Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bruselský ústav pro choromyslné: EU a její zelonorudí komisaři už zcela ztratili kontakt s realitou.  Po zákazu prodeje aut se spalovacími motory přicházejí ti šílenci se zateplovací směrnicí. Pojďme se těch bláznů už konečně zbavit!

Bruselský ústav pro choromyslné: EU a její zelonorudí komisaři už zcela ztratili kontakt s realitou. Po zákazu prodeje aut se spalovacími motory přicházejí ti šílenci se zateplovací směrnicí. Pojďme se těch bláznů už konečně zbavit!

16. 3. 2023

Tisk článku

Jindřich Kulhavý komentuje poslední nápady bruselské rudozelené autokracie, která vytváří krize, uprostřed nich pak chrlí jednu normu šílenější než druhou - a nutí evropské státy k jejich povinnému přijímání, aby je co nejrychleji zničila a ovládla

O tom, že se v Bruselu totálně zbláznili, nelze již pochybovat. Po zákazu prodeje spalovacích motorů, respektive aut vybavenými tímto pohonem, balancováním na špičce nože s absurdní emisní normou Euro 7, přišli s geniálním nápadem: Snížit energetickou náročnost evropských budov. Nová směrnice by se dotkla 80 % staveb v Evropské unii.

Zničující zateplovací mánie

Představa, jak je polystyrénem zateplován Pražský hrad, je úsměvná. Blázni v Bruselu stabilně vymýšlejí hlouposti. Šílenství v podobě Green Dealu teď bude mít další oběti. Majitelé nemovitostí budou zatlačeni do kouta. Obložení domů izolací, výměna oken a dveří, solární panely na střechu, ucpat komíny a vyhodit kamna, zlikvidovat plynové kotle. Co dál ještě vymyslí? A spočítal to někdo?

Zamysleli se nad bílým plastem rozfoukaným do přírody při instalaci izolací, a poté i při bourání těchto staveb? Chceme snad všichni bydlet v domech dušených umělou hmotou neumožňující stavbě dýchat? A především: Opravdu je planeta na tom tak špatně, jak se nám snaží vnutit zelené mozky evropských liberálů?

pp

Čtěte ZDE: Půlrok předsednictví: Hanba pro Česko a škoda pro jeho občany. Fialova banda tupých loutek. Na umělé krizi někdo pěkně vydělá. Teplo bude ještě dražší. Kam se hrabe RVHP. Zelenou zhoubu nám chystá naše nejhorší vláda

Likvidace venkova i městské zástavby

Nejde jen o novostavby či moderní budovy, týká se to i historicky zajímavých a architektonicky autentických domů. Samozřejmostí je vysoká finanční náročnost v severských zemích a v našich zeměpisných šířkách. Na jihu Itálie asi zateplovat nebudou. Nebo ano? U nás by nový výmysl zlikvidoval venkov a postihl by i značnou část městské zástavby.

Částky za rekonstrukci u běžných rodinných domů půjdou do jednotek milionů, u činžáků do desítek i stovek. V tu chvíli by bylo lepší řadu staveb prostě strhnout. Jak by to změnilo tvář měst, to si nikdo nedokáže ani představit. "Zajímavá" by byla také přestavba starších prosklených a většinou kancelářských budov.

Čtěte ZDE: Záměrné prohlubování krize: Německo a Brusel ji chtějí využít k proměně EU ve "spolkový" stát. Fiala a spol. jsou jejich Trójský kůň v Česku. Hlavně darovat další zbraně Kyjevu! Chceme být otroky Západu? Proč jsme zticha?

Pryč s nimi!

Sečteme li všechny náklady spojené s Green Dealem uskutečňovaným dnes už témě výhradně jen v Evropské unii, je vcelku jasné: Ekonomicky i lidsky by bylo výhodné zbavit se nikoli našich aut a domů, ale strůjců tohoto nesmyslu.

Evropská unie postupně krachuje. Pod knutou současného vedení se rychle blíží k bodu zhroucení. Místo hromadění dalších a dalších důkazů o vlastní v historii nevídané idiocii by se měli luxusně placení cvoci v Bruselu zabývat především tím, jak se v narůstajících krizích vrátit k jednacímu stolu s Ruskem a ke vzájemné spolupráci s ním.

Evropská komise a europoslanci však nadále úder za úderem rozvrací ekonomiku evropských států. Chovají se jako sloni v porcelánu. Absence technického vzdělání se projevuje jak v emisních normách, tak v energetice obecně. Popírání fyzikálních zákonů nebere konce.

Pojďme se těch bláznů už konečně zbavit!

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky