Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Další mutace jsou na cestě: Brusel se o nás postará.  Je teplý lepší? Příští Peroutkova cena. Seznam je nevyčerpatelný septik. Markéta z TOPky mudruje. Orbánova mašinerie. Jak zázrak dozázrakoval

Další mutace jsou na cestě: Brusel se o nás postará. Je teplý lepší? Příští Peroutkova cena. Seznam je nevyčerpatelný septik. Markéta z TOPky mudruje. Orbánova mašinerie. Jak zázrak dozázrakoval

11. 2. 2022

Tisk článku

Lu Lina se opět ohlédl za zprávami mediálního mainstreamu uplynulých dní, aby zjistil, že jedou stále tu samou písničku - a jiné již nebudou

Česká televize byla prý cílem masivního hackerského útoku. Zajímavé. Soudím, že v naší humanismem prodchnuté domácnosti by se s vysokou pravděpodobností našlo dost hlasů i pro masivní raketový útok, či útok malou taktickou jadernou náloží.

J’accuse!

Poněkud překvapeně jsem zjistil, že poslední verdikt soudu o nezákonnosti vládního opatření iniciovala jedna úplně normální ženská. Hm. Tak hlavně, že „alternativa“ doslova přetéká právníky a právničkami…Co jste celou dobu dělali, že vás u soudu musela zastoupit obyčejná ženská??

Ukrajinské záhady

Štáb ČT natáčel v Charkově. Se zájmem jsem si přečetl výsledek, krásné a optimistické je to, ovšem v jedné věci nemám úplně jasno. Podle informací obsažených v textu ukrajinští hrdinové Charkov v roce 2014 zároveň bránili před ruskými separatisty i je z něj vyháněli. Nepíše se tam, že odrazili jejich útok na město nebo něco v tomto duchu. Cituji: „V roce 2014 odtud vyhnali proruské separatisty.“ Možná se mýlím, a pravdu se mi v hlubinách internetu teď fakt dolovat nechce, ale já to chápu tak, že v roce 2014 Ukrajinci z Charkova násilím vyhnali jeho většinově proruské obyvatele, což po mém soudu není zrovna košer základ pro oslavnou reportáž o hrdinech z lidu bránících své město. A každopádně je to známka špatně odvedené propagandistické práce, protože ta musí vést pouze k žádoucím závěrům a ne k přemýšlení nad nelogičností. Nu, co s vámi. Nepotěšili jste mne a ani já vás nepotěším. Píši vám 5.

Teplý je lepší

Buzny se očkují daleko radostněji než heterácizjistila americká studie. Přemýšlím, k čemu asi taková studie lidstvu je. Tedy kromě zjevné souvislosti se současným masovým tlačením LGBT menšiny na vrchol sociální pyramidy i potravního řetězce.

Jen to ne!

Podle Evropského parlamentu je duševní zdraví základní lidské právo, kovidová pandemie ho zhoršila a mělo by se s tím něco dělat. Bože, jen to ne! Cituji: „Evropská unie by se proto podle nich měla o mentální stav lidí lépe starat.“ Přemýšlím, jak to asi poslanci této ctihodné instituce myslí. Protože mám stále silnější dojem, že myšlení, zejména samostatné, je tam zřejmě obecně považováno za vážný handicap. Jakože teď už máme i právo se nezbláznit a Brusel nám ho zaručí směrnicí? Výsledkem mého zamyšlení je pak konstatování, že duševnímu zdraví Evropanů bezpochyby nejvíce prospěje, když se do něj Brusel nebude nijak montovat. Protože je sám o sobě vážným zdrojem jeho ohrožení. K této tezi jsem dospěl po zhodnocení namátkou vybraných nejznámějších výsledků bruselského „starání se“ v jiných oblastech života. Jako je třeba problém migrace, islámu, životního prostředí, ekonomiky, lidských práv, svobody jednotlivce, gastronomie, terorismu, individuální mobility, držení zbraní či zahraniční politiky.

Čtěte ZDE: To byl zase rok: Radši sušenou pacičku než vakcínu. Jak mluví akademici v kloudné totalitě? Geniální taktik Fiala dělá obstrukce. Vzpomínka na Židy v protektorátu. V Norsku byla žhavá párty. Miluj svého i cizího starostu

Chlastám, tedy jsem

Počet alkoholiček roste, protože „být dobrou manažerkou, matkou a manželkou je těžké,“ píše Hlas Ameriky. Aha. Zajímavé je už pořadí, v jakém to servírují. Nejdůležitější je zřejmě být dobrou manažerkou, to ostatní je bezvýznamné. Nejdřív se mi na to chtělo říct, že ženy přece nikdo nenutí, aby byly tohle všechno najednou. Jenže jsem si uvědomil, že to není pravda. Naopak, všichni to do nich hustí horem dolem, včetně Českého rozhlasu: 1. Že mezi ženou a mužem není žádný rozdíl 2. Že kdokoliv, může dělat cokoliv (díky Betty MacDonaldová) A teď se vážně divíte, že z  toho stresu ženské začali chlastat? Jako chlapi?

Nekonečno v praxi

Další mutace už jsou na cestě. Pochopitelně opět nakažlivější a smrtelnější než smrtící omikron s celkem asi 200 staříky prolezlými chorobami na JIPech. Už se dokonce objevil i NeoCov. Přiznejte se, je tu ještě někdo, kdo si stále myslí, že ten pandemický banánistán v březnu skončí a život se vrátí do normálních kolejí?

Hlavně opatrně!

Cca 200 lidí ve vážném stavu v nemocnicích k počátku února. Ze skoro 11 milionů. Všichni se shodnou, že omikron je už jen lehčí rýma. Příčetné vlády ukončují  orwellovské restrikce, které stejně nefungovaly. Ale českou vládu musel zase nakopnout soud, aby kapku uvolnila režim typu Ebola. Jak dlouho, ptám se, to budete vy šašci ještě natahovat?

Příští Peroutkova cena?

Obsahu hnojiště Forum24  se snažím vyhýbat. Ale někdy neodolám. Většinou, když se ublinkne sice intelektuálně nesmělý, ale o to kovanější soudruh Jandourek. Orbán onehdy odletěl do Moskvy, aby Maďarům v těchto energeticky turbulentních dobách zajistil, že příštího čtvrtstoletí nebudou muset, na rozdíl od nás, v zimě topit petkama, sušenýma kobylincema nebo vázaným vydáním evropských směrnic. Podle Jandourka se Orbán hluboce klaněl Putinovi a za posluhování bude odměněn ruskou energií. Tolik titulek. Obsah s ním přesně koresponduje, takže trpět při čtení toho primitivního hnoje už netřeba. Co k tomu říct? Asi jen tolik, že premiéra, který se v první řadě vždycky stará o zájmy země a jejích obyvatel, a proto například Maďaři platí, a dlouho platit budou, za plyn 5x míň než Češi, bych bral všema deseti.

Máte štěstí, že jdu kolem

Už dva roky se naše životy řídí tím, co politikům o ryze medicínském problému říkají „experti“ jako je například teoretický fyzik Kulveit nebo biochemik Konvalinka. A konkrétně tento držitel patentu na vědeckou pravdu v oboru lékařském nedávné soudem vynucené rozvolnění nespokojeně okomentoval jako „vítězství křiklounů“ v narážce na šibeniční demonstrace. Nikolivěk. Jde o vítězství zdravého rozumu podpořené dlouhodobou argumentací skutečných odborníků. Například profesora Berana, který je, na rozdíl od biochemika Konvalinky, renomovaným specialistou na epidemie. To, že ho, na rozdíl od Konvalinky, nepouštějí do televize, protože o kovidu říká něco jiného, než by chtěli, nijak nesnižuje význam a relevanci jeho odborných názorů. Ale hodně to vypovídá o stavu společnosti.

I malý kašpárek umí udělat velké divadlo

Díkybohu za Seznam. Vždy tolik hovínek na jednom místě. „Čína ekonomicky drtí malou Litvu. Česko může být další na řadě,“ píšou. Litva, opájejíc se zjevně pocitem nedotknutelnost díky členství v NATO a EU v kombinaci s typickým společným pobaltským národním rysem spočívajícím v tom, že do tamní politiky zjevně nepronikne nikdo, kdo není šílený, onehdy s dlouhým rozběhem nakopla Čínu. Což si nedovolí ani Německo ani Francie a konec konců zatím stále ani USA. A teď vřískají, že jim to Čína vrací. Ne bombardováním ala USA, ne sankcemi ala EU. Prostě tím, že čínské firmy přestaly nakupovat litevské výrobky.

Což je opravdu veliké překvapení, všichni jsme stejně jako Litva  čekali, že si tu provokaci nechají líbit. Že se zastydí a uvědomí si svou pomýlenost. To přece velmoci dělají. Když je někdo nakopne. A že může být Česko další zemí, od které Číňani prostě přestanou nakupovat? Jasně, že může. Taky jsme je celkem slušně nakopli, dokonce několikrát. A z vícero pozic. Jediný důvod, proč nás zatím šanují je podle mě jenom v osobě prezidenta. Až Zeman zmizí ze scény, přijde nám za všechny ty Zaorálky, Petříčky, Kulhánky a hlavně Lipavské taky účet, to se spolehněte.

Čtěte ZDE: Jak utáhnout šrouby: Vrtěti šibenicí. Zlo v podobě západních univerzit. Experti varují a člověk se jen hořce směje. Seznam - najdu tam fake news co neznám. Bajka o zvířátkách

Markéta La Pasionaria

Předsedkyně TOP 0,9, na jejíž památné působení ve vrcholné politice budeme jednou zcela jistě za dlouhých zimních večerů při svíčce vzpomínat, přidala další perličku do seznamu svých nezapomenutelných výroků: „Klimatická změna je fakt, kdo to v roce 2022 stále popírá, pohybuje se v rovině mýtů a dezinformací.“ K tomu dvě poznámky:

Zaprvé, v rovině mýtů a dezinformací se léta pohybuje především sama soudružka předsedkyně. Nemám jí to za zlé, jde o základní kvalifikační předpoklad pro vstup do vrcholné evropské politiky. To, že má i diametrálně odlišné názory mne sice popouzí, ale protože různost názorů považuji za prospěšnou, rozhodně jí nehodlám nijak bránit v jejich prezentaci. Což o ní ve vztahu k názorům mým rozhodně říct nemůžu. Skutečně naštvaný jsem proto výhradně jen na její vydlabané voliče. A zadruhé, že se mění klima asi málokdo příčetný popírá. Co nás žere, je stupňující se absurdnost klauniády s tímto faktem spojené. Beckett, Ionesco či Havel pravděpodobně závistí rotují v urnách.

Nem tudom

V Maďarsku prý mají „vládní informační mašinérii,“ takže k šíření informací, které tato média „opomíjejí,“ používá opozice cosi jako samizdat. Z čehož ČT  úplně učúrává. Ponechme stranou diskutabilní míru pravdivosti této informace a soustřeďme se na to, co sděluje. Máme totiž velké štěstí: u nás žádná informační mašinérie neexistuje, média žádné informace neopomíjejí, a proto tu žádné podobné alternativní informační kanály nepotřebujeme.

Boží mlýny

Tento typ informací miluju – Hovinky: Americký policista odmítl povinné očkování, a pak umřel na kovid! No a co? Koho to, vy třídávkoví, zajímá? A když už to musí být, tak proč se nedozvídám i o  washingtonských policistech, co odmítli přestat žrát hamburgery a koblihy a dostali třeba infarkt?

Pravda vítězí!

Lidé věří vědcům víc než náboženským vůdcům. I když říkají úplné nesmysly,“ říká prostřednictvím ČT jakýsi výzkum. Souhlasím. Ale toho jsme si dávno všimli i bez výzkumu. A ČT k tomuto depresivnímu poznání přispěla opravdu značnou měrou tím, že v podstatě nikoho jiného do svých pořadů už léta nepouští.

Legenda o zázraku

Tak „slovenský sportovní zázrak“ dozázrakoval ještě dřív, než mohlo k tomu zázraku vlastně dojít. Tak krásný, hluboce lidský příběh, který muselo dát strašnou fušku vyšťourat. Všichni jsou jistě velice překvapení. Protože pevná vůle, vytrvalost, schopnost překonávat překážky, touha něco dokázat a zodpovědná sexualita jsou Romům vlastní. Vidíme to dnes a denně kolem sebe. A nepřekvapí mne, když se za čas zjistí, že slovenský sport utrpěl onu ztrátu vlivem přetrvávajícího podprahového rasismu většinové slovenské společnosti, majícím základy v hluboko posazených archetypálních vzorcích vycházejících z historicky podmíněné nadvlády bílého muže.

Kde šetří, má za tři

Máme gigantický schodek rozpočtu, dlužíme majlant, ekonomika  je díky vládám v troskách, inflace nás kroutí do spirály, lidi nemají kde bydlet a co jíst, ale zelený mozky i přesto zase utratí další rekordní majlant za bévépéčka. Bravo. V soudnost nové vlády vynucenou zadlužeností státu jsem doufal zjevně opět marně. Kristova noho, kde jinde byste chtěli ušetřit takový gigantický balík tak, aby si toho vůbec nikdo nevšimnul? Vážně to radši vezmete sestřičkám?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky