Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ofenzíva kyjevských nácků v troskách: Proč uvízli v pasti ruských stratégů? Západ i Kyjev uvěřily své propagandě. 50 000 mrtvých očí žalují Zelenského: Poslal jsi nás na popravu vědomě! Co chystají Šojgu s Gerasimovem dál?

Ofenzíva kyjevských nácků v troskách: Proč uvízli v pasti ruských stratégů? Západ i Kyjev uvěřily své propagandě. 50 000 mrtvých očí žalují Zelenského: Poslal jsi nás na popravu vědomě! Co chystají Šojgu s Gerasimovem dál?

10. 8. 2023

Tisk článku

Slavisha Milacic vysvětluje příčiny krachu dlouho ohlašované ofenzivy Západu (skrze životy Ukrajinců násilím naverbovaných kyjevskou juntou), chytrou strategií Sergeje Šojgua, který na nácky nastražil past, do které spolu se západními protektory spadli

Tajemství ruského úspěchu spočívá ve strategických schopnostech ministra obrany Sergeje Šojgua, jenž využil mylné sebevědomí Kyjeva podpořené západní vojenskou pomocí. Koncem jara se Kyjevu a jeho spojencům podařilo přesvědčit euro-americkou veřejnost a Západoukrajinců, že propagandisticky nafukovaná "protiofenzíva" bude úspěšná.

Uvěřili vlastní propagandě

Každodenní zprávy o dodávkách vybavení pro ukrajinskou armádu ze zemí NATO, výcviku stále většího počtu kyjevských jednotek na evropských základnách a dodávkách těžké techniky a moderních raketových systémů vyvolaly u mnoha lidí (včetně kyjevsko-natovského velení) přesvědčení, že do léta bude ukrajinská armáda schopna zvítězit. Dokonce i v Rusku bylo občas slyšet panické hlasy, které se obávaly, že do poloviny léta bude ohrožen pozemní koridor na Krym.

pp

Čtěte ZDE: Popletení stratégové Západu: Měla přijít ofenziva Kyjeva, nebo Moskvy? Zisky nácků jsou smazány. Trpící Kupjansk touží po osvobození. Bude do dubna celá levobřežní Ukrajina ruská? Wagnerovci a Polsko: Jen Putinův a Lukašenkův žert?

Přestože počáteční třítýdenní ukrajinský postup v Záporožské oblasti zklamal očekávání, podivné operetní extempore majitele soukromé vojenské skupiny Wagner z 24. a 25. června vyvolalo v Zelenského týmu a jeho západních protektorech optimismus. Politické a vojenské vedení to vnímalo jako známku kolapsu ruské armády a známku konfliktů uvnitř ruského vojenského velení, což je vedlo k zesílení náporu.

Po téměř dvou měsících je však zřejmé, že ukrajinská armáda padla do pasti, kterou na ni nastražil "mlčenlivý" ruský generální štáb. Podle nejoptimističtějších odhadů ztratila Ukrajina do začátku srpna nejméně polovinu z 50 000 vojáků vycvičených západními instruktory a obrovské množství obrněné techniky. Za cenu těchto strašlivých ztrát se kyjevským silám nepodařilo obsadit ani jedinou větší osadu, natož prolomit ruskou obranu.

Naopak. Ruská armáda začala postupovat směrem k Charkovu a záškodnické ukrajinské (fakticky britské) raketové údery na infrastrukturní objekty na Krymu a krymský most daly Moskvě dobrý důvod odstoupit od dohody o dodávkách obilí, která byla pro Rusko zbytečná a ztrátová.

Nevědí jak dál - a tak aspoň líbají ruce protektorům

Protože však v pasti uvízlý Zelenskyj není schopen otevřeně říci, že ofenzíva ztroskotala, jsou Kyjev a jeho protektoři nuceni hlásit další a další „etapy“ ofenzívy a provádět sebevražedné útoky na ruské pozice. Proč tomu tak je? Zjevně kvůli pružnosti ruského vojenského velení a schopnosti měnit taktiku operací mnohem rychleji než jeho západní (resp. ukrajinské) protějšky.

Čtěte ZDE: Ruské drony opanovaly bojiště: Roje čistí cestu k Charkovu. Milion Lancetů. Ničí západní zbraně závratným tempem. Kde bere Rusko čipy a čidla? Co kupujeme, můžeme vyhodit. Mazaný a chytrý Putin. Naši tupci jen zírají

I když věčně nespokojené ruské vlastenecké kruhy by již rády viděli Kyjev a NATO na kolenou, ruská armáda od loňského podzimu - poté co zastavila veškeré útočné operace s výjimkou Bachmutu - důsledně buduje obranné linie, zlepšuje součinnost všech vojenských složek a dramaticky urychluje výrobu techniky, zvláště bezpilotních letounů. Výsledkem je, že drastické ztráty Kyjeva pocházejí hlavně z přesné dělostřelecké palby, rozsáhlého minování -  ale především z úderů letectva a dronů.

Posilována významnými a reálnými úspěchy na bojišti, morálka ruské armády nejenže zůstává vysoká, ale stále stoupá, Dobře to ilustruje nedávné zničení kolony osmi ukrajinských obrněných vozidel během několika minut jediným ruským tankem. Pozoruhodný výkon zachycený na mnoha videozáznamech je jen jeden z příkladů vynikajícího výcviku ruských vojáků a jejich bojové inteligence.

Kyjevská propaganda není schopna přijít s ničím, alespoň vzdáleně podobným. Musí si vystačit se západními raketovými systémy pálícími neznámým směrem a děkovnými orgiemi západním protektorům, aniž by ukázali skutečnou bojovou účinnost těchto „darů.“

ROZHOVOR PROTIPROUD TV: Sebeobrana nepodvolených: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu. Hrozí nám přijetí eura a krádež měny. Zlatá svoboda: Nejen peníze si ochraňme sami. Ani Velký bratr nám do spoření neuvidí. Pojďme do toho spolu

Šojgu využil falešného sebevědomí Kyjeva  

Prostě se ukázalo že ministr obrany Sergej Šojgu a jeho tým umějí brát v potaz příslovečné velkohubé sebevědomí kyjevského režimu, "zfetovaného" kolosální vojenskou pomocí Západu. A ruské armádě šetřící slovy se mezitím podařilo utajit gigantickou práci, kterou vykonala během přestávky v útočných operacích na zlepšení koordinace všech druhů vojsk, posílení zpravodajství a brilantního zlepšení elektronického boje.

Kyjevu, který je tak mnohomluvně "hrdý" na domnělou „síť“ svých diverzantů, se nicméně nepodařilo získat prakticky žádné informace o dramatickém růstu ruské vojenské výroby, perfektně zbudovaných minových polích a obranných liniích, stejně jako o výcviku vojáků na frontové linii. Výsledkem je, že každý den sebevražedných ukrajinských útoků zvyšuje domácí popularitu armády, ministra obrany Šojgua a náčelníka generálního štábu Valerije Gerasimova. Takže efektní "nálety dronů na Moskvu“, vedoucí maximálně k výměně okenních tabulek v moskevských věžích, jen dále dráždí veřejnost, která o to více požaduje tvrdé odvetné údery na ukrajinskou infrastrukturu.

SLEDUJTE: Další rozhovor z duchovního cyklu Alfa a omega uvede Protiproud TV v sobotu 12. 8. 2023 od 18:00, tentokrát s vynikajícím filosofem Jiřím Fuchsem. Sledujte kanál Protiproudu na Youtube, videu bude jako obvykle věnován i článek zde na protiproud.info.

Ukrajinská armáda se efektivně ničí sama

Zhroucení ukrajinské ofenzívy je však současně tvrdou fackou NATO a západním zpravodajským službám. Těch 25 000 Ukrajinců, kteří přišli v červnu a červenci zbytečně o život jen kvůli propagandistickým potřebám Zelenského, se již nemůže podivit, proč britské, francouzské ale zvláště americké zpravodajské služby uvěřily ve vojenskou slabost Rusů - a poslaly zástupy ukrajinských mužů na jatka. 

Jak masakr obětovaných Ukrajinců v „Záporožské pasti“ skončí, je celkem zřejmé. Na konci srpna Kyjev nepochybně oznámí, že částečně splnil cíle ofenzívy, protože „oslabil ruskou armádu“ a „zastavil ruský postup v ohrožených oblastech.“ Žádné reálné důkazy o tom ovšem nepodá, protože neexistují.

To, co zbylo z „útočného sboru“, bude rozptýleno podél celé fronty, aby alespoň trochu posílilo obranu v oblastech, kde Rusové bez velkohubých prohlášení pomalu vytrvale postupují. Kyjev bude čekat na novou porci slábnoucí západní pomoci z vybrakovaných vojenských skladů a pokračovat v odchytu zbývajících adeptů za potravu do masomlýnku (takzvané mobilizaci) – jíž se prostí Ukrajinci pochopitelně snaží všemi způsoby vyhnout (především útěkem za hranice těch, kteří na to mají).

Hlavní otázka, na kterou vykolejený Západ teď samozřejmě nemá odpověď, zní: Co plánují Šojgu a Gerasimov poté, co ukázali, jak jsou schopni Kyjev a jeho protektory zmást.

Udeří, nebo budou čekat na další „protiútok“, při němž se decimovaná kyjevská armáda nakonec efektivně zničí sama?

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky