Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ministerský nesmysl: Strach z hněvu veřejného mínění u nás i v Německu. Politická bramboračka všech se všemi. Stydí se předseda ČSSD Šmarda za svoji značku? Lepší nový svět. To by měl soudruh Havel radost. Tak už dost!

Ministerský nesmysl: Strach z hněvu veřejného mínění u nás i v Německu. Politická bramboračka všech se všemi. Stydí se předseda ČSSD Šmarda za svoji značku? Lepší nový svět. To by měl soudruh Havel radost. Tak už dost!

28. 7. 2022

Tisk článku

Ivo Strejček se zamýšlí nad nekončícími "pošetilostmi", kterými nás zásobuje vládní bruselská pětikoalice, a konstatuje, že je pět minut po dvanácté, aby někdo bouchl pořádně do stolu

Horší už to být nemůže, napadne člověka s každou odcházející vládou. A vždy to horší je. Platí to i o českých ministrech a ministryních školství. Náš vzdělávací systém zažil už leckoho: Buzkovou, Kuchtovou, Bursíka, Lišku, Valachovou - abych připomenul pár z těch, co se na dnešní katastrofální úrovni české vzdělanosti „vyřádili“ nejvíce.

Ministerský nesmysl

Představit si po těch zkušenostech ještě něco horšího, to dá práci. Zdá se ale, že „postgazdíkovský“ ministr školství „z uleknutí“ Balaš to dokáže. Prohlásil: „Žáci jsou přehlcováni znalostmi, které pak neumějí aplikovat. Takže se možná omezí počet hodin. Rád bych škrtnul první vyučovací hodinu.“

pp

Čtěte ZDE: Další posunutí hranice idiocie: Škola od 9 hodin? Nemají rodiče i tak problémů dost? Tímhle se zabývají místo řešení krize! I školství ve službách národní zkázy. Bizarní nápady nového ministra ze STANu jen k odlákání pozornosti?

Člověka okamžitě napadne, co si s novým ministerským nesmyslem počnou rodiče, jak zorganizují rodinný život? Ne každý z nich chodí do práce na devátou, na desátou. Posun začátku výuky na devátou ranní je podstatným rodinným problémem a ministerské plácání na „očistném“ sjezdu STAN tento problém prostě ignoruje.

Dost s šílenými pokusy na českém školství

To ale od Balaše není všechno. Pokračuje v odporu k „přehlcování dětí znalostmi“, což není nic nového. Balašovi předchůdci byli natolik důslední v trendu „nepřetěžovat“ žáky, že výsledkem „úlev“ je dramatické snížení úrovně jejich znalostí. Ovšem „balašovské“ omezení počtu vyučovacích hodin „vyškrtnutím“ první vyučovací hodiny je třeba vnímat jako nebezpečný útok na zbytky řádu, bez kterého je vzdělávání nemyslitelné.

Čěte ZDE: Budoucnost našich dětí: Ze všech žáků vyrobit polodebily? Inkluze stále pokračuje. Řízená likvidace nebo režimní oportunismus? Cenzura už všude. Dříve SSSR, teď USA náš vzor? Revolucionáři bolševismu se nemění

Balašova chuť legalizovat systém „ať si každá škola dělá, co chce“ je pokračováním amatérismu a je tím posledním, co po dechu lapající systém českého vzdělávání potřebuje. Cožpak se nenajde nikdo (když už ne v této vládě), kdo bouchne do stolu a řekne: „Tak už dost pokusů na českém školství!“?

Balašovu hloupost nepřekvapivě přivítal předseda STAN, vicepremiér, ministr vnitra a hlavně bývalý učitel Rakušan slovy: „Jako učitel mám na to docela pozitivní názor, protože můj biorytmus byl vždy až od deváté hodiny a i má první hodina v pozici žáka i učitele byla vždy ta nejhorší.“ Bylo by zajímavé se dozvědět, v kolik hodin ráno začíná Rakušan na ministerstvu úřadovat.

Čtěte ZDE: Historický zločin: Řízená debilizace generace. Takovou, jakou Velký reset potřebuje? Bez dechu, lásky, úsměvu a objetí. Proč veřejně protestuje jen hrstka? Nebezpečná digitalizace a její dealeři. Hlas rozumu ještě občas zazní

Strach z hněvu veřejného mínění

V Německu se začíná mluvit o „národním kompromisu“ mezi Zelenými a zbytkem politické scény, jehož podstata spočívá v politické výměně „omezení rychlosti na dálnicích za prodloužení životnosti jaderných elektráren“. Čeští těžaři uhlí jedou na plný výkon, neboť lidé se, s ohledem na prudký růst cen energií a s vidinou nedostatku plynu v zimě, rozumně spoléhají na vlastní síly a předzásobují se tradičním palivem. I Hnutí DUHA už hlásí, že „příprava na letošní zimu vyžaduje využití jaderných a uhelných kapacit“.

Najednou slyšíme věty, které bychom od konstruktérů pomateností s názvem Green Deal nečekali. Jejich obrácení Šavla v Pavla se ale s jistotou nekoná. To jenom strach z hněvu veřejného mínění jim velí teď trochu ubrat, počkat, a až se to nejhorší přežene, zase utáhnout šrouby. Oni a jejich nápady nemizí, jen se na čas takticky ukryjí.

Čtěte ZDE: Bruselské panstvo už definitivně zešílelo: Bez energií, bez průmyslu, o hladu a zimě vstříc chudobě a světlým zítřkům? Démonizace Ruska je už směšná. Prznění jazyka jako příznak rozkladu. Kdy to vybouchne?

Špatný dobrý příklad

Předseda zanikající ČSSD, strany, která hrávala respektovanou roli v českém politickém systému, Michal Šmarda, bude na podzim obhajovat post starosty Nového Města na Moravě - v čele uskupení Lepší Nové Město. Tedy nikoli v čele samostatné kandidátky tamní ČSSD. Socanský předseda Šmarda se hájí tím, že předseda ODS Fiala v parlamentních volbách také nekandidoval za ODS, ale za koalici Spolu. To si ale Šmarda vzal špatný dobrý příklad. „Rozplynutím se“ v koalici Spolu ODS rezignovala na politickou samostatnost, potvrdila ztrátu své politické identity a dobrovolně se vzdala vlastních autentických a sebevědomých témat.

Považuje-li Šmarda osud ODS hodný následování, pak jen potvrzuje, že „jeho“ ČSSD už je také na politickém „pitevním sále“. Kdysi jsme věřili, že český demokratický parlamentarismus bude založen na souboji dvou rozhodujících – ideově vyhraněných - politických stran! A po více než třiceti letech jsme v beznaději ideově prázdné „bramboračky všech se všemi“.

To by měl Václav Havel radost!

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky