Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nevinné děti: Známý nástroj bolševiků k manipulaci dospělých. Kdo stojí za loutkou Gretou Thunbergovou? Deep State v akci pod falešnou vlajkou. Vzdělání je zbytečné? Jak zničit svět? Strašil už Gretin pradědek

Nevinné děti: Známý nástroj bolševiků k manipulaci dospělých. Kdo stojí za loutkou Gretou Thunbergovou? Deep State v akci pod falešnou vlajkou. Vzdělání je zbytečné? Jak zničit svět? Strašil už Gretin pradědek

25. 5. 2019

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší úvahu Valerije Panova nad vlnou takzvaných studentských protestů - bolševických svazáků naší doby - údajně motivovaných "angažovanou" snahou o záchranu světového klimatu před lidmi

V říjnu bude vyhlášeno jméno dalšího nositele Nobelovy ceny míru, nicméně média již nyní označují za hlavní favority premiérku Nového Zélandu Jacindu Ardernovou, amerického prezidenta Donalda Trumpa, německou kancléřku Angelu Merkelovou, papeže Františka - ale nejčastěji šestnáctiletou švédskou aktivistku Gretu Thunbergovou, která i podle bookmakerů má zatím největší šanci na získání této kdysi prestižní ceny.

Je celkem možné, že vítězem se stane právě tato (zá)školačka: Je už tradicí, že mezi laureáty Nobelovy ceny jsou osoby, o jejichž zásluhách za mírový rozvoj světa je více než důvodné pochybovat. Spíše se zasloužili o opak. Nezletilá Švédka má všechny předpoklady k tomu, aby zaujala v této řadě nejméně úctyhodné místo. 

Čím se tato autistická dívenka tak vyznamenala?

Chvála záškoláctví

V první řadě tím, že namísto do školy na vyučování chodila před švédský parlament, kde proseděla hodiny na chodníku a své chození za školu nazývala „stávkou pro klima“. Při této příležitosti internetový magazín „Ruský salonek ve Stockholmu“ doslova uvedl: „Byla rozčarovaná slabou, téměř absentující politikou švédské vlády v otázkách změny klimatu. Rozhodla se každý pátek chodit za školu k budově parlamentu, kde se posadila na dlažbu ke zdi vedle vchodu. 'Dělám to, protože vy dospělí kašlete na moji budoucnost' – bylo napsáno na letácích, které rozdávala kolemjdoucím.“ Což zrovna v klima-alarmistickém Švédsku je dvojnásob komické.

Podle legendy vyfabulované a šířené médii právě z tohoto pošetilého a osamoceného protestu školačky z předměstí Stockholmu vzplálo „globální hnutí“ studentů na ochranu klimatu nazvané „Pátky pro budoucnost“, nebo také „Školní stávky pro klima“.

Na webových stránkách hnutí, které se vynořily téměř současně se začátkem „školních stávek“, se říká, že Greta žádá studenty, aby v pátek pořádali akce u své nejbližší radnice, fotografovali se a snímky sdíleli na internetu pod hashtagy #Fridaysforfuture a #Climatestrike.

Postižená Greta stávkuje

Ideologický smysl celého hnutí, jehož se Greta stala vůdčí osobností (resp. byla za ni vybrána), je prostý: I když mají děti povinnost chodit do školy, se zhoršením klimatu se jejich vzdělání stane zbytečným.

Světový „Majdan“

Nesmyslnost tohoto počínání našich dětí, jimž chybí elementární rozhled k tomu, aby pochopily, k čemu jsou zneužívány, je zřejmá. Na druhou stranu síly, jež za těmito protesty stojí, už dokázaly rozvrátit nejedno fungující státní zřízení - a nyní přikročily k finální fázi podkopání základů společnosti. Zarážející je ovšem nečinnost, s jakou tomu přihlížejí jejich učitelé a rodiče. 

O záchranu planety Země před globálním oteplováním totiž vůbec nejde. Je čím dál více zřejmé, že emise „skleníkových plynů“ vyvolané lidskou činností neznamenají ekologickou hrozbu a jejich odstranění nebude mít na budoucnost klimatu planety zásadní vliv. Související restrikce svobody a lidského jednání pouze přivedou celé státy k ekonomickým krizím, chudobě a vymírání. 

„Páteční stávky“ jsou jakousi tichou předzvěstí mnoha evropských „Majdanů“, jejichž záměrem je svrhnout neposlušné vládní garnitury. Tato technologie vyvolávání vnitřní nestability má schopnost dotlačit jakékoliv země, aby se vydaly tím „správným směrem“.

Zdá se, že se toto šílenství mezi mladými lidmi šíří z jedné země do druhé. Loni v listopadu se hnutí „Friday Strike“ rozšířilo i po celé Austrálii. Do prosince protestní hnutí mladých ekoaktivistů zachvátilo mnoho zemí světa - obvykle těch nejvíce "ekologických": Studenti z kanadského Vancouveru vyšli do ulic na protest proti emisím sodovkového plynu (CO2) a zhoršování klimatu. Protestní akce se konaly také v některých městech ve Švýcarsku. Studenti požadovali, aby v zemi byl vyhlášen výjimečný stav a okamžitě přijata neodkladná opatření na ochranu "škvařící se" Země. 

V lednu letošního roku vyšli do ulic také žáci německých škol. Jejich protestní hnutí se stalo jedním z nejmasovějších za krátkou historii „školních protestů pro klima“. Hnutí zachvátilo i belgická města, kde probíhá protest pod sloganem „Planeta se obejde bez nás, my bez planety ne.“ 

Do 15. března 2019 stávkovali školáci 123 zemí na všech kontinentech, včetně věčně zmrzlé Antarktidy. Celkový počet účastníků činil údajně okolo 1,4 milionu dětí.

 

Čtěte ZDE: Skleníkový efekt jinak: Problém, nebo jde o podmínku života? Kéž by přišlo globální oteplování! Žijeme na opačné klimatické hraně. Vrátí se Země do normálu? Globalisté jsou zuřivě proti. Jde jim jen o redukci populace?

Podpora z oficiálních míst

Školáky podpořilo více než 12 tisíc vědců z Německa, Rakouska a Švýcarska. Kancléřka Angela Merkelová nazvala klimatické stávky školáků „velmi dobrou iniciativou“. Bývalý americký prezident Barack Obama zdůraznil zásluhy „odvážných a svému dílu oddaných mladých aktivistů, kteří vystupují za záchranu jediné planety, kterou máme. Jsou to lidé jako šestnáctiletá Greta Thunbergová, jejíž protesty u švédského parlamentu rozpoutaly celé hnutí.

Ve Velké Británii malou Gretu vytleskávalo ve stoje 40 poslanců a více než 100 hostů, před nimiž mluvila v britském parlamentu. Dívenka poslancům řekla: „Lhali jste nám. Dávali falešné naděje. Tvrdili jste, že nás čeká světlá budoucnost. A nejsmutnější je, že mnoho dětí si ani neuvědomuje, jaký osud nás čeká. A nepochopíme to, dokud nebude pozdě.“ To má sice pravdu, ale v úplně opačném kontextu, než si myslí.

Malá Greta Thunbergová byla pozvána dokonce na konferenci OSN o klimatu a na Světové ekonomické fórum v Davosu, kde před celým sálem předních podnikatelů prohlásila, že jejich finanční úspěch způsobil obrovské škody na zdraví planety. Setkala se i s papežem Františkem a Jean-Claudem Junckerem, dostalo se jí veřejné podpory od herce Leonarda DiCaprio - a byla nominována na Nobelovu cenu míru. 

Její rodiče a učitelé údajně požadují zastavení protestu a návrat Grety do školy, ale již teď je pravděpodobné, že mladá aktivistka pojede na zářijový summit OSN o klimatu v Londýně. Greta Thunbergová se tam plánuje dopravit na kontejnerové lodi.

Greta s antikatolickým marxistou Františkem

Operace pod falešnou vlajkou

Způsob, jakým evropský politický establishment nadšeně podpořil nesmyslnou „křížovou výpravu“ dětí následujících malou Gretu má všechny znaky dobře naplánované a financované operace. Různé organizace odedávna úspěšně používají metodou „přechodu na bezbranný objekt“. Na pozadí zhoršování společenských problémů v Evropě je snadné lidem podsouvat obraz hrdinské školačky. O to účinnější je pak nasazení alarmistické agendy klimatických hrozeb, osvědčené ideologické zbraně globalistů. A zjevně není náhoda, že byla použita právě nyní, kdy globalizace evidentně narazila na kritické limity. 

Vykonstruovaný strašák skleníkových plynů vyprodukovaných lidmi jako příčina globálního oteplování se stal politickým nástrojem, jehož účelem bylo mimo jiné potlačit rostoucí ekonomiky konkurující vyspělému světu. Došlo k tomu právě ve chvíli, když se tendence urychlování průmyslového růstu v zemích jako Čína, Indie nebo Brazílie stala planetárním faktorem. Dnes se k nim přidalo ještě Rusko, což jen vyhrotilo boj proti „globálnímu oteplování“.

V zásadě nejde o nic nového: používání pochybných vědeckých hypotéz pro různé druhy manipulací je dobře propracovaná a široce uplatňovaná technologie k vyloučení konkurence z trhu. Před třiceti lety, pod záminkou boje proti zničení ozonové vrstvy atmosféry, zorganizovaly nadnárodní korporace přerozdělení trhu s freony a chladicími zařízeními. Po něm na „ozónovou díru“ zapomněly. Vytáhnou ji zase při vhodné příležitosti.

Čtěte ZDE: Greta mění svět: Dostane postižená dívka Nobelovu cenu? Záškoláctví a správná ideologie. Skutečnými kretény jsou švédští poslanci. Nevědomost či pokrytectví: Kdyby takhle jednali všichni, je s námi amen

Vnučka potrhlého Nobelisty

Mezi životopisnými daty Grety Thunbergové existuje zajímavý detail, který vrhá jasnější světlo na volbu právě této dívenky do čela akce. Greta je vzdálená příbuzná vědce Svante Arrheniuse. Právě on předpověděl, že emise uhlíku povedou ke globálnímu oteplování. 

K dílu svého slavného příbuzného, jemuž byla za jeho výzkumy udělena Nobelova cena za chemii (1903), Greta zřejmě ještě nedospěla, nebo přesněji řečeno, ještě se k němu neprostudovala. A to by měla, když se tak usilovně zabývá otázkami klimatu už devět let, jak sama tvrdí. Zistila by totiž, že později byly v Arrheniusových výpočtech nalezeny zásadní chyby a na nich vystavěné sporné předpoklady, načež byl na dlouhou dobu zapomenut, stejně jako hypotetické „globální oteplování“. Jenže to se Gréta nedozví, protože místo do školy chodí za politiky, kteří si ji vodí jako loutku.

Pro současný svět není takzvaný boj o klima jen jedním ze způsobů, jak odvést pozornost veřejnosti od akutních problémů, ale také možnost, jak vnutit zemím a národům globalistickou agendu, pro niž stačí přepnout vnímání milionů mladých lidí z reálných problémů na absurdní domnělé „trvalé hodnoty“.

A tak nyní dítka školou povinná nemusí chodit do školy (je mnohem snazší ovládat lidi negramotné než vzdělané) a studenti už nedemonstrují za práci, za bezpečnost, ani za sociální jistoty. Všichni společně vystupují za klima. Strůjci převratů vždy zneužívali mládež, aby ji pak odhodili jako přebytečnou na smetiště dějin.

Stejný osud podle všeho potká i Gretu. Zmíněný „Ruský salonek ve Stockholmu“ o ní napsal: „Tato dívka s copánky trpí Aspergerovým syndromem: lidé postižení touto poruchou mají sklony trávit dlouhou dobu soustředěním na jednu věc. Boj proti změně klimatu se pro Gretu stal skutečnou vášní.“ (Aspergerův syndrom je forma autismu a znamená poruchu duševního vývoje, která je charakterizována obtížemi v sociální interakci, schizoidní poruchou a sníženým intelektem.) Jak vidno byl výběr Grety pro roli „univerzální“ oběti motivován faktory, za nimiž se před veřejností ukrývá mnoho neznámých.

Greta trousí moudra v Evropském parlamentu

Zneužití nevinných dětí

Děti jsou v takových situacích vždy silný argument. Uchýlili se k němu, protože světové „zákulisí“ potřebovalo strašáka emocionálně "nakopnout". Není sice jasné, co přesně má Mezinárodní měnový fond společného s Pařížskou dohodou o klimatu, ale pro posílení „dětské“ argumentace navrhl v nedávné zprávě uvalit globální daň na oxid uhličitý ve výši 70 dolarů za tunu jeho emisí do ovzduší. Podle ředitelky této lichvářské organizace Christine Lagardeové a ředitele MMF pro fiskální záležitosti Vítora Gaspara může být právě takovéto tvrdé zdanění „nejúčinnějším nástrojem“, jak omezit využívání fosilních paliv, bez kterých se ekonomiky chudších zemí neobejdou

Celý patos Pařížské dohody je zaměřen proti tradičnímu palivovému a energetickému komplexu a poskytuje výhodu zemím aktivně využívajícím obnovitelné zdroje energie. Vůbec přitom nevadí, že v globálním smyslu nikdo dosud neprokázal jejich klimatický přínos.

Utrpí nejen ropný a plynárenský průmysl, ale také energetika, hutnictví, doprava a zemědělství. Nicméně Západ se náhle dusí „skleníkovými plyny“ pocházejícími z průmyslově se rozvíjejících zemí na Východě. Proto, děti celého světa, pomozte!

Zmanipulované děti proto nyní bojují proti „globálnímu oteplování“ - ve skutečnosti proti přirozené a podle všeho i blahodárné klimatické změně, která je ale tak či tak mimo lidskou kontrolu. 

V podstatě však bojují za další globalizaci. Za upevnění světové moci šedých eminencí z „Deep State“ celého Západu. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky