Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Planetární diktatura nastupuje přes finance: BlackRock ovládne svět. Nahradí dolar nová měna? Základní příjem bez práce? Peníze už jen digitální. Konec národních států. Myslí to vážně? Covid jako spouštěč

Planetární diktatura nastupuje přes finance: BlackRock ovládne svět. Nahradí dolar nová měna? Základní příjem bez práce? Peníze už jen digitální. Konec národních států. Myslí to vážně? Covid jako spouštěč

6. 1. 2021

Tisk článku

Valentin Katasonov přináší jeden z výsledků svého rozsáhlého výzkumu spiknutí elit proti lidstvu, v němž identifikuje strůjce přeformátování světa a nastolení Nového světového řádu

K tématu velkého přeformátování světa (Velkého resetu), jehož plán rozvinul ve své knize Klaus Schwab (článek na ZDE, celá kniha v angličtině ZDE), význačné a vlivné osobnosti opakovaně vyjádřily své názory na toto téma.

Patří mezi ně princ Charles, Boris Johnson, Justin Trudeau, Bill Clinton, Hillary Clintonová, Joe Biden, Christine Lagardeová,lady Lynn da Rothschildová, výkonná ředitelka MMF Kristalina Georgieva a prominentní představitelé americké Demokratické strany Al Gore a John Kerry. Celý plán nabíral krok za krokem stále jasnější podoby.

Konec dolaru jako rezervní měny

V prvé řadě je naplánován postupný odklon od měnového systému založeného na hegemonii amerického dolaru. Zde je citát opatrného vyjádření Klause Schwaba (z jeho knihy „Covid-19: The Great Reset“): „Status [dolaru] jako rezervní měny nemůže trvat déle, než v zahraničí vydrží víra ve schopnost jeho držitelů plnit své závazky [...] Existují snad životaschopné alternativy? USA zůstávají hrozivým globálním finančním hegemonem ... ale je také pravda, že mnoho zemí má tendenci zpochybnit globální dominanci dolaru. [...]Toto „nepoměrné privilegium“ je neoddělitelně spjato s globální mocí, vnímáním USA jako spolehlivého partnera a jeho rolí ve fungování mnohostranných institucí.“

Jedním ze spolupracovníků Klause Schwaba je bankéř Mark Carney, nyní zvláštní vyslanec OSN pro klima a zároveň člen představenstva Rady pro inkluzivní kapitalismus (článek na PP ZDE). A byl to on, kdo v roce 2019 na zasedání Federálního rezervního systému USA v Jackson Hole navrhl nahradit dolar novou digitální měnou. Spolu s Carneym se i další významní západní bankéři domnívají, že digitální měna by měla v následujících letech americký dolar nahradit.

Veškeré finance do rukou banksterů

Dále se očekává, že se smaže rozhraní mezi centrálními bankami a ministerstvy financí. To bude částečně dáno tím, že digitální měna podle nich postupně nahradí běžné peníze. Přestože dnes existuje několik modelů pro emise a oběh digitální měny, největší šanci na praktickou realizaci má varianta, kdy centrální banka vydá digitální měnu otevřením účtů pro všechny fyzické a právnické osoby a uvedenou měnu na tyto účty převede. V tomto režimu se obchodní banky ukážou jako páté kolo u vozu a budou zbaveny obvyklé role prostředníka mezi centrální bankou a množstvím koncových zákazníků.

Stejný režim může vést k oslabení role ministerstva financí (státní pokladny). Například v roce 2020 proběhlo rozdávání peněz občanům USA ve výši 1.200 $ na každého dospělého obyvatele („peníze z vrtulníku“). Peníze byly vytištěny Federálním rezervním fondem a převedeny ve formě půjčky ministerstvu financí, které tyto finanční prostředky rozdalo občanům. Pokud fyzické osoby budou mít otevřené účty přímo v centrální bance, schéma pro rozdělování „peněz z vrtulníku“ se zjednoduší a ministerstvo financí se stane nadbytečným článkem. Projekt „Velkého resetu“ například slibuje zavedení „nepodmíněného základního příjmu“ (NZP) pro všechny lidi. Při distribuci NZP je možné se v zásadě obejít bez ministerstva financí a využívat centrální banku, pokud u ní budou mít všichni zřízené účty.

Čtěte ZDE: Jedenácté Přikázání: Energetický přechod. Je papež skrze svou duševní poruchu naprogramovaný jako Greta? Jeho role v globálních zájmech. Co meldoval petrolejářům? Neviditelná skála, která řídí svět

Sofistikované vymývání mozků

V dalším ohledu budou některé tradiční finanční instituce postupně ztrácet svůj vliv a jiné nabudou na důležitosti. Dojde především k oslabení pozic bank na Wall Street, londýnské City a předních bank kontinentální Evropy. Zato prudce posílí své pozice korporace v IT sektoru. Za největší a nejsilnější banku na Wall Street se považuje  JP Morgan Chase & Co. Její tržní kapitalizace na začátku podzimu 2020 činila 292 miliard USD. Ale vedle toho si ukažme totéž číslo u předních amerických korporací v IT sektoru (v miliardách dolarů): Microsoft – 1.359, Apple – 1.286, Amazon – 1.233, Alphabet (za nímž stojí Google) – 919, Facebook – 584. Jak vidno, rozdíl je kolosální. 

Jak se šířila pandemie koronaviru, tržní kapitalizace korporací v Silicon Valley rostly a banky na Wall Street ztrácely. Dokonce i čínské IT firmy již překonaly banky na Wall Street, pokud jde o jejich kapitalizaci. Kapitalizace skupiny Alibaba na začátku podzimu činila 545 miliard dolarů a Tencentu – 510 miliard dolarů.

Právě sektor IT (korporace Silicon Valley) je hlavním motorem „Velkého resetu“. Zdá se, že tato práce probíhá paritně, je to jako společný projekt centrálních bank a IT gigantů, ale je vysoce pravděpodobné, že centrální banky budou z tohoto společného projektu nakonec vyloučeny. Nicméně ani IT giganti se v tomto ohledu nejeví jako poslední instance.

Komplot mocných finančních oligarchů

A tady se dostáváme k tomu hlavnímu. Kdo stojí za IT korporacemi v Silicon Valley? Na tuto otázku není snadná odpověď. Finanční výkazy těchto korporací jsou dostatečně vágní a zdá se, že mají stovky a tisíce akcionářů. Mezi nimi však vynikají finanční podíly zástupců „Velké čtyřky“: Vanguard Group, State Street Corporation, FMR (Fidelity) a BlackRock. Tytéž finanční holdingy figurují na prvních řádcích seznamů akcionářů bank na Wall Street. A protože banky na Wall Street jsou akcionáři Federálního rezervního systému USA (FED), lze „velkou čtyřku“ přiřadit k akcionářům vyšší úrovně. O akcionářích nejvyšší instance lze mít jen matnou představu, podle všeho však jde o několik příslušníků světové supertřídy a zástupce globálních oligarchických klanů.

Velký reset probíhá v souladu s plány Velké čtyřky. Pozorování však ukazují, že zvláštní role v ní patří finančnímu holdingu BlackRock. Ten byl založen v roce 1988 Laurencem Finkem a původně byl dceřinou společností firmy Blackstone – investičního fondu založeného Stephenem Schwartzmanem (dříve Lehman Brothers) a bývalým ministrem obchodu USA Peterem G. Petersonem (který až do své smrti v roce 2007 zastával funkci vedoucího Rady pro zahraniční vztahy).

Čtěte ZDE: Velký reset realitou: Jízdní řád na rok 2021? Mráz přichází z Davosu. Nač je covidová kouřová clona? Nebudete nic vlastnit a budete šťastní! Fúze biologické a digitální identity? Zbytky svobody na popravišti. Mao by záviděl

BlackRock řídí ekonomiku USA

V březnu 2020 oznámil FED a americké ministerstvo financí v souvislosti s „pandemií“ program pomoci americké ekonomice a občanům v rozsahu několika bilionů dolarů. Současně byl vytvořen nový mechanismus pro vztah mezi FEDem na jedné straně a americkou státní pokladnou a ekonomikou na straně druhé. Za tím účelem, aby se do ekonomiky nalily obrovské částky peněz, dohodly se FED a ministerstvo financí na založení firem speciálního určení pod souhrnným názvem Special Purpose Vehicle (SPV). Ministerstvo financí je zakladatelem těchto společností a složilo jejich základní kapitál. Za každý dolar kapitálu SPV může Federální rezervní systém vydávat půjčky až do výše deseti dolarů. A firmy SPV vkládají peníze do ekonomiky v souladu s jejich představami o prioritách, rizicích, ziskovosti atd. Nejúžasnější na celé věci ovšem je, že bylo rozhodnuto, aby řízení společností SPV převzal investiční holding BlackRock.

Vznikl tak mocenský triumvirát FED – Ministerstvo financí USA – BlackRock, v němž je poslednímu ze jmenovaných svěřena největší odpovědnost za „správné“ rozdělování bilionů dolarů vydaných Federálním rezervním systémem. Z FEDu a z ministerstva financí tak bylo sňato břemeno odpovědnosti. Někdo tudíž vymyslel, že v roce 2020 se radikálně změní finanční a měnová architektura Spojených států: holding BlackRock se postavil do čela amerického finančního světa a FED se proměnil v jeho přívěsek vykonávající technickou funkci tištění peněz.

Světová vláda finanční oligarchie

BlackRock (na PP též ZDE) je největší finanční holdingová společnost ve „velké čtyřce“: na počátku roku 2020 ovládala aktiva ve výši 7,43 bilionu dolarů. Vedení BlackRocku ještě před „pandemií“ vydávalo prohlášení, která byla tehdy těžko srozumitelná. Například na zasedání centrálních bank v Jackson Hole v srpnu 2019 jeho představitelé trvali na tom, že by měla být prolomena „čínská zeď“ mezi měnovou, kreditní a finanční politikou. Nyní k takovéto destrukci dochází.

Generální ředitel holdingu BlackRock Larry Fink řekl: „... jsme na prahu zásadního přeformátování financí“ A tomuto procesu bude BlackRock veletHodnota  světových aktiv, které BlackRock považuje za udržitelné (sustainable), se dnes odhaduje na 17 bilionů dolarů, ale během příštích pěti let se mohou zvýšit na 120 bilionů. Správci fondu slibují, že klienti fondu (jejichž aktiva jsou ve trustové správě BlackRocku) se do pěti let přeorientují a budou provádět „správné“ investice. Ve výsledku mohou aktiva klientů fondu dosáhnout 14-15 bilionů dolarů.

V dubnu jsem napsal: „Největší světový investiční fond BlackRock bude ve vedení boje proti COVID-19.“ Nyní, na samém konci roku 2020, kdy boj proti COVID-19 přerostl v operaci přeformátování světa, mohu říci: Investiční fond BlackRock převzal vedení tohoto přeformátování a zahájil „Velký reset“.

Konec začátku Nového světového řádu - planetární diktatury - je tu. Jaká pozoruhodná "náhoda", že zrovna s Covidem...

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky