Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nezuříme, nesoudíme, pouze nesouhlasíme. Odpověď, kterou si čtenáři MF Dnes přečíst nesměli.
Popisek: Záštita MfD pro Prague Pride? | Autor: Ondřej Höppner

Nezuříme, nesoudíme, pouze nesouhlasíme. Odpověď, kterou si čtenáři MF Dnes přečíst nesměli.

23. 8. 2013

Tisk článku

Petr Bahník Reakci na dehonestující články, které vyšly minulý týden v mainstreamovém tisku o Akci D.O.S.T. a jejích protestech proti homosexualistickému festivalu Prague Pride, si čtenáři Mladé fronty Dnes přečíst nesměli. Článek místopředsedy Petra Bahníka byl redakcí uložen k ledu. Proč?

Pondělní MF Dnes oslavila začátek „festivalu“ Prague Pride hned dvěma články autorského tandemu Frouzová – Římanová, které dehonestují kritiky homosexualismu již v nadpisech. První se jmenuje „Pražský gay festival očekává rekordní návštěvu, odpůrci zuří.“ (MfD ,12.8. 2013). Autorky v něm například tvrdí, že „Sdružení D.O.S.T.“ patří mezi „nejvýraznější odpůrce homosexuálů“.

PP

Píší to právě takto navzdory tomu, že Akce D.O.S.T. výslovně zdůrazňuje, že její kritika nepatří homosexuálům, jako konkrétním lidem, ale ideologii homosexualismu, která reálně omezuje svobodu projevu a přesvědčení druhých lidí. Podobně „objektivní“  je i druhý žurnalistický klenot obou autorek, nazvaný poněkud kostrbatě „Gay festival začíná. A extrémisté Akce D.O.S.T. útočí“  (MfD, 12.8. 2013, pražské vydání, strana 2B). Autorky v něm prokázaly takřka chirurgickou dovednost amputovat nepohodlná fakta z výroků, které citují.

Nehodící se škrtněte

Tak například při „citování“ slov předsedy Akce D.O.S.T. Michala Semína důsledně vypustily jakékoli zmínky o dění ve Francii, což jistě nebylo snadné, neboť letošní protesty Akce D.O.S.T. proti homosexualismu jsou pojaty jako podpora demonstrací, jimiž na jaře statisíce Francouzů protestovaly proti legalizaci adopcí dětí homosexuálními páry.

PP

Podpora homosexuální lobby na státní úrovni budí odpor: Solidární protesty proti totalitním praktikám francouzské vlády znějí už i od nás!

Paradox: Francie těchto dnů bojuje za tradiční rodiny na celém kontinentě. Za právo žít normálně. Dnes se v Paříži opět cosi stane. A my?

Kněz zbitý revoluční policií. Vrací se Francie do času gilotin?

Demonstrací, jichž se jen v Paříži účastnil milion lidí a na něž Hollandova vláda reagovala tak častým vysíláním těžkooděnců, až vyvolala odpor nejen svobodymilovných občanů, ale dokonce i francouzských policejních odborů. Demonstrací, o nichž česká média téměř neinformovala, a o nichž jsou, jak se zdá, informace nežádoucí i v Mf Dnes.

Tým Frouzová-Římanová je odstranil z vyjádření Michala Semína důsledně. Věty sice trochu ztratily hlavu a patu, ale co na tom, nezasvěcený čtenář možná i toto přičte k horšímu „extrémistům Akce D.O.S.T.“, kteří se určitě neumí ani pořádně vyjádřit. Stejně selektivní přístup k faktům prokázaly jmenované redaktorky i při prezentaci programu letošního Prague Pride.

Zmiňují sice „festivalové“ přednášky i takřka dojemné „vlastivědné vycházky“, ale tak působivou (a pro mnohé jistě atraktivní) „prideovou“ akcičku, jako je Kožená zóna, kam si mají návštěvníci podle doporučení oficiálních stránek Prague Pride donést své bičíky a pouta, úplně opomněly. Co si o tom myslet?

Zaštiťovati papežem

V obou článcích stojí za pozornost také pasáže interpretující korespondenci Akce D.O.S.T. s pražským primátorem Hudečkem (TOP 09) o záštitě, kterou Prague Pride udělil. Ačkoli autorky potvrzují, že mají k dispozici celý text dopisu, který Akce primátorovi zaslala, v rozporu se skutečností tvrdí, že jde o jakousi  „žádost o odvolání záštity“ a fabulují, že Michal Semín chtěl dopisem  primátorovi záštitu „rozmluvit“.

Jako spoluautor zmíněného dopisu mohu směle prohlásit, že takovou ambici naše korespondence skutečně neměla. Neděláme si totiž falešné iluze. Dopis je pouhým konstatováním faktu, že se představitel strany, která se veřejnosti prezentuje jako konzervativní pravice, fakticky identifikoval s ideologií  homosexualismu.

Od nesouzení a respektování je, jak snad každý rozumný člověk chápe, ještě dosti daleko k udělování záštit. Mohu respektovat zákonem garantované právo svého spoluobčana opíjet se denně do němoty (a nehodlám nad ním ani vynášet jednoznačné mravní soudy, neboť nevím proč to dělá), ale proto snad ještě nemusím jeho počínání dávat svou záštitu.

V článcích Mf Dnes jsou také citovány výroky, jimiž primátor svou záštitu zdůvodňuje. Připomíná nutnost „respektu ke všem občanům Prahy“ a cituje z kontextu vytržená slova papeže Františka „A kdo jsem já, abych tyto lidi (rozuměj homosexuály) soudil“. Jako by snad Akce D.O.S.T. někoho z „těchto lidí“ soudila, nebo to chtěla od primátora, popřípadě by nějak odmítala „respektovat všechny občany Prahy“.

Citovat papeže? Ano, ale poctivě a s respektem

Od nesouzení a respektování je ovšem, jak snad každý rozumný člověk chápe, ještě dosti daleko k udělování záštit. Mohu respektovat zákonem garantované právo svého spoluobčana opíjet se denně do němoty (a nehodlám nad ním ani vynášet jednoznačné mravní soudy, neboť nevím proč to dělá), ale proto snad ještě nemusím jeho počínání dávat svou záštitu. Krátce řečeno, primátorova slova, nebyla-li autorkami článků pozměněna, a tady výjimečně myslím, že nebyla, nemají prakticky žádný obsah, což by dobrý novinář neměl nechat bez komentáře.

Navíc, primátorova citace papežových slov je převzata z vyjádření, kterým papež kritizoval působení neprůhledných lobby, ať jsou založeny na jakémkoli základě, včetně homosexuality. (Tedy zhruba totéž, co kritizuje Akce D.O.S.T. , hovoří-li o tom, jak je ideologie homosexualismu využitelná k omezování svobody a uplatňování vlivu nevolených elit).

Osobně jsem dalek toho hodnotit papežovy výroky, ale když už se jimi někdo „zaštiťuje“ , měl by je citovat v úplnosti a mít alespoň elementární respekt ke kontextu, v němž byly proneseny!  Leč zpět k meritu článků pondělní Mf Dnes, jež nasazují Akci D.O.S.T. psí hlavu extrémismu.

Rád bych totiž  jejich autorky i čtenáře na závěr ujistil, že Akce D.O.S.T. v souvislosti s konáním Prague Pride nezuří ani neútočí, prostě jen dává najevo, že s celou globální homosexualistickou agendou, včetně jejích regionálních exhibicí, hluboce nesouhlasí. Smí se to ještě?

Petr Bahník, místopředseda Akce D.O.S.T.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky