Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Trump jako součást bažin, které chtěl vysušit: Každý stát má právo na svou vlastní cestu. Zlikvidujeme ale všechny, kdo náš diktát odmítnou! Strategie anakondy v novém převleku. Král je opět zoufale nahý

Trump jako součást "bažin", které chtěl vysušit: Každý stát má právo na svou vlastní cestu. Zlikvidujeme ale všechny, kdo náš diktát odmítnou! Strategie anakondy v novém převleku. Král je opět zoufale nahý

22. 9. 2017

Tisk článku

Redakce Protiproud tlumočí analytický komentář RIA Kaťuša k mimořádně absurdnímu vystoupení Donalda Trumpa v OSN, nad kterým v úžasu vrtí hlavou západ i východ, jih i sever světového společenství

19. září konečně vešlo ve známost, čeho chce dosáhnout prezident USA Donald Trump. Ukázalo se, že se změnou prezidenta se politika USA nemění, znovu v ní kvete (orwellovská, pozn. PP) dvojsmyslnost, válka je mír a obrana znamená útok.

V úterý přednesl Trump programovou řeč, první v podobném formátu, na 72. zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku. Vyzval k „obraně míru a demokracie“, uznal právo zemí na vlastní kulturu a poté požadoval potrestat a zničit „zločinné režimy“, které podle jeho mínění ohrožují americký svět.

Trump divže nezačal s Putinovými tezemi z mnichovské řeči před deseti lety. Podle Trumpova názoru je pro řešení globálních problémů světa nutná koalice silných nezávislých zemí, které používají svou svrchovanost k prosazení míru. „To je základ pro spolupráci a úspěch. Silné a nezávislé národy umožňují rozvíjet země s různými hodnotami. Různými kulturami, různými sny. (Státy) nejen existují, ale spolupracují bok po boku na základě vzájemného respektu. Koalice silných nezávislých států je základem úspěchu,“ uvedl.

Amerika na prvním místě

Nicméně pokud Putin chtěl stejná práva pro všechny, což také vytvořilo základ pro ŠOS, multipolarita podle Trumpa vychází z logiky banálního vydírání, čili jen potud, pokud všichni nezávisle a kulturně platí na účet USA. Trump vyhlásil, že Spojené státy „usilují o co nejlepší podmínky obchodní výměny“ pro sebe, a s nadřazenou shovívavostí dovolil ostatním domáhat se vlastních preferencí tam, kde se to netýká USA: „Jako prezident USA budu vždycky stavět Ameriku na první místo, stejně jako vy, coby vůdcové vašich zemí, budete a musíte vždy, stavět své vlastní země na první místo,“ zdůraznil Trump.

Zbývá zjistit, kde na této planetě existují místa, v nichž Amerika nemá své národní zájmy, zvláště poté, co Trump vyzval členské státy OSN bránit suverenitu a respektovat hranice „od Ukrajiny po Jihočínské moře“. Hned na to prohlásil, že je třeba potrestat a zničit KLDR a Írán. Současně poznamenal, že USA se nesnaží nikomu vnucovat svůj způsob života, ale snaží se být pouze nejlepším příkladem pro každou zemi.

Musíme odmítnout ohrožení suverenity od Ukrajiny po Jihočínské moře. Musíme zachovat úctu k právu, respekt k hranicím a vážit si kulturní a mírové spolupráce,“ řekl americký prezident a pokračoval: „Autoritářské režimy se snaží narušit spojenectví, která předcházela konfliktům a vedla svět ke svobodě od druhé světové války.“

Čtěte ZDE: Severní Korea: Neškodný pudlík? Zapomeňte! Podzemní komplexy a falešné cíle čekají. Vylámou si Američané zuby? Korejec není Arab. Ostrostřelec Kim je připraven. Chce Trump další vietnamské pokoření?

Vyhrožování Severní Koreji

Chceme harmonii a přátelství, ne konflikty a války. Řídíme se výsledky a nikoliv ideologií,“ tvrdil Trump a jako obvykle zabouřil výhružkami na adresu Severní Koreje za její „podlé a kriminální“ odmítnutí pokory před světovým hegemonem a neochoty přistoupit na jeho diktát.

On (režim KLDR) je vinen za smrt a hladovění milionů Severokorejců a za věznění, mučení, zabíjení a pronásledování ještě většího počtu (lidí),“ mínil opravdu neideologicky Trump.

I bez sympatií k režimu KLDR je nutno poznamenat, že masový hladomor v letech 1995-1999, který stál podle různých odhadů od jednoho do tří milionů životů, byl způsoben nikoliv tím, že severokorejští vůdci se najednou rozhodli vyhubit vlastní obyvatelstvo, ale katastrofální neúrodou a potravinovými sankcemi, které tehdy protlačily Spojené státy ve formě zákazu prodeje výrobků do Pchjongjangu.

Zároveň Bill Clinton nejenže zakázal dodávky potravin do Severní Koreje, ale za účasti speciálních služeb CIA a Jižní Koreje tam vyslal jednotku „aktivistů za lidská práva“, jako je organizace „Dobří přátelé“, kteří pak vyprávěli světu „o milionech mrtvol“, „kanibalismu“ a dalších hrůzách - z nichž ovšem většina nebyla následně potvrzena.

Analogicky se dnes vede informační válka proti Severní Koreji – jihokorejskými zpravodajskými agenturami, na něž se pak odkazuje Reuters a poté všechna ostatní světová média, která replikují falešné zprávy o nekonečných popravách generálů, zabíjení žen z protiletadlových zbraní a podobně. Obvykle jsou jejich zprávy vyvráceny tentýž den, ale hrůzný dojem byl již vytvořen.

Zničíme Kima i celou KLDR

Trump dále uvedl, že KLDR ohrožuje celý svět „smrtí nepředstavitelného počtu lidí“ kvůli „lehkomyslnému rozvoji raketových a jaderných programů“. A ve stejný den Washington a Soul potvrdily možnost rozmístění taktických jaderných zbraní v Jižní Koreji, jak uvedl šéf Pentagonu Mattis. K tomu předložil celou řadu vojenských cílů v KLDR. A před půl rokem USA zřídily zvláštní středisko CIA v Jižní Koreji pro „boj proti KLDR". Severokorejci tehdy prohlásili, nikoliv bezdůvodně, že USA připravují převrat a fyzické zničení jejich vůdce.

Podle Trumpových slov v případě ohrožení USA ze strany KLDR ji Spojené státy zničí: „USA mají velkou sílu a trpělivost, ale pokud jsou nuceny bránit sebe, nebo své spojence, nebudeme mít jinou možnost, než úplně zničit Severní Koreu. Člověk-raketa (vůdce KLDR Kim Čong-Un) provádí sebevražednou misi pro sebe i pro svůj režim,“ uvedla hlava Ameriky.

Obecně si nyní může být Kim naprosto jist, že jakmile zastaví jaderný program, okamžitě ho zabijí, nebo svrhnou, a jeho stát bude uvržen do chaosu. Zároveň Trump kritizoval země, které obchodují s KLDR v rozporu se sankcemi Rady bezpečnosti OSN. Při této příležitosti znovu vyzval k „izolaci režimu KLDR“. Jinými slovy: znovu je umořit hladem. „Žádný národ na zemi nemá zájem, aby se tento zločinný režim vyzbrojil nukleárními zbraněmi a raketami," tvrdí věštecky Trump. Přitom USA se vyzbrojily, vyvolaly 200 válek, zorganizovaly více než sto převratů a nic – svět to vydržel.

Čtěte ZDE: Trump se zabydluje v pokrytectví: Jsou si všechna zabitá miminka rovna? Osvobodil Patton Prahu? Leží Ukrajina v Súdánu? Vlakové neštěstí na půdě OSN. Válka tentokrát nebude pro USA jen "jednodenní šok". Rusko má jiné hodnoty

Vyhrožování teroristům

Po KLDR přešel Trump k zastrašování teroristů: „Každý den přináší zprávy o rostoucí hrozbě terorismu, který ohrožuje vše, co ctíme a čeho si ceníme. Teroristé a extrémisté se posilují a rozšiřují do všech oblastí planety.“ Pak upřesnil, že jedním z těchto nebezpečných jevů je „islámský extremismus“. „Zastavíme islámský extrémismus, protože mu nemůžeme dovolit, aby terorizovali náš národ a celý svět,“ hřímal šéf Bílého domu z tribuny Valného shromáždění OSN.

V posledních měsících jsem oznámil nový přístup, jak porazit toto zlo – islámský extrémismus... Během posledních osmi měsíců jsme dokázali v boji proti islámskému terorismu více, než za celá poslední léta,“ prohlásil prezident Trump s tím, že USA současně hledají cestu deeskalace konfliktů a podporují úsilí OSN poskytovat humanitární pomoc na územích osvobozených od ISIL. A pak, aniž by se zastavil u Sýrie a musel vysvětlovat, kdo, čeho a jak dosáhl v boji proti terorismu, přešel k běžencům: „Hledáme způsoby, jak vracet uprchlíky, abychom pomohli těmto neuvěřitelně trpícím lidem stát se součástí procesu přestavby jejich země. Podporujeme nedávnou dohodu „velké dvacítky“. To je přístup, který preferujeme – cestu politické a ekonomické obnovy,“ dodal.

Vyhrožování Íránu

K tomu - na pozadí informací o americkém vývozu vůdců ISIL - se kdo ví proč, stal náhle hlavním „strůjcem terorismu“ Írán, který už čtyři roky intenzivně bojuje s islamisty v Sýrii. Podle Trumpových slov některé „loupežné režimy“ ve světě nejenže podporují terorismus, ale také „ohrožují ostatní národy i své vlastní národy nejničivějšími zbraněmi, jaké lidstvo zná.“ Pokud se teď čtenář domnívá, že americký vůdce se pustil do sebekritiky, hluboce se mýlí, všechno je to opět o Íránu. Trump nazval kandidáta na vstup do ŠOS, ekonomického partnera Ruské federace, Indie a Číny, „zločinnou zemí a zkorumpovanou diktaturou", která prý vyváží násilí.

Při té příležitosti opět vystoupil s kritikou jaderné dohody této země s mezinárodním společenstvím, díky níž Írán přestal vyvíjet vlastní jaderné zbraně výměnou za zrušení sankcí - tedy přesně to, co USA oficiálně požadují od korejského Kima. „Dohoda s Íránem je pro USA škodlivá,“ řekl a dodal, že Írán nadále „pokračuje v ničivém podkopávání světového míru a mezinárodní společenství to musí zastavit.“ Znamená to tedy, že pokud bude dohoda zrušena, což Írán vyprovokuje k dokončení vývoje jaderné bomby a bude svět klidnější? Ne, ale zato dá Írán důvod k úderům proti své vlastní zemi.

Čtěte ZDE: Svět stojí na křižovatce: Přinese nám kolaps USA prospěch? Evropa v zajetí intelektuálního úpadku: Schopní odstraněni, v čele jen samá svoloč. Myslíte, že je Trump racionální politik? Stav šílenství se blíží

Vyhrožování státům Latinské Ameriky

Z Eurasie se Trump přesunul do Latinské Ameriky, kde se podle jeho názoru také zakořenily „zločinecké režimy“ ohrožující mír. Především Kuba a Venezuela. Obvinění byla okouzlující: po masových demonstracích amerických levicových organizací zkritizoval venezuelskou vládu za to, že šíří „podvratnou socialistickou ideologii“, která podle jeho slov přivedla zemi ke kolapsu.

Dodejme, že ani Hugo Chávez, ani současný prezident Maduro, památníky u sebe doma nestrhávají, přesto jsou „zlotřilí komouši“ a anarchisti, zato Sorosovi lotři jsou zosobněním andělů. Zkrátka, Maduro, odevzdej všechnu ropu USA, udělej ze sebe pederasta, strhni pár památníků „krvavého diktátora a rasisty“ Bolivara a teprve pak budeš ten správný socialista, jinak jsi padouch předurčený ke zničení.

USA učinily důležité kroky k tomu, aby přivedly režim k odpovědnosti. Jsme připraveni učinit další kroky, pokud venezuelská vláda půjde dál cestou autoritářské vlády vůči Venezuelanům,“ přikročil Trump ke své oblíbené rétorice vyhrožování.

Na odpověď nebylo nutné dlouho čekat. Nejprve venezuelský ministr zahraničních věcí Jorge Arreaza prohlásil, že Donald Trump není prezidentem světa, a proto se nemůže vměšovat do vnitřních záležitostí jihoamerické země, následně pak i venezuelský prezident Nicolás Maduro ve svém komentáři k Trumpově projevu nazval amerického lídra „novým Hitlerem“ v mezinárodní politice: „Agresivní projev nového Adolfa Hitlera v mezinárodní politice, pana Donalda Trumpa, který se považuje za vládce světa, byl namířen proti obyvatelům Venezuely," řekl Maduro s tím, že nikdo nebude vyhrožovat jeho zemi.

Strategie anakondy

Trumpova řeč byla prostě přesným odrazem jeho politiky. Na předvolební vlně antiglobalizace se nový pán Bílého domu snaží pokračovat v rétorice o multipolárním světě. Jenomže za krásnými slovy se skrývá stejná stará americká politika, podle níž sice každý může mít svou vlastní kulturu, sny a zájmy - ale v rámci podmínek stanovených Spojenými státy. A překročení stanovených mezí budou USA postihovat co nejpřísněji, včetně hrozby válkou a svržením nežádoucích režimů.

Takže ve skutečnosti jsme neslyšeli nic nového. Jde o stále stejnou „strategii anakondy“ od Ukrajiny po Jihočínské moře, stále stejné potlačování nežádoucích vlád v Latinské Americe, o tutéž aroganci a mávání mečem. Jen se po téměř roce výhrůžek KLDR a reakcích smějícího se Kima nečekaně přesvědčivě ukazuje, že král je nahý, a kromě dolarů, strašáků a harašení zbraněmi už nic jiného nemá. Ovšem i dolar, který je stále hlavní světovou rezervní měnou, může po summitu BRICS ztratit svůj status.

To je ovšem jiný příběh. Příběh svobodných a rovných zemí, které nepotřebují washingtonský oblastní Výbor všeobecného blaha.

Zdroj.

 

 

 

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky