Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Metoda na zlomení člověka: Ve kterém jsme již nyní stádiu? Komunistická vězení inspirují covidovou totalitu. Úplná kontrola nad obětí. Také vás z toho mrazí? Pro naše děti to bude ještě horší

Metoda na zlomení člověka: Ve kterém jsme již nyní stádiu? Komunistická vězení inspirují covidovou totalitu. Úplná kontrola nad obětí. Také vás z toho mrazí? Pro naše děti to bude ještě horší

22. 11. 2021

Tisk článku

Ladislav Větvička přináší shrnutí starého známého postupu ke zlomení zajatce, která je momentálně aplikována plošně u nás i v zahraničí

Psycholog Bidrman (neplest s Cimrmanem) vyvinul v roce 1956 návod, jak psychologicky vymámit lživá přiznání od válečných zajatců. Je to metoda, která dokáže člověka zlomit, vzít mu sebevědomí a odstranit jakýkoliv odpor. 

Byla založena na výpovědi zajatců, kteří prošli komunistickým vězením po zajetí v Koreji.

Jaké metody používali věznitelé k ponížení, ztrátě důstojnosti, manipulaci a následné poslušnosti? Když si přečtete následující body, bude vás mrazit, protože přesně to teď vlády vyspělého světa provádějí občanům vlastních zemí! Do Bidrmanovy tabulky jsem přidal pro srovnání kolonku Korona 21, ať si uvědomíme, jak s námi manipulují.

1. IZOLACE

Oddělení od podpory společnosti a schopnosti odporovat. Dojde k přílišnému zaobírání se sám sebou a vznikne strach z následků. Člověk se stane závislým na svém mučiteli. Frustrace, obavy z následků.

Korona 21: Čím více je ekonomika ničena, tím více my lidé, kteří jsme oběti celého procesu, jsme závislí na autoritě. Vládou prováděné tzv. lockdowny, uzavření obchodů, restaurací, kin, společenských aktivit. Zákaz scházení se, uzavření doma. Izolace starých a nemocných lidí, bez možnosti kontaktu s rodinou.

Varianty: Samotka, kompletní izolace, skupinová izolace.

2. MONOPOLIZACE VNÍMÁNÍ

Záměrné zaměření pozornosti pouze na vybrané náměty a odstranění všeho ostatního.

Korona 21: Rádio a televize nemluví o ničem jiném než o koroně a to pouze z jediného náhledu. Neustálé opakování nebezpečnosti viru, strašení v médiích, stálé opakování sterilního prostředí, omezený pohyb, desinfekce, náhubky, testování, strach. Jsou odstraněny veškeré informace, které by byly v nesouladu s režimní propagandou. Censura likviduje oponenty a ponechává pouze hlavní propagandistický proud. Opačný názor, nebo odpor jsou trestány. Ponižování člověka zakazováním volného pohybu dělá odpor více obtížný než souhlas. Nakonec souhlasíme, protože se bojíme následků.

Varianty: Osobní izolace. Tma, nebo jasné světlo, sterilní prostředí, omezený pohyb, monotónní jídlo.

3. ZPŮSOBENÍ VYČERPÁNÍ, DEBILIZACE

Oslabení fyzické i duchovní schopnosti odolávat pomocí strachu, nejistotě, obav co bude. Když lidé podlehnou strachu z nejistoty, strachu ze ztráty zaměstnání a obávají se, co dalšího přijde, to je “debilizuje”, bere jim energii, vyčerpává je to, a nejsou pak schopni odporu.

Korona 21: Neustálé opakování počtu nemocných a zemřelých, na všech zpravodajských stanicích, v rádiu, v novinách, na internetu, ve vyhledávačích, všude.

Varianty: Vyhladovění, noční svícení, využívání zranění, vyvolání nemoci , nedostatek spánku, prodloužení omezení, prodloužený výslech, nebo vynucené psaní, vynucená fyzická námaha.

Čtěte ZDE: Zelený Pol Pot: Levičácké elity zešílely. Green Deal, covid a kulturní revoluce. Oteplilo se až zuby drkotaly. Návrat do prvobytně pospolné společnosti? Jde již opravdu do tuhého. Zvedněme hlas

4. VÝHRŮŽKY A HROZBY

Vytváření úzkost a zoufalství.

Korona 21: Nutnost mít roušky a udržovat odstup pod hrozbou sankcí. Hrozby vytvářejí pocit nejistoty, strachu a zoufalství. Neposlušnost se stává obtížnou, lidé podléhají režimnímu nátlaku. Strašení smrtí, hrozby, že už se nic nevrátí, hrozby, které jsou nejasné, hrozby proti rodině, nemožnosti se stýkat, vyhrožování přitvrzením opatření, pokud se nebudou slepě dodržovat ta současná. Vyhrožování a sankce těm, kteří nesouhlasí. Strašení osobami v maskách a ochranných oblecích.

Varianty: Hrozby nekonečné izolace, tajemné změny léčby (očkování).

5. DOČASNÉ UVOLNĚNÍ

Zvýšení motivace k dodržování nařízení, zvyknutí si na situaci, příjetí nezbytnosti daných opatření.

Korona 21: Dočasné zmírnění požadavků, přesně jako když je cvičen pes. Pochvala za poslušnost. Menší odměny a sliby (za dva týdny to bude lepší), zdánlivé laskavosti (něco otevřeme, náhubky jen uvnitř) změny postoje, odměny za dodržování nařízení (kdo bude mít injekci, může se pohybovat svobodně, bez omezení), nalákání na výhody za poslušnost.

Varianty: Zdánlivé laskavosti, změny postoje vyšetřovatelů.

6. DEMONSTRACE VŠEMOCNOSTI VŠEVĚDOUCNOSTI

Ukázání marnosti odporu.

Korona 21: My vás ovládáme, je zbytečné proti tomu bojovat. Jste ve vězení a nemáte možnost odporovat ničemu z toho, co přijde. Nemáte jak a kam uniknout. Odpor je zbytečný; musíte poslouchat. Ukazování marnosti odporu, zesměšnění odpůrců, prosazování jediné pravdy, blokace jiných názorů, cenzura. Popírání vědeckých a lékařských důkazů.

Varianty: Konfrontace, předvedení, že spolupráce je samozřejmá, že opatření fungují, ukázání, že mají úplnou kontrolu nad obětí, vězněm.

7. PONÍŽENÍ

Ponížení vězně a jeho osobnost na úroveň zvířete. Odpor se musí zdá těžší než kapitulace. Je snadnější přijmout nesmyslná nařízení, a mít klid, než se vyčerpávat neustálým bojem s mocí a lidmi, kteří to podporují.

Korona 21: Muset chodit venku, před lidmi s plenou na obličej je ponižující. Mnozí z nás si snad na to zvykli, ale ještě před rokem by s něčím takovým nikdo nesouhlasil. To vše se děje kvůli povinnosti nosit náhubek, neustálé opakování nutnosti umývat si ruce, neustálé opakování, že můžeš někomu ublížit svojí nezodpovědností, urážky a zesměšňování těch, co mají jiný názor.

Varianty: Přehnaná osobní hygiena, ponižující tresty za neuposlechnutí, urážky a zesměšňování, odepření soukromí.

Čtěte ZDE: Rubikon překročen: Jako tradičně v čele přípravy holocaustu rakouský Führer. Povinné očkování již nen jení „mýtus konspiračních teorií“. Předválečné přípravy vrcholí. Jedovatý salám sněden. Injekční gilotina. Už jsou tady!

8. PROSAZOVÁNÍ NESMYSLNÝCH POŽADAVKŮ

Rozvíjení návyku dodržování všech nařízení.

Korona 21: Čím více je triviální a hloupý daný požadavek, a my přesto s ním musíme souhlasit, tím více je  ponižující. Lidé ztratí úctu sami k sobě; ztrácejí lidskou důstojnost. Začíná to ve škole, kdy učitel vyžaduje po dětech mnohdy nesmyslnou poslušnost. Pokračuje v zaměstnání, pak přijde policie, vláda a to postupně zlomí člověka a udělá z něj vrcholně poslušného tvora. Jeden nesmysl za druhým: Všichni musejí nosit povinně náhubky, ale na jídlo si je můžou sundat. Otevřena mohou být narvaná obchodní centra, ale malé obchody musejí být uzavřeny. Testování testy s 90% nespolehlivostí, náhubek nezabraňuje nákaze, ale je povinný. Dodržování rozestupů, které nemají žádný vědecký základ. Uzavřené školy a školky. Nemožnost navštívit umírající příbuzné. Odebírání dětí údajně nakažené matce. Noční zákazy vycházení. Zákaz pohybu mezi městy, okresy či ulicemi ..atd.

Najít odvahu

Také vás z toho mrazí, jak se všechny body shodují se studií z roku 1956 o manipulaci s vězni? Skrze tyto manipulace se lidé postupně stanou naprosto poslušnými a mnozí ztratí svůj vlastní názor a chápání sama sebe. Je to psychologické programování; je to změna lidské povahy na poslušného červíčka, který čeká, až mu páníček něco dalšího přikáže. A každý, kdo nezvýší hlas a neřekne „TO NEBUDU DĚLAT, TO JE HLOUPOST!" tak pomáhá vytvářet nový nacistický stát, ve kterém nakonec všichni budeme žít.

Dnes je ještě relativně snadné odporovat, ale pro naše děti to bude o hodně horší, pokud to dopustíme.

Abych byl na závěr pozitivní a nepomáhal propadat beznaději a skepsi... co tedy můžeme dělat?

LIDÉ NEZNAJÍ SVOJI SKUTEČNOU MOC? Je na čase se postavit těmto psychopatickým, komunistickým metodám věznitelů. Je potřeba v sobě najít odvahu a vůli žít jako svobodný člověk.

Jediný, kdo to vše dokáže změnit, jsme MY.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Rusko a Čína na koni: Úder Pekingu už i západnímu módnímu byznysu. Macron běsní. Pokuta za čínské tričko? Západ dostal padáka v Africe. Poučíme se od ní? A co s Fialou a pirátskou buržoasií? Do práce! To by byla teprve mela

Rusko a Čína na koni: Úder Pekingu už i západnímu módnímu byznysu. Macron běsní. Pokuta...

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor o Rajchla? Konečná válí! Nedělejme fauly. Jak debilizovat mladé? Rozpadne se EU sama, nebo jí k tomu musíme pomoci? Slovo je tu navždy

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky