Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pionýři, svazáci, disidenti: Obrana ústavy a hodnot. Svoboda slova a projevu - jako tenkrát. Protektorát a wehrmacht na ruských hranicích - jako tenkrát. Národ v tísni - jako tenkrát. Jen Kalouskové jsou stejní

Pionýři, svazáci, disidenti: Obrana ústavy a hodnot. Svoboda slova a projevu - jako tenkrát. Protektorát a wehrmacht na ruských hranicích - jako tenkrát. Národ v tísni - jako tenkrát. Jen Kalouskové jsou stejní

18. 3. 2018

Tisk článku

Petr Hájek se zájmem sleduje, jak se všechno v naší zemi opakuje a spoléhá pouze na to, že mu tento dějinný paradox objasní experti státní televize - jako tenkrát

Není protest jako protest. Když se za reálného socialismu chodilo organizovaně protestovat proti Západu či demonstrovat za mír, byla média pochvalných komentářů. Když se v závěru objevila protestní shromáždění k 21. srpnu, 28. říjnu či o Palachově týdnu, objevilo se několik noticek o nepřátelích státu a našich spojenců a  pár lidí obvykle skončil za katrem. Dnes je to úplně (stranově) jiné, protože jsme již země svobodná a „liberálně demokratická“ (zatímco ta někdejší „lidově demokratická“ je předmětem odsuzujícího zákona). 

Takže sice lautr totéž, pouze co bylo na Východě je teď na Západě. Svoboda slova a projevu je ústavně zaručena (jako tenkrát). To znamená, že do  vězení se sice (jako tenkrát) za „slova a projevy“ také chodí, ale za jiné, což je významný rozdíl. Také se organizovaně chodí protestovat a výsledkem jsou pochvalné komentáře ve všech hlavních médiích, přičemž ta „veřejnoprávní“ (čili státní) to přímo organizují. Školy přerušují vyučování, aby pionýři a svazáci Kavárny mohli do ulic, instruováni před tím (ve školách, kde je politická činnost zakázána) politickým školením agentury České televize Člověk v tísni a dalších „neziskovek“. Pokud se někdo „odchýlí“, skončí za katrem. Protože máme svobodu. Protože není protest jako protest.

Pravé Děti země

Dětičky vyhnali do ulic, aby protestovaly zrovínka 15. března. Na 79. výročí  okupace českých zemí (pak již jen protektorát Böhmen und Mähren) slavnou německou armádou, za blahosklonného dohledu našich spojenců a přátel – Francie a Velké Británie. Kupodivu však se dětský a mládežnický "angažovaný" protest netýkal tohoto výročí, ač je mimořádně aktuální. Jak – to připomněla věčná německá kancléřka, když hned den po své šesti sté padesáté čtvrté inauguraci vyrazila do Francie, aby se s místním zastupujícím unijním prezidentem Macronem poradila, co dělat se vzpurnou částí středoevropského protektorátu, jenž zatvrzele odmítá přijmout velkoněmecké dobro (migrantské) muslimské invaze.

Je to vážné, doba je těhotná válkou – jako tenkrát. Jako tenkrát stojí německý wehrmacht na ruských hranicích. Lautr totéž, s tím rozdílem, že tentokrát už jsou naši vojáci v Pobaltí přímo pod velením wehrmachtu, spolu s těmi, kteří nás tehdy zradili, a kteří jsou prozměnu zase našimi spojenci. A ještě jeden důležitý rozdíl: potenciální záminku k válce už nepřipravují Němci (zavraždění obsluhy vysílače na německo-polské hranici), ale Britové, takže je to neněmecky zpackané a tragikomické. Samozřejmě jde jako tehdy o vraždu, v tomto případě bývalého ruského dvojitého agenta, jenž byl otráven jedem, který se (v sedmdesátých letech) vyvíjel v Sovětském svazu (a dnes je k dostání po celém světě), takže je to jasné: Rus nám zabil arcivévodu. Na Moskvu, paní Müllerová! 

Dětičky ovšem neprotestují proti válce, která vykukuje zpoza šmírácké opony, ala za dodržování ústavních zvyklostí a hodnot. Nikoli britských či německých (německá ústava nasazení wehrmachtu v zahraničí zakazuje) – ale našich! Jsou poučeny, že ústavní zvyklostí by propříště mělo být, že v přímých volbách nesmí být zvolen prezidentem Miloš Zeman (který už kandidovat nemůže), respektive nějaký jeho klon vyznávající podobně hnusné hodnoty (národní suverenitu, odpor k otevření hranic muslimským invazním jednotkám, kritický postoj k České televizi). Pouze ten, na koho ukáže v předvolební kampani Miroslav Kalousek skrze osvícený kartel SOBAČ (SOros, BAkala ČT).

Naštěstí se žádného z dětí nikdo nezeptal, zda někdy četly ústavu, nebo jestli jim ve škole vyprávěli o Národu v tísni onoho 15. března 1939. To také by byla pěkná podpásovka! Jen jedna soudružka učitelka mínila, že děti mají na protesty právo. Jen vzpomeňme, jak prý jsme v listopadu 1989 volali My nejsme děti! Soudružka byla před převratem zjevně dělnicí z ČKD. Podobně jako M. Kalousek, který se svěřil, že je prý studentům vděčen, že mu v listopadu přinesli svobodu. Tak alespoň někomu. Také protestuje. Třeba proti Číně, že brání samostatnosti Tibetu. Ne proti Madridu, že brání samostatnosti Katalánska. Protože není protest jako protest. Jen Kalouskové jsou za všech dob stejní.

Čtěte ZDE: Kalouskova ČT žene děti ze škol do války: Napětí ve světě i u nás sílí. Co udělat s veřejnoprávními médii? Pryč se systémem vyvolenců! Rozkrýt utajené hospodaření ČT je důležité, ale jádro problému je jinde

Zadek, cep a hadr

Disidenti jsou si rovněž podobní. Jednoho z nich právě nezávislá demokratická policie obvinila z podněcování k nenávisti vůči kancléřčiným bratrům muslimům. Hrozí mu za to dva roky vězení. Dopustil se tohoto ohavného zločinu ústy. A zase, co čert nechtěl, 17. listopadu. Vloni.  Na Náměstí Jiřího z Poděbrad,  vystoupil na Občanském shromáždění za svobodu a práva České republiky: „A já vám říkám, máte připravené cepy, sudlice, vidle, tak je mějte v pohotovosti, nikdy nebudete vědět, kdy je budete potřebovat a bojujte za tuhle vlast a postavte se všem, kteří vedou tuhle vlast do záhuby,“ řekl podle policie na demonstraci. A ještě k tomu prý pozdvihl cep, na kterém měl uvázanou vlajku České republiky, což podle obžaloby znamená, že nešlo o zemědělské náčiní, ale o zbraň. No prosím, pak že na Vávrovy filmy o husitech už nikdo nechodí!

Tenhle sprosťák-disident je válečným veteránem z Kosova a Kuvajtu a jmenuje se Martin Zapletal. Neplést s Opletalem. I když oplétačky už s policí a soudy dříve měl, protože vystrčil holé pozadí (třikrát!) na projíždějící vojenské kolony americké armády – dočasně (v té chvílí) umístěné na našem území. Takhle znectil naše spojence (z paktu tentokrát nikoli varšavského), kteří nás s nasazením vlastních životů chrání v Sýrii, Iráku či Afghánistánu před Ruskem! Proti jeho rozpínavosti ve vlastní zemi! Nějak to tenhle pan Zapletal vzhledem ke svým vojenským  zkušenostem nedokázal pochopit - a tak... vystrčil. Ale protože jeho (svobodou projevu ústavně chráněný) protest tehdy vzbudil příliš velkou pozornost, soud nakonec jeho projev ohodnotil milosrdně - a dostal JEN nějaké „veřejné práce“. Aby věděl, že nejsou mise jako mise.

Tenhle Martin Zapletal, místo aby si z toho vzal „poučení z krizového vývoje“, v sobotu odpoledne na Hradčanském náměstí zpopelnil modrý hadr s pěticípými zlatými hvězdami. Někteří objektivní a nestranní novináři, tvrdili, že prý „spálil vlajku Evropské unie“. Nešlo náhodou o trestné šíření poplašné zprávy? Vždyť po Lisabonské smlouvě přece EU žádnou vlajku (ani hymnu, zdůrazňuji pro milovníky Beethovenova cajdáku Óda na radost) nemá. Tenhle nepřítel lidu chtěl připomenout aktuálnost zmíněného 15. března. Byl proto oblečen do německé uniformy. Dal si, mizera, záležet, aby na ní nebyly žádné (původní) nacistické symboly, protože ty jsou v naší svobodné demokratické společnosti také zakázány. Pěticípé hvězdy jsou naproti tomu povoleny – zvláště ty vyvedené ve zlaté. Jenže ty zase spálil.

Žaluji!

Nejsem Émile Zola, abych kvůli tomu zločinu napsal výzvu J'accuse! (Žaluji), jako on tehdy kvůli kapitánu Dreyfusovi. Ostatně ani hodnost pana Zapletala neznám. Vždyť kdo ví, jak by si to policie vyhodnotila, mohl bych se také do něčeho připlést. Třeba by mi přišili schvalování teroristického činu, což je u nás opět trestné, jako za onoho nacistického protektorátu (po onom 15. březnu a atentátu na Heydricha). To ať si zkoušejí jiní. Třeba jistý další výtečník – jakýsi Jiří Bezák z Brna. Dostala se mi totiž do redakční pošty našeho dezinformačního kremelského webu zpráva se žalobou.

Nevěřili byste, ale týká se naší objektivní, nestranné a pokrokové České televize. Protože nevím, co si o tom myslet, dovolím si její text zveřejnit již bez další poznámky či komentáře. A půjdu si poslechnout, jak nám ČT vysvětlí drtivé vítězství padoucha Vladimíra Putina v prezidentských volbách. Bude to opět určitě stejně objektivní, jako slavná televizní noc po vítězných volbách dalšího padoucha - amerického prezidenta Trumpa. Že je to zmatek? Vůbec ne. ČT nám to vysvětlí.

ÚSTAVNÍ SOUD ČESKÉ REPUBLIKY
Joštova 625/8
602 00 Brno

Dne 15. 3. 2018

Věc: Veřejnoprávní podání 

Vážený Ústavní soude České republiky,

dovolte mi upozornit, že Česká televize odvysíláním upoutávky, v ranních zprávách dne 15. 3. 2018, na údajné konání polední výstražné stávky studentstva téhož dne, porušila ZÁKON 231/2001 Sb. (dále Zákon) ze dne 17. května 2001 o provozování rozhlasového a televizního vysílání a o změně dalších zákonů ve znění zákonů č. 274/2003 Sb., č. 341/2004 Sb., č. 501/2004 Sb., č. 626/2004 Sb., č. 82/2005 Sb., č. 127/2005 Sb., č. 348/2005 Sb., č. 235/2006 Sb., č. 160/2007 Sb., č. 296/2007 Sb., č. 304/2007 Sb., č. 124/2008 Sb., č. 384/2008 Sb., č. 41/2009 Sb., č. 196/2009 Sb., č. 227/2009 Sb., č. 132/2010 Sb., č. 153/2010 Sb., č. 302/2011 Sb., č. 420/2011 Sb., č. 142/2012 Sb., č. 275/2012 Sb., č. 406/2012 Sb., č. 496/2012 Sb., č. 181/2014 Sb., č. 250/2014 Sb., č. 79/2015 Sb., č. 139/2016 Sb., č. 180/2016 Sb., č. 14/2017 Sb. a č. 183/2017 Sb.

Zdůvodnění

Konkrétně Česká televize jako provozovatel veřejnoprávní služby se nechovala nestranně a několikrát se dopustila porušení Základních povinnosti provozovatelů vysílání a provozovatelů převzatého vysílání v bodě 1 § 32, výše citovaného Zákona tím, že podprahově vyzývala k občanské neposlušnosti a nenávisti k vrcholným ústavním demokraticky zvoleným činitelům ČR, a to včetně hlavy státu, upozorněním na plánovanou akci  soukromých osob a nejotřesnější na tom je, že k tomuto si vybrala tu nejméně politicky zkušenou část našich občanů - studující mládež, jejíž velká část je navíc neplnoletá a ačkoliv organizátoři akce Vyjdi ven tvrdí, že jde o apolitickou akci, jde ve skutečnosti o politickou akci, mající za cíl dehonestováním vrcholných ústavních demokraticky zvolených činitelů destabilizovat vnitropolitickou situaci v České republice.

Viz akce Vyjdi ven:

Příprava výstražné stávky

  • Hlavní (celorepubliková) událost, kde se hlásit k účasti.
  • Jednotlivé školy mohou vytvářet vlastní události, které budeme průběžně uveřejňovat na centrálním místě
  • Budeme spravovat centrální kontaktní seznam, pokud budete potřebovat na někoho kontakt, nebo se máme někomu ozvat, dejte nám vědět.
  • Budeme zajišťovat centrální mediální pozornost, jednání se studijními uniemi, spolky, výzvami a dalšími.

Kontakty

  • Hlavní organizátor: Luboš Louženský, [email protected], 602 605 093, @lubos
  • Mediální koordinace: Václav Strýček
  • Organizace výstražné stávky: Radovan Bláha
  • Studentské spolky a organizace: Kateřina Rundová
  • Koordinace divadel: Martin Zahálka, 721 624 325
  • Další kontaktní osoby budou doplněny

Průběh výstražné stávky

  • Ve 12:00 vyjít ven před školy a instituce a tam společně podepsat výzvu.
  • Zábor prostranství dle možností s ohledem na zajištění bezpečnosti všech protestujících a klidný průběh.
  • Vyfotit se a fotku poslat na sociální sítě a organizátorům s hashtagem #VyjdiVen
  • Prohlášením, livestreamingu a jiným aktivitám se meze nekladou, naopak je vítáme a podpoříme vás
  • Celková doba trvání protestu 30 minut
  • Může se zapojit kdokoliv
  • Lze oslovovat k dobrovolnému podepsání výzvy i kolemjdoucí

Po samotném protestu

  • Pokud bude v okolí otevřené divadlo, mohou protestující zajít na diskuzi o demokracii (seznam bude)
  • Pokud jsou v Praze, mohou osobně zanést organizátorům podepsané výzvy na náměstí Václava Havla
  • Organizátoři v pondělí zanesou podepsané, či vytištěné výzvy, fotky a další dokumentaci, senátorům a na podatelnu kanceláře prezidenta.

Následující dny po skončení výstražné stávky

  • Neplánujeme tuto akci jako jednorázovou
  • Budeme se soustředit na tlak na naplnění našich požadavků
  • Pokud naše požadavky nebudou naplněny, jsme odhodlání uskutečnit další aktivity, včetně dalších protestů, organizace studentských výborů a občanů.

Čtěte ZDE: Zápach pražských bažin v přímém přenosu: Lžou nám ráno, v poledne i večer. Masové demonstrace proti prezidentovi? Zeman nebo Trump, obou se musíme zbavit! Proč naříkají Sorosovi svazáci? Ještě bude veselo

Z výše uvedených dokumentů je zřejmé, že organizace tohoto protestu sleduje především oslovení dorůstající i neplnoleté mládeže na středních školách a studentů na vysokých školách humanitního směru. Celou akci zajišťuje akademická obec reprezentovaná studijními uniemi, herci z pražských divadel a neziskový sektor. 

Dochází tak k bezprecedentnímu zneužití mladé i neplnoleté generace studentů a veřejnoprávní České televize k šíření nenávisti proti těmto konkrétním osobám: 1. přímo demokraticky zvolený Prezident České republiky Miloš Zeman, 2. Předseda české vlády v demisi Andrej Babiš atd., což odpovídá porušení zmíněného Zákona a paragrafu v bodě (1):

Provozovatel vysílání je povinen

a) provozovat vysílání vlastním jménem, na vlastní účet a na vlastní odpovědnost a nést odpovědnost za obsah vysílání, 

c) zajistit, aby vysílané pořady nepodněcovaly k nenávisti z důvodu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického nebo jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení, 

d) zajistit, aby vysílané pořady neobsahovaly podprahová sdělení. 

Rekapitulace

Česká televize a její vrcholní a odpovědní pracovníci se dopustili hrubého bezprecedentního porušení výše jmenovaného Zákona a konkrétně § 32 výše uvedených bodů a nevyváženě neposkytla stejně velký vysílací čas oponentům akce Vyjdi ven, přičemž ignorovala právo Prezidenta České republiky Miloše Zemana kriticky zhodnotit práci některých novinářů a veřejnoprávních médií.

Nepochybně a v podstatě Česká televize, coby "nestranná" veřejnoprávní organizace se stala svolavatelem politické podprahově nenávistné akce Vyjdi ven amorálně působící na politicky nezkušenou a nedozrálou studentskou mládež, přičemž občané ČR, povětšinou platící koncesionáři veřejnoprávních médií si vzala jako rukojmí, kterým není dovoleno protestovat a vzepřít se diktátu vedení ČT. Tím, že Česká televize veřejně propaguje akci pořádanou soukromými osobami (horší by bylo, pokud by za těmito soukromými osobami se schovávali konkrétní politické strany, konkrétní politici a jejich spřátelené neziskové organizace, částečně financované ze zahraničí či ze zahraničního podnětu vzniknuvší). Tím nezpochybňuji právo jakéhokoliv občana ČR či skupiny občanů na svůj subjektivní názor.

Jsem zastáncem svobody a demokracie a jsem ochoten vyslechnout i odlišné názory od mých a jsem dokonce ochoten se zúčastnit besedy s takovým občanem před televizní kamerou a budu rád, když i jeho názor zazní tak, jako i já očekávám, že bude akceptováno, aby zazněl i můj subjektivní názor. Lubomíru Louženskému (svolavateli akce Vyjdi ven) byl bezprecedentně k agitaci poskytnut vysílací čas dne 15. 3. 2018 v každých ranních zprávách ČT tak, aby byl zajištěn co největší úspěch této nátlakové akce.

Bohužel Česká televize mi v minulosti tuto příležitost neposkytla, a proto oprávněně mám dojem, že se chová jednostranně a dává prostor především lidem, kteří jsou nějakým způsobem s Českou televizí finančně "pupeční šňůrou" propojeni. Pokud Ústavní soud ČR nebude nevyváženost ve vysílání veřejnoprávní televize ČT neprodleně řešit, může nastat situace, umožňující zákony ulice a veřejný lynč, k němuž daleko není ani v případě pana poslance Ondráčka.

Jako občan České republiky a koncesionář poplatků pro veřejnoprávní média, tzn. i pro ČT, žádám tímto Ústavní soud ČR, aby se mým podáním neprodleně zabýval a použil své autority k nápravě zmíněné dlouhodobě nedobré  (protistátní=proti zájmům státu ČR)  práce odpovědných pracovníků České televize, která díky jim působí novou destabilizaci vnitropolitických poměrů v ČR. Z tohoto důvodu se neobracím pouze na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání, ale i přímo na Vás.

Závěrem s velkou důvěrou očekávám, že Ústavní soud České republiky, jehož hlavním úkolem je střežit ústavnost, zákonnost, demokracii a rovnost práv občanů ČR v naši vlasti, zaujme zásadní postoj, jenž zamezí dalšímu bezprecedentnímu zneužití jakéhokoliv veřejnoprávního média k protiústavnímu konání.     

Se srdečným pozdravem

Jiří Bezák
občan České republiky
koncesionář poplatků ČT




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky