Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Prázdninová normalizace: Odvolání Ševčíka jako akt zvůle zbabělců. Protesty opozice a šest statečných proti odvolání. Okupační smlouva s USA schválena v prvním čtení i přes protesty SPD. Stane se 19.6. datem odporu?

Prázdninová normalizace: Odvolání Ševčíka jako akt zvůle zbabělců. Protesty opozice a šest statečných proti odvolání. Okupační smlouva s USA schválena v prvním čtení i přes protesty SPD. Stane se 19.6. datem odporu?

29. 6. 2023

Tisk článku

Radek Pokorný upozorňuje na snahu pětikoaliční vlády, protlačit zničující smlouvy a zákony během letních dovolených a ptá se, zda jí nepodvolení kalkul s prázdninovým "nezájmem" lidí o politiku dovolí

Týden před prázdninami využila Fialova protektorátní moc k dalším normalizačním čistkám a útokům na poslední zbytky svobod v naší zemi. V pondělí 26. června zasedl Akademický senát VŠE pod vedením rektora Petra Dvořáka (to je ten potenciální defraudant, který jentaktak unikl zatčení po vytunelování fondů Key Investments, proto dnes moci splní vše co ji na očích uvidí), a rozhodl v poměru 20 ku 6, že dá volnou ruku rektorovi k odvolání nepohodlného docenta Miroslava Ševčíka, z postu děkana Národohospodářské fakulty VŠE.

pp

Zvůle zbabělců

Docent Ševčík představuje starou polistopadovou školu svobodného myšlení, kriticky se vyslovuje na adresu současné vlády a bojuje za svobodu projevu. Prostě nepatři k servilním loutkám, které – právě tak jako v době Husákovy normalizace – ovládly kromě jiného i akademický prostor. Většinu našich současných „akademiků“ - tak jako v celém západním světě - drží totalitní moc na vodítku korupce v podobě různých grantů a finančních injekcí. Aby akademici mohli žít na vysoké noze, chce se od nich jediné: Nekritizovat globalistická dogmata a když přijde příkaz, zdobit své školy vlaječkami, tentokrát ne rudými ale bruselskými a ukrajinskými žlutomodrými.

Tím dají najevo loajalitu k bruselskému impériu a k ideologickým dogmatům globalistů: zničujícímu inviromentalismu, genderismu, homosexualismu - a pokud přidají ještě veřejné rozhořčení nad krvavým psem Putinem, mají české i bruselské granty (pořízené z našich daní) v kapse.

Nic z toho Miroslav Ševčík nesplňuje. Je svobodymilovným mužem, ne trapnou onucí jako většina jeho podvolených kolegů. Proto musel být v pondělí zničen i jejich hlasy. Nenávidí ho za odvahu, která jim připomíná jejich zbabělost. Čest těm šesti „Kriegelům“, kteří hlasovali proti tomu, aby měl rektor právo Ševčíka odvolat, ač neměli proti dvaceti Biľakům žádnou šanci.

Expres totalitního násilí se nezastavuje  

Proti odvolání před budovou VŠE protestovaly stovky lidí. Vyjadřovali podporu statečnému docentovi na demonstraci pod názvem „Stojíme za Ševčíkem“. Vystoupily zde osobnosti veřejného života a opoziční scény od leva do prava. Předsedkyni Trikolory Zuzanu Majerovou, která akci moderovala postupně u mikrofonu vystřídali poslanec SPD Jiří Kobza, první místopředseda Trikolory hudebník a spisovatel Petr Štěpánek, publicista Václav Hrabák, místopředseda Akce D.O.S.T. Jiří Hejlek, publicista Jiří Havel, herec Ivan Vyskočil, spisovatelka Lenka Procházková či politolog Josef Skála. Spolu s řadou dalších řečníků upozorňovali na brutální opakování husákovské normalizace v naší zemi.

I když bylo jasné, že demonstrace se svědomím akademických „lehkoživků“ nepohne, přesto šlo o významný signál. Ukázal odhodlání autentické neparlamentní i parlamentní (SPD) opozice (ANO po ostudném přitakání okupační smlouvě s USA za takovou již označit nelze) bez ohledu na stranická trička.

Hned druhý den (v úterý 27. června) se opoziční předáci a aktivisté sešli znovu, tentokrát na demonstraci proti schvalování zmíněné smlouvy o pobytu amerických vojsk na našem území. Tak jako při odvolání Ševčíka zařadila vládní pětikoalice smlouvu s USA na pořád jednání sněmovny těsně před prázdninami. I v tomto případě bylo o výsledku hlasování předem rozhodnuto. Přesto nebyl statečný odpor SPD, která dokázala jednání o této okupační smlouvě blokovat skoro celý den, marný či zbytečný. Přinejmenším upozornila jistou část zmanipulované veřejnosti na to, že se s ní hraje falešná hra. 

Brány země okupantům doširoka otevřeny

Nakonec byla v nočních hodinách - zatím v prvním čtení - smlouva schválena. Bohužel, jak již řečeno, i většinou hlasů Babišova ANO. To se tak definitivně zařadilo - v životně důležitých otázkách našeho národa a státu - na stranu Fialovy vlády. Spolu s ní plní zadání washingtonských a bruselských protektorů bez ohledu na to, že se Andrej Babiš pokoušel tvrdit, že výstavbu amerických základen neumožňuje. Všichni ale vědí, že jakmile bude smlouva schválena, jsou pro to brány země doširoka otevřeny. Koneckonců Saša Vondra (ODS) mluvil o výstavbě americké základny v Mošnově už před několika lety na kongresu ODS, jako o prioritě budoucí vlády.

Demonstraci nepodvolených na Malostranském náměstí zahájil předseda SPD Tomio Okamura, následován - jako den před tím před VŠE - řadou osobností našeho veřejného i politického života. Samozřejmě věděli, že na aktu další zvůle proti životním zájmům našich národů nemohou nic změnit. Ale dali veřejně najevo odpor - a to není málo. Protože se Fialovci takových akcí odporu obávají, zvolili téměř prázdninový termín - stejně jako při odvolávání docenta Ševčíka.

pp

Čtěte ZDE: Smlouva o dočasném pobytu cizích vojsk č. 2: Jeden furt jako vždy. Tady máte klíče, Herr Obergruppen... Černoši se radují. Koudelkova kolona. Kolik se najde v parlamentu Bilaků a Čurdů? A kolik Kriegelů? Báječné repete!

Co se stane (nebo nestane) 19. července? 

A hodlají v tom pokračovat. Doufají, že přes prázdniny se bez významnějšího odporu veřejnosti podaří prosadit do zákonů ty nejšílenější věci. Proto připravili druhé čtení smlouvy mezi USA a ČR už za tři týdny. Druhé kolo hlasování sněmovny o hanebné okupační smlouvě s USA tedy proběhne ve středu 19. července. Dost času připravit mnohem razantnější proces, než byl ten úterní.

Zvládne to Okamura? A hlavně - přidají se k němu občané bez ohledu na své stranické preference? Kde je třeba kdysi mohutné hnutí Ne základnám? Přece kdyby všichni, kteří s vazalskou smlouvou nesouhlasí, přišli na Malostranské náměstí 19. července, něco by to ukázalo.

Opět platí: Zablokovat schválení smlouvy se tím zřejmě nepodaří. Ale říci svoje rozhodné ne zrádcům a kolaborantům je málo?

A nebo mlčící většina opět jen tiše skloní hlavy?

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky