Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zatýkání v Makedonii: Úřady zadržují oponenty NATO. Budování atmosféry strachu. Hlavně nepřipustit žádné lidové hlasování! ISIL na Blakáně žije pod ochranou Velkého bratra. Americká ambasáda to jistí

Zatýkání v Makedonii: Úřady zadržují oponenty NATO. Budování atmosféry strachu. Hlavně nepřipustit žádné lidové hlasování! ISIL na Blakáně žije pod ochranou Velkého bratra. Americká ambasáda to jistí

7. 12. 2017

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší komentář EADaily k situaci na stále neklidnějším Balkáně, jehož národy se Spojené státy snaží již čtvrt století rozložit, zbavit veškeré obranyschopnosti a učinit z jejich zemí další nástupiště NATO na Rusko

Makedonský trestní soud posoudil třicetidenním uvězněním míru provinění třinácti osob zapojených do násilného činu v Makedonském parlamentu, k němuž došlo v dubnu roku 2017, kdy byl zvolen etnický Albánec Talat Jafari předsedou sněmovny.

Během incidentu byl napaden i současný premiér Zoran Zaev. Dalších šest osob z 24 zapojených do tohoto případu si vysloužilo trest domácího vězení. "Hlavní prokuratura ve Skopje zahájila vyšetřování proti 36 osobám na základě podezření z hrozby terorismu", informovala 29. listopadu makedonská agentura MIA.

Vlastence uvězňují jako teroristy

Svůj pohled na události týkající se dubnového incidentu v makedonském parlamentu sdělil redakci EADaily makedonský novinář a televizní redaktor Milenko Nedělkovski:

To, co se stalo v makedonském parlamentu, se nijak neliší od podobných incidentů, k jakým dochází v parlamentech na celém světě. Ale zde byli zatčeni lidé, kteří nikoho nezabili, nezranili, neudeřili a nikoho neposlali do nemocnice. Jen se jednoduše účastnili mítinku ve Skopje, aby bránili svůj stát.

Po skandálním zvolení etnického Albánce Talata Jafariho (pro širší souvislosti viz nedávný článek na PP) předsedou parlamentu pomocí protiústavního a nezákonného hlasování pronikl do jednací síně shluk lidí a kdosi z příchozích napadl několik členů strany SDSM (Sociálně demokratická unie Makedonie). Utrpěli jen lehká zranění.

Ovšem mezi těmi lidmi, kteří jsou nyní zatčeni, není nikdo, kdo by se uchýlil k fyzickému násilí. Byli to organizátoři průvodů a já si nemyslím, že by tam někdo z nich mohl zabránit výskytu lokálních incidentů. Navíc se dnes objevují nové podrobnosti, na jejichž základě je jasné, že tyto incidenty zrežírovalo velvyslanectví Spojených států v Makedonii.

Přitom uvězněni byli světoznámý operní zpěvák Igor Durlovski, herec Vlado Jovanovski, režisér Boris Damovski. Navíc šest poslanců ze strany VMRO-DPMNE (Vnitřní makedonská revoluční organizace – Demokratická strana pro makedonskou národní jednotu) bylo zbaveno imunity a soud hodlá rozhodnout o jejich zatčení. Předseda strany VMRO Nikola Gruevski oznámil, že odstupuje.

Čtěte ZDE: Islamizace Evropy pokračuje plnou parou: Taktovku drží EU a USA. Je rozvrácený Balkán odrazovým můstkem také k našemu zotročení? Proč je Merkelová naštvaná na Makedonce? Sud prachu napěchován

Skutečné teroristy pouštějí na svobodu

Spolu s tím soud osvobodil albánské teroristy, účastníky masakru na Smilkovském jezeře.

Před několika lety v předvečer velikonoc, nejdůležitějšího křesťanského svátku, byli zabiti čtyři mladi lidé a jeden rybář, kteří rybařili na tomto malém jezeře u Skopje. Pachatelé jsou nyní na svobodě a již nejsou považováni za teroristy. Operní zpěvák, herec a režisér ovšem za teroristy považováni jsou.

V zákulisí všech těchto událostí je ve skutečnosti velvyslanectví USA v Makedonii, které tam chce založit svůj ISIL, aby přinutilo zemi vstoupit do NATO. To proto, že zdejší lidé do NATO vstoupit nechtějí a k EU se staví s velkou podezíravostí. Pokud však současná vláda zahájí represe, pravděpodobnost vstupu do NATO se zvětší, protože lidé se budou bát, a ti, jejichž protestní hlas zněl nejhlasitěji, jsou nyní ve vězení.

Tato zatýkání má zjevné politické zadání. Je zcela absurdní, když člověk, který nikdy nedržel pistoli v ruce a z nožů pouze ten kuchyňský, má být obviněn z terorismu, jehož dolní trestní hranice je deset let.

Do žaláře NATO a EU!

Politici jako papoušci sveřepě opakují, že pro Makedonii existuje pouze jediná cesta – euroatlantická integrace. Ale národ si to nemyslí. Lze to vidět z reakce diváků, kteří volají v ranním vysílacím čase a představují se skutečnými jmény a příjmeními, lze to vidět na sociálních sítích.

Současní vládci Makedonie, kteří zemi drží v otroctví (USA), se pochopitelně bojí toho, co strana VMRO slíbila – uspořádání referenda o každém z těchto rozhodnutí. Stejně tak, jako se vyděsili a nedovolili uspořádat podobné referendum v Černé Hoře.

Durlovski na mítinku řekl, že demonstranti jsou na ulici již 36 dní a vláda si patrně myslí, že se časem unaví. „Budiž, jejich výpočty by mohly být pravdivé, kdyby šlo o lidi, kteří dostávají za svoji účast peníze. Ale v tomto případě se šeredně zmýlili,“ řekl Durlovski před protestním shromážděním.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky