Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Návrat Navalného do Ruska: Jako Lenin před 100 lety. Spektákl se loutkařům nevydařil. Televizním štábům čekáním zalezlo za nehty. Petříček a další politici reagují podle předepsaného scénáře. Putin není Kerenský

Návrat Navalného do Ruska: Jako Lenin před 100 lety. Spektákl se loutkařům nevydařil. Televizním štábům čekáním zalezlo za nehty. Petříček a další politici reagují podle předepsaného scénáře. Putin není Kerenský

19. 1. 2021

Tisk článku

Pavel Kopecký se zamýšlí nad vývozem revolucionářů ze Západu do Ruska před sto lety a dnes a konstatuje, že se jedná o stále stejná revoluční centra

Nedělní převoz Lenina-Navalného z Berlína do Moskvy se stal událostí číslo jedna ve všech západních médiích a na chvíli zastínil lynčování Donalda Trumpa či tradiční covidový seriál, jehož čtyřiadvacetihodinové porce ze 365 ročních dílů máme den co den s povinným napětím sledovat.

Převoz protiputinovského blogera nutně vzbuzuje vzpomínku na akci před sto lety, kdy se německé a americké elity za pomoci německých tajných služeb rozhodly propašovat proticarského teroristu Vladimíra Iljiče Lenina ze Západu do Ruska.

Spolu s ním cestovali v dubnu 1917 ze Švýcarska, kde bolševický vůdce žil v exilu, i další profesionální revolucionáři, kteří za pomoci Západu nastolili bolševickou diktaturu, která byla jedním z prvních velkých pokusů o globální světovládu. Revolucionáři se jim sice pzději poněkud vymkli z rukou, ale i tak celá operace štědře financovaná západními bankovními domy a korporacemi nakonec stála desítky milionů obětí bolševické vlády. 

Svět naruby 

Dnes se v podstatě tytéž (jen pod jinými značkami) bankovní domy a korporace, které před sto lety podporovaly Lenina a Trockého pokoušejí o reprízu. Po Velké říjnové (i ta byla v listopadu) socialistické revoluci v USA pomocí volebního podvodu a nainstalováním „rudého“ Joe Bidena a Kamaly Trocké Harrisové naváží Spojené státy tam, kde Sovětský svaz skončil.

Prostě se to jen celé zrcadlově obrátilo: Zatímco světový bolševismus bude mít od středy svou Kominternu v Bílém domě ve Washingtonu, vlastenecké Rusko pod vedením Vladimíra Putina je připraveno se proti internacionalistům účinně bránit. Akce s provařeným Navalným je jen poněkud zoufalým pokusem destabilizovat situaci v Rusku a především ještě více izolovat Moskvu v rámci mezinárodně politických vztahů. 

Po instalaci Limonádového Joea do Bílého domu nepochybně ještě zesílí tlak na diskreditaci současného Ruska všemi prostředky. „Export“ údajně novičokem smrtelně zraněného, leč v Berlíně po pár hodinách zázračně zmrtvýchvstalého defraudanta Navalného k ničemu jinému neslouží. Dost možná jsme právě svědky zahájení propagandistického válečnického zabubnování, které má připravit půdu pro ostrou fázi dosud „jen hybridní“ války.

Ostatně ochotnický kus s Navalným umožňuje dobře sledovat koordinaci jednotlivých globalistických center při těchto zpravodajských operacích. Má bezpochyby více cílů než jen přípravu horké fáze střetu s největší zemí světa, která se diktátu globalistů vzepřela. Kácející se ekonomiky Západu čelí sebevražednému tlaku na zastavení společných energetických projektů Ruska v Evropě, které vyvolávají nelibost internacionalistů. Ať už jde o projekt plynovodu Nord Stream 2, který je těsně před dokončením (to ovšem Německo nedovolí), nebo o dostavbu jaderných elektráren v Evropě, které v podstatě nikdo než Rusové dnes neumí stavět. 

Čtěte ZDE: Vlastizrádce Navalnyj: Divadelní fraška s Novičokem pokračuje. Vše naplánovala americká CIA? Liberasti udělali z blogera slavného hrdinu. Normálním Rusům je ukradený. Pustí ho ruská vláda zpět do země?

Zašantročený Skřípal

Globalisté udělají všechno možné i nemožné, aby se zmocnili obrovského ruského nerostného bohatství a trhu. Nepodařilo se to v roce 1917, ani v roce 1941, ani v devadesátých letech za Jelcina – a tak do toho jdou znovu. Vzpomeňme na „freudovské uřeknutí“ krvavé Madleny (Albrightové), že prý „není spravedlivé“, aby jedna země měla tolik surovinových zdrojů. A Madla je dnes s Kamalou opět u koryta. Že tuto „nespravedlnost“ budou chtít napravit, není pochyb. 

Zřejmě příliš studují marxismus, ale málo si vzali ze zkušeností kancléře Adolfa Hitlera. Dostali se tak nanejvýš ke Goebbelsovi, ale ani toho neumějí pořádně aplikovat. Používané metody proto vyvolávají spíše útrpný úsměv: takhle „zvoraná“ Operace Navalnyj (organizovaná přes Chodorkovského centrum, za pomoci západních tajných služeb) je při této ochotnické inscenaci od počátku odsouzena k nezdaru.

Politicky slabá figura teatrálního blogera Alexeje Navalného nemá v Rusku mezi lidmi prakticky žádnou podporu, byla zjevně zvolena spíše „ve stavu nouze“. Aby ji bylo možné vůbec hrát, muselo se zabloudit do říše mizerných moderních pohádek. Jak již řečeno – tupá inscenace s údajným Novičokem nemířila vlastně vůbec k publiku. Jen člověk opravdu mdlého rozumu by mohl uvěřit, že by něco takového mohl přežít – tedy kromě „molodce“ Skripala a jeho Julie, kteří mezitím patrně zmizeli z povrchu zemského, aby něco neproflákli. Fraška vyvrcholila převozem „hrdiny“ do Berlína, kde se pod dohledem „tajných lékařů“ z někdejší Stazi okamžitě zotavil, naplnil své stejně tajné konto – a vyrazil opět na zteč.

Štáby ostrouhaly

Jeho triumfální návrat měl být událostí, která zajistí přinejmenším dostatek zpravodajského materiálu pro západní televize, respektive jejich diváky, umučené již nesnesitelnou burleskou s covidem: Najatí komparzisté a luxusně placení aktivisté ze Sorosových neziskovek měli vytvořit atmosféru, při které by se Navalnyj přece jen pokusil o „domácí“ zviditelnění. Mnozí z propagandistů s ním letěli už z Berlína, díky čemuž vzrostla cena letenek při tomto letu až dvojnásobně. Do letadla se totiž vešlo jen omezené množství revolucionářů, kteří chtěli být při tom až se Lenin-Navalnyj vrátí domů.

Česká televize dokonce spolu s některými dalšími zpravodajskými kanály připravovala z tohoto spektáklu přímý přenos. Nakonec jsme ale mohli vidět jen odlet Navalného z Berlína. V příletové hale moskevského letiště Vnukovo, na němž mělo letadlo s Navalným na palubě v neděli původně dosednout, se shromáždilo asi 100 aktivistů, kteří měli tento kus odehrát.

Poté, co však byl stroj odkloněn na letiště Šeremetěvo, se televizní štáby a aktivisté začali rozmrzele rozcházet. Aby ale přece jen neodcházely televizní štáby s prázdnou, pokusili se někteří vyprovokovat alespoň teatrální střet s policií. Ta potom zadržela dva spolupracovníky z Navalného „fondu“, manažerku jeho štábu a osobního asistenta, kteří se snažili sehrát alespoň náhražkové divadlo, když k vystoupení hlavní hvězdy nedošlo.

Čtěte ZDE: Detektivky s Novičokem: Tajemná pochoutka médií a propagandy. Co všechno předcházelo? Devadesátkové rabování. Jak kouzelné sluchátko vyvraždilo vedení banky. Vyrobí ho kdekdo. Neházejte ampulky po ulici!

Obehraný scénář

Vězeňská služba už ve čtvrtek avizovala, že Navalnému hrozí po návratu do Ruska okamžité zatčení – je totiž v Rusku od loňska stíhán kvůli zpronevěře velkého rozsahu (možná hlavní osobní důvod, proč sehrál novichok-comedy). To se také ihned po jeho příletu stalo - a bloger-defraudant putoval za mříže. 

Jako jeden z prvních reagoval pochopitelně český ministr zahraničních věcí Poche-Petříček. Že prý bude chtít věc projednat na nejbližším jednání rady ministrů zahraničí EU. „Ruský režim tím porušuje mezinárodní smlouvy o lidských právech,” zazpíval allbrightovsky s tím, že navrhne diskusi o možných sankcích. To ale asi moc nepůjde, protože všechny sankce jsou již v platnosti – a kromě toho, že poškodily západoevropské ekonomiky (Američané dál s Ruskem obchodují jako diví), pomohly k nebývale rychlému rozvoji ruské domácí produkce. 

To ale našemu svazákovi ze „zamini“ jistě nebude nikdo vyčítat, vždyť k okamžitému propuštění defraudanta vyzval i předseda Evropské rady Charles Michel, nemluvě o státech, které příkladně dodržují „lidská práva“ ruské menšiny (nemají ani občanství) jako je Estonsko, Litva a Lotyšsko: „Evropská unie by měla jednat pružně a pokud nebude propuštěn, musíme v odpovědi na tento nehorázný akt zvážit restriktivní opatření,” uvedl litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis. 

Rusko zareagovalo jako vždycky vcelku klidně a s rozvahou, vědomo si, že jde o další běžnou provokaci: „Západní politici si myslí, že tímto způsobem budou schopni odvést pozornost od nejhlubší krize, ve které se nachází jejich liberální model úpadku,“ konstatoval šéf ruské diplomacie Lavrov. Trefil tak hřebík na hlavičku. Bruselané hledají jak zakrýt své vnitřní politické problémy.

Tohle totiž zase v Rusku nastudované mají. Těžko je proto překvapí scénář, který pro vývoz vlastních problémů použily tytéž globální korporace ovládající Západ už před sto lety.

Jenže Putin není Kerenský.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky