Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Charitativní organizace: Molochy bez kontroly s obřími rozpočty. Skandály podvody a korupce. Orgie ve stylu Caliguly? Sexuální zneužívání a šíření cholery. Podpora Islámského státu z daní všech Evropanů?

Charitativní organizace: Molochy bez kontroly s obřími rozpočty. Skandály podvody a korupce. Orgie ve stylu Caliguly? Sexuální zneužívání a šíření cholery. Podpora Islámského státu z daní všech Evropanů?

5. 4. 2018

Tisk článku

Giulio Meotti popisuje fungování gigantické mašinérie údajně charitativních organizací, které v mnoha případech páchají mnohem více škody nežli užitku

Na sekularizovaném Západě jsou charitativní organizace moderní obdobou svatých, kteří za nás vykonávají pokání. Zdá se, že mnoho humanitárních nevládních organizací nedělá v podstatě nic jiného, než že jen opečovává západní svědomí plné viny.

Tyto nevládní organizace vyhlašují, že pracují jménem "lidskosti" a za "lepší svět", a zřejmě tedy předpokládají, že státy a vlády jednají pouze kvůli společenské efektivitě nebo pro své vlastní cíle. Přesto však tyto nevládní organizace čelí riziku své vlastní transformace na stejné byrokratické molochy, jako jsou tyto státy, někdy dokonce i s podobnými sexuálními a finančními skandály.

V některých případech tyto nevládní organizace mohou vypadat jen jako "obří mašinérie" s více zaměstnanci než službami, s obrovským, často nikým nekontrolovaným rozpočtem a ideologií podporující nejhorší "Západní stereotypy". Týdeník The Spectator je nazval "špatnou charitou".

Humanitární zneužívání 

V poslední době neuplynul v médiích ani jeden týden bez nějaké negativní zprávy o britských nevládních organizacích. Jedna z nejbohatších a nejdůležitějších z nich, Oxfam, se nyní zmítá v sérii skandálů v Africe a na Haiti. Zdá se, že peníze daňových poplatníků, určené pro oběti zemětřesení, byly použity i na "orgie ve stylu Caliguly"Oxfam také vyhodil své dvě dobrovolnice, herečky Kristin Davis a Scarlett Johansson, které pracovaly jako jeho "velvyslankyně" poté, co se objevily v reklamách pro izraelské společnosti. Oxfam obvinil herečky z rétorického "útlaku" Palestinců, zaměstnanci Oxfamu zatím fyzicky utlačovali Haiťany postižené zemětřesením.

Každoročně, a to nejen v organizaci Oxfam, je spácháno více než 1 000 činů pohlavního zneužívání osobami, které mají podle kodexu britské Charitativní komise děti a zranitelné osoby chránit. Dokonce i nevládní organizace Davida Milibanda, bývalého lídra Labouristické strany, byla zasažena skandály sexuálního zneužívání, podvodu a korupce.

Podle zprávy BBC byly ženy v Sýrii sexuálně zneužívány muži, kteří jim poskytovali humanitární pomoc pod hlavičkou Organizace spojených národů a dalších západních charit. "Zneužívání je tak rozšířené, že některé syrské ženy odmítají jít do distribučních center, protože lidé v jejich okolí automaticky předpokládají, že nabídly svá těla za materiální pomoc, kterou přinesly domů", cituje BBC z nové zprávy OSN o zneužívání během humanitárních akcí.

Čtěte ZDE: Nevládky vládnou: Prapory revoluce po celé zemi rozvinem. Jak sladké jsou neziskové zisky? Charitě je půl miliardy málo. Armády aktivistů mají nadnárodní matky. Kde se vzalo 2.000 imigrantů? Že nám o tom nic neřekli...

Peníze vyhozené oknem 

Podle článku Aidana Hartleyho v týdeníku The Spectator začaly problémy s těmito nevládními organizacemi poté, co přestaly pomáhat lidem a staly se především politicky korektními tím, že "obviňovaly Západ, prohlubovaly jeho pocit viny a učinily z Afriky experimentální utopickou laboratoř pro socialisty ze Sussex University".

Izrael nedávno zakázal vstup do země zástupcům 20 nevládních skupin, včetně britské organizace War on Want, která podle vyjádření "NGO Monitor" vykonstruovala proti Izraeli falešná obvinění z "genocidy" a "zločinů proti lidskosti".

Organizace Halo Trust byla oblíbená tragicky zesnulou britskou princeznou Dianou. Herečka Angelina Jolie v roce 2014 obvinila její vedoucí představitele z toho, že si vyplácejí královské "odměny za poradenství". Také charita pro pomoc dětem The Kids Company byla pranýřovaná za to, že evidentně promrhala velké peníze na luxusní životní styl své zakladatelky Camily Batmanghelidjh.

Zdá se, že v černé díře fondu Libor zmizelo také 35 milionů liber veřejných finančních prostředků. Tento fond založil tehdejší ministr financí George Osborne na podporu válečných veteránů. Noviny The Sunday Times odhalily, že ve skutečnosti bylo obrovské množství peněz v tomto fondu "vyhozeno oknem".

Čtěte ZDE: Imigrantské cestovky ve Středozemí: Drzost již přesahuje všechny meze! Lékaři pašují bez hranic, Itálie praská ve švech. Právo a pořádek jsou tabu. Gangsteři a neziskovky přebírají v Evropě moc. Musíme u toho být?

Podpora extrémismu 

V Anglii se filantropické organizace změnily na byrokratické molochy. Ve Spojeném království je registrováno více než 195 289 charitativních organizací, které ročně vyberou a utratí téměř 80 miliard liber. Nevládní organizace zaměstnávají ve Velké Británii celkem jeden milion zaměstnanců, což je více zaměstnanců než má ve Spojeném království automobilový, letecký nebo chemický průmysl. Podle organizace True and Fair Foundation většina velkých nevládních organizací ve Velké Británii každoročně vynaloží na konkrétní charitativní projekty méně než polovinu svých příjmů. Deník The Daily Telegraph zjistil, že vedoucím činitelům mnoha nevládních organizací byl zvýšen plat navzdory snahám omezit výši odměn v neziskovém sektoru.

Zdá se, že na Haiti po zničujícím zemětřesení v roce 2010 způsobilo humanitární úsilí více škody než dobra. Za prvé, mírové jednotky OSN přinesly na ostrov choleru, která zabila téměř 10 000 lidí. Za druhé, vojáci OSN skupinově sexuálně zneužívali haitské děti. A jako třetí se objevil skandál Oxfamu. Dohromady to vše vypadá jako novodobý kolonialismus "vykonavatelů dobra".

Dozvěděli jsme se také, že britská nevládní organizace Amnesty International ospravedlňuje islámský extrémismus. Poté co byla Amnesty prověřována pro svůj vztah s nevládní organizací "CAGE", založenou extremistickým muslimem Moazzamem Beggem, tak její generální tajemník Claudio Cordone řekl, že "obranný džihád" není "v protikladu" s bojem za lidská práva. CAGE vede kampaň za propuštění uvězněných džihádistů. Když představitelka Amnesty Gita Sahgal vyjádřila své obavy, tak byla suspendována. Napsala: "Vystupovat na veřejnosti s nejslavnějším britským zastáncem Talibanu a považovat ho za obhájce lidských práv, je hrubá chyba úsudku."

Zejména v Sýrii některé nevládní organizace financují penězi daňových poplatníků islámský terorismus. Předseda Charitativní komise William Shawcross toto označil za "smrtící" problém charitativních organizací. Think-tank Quilliam Foundation tvrdí, že více než polovina humanitárních darů, které byly poslány ze Spojeného království do Sýrie prostřednictvím malých nevládních charitativních organizací, skončila v rukou ISIS a dalších džihádistických skupin. Díky štědrosti britských daňových poplatníků takto padly do rukou teroristických skupin miliony liber.

Organizace Fatiha-Global, která měla pomáhat syrským válečným uprchlíkům, místo toho odklonila finanční prostředky Islámskému státu, což je přesně ta teroristická skupina, která uprchlickou krizi způsobila. Šéf organizace Fatiha-Global Adeel Ali tomu nasadil korunu, když se nechal vyfotografovat s džihádisty chalífátu – se stejnou džihádistickou skupinou, která setnula hlavu britskému humanitárnímu dobrovolníkovi Alanovi Henningovi, který v Sýrii pracoval pro dceřinou společnost Fatihy.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky