Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jak se dělá zmatek v hlavách: Příklad zelené propagandy. Všichni vědí - ale blbě. Čím budeme v zimě topit? Koženého metody. Na televizi se koukneme při svíčkách. Občany je třeba zpracovat - aby volili správně

Jak se dělá zmatek v hlavách: Příklad zelené propagandy. Všichni vědí - ale blbě. Čím budeme v zimě topit? Koženého metody. Na televizi se koukneme při svíčkách. Občany je třeba zpracovat - aby volili správně

27. 5. 2021

Tisk článku

Alexandra Dítětová ukazuje na příkladu zelené propagandy, jakým způsobem se upravuje vědomí i podvědomí lidí do potřebné podoby pro cestu vstříc světlým zítřkům

Různí zelení lobbisti i aktivisti neustále všude tvrdí, že elektřinu můžeme a musíme vyrábět jen z obnovitelných zdrojů. Ono to sice nejde, ale tahle stokrát opakovaná lež už nese své shnilé ovoce. Lidé jí totiž začínají věřit. 

Pamatujete si, jak před lety Viktor Kožený sliboval jistotu desetinásobku? A jak to celé dopadlo? Mám pocit, že historie se opakuje. Před pár dny jsem si přečetla, že Jihočeská univerzita udělala průzkum veřejného mínění, který ukázal, že Češi absolutně netuší, z čeho se u nás vyrábí elektřina. Myslí si, že se jí skoro 40 procent vyrobí z tzv. obnovitelných zdrojů energie, tedy například solárních či větrných elektráren. To je přitom absolutní nesmysl. Podíl obnovitelných zdrojů je v Česku jen lehce nad 10 procenty.

Těšte se na zimu

Jak je taková nevědomost lidí možná? V první řadě jde nejspíš o to, že se zkrátka o energetiku většina lidí nezajímá. Když doma zmáčknou vypínač, tak světlo svítí, když zapnou topení, tak topí. Proč by tedy nějak zvlášť řešili, odkud jim elektřina a teplo proudí.

Na druhou stranu, odpovědi v průzkumu nezněly „nevím“, ale šlo o odhady, přičemž výroba z obnovitelných zdrojů byla asi trojnásobně nadhodnocena. To samozřejmě není náhoda. Je to jednoznačně odraz toho, co se píše v médiích. O obnovitelných zdrojích se v nich totiž píše velmi často a nezřídka s titulky typu: Je třeba urychleně vypnout uhelné elektrárny a nahradit je obnovitelnými zdroji.

Lidé, kteří se o energetiku nezajímají, a takových je podle výsledků průzkumu evidentně většina, očima přeletí zmíněný titulek, ale otevřou si úplně jiné články. O celebritách, politice, sportu, nebo třeba o sexuálním skandálu. V hlavě jim tak zůstane jen útržkovitá informace ve smyslu, že když je třeba ty uhelné elektrárny vypnout urychleně, už jsou asi zbytečné. Vždyť elektřina už se přece vyrábí ze solárů, větrníků a podobných moderních technologií.

Jenže ona se nevyrábí, lépe řečeno vyrábí se jí pořád málo. A v zimě obnovitelné zdroje nefungují prakticky vůbec. Přitom právě v zimě potřebujeme elektřinu a teplo nejvíc.

Čtěte ZDE: Nic, nic: Proč zelené bojovníky nezajímá otrávená Bečva? Radši ničit ekonomiku, pálit biomasu a otravovat lidi. Půl roku od skutečného ekologického průšvihu. Pravdu se již asi nedozvíme. Nevadí?

Stokrát opakovaná lež

Můžete si říct, že je úplně jedno, jestli lidé vědí, z čeho se vyrábí elektřina. Jenže ono to tak úplně není. Různí lobbisté a propagandisté totiž tzv. názory veřejnosti velmi rádi využívají v tlaku na politiky. A řada politiků jim bohužel podléhá. Jsou to totiž populisté, kteří neřeší, že lidé třeba vůbec neznají pravdu.

Politik, který rozhoduje, by ji ale znát měl. Měl by se rozhodovat na základě faktů, a to zejména ve věcech, které jsou životně důležité. Což je třeba energetika. Existuje takový zlý vtip, že snad slovenská šéfka Greenpeace měla říct, že na televizi se může koukat i při svíčkách. Ve skutečnosti to prý nikdy neřekla. Ale když to budu všude neustále opakovat, určitě tomu část lidí uvěří.

Taková lež by poškodila onu paní a celé hnutí Greenpeace. Ovšem pokud si budeme lhát do kapsy v tom, že se ta elektřina nějak vyrobí, tak by důsledky mohly být mnohem horší. A nešlo by „jen“ o peníze, o které přišli ti, kteří uvěřili Viktoru Koženému.

Zdroj.

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky