Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ceny amerického plynu: Nepřátelský akt vůči Evropě. Válka na Ukrajině coby záminka k našemu vydírání. USA ničí evropské ekonomiky sabotážemi. Odstavení Nord Streamu učinilo kontinent závislý na americkém LNG

Ceny amerického plynu: Nepřátelský akt vůči Evropě. Válka na Ukrajině coby záminka k našemu vydírání. USA ničí evropské ekonomiky sabotážemi. Odstavení Nord Streamu učinilo kontinent závislý na americkém LNG

20. 10. 2022

Tisk článku

Vladimír Badmajev na příspěvcích internetových uživatelů dokumentuje skutečnost, že v Evropě na pozadí energetické krize roste rozhořčení nad astronomickými cenami zkapalněného plynu z USA

Přes lokajskou závislost evropských elit na Spojených státech se v zemích Evropské unie stále častěji ozývají kritické hlasy vůči Washingtonu. Evropany nejvíce dráždí skutečnost, že jim Američané v době krize prodávají plyn za „astronomické ceny“, uvedla tisková agentura REGNUM.

Jeden z prvních, kdo se nad postupem Bílého domu otevřeně rozohnil, byl francouzský ministr hospodářství a financí Bruno Le Maire. Podle něj se Francouzi nemohou smířit s tím, že jim „američtí partneři“ prodávají modré palivo za čtyřnásobek ceny oproti jejich vlastním podnikům.

Válka v bývalém Sovětském svazu nesmí vést k americké ekonomické dominanci a oslabení Evropské unie,“ prohlásil.

O něco dříve se jeho německý protějšek Robert Habeck vyjádřil zhruba stejně, jen opatrněji. Kritizoval země, které prodávají plyn do Evropy za „astronomické ceny“, aniž kohokoli jmenoval.

Čtěte ZDE: Odpálené trubky: Řádil zde Petrov s Boširovem? Základní otázka nabízí odpověď. Stopy vedou do Washingtonu. Vrátí se Německo do hnědé minulosti? Energetická stolička se ještě více viklá. Bojující kříženec a rozpadající se říše

Ukázalo se také, že hlavním problémem není ani tak vlastní cena plynu - pokud by byla pro všechny stejná. Podle italského deníku Corriere della Sera jde o to, že nesrovnatelně nižší náklady na energie poskytují americkým společnostem obrovskou konkurenční výhodu oproti unijním.

V Itálii si to veřejnost uvědomila mnohem dříve než novináři, alespoň pokud lze soudit podle komentářů na sociálních sítích. Lidé nabádají novináře, aby šli mnohem dál a jmenovali ty, kteří jsou za situaci zodpovědní.

Hlas lidu

Jací jste vnímaví! Proč nechcete jmenovat politiky, kteří přivedli naši zemi do krize? Obyčejní lidé si to uvědomili už dávno,“ poznamenává Mariangela P.

Člověče, bylo třeba jít dál a zjistit, kdo může za zničení ekonomiky a společnosti naší země. Je to Draghi a další,“ dodává Marco R.

Tohle všechno je už dlouho naprosto jasné! Kolik si toho už za ty měsíce vyspekulovali a nahrabali na zádech Evropanů. A bude to pokračovat. Svůj projekt organizace války uskutečňují už v Evropě a ničí všechny naše podniky,“ říká Christina B.

Chcete vědět, jak USA vyprovokovaly Putina, aby nám prodaly svůj plyn? Trvalo to osm měsíců, ale Francie a Německo si to už uvědomily. Itálie to snad pochopí do Vánoc... doufejme,“ píše Roberto K.

Čtěte ZDE: Unie sebevrahů na kolenou: Zkáza Starého kontinentu strýčkem Samem. Sabotáž baltských plynovodů je jen začátek. Partner? Ochránce? Ne. Drsný nepřítel. Politici to vědí, ale nesmějí o tom mluvit. Kdo může prchá za louži

Uživatelé připomínají odpálení Nord Streamu, po němž se evropská ekonomika stala fakticky plně závislou na americkém LNG. Přes území bývalého SSSR sice stále vede funkční plynovod, ale kyjevský režim je rovněž pod kontrolou Washingtonu.

USA udělaly vše pro to, aby přerušily obchodní vztahy mezi EU a Ruskem, a dokonce zašly tak daleko, že se uchýlily k sabotážím. Nyní si mohou nasadit ceny, jaké chtějí,“ konstatuje Giuseppe M.

Osm měsíců, ale pochopili jsme, i když pozdě. Myslel si snad někdo, že za „vývoz demokracie“ nebudeme muset zaplatit?“ ptá se Max K.

USA na území bývalého SSSR ve skutečnosti kašlou. Jejich cílem je hladová Evropa. Mise splněna,“ vložila se do debaty Lucy A.

Takové to přece být nemůže! Vždyť všichni bojujeme proti Rusku za demokracii a USA jsou naším spojencem a nikdy by nám neublížily!“ posměšně uzavřel Luigi M.

Zdroj. 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky