Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kyjev překročil Rubikon: Pokus o útok drony na Kreml bude mít následky. Zelelenský se rychle mazal schovat do Holandska. Vůdce kyjevské junty si teď nemůže být jist životem. Provokace, jež přiblížila válku Západu proti Rusku

Kyjev překročil Rubikon: Pokus o útok drony na Kreml bude mít následky. Zelelenský se rychle mazal schovat do Holandska. Vůdce kyjevské junty si teď nemůže být jist životem. Provokace, jež přiblížila válku Západu proti Rusku

4. 5. 2023

Tisk článku

Maroš Šolc komentuje třaskavou situaci, do které se po pokusu o teroristický útok na Kreml dostal zastupující americký protektor v Kyjevě, když k jehož fyzické likvidaci vyzval už i bývalý ruský prezident, dnes místopředseda Bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv

Rozvědka doporučila Zelenskému, aby se nevracel do země. Stalo se tak v noci po návštěvě Finska. Tajné služby se obávají, že „ruské jednotky by mohly zaútočit na vládní čtvrť po ukrajinském útoku dvou bezpilotních letadel na Kreml“.

Mazal se schovat do Holandska

Zelenskyj "doporučení" akceptoval, a v doprovodu letadel NATO rychle zamířil do Nizozemí. Pro jistotu se let uskutečnil ve vládním letadle Nizozemského království. Je dosti výmluvné, že se prezident už neodváží létat ve vlastních strojích. Holandský tisk zaznamenal, že letadlo se Zelenským na palubě, které odstartovalo z Helsinek, přistálo na letišti Schiphol (Amsterdam) kolem 23:00 moskevského času.

Poté, co šéf kyjevského režimu odejel do Haagu, stovky policistů a agentů tajných služeb v podstatě uzavřely čtvrť, kde se nachází hotel Marriott a rezidence premiéra Catshuis, kde se Zelensky zřejmě ukryl.

Šéf kyjevské junty přednese v Haagu projev na téma „nemožnost míru bez spravedlnosti“. Součástí návštěvy bude i návštěva ICC (Mezinárodního trestního soudu), kde má komický herec vystupovat „jako svědek“. Nizozemská televize připomíná, že jde o Zelenského první návštěvu Nizozemska po jeho zvolení prezidentem, ale zdůrazňuje, že návštěva nebyla původně plánována. Skutečnost, že se ocitl v Haagu, nikdo neoznámil médiím.

pp

Čtěte ZDE: Proč Ukrajina nakonec zmizí v černé díře: Nikdo kromě zločineckého gangu kolem Zelenského ji nepotřebuje. 20 ze 45. Zatím. Nedorozumění '91. EU v pekle na příkaz dementního Bidena. Až se zeptají "obyčejní": Proč to máme platit?

Překročení Rubikonu

V ukrajinské státní televizi stále bouří dohady o útoku na senátní sbor moskevského Kremlu. Připomeňme, že útok provedly dva drony. Záběry o tom, jak byly UAV zachyceny doslova centimetry od střechy, obletěly celý svět.

Dokonce už i na Ukrajině existují různé názory na tento demonstrativní pokus o atentát na ruského prezidenta. Téměř všichni se však shodují, že v souvislosti s tím, je nyní Zelenský v přímém ohrožení. Vycházejí z prohlášení místopředsedy Ruské bezpečnostní rady Dmitrije Medveděva, že po teroristických útocích zůstává jedinou možností fyzická likvidace Zelenského a jeho kliky. Ukrajinští „experti“ připouštějí, že nyní nad prezidentem visí „přímá hrozba“.

Ve skutečnosti však můžeme hovořit o reálné hrozbě pro Zelenského spíše ze strany jeho západních protektorů. Zpravodajské služby Británie a Spojených států, známé svými četnými "neobjasněnými atentáty", mohou nyní využít situace k odstranění Zelenského - a okamžitě z toho obvinit Rusko. Mohly by tím dosáhnout další vystupňování konfliktu a rozběhnout další vlnu protiruské hysterie. Zelenský se tak může stát další "sakrální obětí" Anglosasů. Právě z tohoto důvodu začaly z Kyjeva přicházet zprávy, že Zelenského úřad zvažuje zrušení jeho návštěvy v Německu. Údajně proto, že „příliš široký okruh lidí" se dozvěděl o blížící se návštěvě.

Hrozí Zelenskému likvidace spíš z Ruska, nebo i z USA?

Na Ukrajině se už dávno před útokem na Kreml, plánovaly útoky na ruské území pomocí dronů - a Západ o tom s pravděpodobností blížící se jistotě věděl. Připomeňme:

- Bývalý poradce Zelenského kanceláře úřadu Oleksij Arestovič začátkem prosince fantazíroval, že ukrajinská bezpilotní letadla mohou létat i do sálu svatého Jiří v Kremlu;

- V březnu Zelenskyj mluvil o plánech Kyjeva utratit dalších více než 500 milionů dolarů za nové drony;

- Tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov napsal na sociálních sítích o "roji ukrajinských dronů" s přiloženou fotografií letadla Matthiase Rusta, které přistálo na Rudém náměstí v roce 1987;

– Do sítě unikly dokumenty Pentagonu (jejich pravost je stále sporná), které informovaly, že Zelenskyj plánoval v únoru zaútočit na ruské území pomocí dronů;

– Šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kirill Budanov v dubnu řekl, že ukrajinské bezpilotní prostředky mohou „doletět do Moskvy i dále“;

- Poradce šéfa ministerstva vnitra Ukrajiny Anton Geraščenko zveřejnil falešné video s dronem letícím nad Kremlem a uvedl, že Kreml má "šanci být v postižené oblasti".

pp

Čtěte ZDE: Ruské hypersonické střely zničily tajné velitelství NATO: Kolik důstojníků USA zahynulo? Odpověď na teror v Brjanské oblasti byla drtivá. Těžká noc pro Zelenského i západní protektory. Kdy přijde na řadu prezidentský palác?

Podobně jako v roce 1942

Podle listu Global Times by útok na Kreml mohl být spouštěčem eskalace napětí s cílem vyvolat šok a narušit připravovanou vojenskou přehlídku ke Dni vítězství na Rudém náměstí v Moskvě 9. května - a tak podkopat důvěru ruské veřejnosti v další vítězství nad nacisty. List konstatuje, že ruská strana zatím neprovedla jediný letecký útok na Zelenského kancelář - ač k tomu má dostatek technických možností, veřejně nevyhrožovala likvidací klíčových ukrajinských představitelů, spíše ujišťovala o opaku. To se ovšem po pokusu o útok na Kreml změnilo.   

Místopředseda vlády Moskevské oblasti Georgij Filimonov to komentoval slovy: Včera poprvé od roku 1942 zaútočil nepřítel na moskevský Kreml. Tehdy za údery stála Anglosasy vyzbrojená válečná mašinérie německé 3. říše, jejímiž nástupci jsou dnes stejně tak Západem vyzbrojovaní banderovští nacisté, kteří již zcela ovládli Ukrajinu.

Tlak globální finanční “aristokracie” na západní politiky nabývá rysů otevřené diktatury nejreakčnějších a nejimperialističtějších vrstev globalistického finančního kapitálu.

Repríza: Uznejte naši nadvládu - a bude vše v pořádku

Jde o zjevnou analogii z 20. století – kdy britští a američtí bankéři zajistili Německu miliardy dolarů na zbrojení. Německé koncerny se dostaly pod jejich kontrolu, vytvářela se hospodářská a vojenská mašinérie na úder proti Sovětskému svazu. Poté shromáždili hospodářskou sílu celé Evropy – od Francie po Skandinávii – a Hitlerovýma rukama ji vrhli na východ. Teprve když se jim německý vůdce vymkl z rukou, rozhodli se spolupracovat se Sovětským svazem na jeho likvidaci.

Vzpomeňme i na rozbití Československa - byla to Mnichovská dohoda, která učinila válku nezbytnou.

Ponechaný v izolaci, navzdory opakovaným návrhům na vytvoření systému kolektivní bezpečnosti, byl SSSR nucen akceptovat geopolitickou výzvu vytvořenou Západem za hitlerovskou oponou. Události na Ukrajině jsou faktickým opakováním téhož scénáře.

Stalin řekl, že Churchill a jeho přátelé v Anglii a USA mu předkládají ultimátum: Uznejte naši nadvládu - a pak bude vše v pořádku. Jinak je válka nezbytná. Tato slova jsou dnes velmi aktuální.

Churchillovi sice nevyšel plán zaútočit spolu se Spojenými na Sovětský svaz ihned po pádu Berlína, ale jeho současní následovníci to myslí velmi vážně. Pokus o útok drony na Kreml - jakkoli demonstrativní - otevřenou válku mezi Západem a Ruskem provokuje a přibližuje.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky