Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Propadlo časoprostorem: Jak motivovat velvyslance ke zradě? Ze Sorosova manuálu k barevným revolucím. Přitáhne Lukašenko s Putinem otěže? Odposlech z Blavy. Ani za milion? Tak tedy za dva

Propadlo časoprostorem: Jak motivovat velvyslance ke zradě? Ze Sorosova manuálu k barevným revolucím. Přitáhne Lukašenko s Putinem otěže? Odposlech z Blavy. Ani za milion? Tak tedy za dva

22. 8. 2020

Tisk článku

Michal Fraiman zveřejňuje odposlech z Bratislavy, který do jeho poštovní schránky propadl škvírou v časoprostoru – a jenž mnohé z dnešního dění v Bělorusku objasňuje

Obdržel jsem anonymně prostřednictvím poštovní zásilky podivný přepis odposlechu z Bratislavy. Jedná se o přepis rozhovoru běloruského velvyslance Igora Alexandroviče Leščeňa, který minulý víkend jako první velvyslanec podpořil demonstrující, kteří požadují nové prezidentské volby v Bělorusku s neznámým emisarem, který patří s největší pravděpodobností do okruhu globální zpravodajské komunity.

 

Nejsem schopen samozřejmě pravost záznamu ověřit, ale vzhledem k informacím v dokumentu obsaženým, považuji za nutné, jej vzhledem ke společensky závažnému obsahu zveřejnit. Rozhovor se zřejmě odehrál v některém z rekreačních zařízení v okolí Bratislavy.  Pokud je záznam pravý tak jej s největší pravděpodobností pořídila některá z konkurenčních zpravodajských služeb.

Kromě běloruského velvyslance Leščeňa v něm vystupuje druhá osoba, která je v přepisu označena jako Milan a jak vyplývá z rozhovoru s největší pravděpodobností jde o bývalého příslušníka StB, který po listopadu 1989 přešel ke zpravodajské službě nového režimu a po rozdělní státu se pohyboval ve slovenské zpravodajské komunitě, aby později přešel do soukromého sektoru globálních zpravodajských struktur. 

Milan: „Dobrý den pane velvyslanče, jakou jste měl cestu?“

Velvyslanec: Děkuji za optání, vybral jste vskutku kouzelné místo s překrásnou vyhlídkou neměl jsem tušení, že pár kilometrů od toho blázince v Bratislavě je možné najít tak krásné zákoutí.“

Milan: Používali jsme to už od sedmdesátých let, dříve zde bývaly mejdany komunistických papalášů a my jsme jim zajišťovali ochranu a bezpečí, ale vzhledem k tomu, že tady byl naprostý klid, tak spíše před jejich manželkami než před západními špiony..“ /Smích…)

Milan: Tady můžeme mluvit zcela otevřeně nikdo nás tu rušit nebude….

Velvyslanec: Jsem zvyklý mluvit otevřeně, co máte na srdci…..

Milan: Mám pro vás nabídku…Lukašenko brzy padne, a vy byste mohl zastávat jeden z důležitých postů v nové prozápadní vládě, která do měsíce vznikne. 

Velvyslanec: Prosím?

Milan: Nebo si snad myslíte, že to Lukašenko ustojí?

Velvyslanec: To záleží na mnoha aspektech. Zejména na tom, zdali za ním budou stát lidé z vnitřního stranického kruhu a zejména bezpečnostních složek. Zatím nemám signály o tom, že by se jeho podpora v silových složkách drolila…..

Milan: To je jen zdání. Víte, proč jsme dokázali zvítězit na Ukrajině? Každý z důležitých lidí v bezpečnostních složkách dostal nabídku, která se neodmítá. V Minsku tomu nebude jinak. Ale vraťme se k naší nabídce. Potřebujeme, aby někdo z běloruské diplomacie v zahraničí veřejně deklaroval podporu opozičnímu hnutí a nejlépe seniorní velvyslanec….. 

Velvyslanec: To je ale politická sebevražda

Milan: Veškerá rizika budeme eliminovat a bohatě se Vám to vyplatí….

Velvyslanec: Neudělal bych to ani za milion

Milan: Dáme Vám dva.

Čtěte ZDE: Komedie plná pravdy a lásky: Jak společně a jednotně nemluvit do věcí Bělorusku? Světlana z Arku a jurodivý Babiš. Z Respektu tečou fekálie. K informacím přes dezinformační weby. Piráti a jejich rezoluce proti sionismu

Velvyslanec: Dva miliony eur?

Milan: Už příští týden je můžete mít deponovány ve Švýcarské bance a k tomu příslib ministra zahraničních věcí při jmenování nové prozápadní vlády v Minsku….

Velvyslanec: A co když se Lukašenko udrží? Jako velvyslanec budu vyřízený a nezbyde mi než abdikovat.        

Milan: V takovém případě vám peníze zůstanou a místo postu ministra vám zajistíme lukrativní místo na kterékoliv evropské nebo americké univerzitě. Nemůžete na tom prodělat.          

Velvyslanec: Kolik času mám na rozmyšlenou? Musím se poradit s rodinou, je to vážné rozhodnutí.

Milan: Zítra se ozvu, jak jste se rozhodl. 

Velvyslanec: Tak tedy zítra.

O minulém víkendu běloruský velvyslanec na Slovensku odsoudil v pořízeném videozáznamu policejní násilí ve vlasti. V natočeném videu vyjádřil solidaritu s demonstranty, kteří protestují proti údajně zmanipulovaným prezidentským volbám a zásah ozbrojených složek proti demonstrantům přirovnal ve svém vystoupení k sovětské NKVD.

„Jsem solidární s těmi, kdo vyšli do ulic běloruských měst na pokojné pochody, aby bylo jejich hlasu dopřáno sluchu,” uvedl Leščeňa na videu, které obletělo v několika hodinách celý svět a stalo se jedním z důležitých propagandistických nástrojů v informační válce o Bělorusko. Velvyslanec v něm vyjádřil mimo jiné také podporu dělníkům, kteří vstoupili do stávky v továrně na výrobu nákladních a důlních vozidel Belaz.

Čtěte ZDE: Skutečné Bělorusko: Majdan prezidenta neporazí. Jak to vidí místní obyvatelé? Bratrské národy včera a dnes. Odpovědnost za dočasně ztracené děti. Když si netroufnete na Putina, plivněte na Lukašenka

Právě tento moment patřil spolu se stávkou pracovníků televize k záchytným bodům propagandy běloruské opozice organizované sorosovskými mediálními experty na Západě. Na fotografiích zbitých mladých lidí diplomat podle svých slov poznal spolužáka své dcery, který nikdy „nepatřil mezi potížisty”. Velvyslanec vyjádřil naději, že budoucnost jeho země bude založená na respektování názoru všech členů společnosti a pluralitě politických stran. „Bělorusové si toto právo vytrpěli,” zdůraznil.

Dvaapadesátiletý diplomat se na videu označil za nejstaršího představitele některého ze zastupitelských úřadů Běloruska v zahraničí a jediného aktivního běloruského velvyslance, který působil na sovětském ministerstvu zahraničí. Vzápětí se ozvala i Běloruská miss roku 2018 Marija Vasiljevičová, která se rovněž postavila za prozápadní opozici. 

K předání moci opozici vyzval také bývalý běloruský ministr kultury a velvyslanec ve Francii Pavel Latuško, který se stal součástí koordinačního centra běloruského Občanského fóra.  

Tento týden, se ale podpora opozice začala drolit a Lukašenko začínal získávat opět iniciativu. Vzbouřené televizní techniky a redaktory nahradil armádními specialisty a svým důrazným postojem znovu získal iniciativu. Málokoho tedy překvapí, že běloruský velvyslanec na Slovensku Igor Leščeň hodil tento týden ručník do ringu a abdikoval. 

Zdá se, že i když se západní struktury vidiny Majdanu v Minsku jen tak nevzdají a v následujících měsících budeme sledovat stálou snahu o destabilizaci situace v zemi. Inciativu už definitivně přebírá Alexandr Lukašenko a Vladimír Putin.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky