Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vojna a mír: Kdybych byl Putin, choval bych se takhle hloupě? Eurosoudruzi a pisálkové lžou ostošest. Jen se snažíme medvěda vyprovokovat. Ostraha má volno? A proto, milé děti, prohrajeme

Vojna a mír: Kdybych byl Putin, choval bych se takhle hloupě? Eurosoudruzi a pisálkové lžou ostošest. Jen se snažíme medvěda vyprovokovat. Ostraha má volno? A proto, milé děti, prohrajeme

22. 1. 2022

Tisk článku

Vidlák kydá na téma, co by Rusko podnikalo, kdyby mělo skutečně takové úmysly, jak se nám to snaží vsugerovat mainstreamová média - a co bychom v tom případě měli dělat my

Kdybych byl Putin a opravdu bych chtěl udělat to, co mu vnucují západní novináři i politici - totiž obnovit sovětské impérium a získat do špinavých drápů Ukrajinu, tak....

A o tom bude dnešní článek. 

Mně se hrozně líbí ten dialektický rozpor. V jeden den si v jednom médiu můžete přečíst, jak se Rusko rozpadá, jak nezvládají inflaci, jak se všechno Putinovi vymyká z rukou, jak jsou na něj lidé naštvaní... a vzápětí si přečtete o ruských zlatých rezervách a po zuby ozbrojené armádě vybavené nejmodernějšími zbraněmi...

Samozřejmě v tom nikdo rozpor nevidí. Slabé Rusko se silnou armádou. Ta dobře vyzbrojená a vycvičená síla, která bez výstřelu zabrala Krym, ta prostě vznikla nějakou náhodou. Asi jako v KLDR. Kimové mají jaderné zbraně, mají mezikontinentální střely, zvládli termonukleární hlavice, ale jinak je to také rozpadající se země. Prostě je to nějaká anomálie, která ale nehraje v moderním válčení žádnou roli. Pokud Putin zaútočí na Ukrajinu, bude krvácet, půjdou na něj se zničujícími sankcemi a Západ slavně zvítězí, protože to říkal Šafr. 

Tu a tam pak zaregistrujete opatrný hlas nějakého analytika, že to možná nebude úplně tak, jak si to majnstrým maluje. 

Chci ukázat, že nikdo z ojročinitelů doopravdy nevěří, že by Putin opravdu udělal to, o čem tvrdí, že to co nevidět udělá. 

Kdybych byl Putin

a chtěl si zabrat Ukrajinu, tak bych také chtěl, aby se mi do toho nikdo moc nemíchal. Chtěl bych mít volné ruce, aby se moje silná a dobře vycvičená armáda musela zabývat jen tím, co na Ukrajině momentálně je. Chtěl bych, aby celý útok šel rychle, až brutálně rychle, protože to ušetří miliardy a miliardy peněz. Chtěl bych, aby bylo po všem dřív, než se někdo vzpamatuje. Chtěl bych, aby Ukrajině nikdo nestihl pomoci, aby tam nic nedojelo ani nedoletělo - a samozřejmě bych chtěl, aby se z Ukrajiny pokud možno nedostal nikdo pryč. Obzvlášť ze současných vládních papalášů. 

Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je dosáhnout bordelu ve zbytku Evropy. Ideální by bylo zasáhnout energetickou infrastrukturu. Ta je dneska velmi křehká, závislá na několika velkých trafostanicích a několika velkých přenosových linkách. Kdybych byl Putin, už bych měl v celé Evropě agenty připravené právě na toto. Samozřejmě skutečné agenty, ne Čuka a Geka. V německu agenty německé, v česku české, v rakousku rakouské. Ono ani není nutné zničit všechno, stačí pár kritických míst. Dokonce je možné to diverzifikovat a kupříkladu Francii zasáhnout málo, Německo hodně, Česko ještě víc a Slovensko s Polskem a Pobaltím úplně nejvíc. K tomu pak dočasně zavřít kohoutky...

Všechno ostatní by se stalo samo. Výpadek proudu by bohatě stačil. V Evropě není armáda, která by dokázala vést nějaké operace a zároveň se postarat o pořádek mezi obyvatelstvem a nezvládla by to ani vyhlášením stanného práva. Týden by stačil... A až by se zase začalo svítit a topit, bylo by už dávno hotovo. 

Čtěte ZDE: Bezpečnostní záruky pro Rusko: Národně existenční otázka. Putin nehodlá ustupovat. Rozkladný vliv Západu může být zničující. Rusko diktuje podmínky. Stop vydírání, ničení rodiny a genderovému moru?

A já se ptám...

vidíte někde u nějaké trafostanice umístěnou policejní hlídku nebo vojenskou jednotku? Vidíte nějak významněji chráněné rozvodny u Temelína a Dukovan? Já jel včera kolem a neviděl jsem nic. Stačila by dodávka s logem ČEZu, v ní pár ostrých hochů, co vědí jak na to, a během pár minut automatika vypíná reaktor, protože by Dukovany vyráběly proud jen pro sebe. 

Kdyby někdo skutečně věřil tomu, že Rusko vbrzku zaútočí, neměl by generální štáb začít chránit alespoň naše elektrárny? Když do Dvojčat vletěly ty bójingy, tak skutečně vyběhli policajti i vojáci. Před Svobodnou Evropu alespoň zaparkovali obrněný šrot, pod něj dali lavór na kapající olej a alespoň to vypadalo, že hlídají. Podobně to bylo, když teroristický kamion, co s ničím nesouvisel,  smetl lidi na vánočním trhu. Když vystříleli Charlie Hebdo, tak také. Objevily se alespoň zátarasy a přibylo policejních hlídek, aby to alespoň  vypadalo, že se naše vláda stará. 

Teď vám už dlouhé týdny všichni pravdomluvní novináři tvrdí, že největší světový arcilotr a zloduch co nevidět  zaútočí na chudinku Ukrajinu, aby si splnil své imperiální ambice. Zároveň nás burcují, že musíme pomoci , poslat zbraně, poslat speciální jednotky... nebo rovnou zaútočit na Moskvu, jak vykřikovala Langšádlová.  Podepisují se různé tajné smlouvy na pronájmy letišť, trénují se rychlé přesuny vojenské techniky přes Ťokův průsmyk... hele a nic. Nikde žádná opravdová ochrana, dokonce to nedělají ani naoko pro lidi. Podle televizních prohlášení jsme už dávno ve válečném stavu s Ruskem, ale podle aktivity naší slavné a v Afghanistánu zvítězilé armády máme hluboký nekonečný mír. 

Kvůli několika islámským teroristům se předváděly manévry, ale když jde o největšího teroristu, arciďábla a lotra s imperiálními ambicemi, tak se neobtěžují ani chránit trafačky. O lidech nemluvím, na ty vždycky sere pes. V novinách komentář stíhá komentář, různí nedoukové tam píšou, jak to Putin udělá, kde zaútočí a kolik vojáků vyrazí do útoku, vláda bubnuje k ostražitosti... a přitom se nenamáhají ani zařídit, aby jim nějací agenti nevypnuli proud. 

Můžete přemýšlet se mnou, jestli sami nevěří tomu co říkají, nebo jsou tak blbí, že je to vlastně ani nenapadlo. Osobně se bohužel musím přiklonit k té druhé variantě. Ono je to nejspíš fakt ani nenapadlo. 

Nenapadlo je to, protože jim na americké ambasádě řekli, že Rusko vyprovokují k boji, a pak ho nechají na Ukrajině vykrvácet. Že nás se to v podstatě netýká, že to sice bude ekonomický fičák, ale ten zaplatí výhradně lopaty. Takže v pohodě. Oni prostě věří tomu, že to bude pohoda, že soudruzi USáci mají všechno pod kontrolou a nám se nemůže nic stát. Oni ani na minutu nevěřili tomu, že by Putin mohl opravdu spustit něco většího. Přitom ho líčí jako krvelačného pomatence, který může udělat cokoliv. Naopak... oni předpokládají u Putina racionalitu a zdrženlivost. Netuší, že pro Gosudara je to v každém případě hra. Že mu zatím vyhovuje být racionální. Ale až to od něj budou všichni očekávat, může se ukázat nechutně přímočarý a přiměřeně krutý. 

Čtěte ZDE: Bernard-Henri Lévy: Putin vyhlásil válku Evropě. Šílený liberální filozof straší Evropany. Velký imperátor Putin chce prý obnovit ruskou říši. A chystá si podmanit starý kontinent. Jak dlouho budeme nuceni věřit této propagandě?

A proto milé děti prohrajeme.

Teď nebo někdy příště. Protože ve skutečnosti nejsme připraveni ani trochu. Protože od začátku je to hra za rozšíření NATO nikoliv obrana proti ruské agresi. Kdyby to byla obrana, už dávno u každé trafačky hlídkuje nějaká vojenská četa. Tady je naprostý hluboký mír a ani generál (L)Opata nepředpokládá žádné problémy. Hraje se přece o NATO na ruských hranicích, nikoliv o Rusko na Slovenských hranicích. A věří se spojenci, který hladce prohrál v Afghanistánu, protože tam všichni programově lhali a zavírali oči před realitou. A všichni ti jejich generálové, co tak slavně prohráli, jsou pořád u vesla. Já bych moc nepředpokládal, že teď mluví pravdu. 

Jisté je jen jedno... Pokud na tu válku na Ukrajině dojde a pokud Putin vyhodnotí, že bez většího konfliktu to nepůjde, tak by ruský generální štáb byl úplně blbej, pokud by nevyužil příležitosti tak lacino a jednoduše zařídit, aby se jim do bojování nikdo z EU nepletl. Stejně tak si Putin může říci, že totéž udělá i v případě ukrajinského útoku na Donbas. Jen tak, pro sichr. Nejlépe někdy v druhé půlce února, protože zima ještě určitě udeří a v zásobnících je to s plynem hodně nahnuté. 

V té chvíli totiž veškerá pomoc NATO Ukrajině okamžitě skončí. Přes hranice už nepřejede nic. Jeden blackoutek a je po válce. A až se světlo zase rozsvítí, můžeme rovnou oběsit všechny ty naše chytráky, co mluvili o obraně svatých ojrohodnot, ale ani na minutu tomu nevěřili a nechránili to nejkritičtější, co tu máme. Pokud se ještě vůbec rozsvítí a nebudou na každém rohu stát usměvaví zelení mužíčci se samopaly, kteří celou vládu už dávno odvezli neznámo kam na Sibiř. 

Takže Černochová - armádu máš z Afghanistánu doma, co takhle začít chránit trafačky? Ani náhodou že? Protože víš, že Rusko ve skutečnosti útočit nechce. Vy se ho jen snažíte vyprovokovat a doufáte, že válka se omezí někam za Dněpr. Vůbec si nedovedete představit, že by to Putin mohl udělat jinak.

A mezi námi děvčaty... on to Putin zpravidla dělá jinak. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky