi kterými jsem se naučil žít a respektovat je, a o kterých Clintonovi vždycky přemýšleli jen jako o “zoufalcích”. 

Fascinuje mě, jak titíž lidé, kteří po léta démonizovali Putina, teď totéž dělají Trumpovi - přesně týmiž metodami. A jestli přitom mají zlikvidovat zemi, na které celé ty roky parazitovali - tak ať! 

Přesně to udělali Rusku v roce 1917. Přesně před sto lety.

Doufám, že jim to o sto let později neprojde.

Znovu.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky