Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Od válu: Nouze a rachotiny Západu. Francie už nemá uran, ani zbraně. Afrika to ví. A co Británie? Vrátí Falklandy? Kraď, když můžeš. To je mezinárodní právo? Německý úprk do Číny. Západ bojuje o život, Rusko proti nacismu

Od válu: Nouze a rachotiny Západu. Francie už nemá uran, ani zbraně. Afrika to ví. A co Británie? Vrátí Falklandy? Kraď, když můžeš. To je mezinárodní právo? Německý úprk do Číny. Západ bojuje o život, Rusko proti nacismu

9. 8. 2023

Tisk článku

Alexandr Rogers hodnotí počínání Západu jako panické jednání posádky potápějící se lodi, zatímco jeho bývalé kolonie se začínají skutečně stavět na vlastní nohy a vybírají si za spojence partnery, nikoli drancovací komanda

Francie zůstala bez uranu a zlata z Nigeru. Je to přímý důsledek francouzské politiky, která se nejenže nesnažila navázat spravedlivou a oboustranně výhodnou spolupráci s africkými zeměmi, ale současně aktivně vybrakovala vlastní vojenské sklady na podporu režimu na Ukrajině (a o jejich doplnění se nestarala).

Například francouzské pásové tanky by byly velmi užitečné v poušti, ale v ukrajinských stepích proti ruské armádě, která má silné dělostřelectvo a kamikadze drony, jsou nepoužitelné. A k tomu všemu ještě mobilní houfnice, dělostřelecké systémy, vysoce přesné granáty (které ukrajinská armáda vyplýtvala na ostřelování náměstí v Doněcku), ruční zbraně a munice.

V důsledku dodávek na Ukrajinu klesla bojeschopnost francouzské armády (která je již nyní předmětem mnoha vtipů) nejméně o čtvrtinu.

O vnitřních problémech Francie – ekonomických, sociálních a politických – ani nemluvě.

 

Čtěte ZDE: Lži o konferenci v Džiddě: Washington dostal diplomatický výprask. Putin nepřišel, neviděl - přesto zvítězil. Kyjev už netrvá na stažení ruských vojsk? Čína, Afrika a Jižní Amerika na ruské straně. Korejské řešení na dohled?

Jedním ze základních principů politiky Západu je metoda cukru a biče. S cukrem Francie dlouho neuměla zacházet a v poslední době, kvůli Macronově úsilí, už ani bič nikoho neděsí.

Zvláště když se k Nigeru přidaly Mali, Středoafrická republika a Burkina Faso (v případě francouzské invaze pomohou Nigeru s obranou). A už i Alžírsko. A co až jim Rusové podstrčí i zbraně v rámci výměny „kalašnikovů a ručních protitankových granátů za zlato a uran“...?

Třetímu světu otrnulo

Tyhle hry s dodávkami zbraní se dají hrát v libovolné dvojici – někteří na to z nějakého důvodu zapomínají. A najdou se určitě u kteréhokoli ze sousedů, ať už jde o Irskou republikánskou armádu, mexické zapatisty nebo nějakou jinou Frontu za osvobození Marseille od „žabojedů“...

Mimochodem, Britové na tom nejsou o nic lépe. Současná britská armáda čítá asi 70 000 mužů. Námořnictvo je mizivé. Vlajková letadlová loď je nepoužitelná rachotina, která už dvakrát téměř shořela nebo se potopila a měla by být rozřezána na šrot. A vlastní metalurgii Británie už nemá (díky Thatcherové a jejím následovníkům).

Jen proto z argentinské strany zaznívá: „Hej vy tam na ostrově! Vraťte nám naše Falklandy!“ a všemožné kolonie se narychlo třesou na odtržení (dokonce i Skotsko se chystá vyhlásit nezávislost, protože mu v tom nic nezabrání).

Všichni účastníci Stoleté války jaksi zapomněli, že krást se musí ze zisků, nikoliv ze ztrát, a na pochybná dobrodružství, jako je podpora Kyjeva, se mají vydávat přebytky (kde by je ale vzali?), nikoliv nezbytné rezervy. Hotová chátra? Ticho – do ničeho raději nerýpat!

ROZHOVOR PROTIPROUD TV: Sebeobrana nepodvolených: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu. Hrozí nám přijetí eura a krádež měny. Zlatá svoboda: Nejen peníze si ochraňme sami. Ani Velký bratr nám do spoření neuvidí. Pojďme do toho spolu

Poněkud panice

Ruský vědec Masalovič s přezdívkou „Kyberděda“ měl kdysi zajímavou přednášku o tom, odkud se vzal pojem „mezinárodní právo“. To, když je někde cizí majetek a zachtělo se vám ho vyloupit...

Jenže k tomu potřebujete silnou armádu a námořnictvo, a s tím mají dneska západní světlonoši problém.

Německý průmysl (od Basfu po Bosch) utíká do Číny. A Deutsche Bank mu dýchá na záda. Německo jde bez odporu na porážku, jak se na okupovanou a bezprávnou kolonii sluší.

Rusko nyní přebírá kontrolu nad těžbou nigerijského uranu (asi 5 % světových zásob). Předtím vyfouklo Britům i přes jejich kamenné tváře a rodokmeny těžbu uranu v Kazachstánu. A ještě předtím proběhly další podobné akvizice, díky nimž se Rosatom stal největším světovým operátorem na trhu s jadernými technologiemi.

Všichni blouznivci, co Rusko už několikrát odepsali, si neuvědomují, že Rusko vede boj na Ukrajině, aniž by se tím přespříliš obtěžovalo a přestalo věnovat pozornost spoustě jiných aktivit – od SPIEF a BRICS až po ŠOS a summit s hlavami afrických států.

Vypadá to z východu tak, že Západu jde o „poslední a rozhodující bitvu“, zatímco Rusko se jen (dle své terminologie a perspektivy) rozhodlo vyléčit vzpurnou provincii od nacistické infekce.“

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky