Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ruské drony opanovaly bojiště: Roje čistí cestu k Charkovu. Milion Lancetů. Ničí západní zbraně závratným tempem. Kde bere Rusko čipy a čidla? Co kupujeme, můžeme vyhodit. Mazaný a chytrý Putin. Naši tupci jen zírají

Ruské drony opanovaly bojiště: Roje čistí cestu k Charkovu. Milion Lancetů. Ničí západní zbraně závratným tempem. Kde bere Rusko čipy a čidla? Co kupujeme, můžeme vyhodit. Mazaný a chytrý Putin. Naši tupci jen zírají

17. 7. 2023

Tisk článku

Michal Svatoš přináší informace o chytrém tahu Vladimíra Putina, který se rozhodl vsadit při likvidaci západních těžkých zbraní na obrovskou flotilu moderních dronů, ničících slavné západní těžké zbraně jako dětské hračky

Ještě v loni česká média svorně šířila zprávy, že Rusové mají panickou hrůzu z ukrajinských válečných dronů, které je zabíjejí na potkání. Že sami Rusové nejsou schopni do boje proti Ukrajincům nasadit skoro žádné drony, protože ruské velení je zaostalé, a nebylo ani schopno vyrobit, natož nasadit do boje vlastní drony, které by byly srovnatelné dronům NATO, které jsou Ukrajině dodávány.

pp

Drony Lancet 1 opanovaly bojiště

Na podzim už dokonce médium Svobodná Evropa vytrubovalo do světa, že Ukrajina už s pomocí zemí NATO vybudovala celou armádu složenou z válečných dronů, a že s nimi brzy vyžene Rusy z Ukrajiny. A česká média se k té propagandě houfně přidávala, a hlásala, že díky sankcím na čipy a čidla už nebude Rusko schopné vyrábět ani nové zbraně, které by nahradily ty zničené, ani moderní vojenské drony. A hlavní český mediální válečný expert Vladimír Votápek, (nyní u Pirátů), před tím učitel marxismu leninismu na vysoké škole, dokonce před měsícem nazval Putina vyděšeným dědou, který se bojí nadcházející ukrajinské ofenzívy, a přemýšlí, jak by se z celé té války rychle vyvlíknul, aby ho po porážce nezatkli.

Teď média i mediální váleční propagandisté mlčí. Ruské drony Lancet letos od jara opanovaly bojiště a staly se metlou pro americká tažená děla M-777 ráže 155mm, i starší 105mm, stejně jako pro obrněné i neobrněné samohybné houfnice. Polské houfnice Krab, české Dana, a zejména francouzské Caesar, jsou ničeny Lancety závratným tempem. Podle expertů už bylo zveřejněno 350 video záznamů, při kterých ruský Lancet úspěšně zničí dělo, obrněné vozidlo Bradley, radar, raketomet, nebo dokonce i tank Leopard 2A6. Lancety prý už zničily 45% všeho dělostřelectva dodaného Západem Kyjevu.

SLEDUJTE: Protiproud TV v úterý 18. 7. 2023 od 14:00 vysílá přímý přenos rozhovoru s předsedkyní Trikolory Zuzanou Majerovou. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Lancety dokonale vymazaly klasické dělostřelectvo z bitevního pole, a jedině raketomety HIMARS, díky své extrémní mobilitě a dalekému dostřelu, prokázaly schopnost přežít na ruském bojišti. Lancet za 45 000 USD dokázal, že zničí okamžitě každé dělo Caesar, které najde na bojišti. ČR nakoupila 52 děl Caesar za jednotkovou cenu 8,5 milionu dolarů za kus. AČR může všechna děla vyhodit, proti Rusku jsou k ničemu, a s nikým jiným ČR bojovat nebude. Obdobně 40 tanků Leopard 2A6/7, které se chystá za 20 miliard nakoupit Černochová, nemá proti Lancetu šanci, a na ukrajinském bojišti zatím jen ukázalo, že se nedokáží Rusům ani přiblížit na dostřel.   

Přichází flotila 1 milionu Lancet 2

Útoky Lancetů ale brzy skončí. Putin asi, aby dokázal svojí zkostnatělost, kterou tak ráda hlásají západní média svým konzumentům, už zorganizoval vývoj a výrobu nových dronů Lancet-2. Ty se vyrábějí v obrovském množství. Zatímco dronů Lancet - 1 už bylo od loňského do letošního léta vyrobeno 200 tisíc, a většina z nich teprve míří na bojiště, dronů Lancet - 2 se má za stejnou dobu jednoho roku vyrobit neuvěřitelný 1 milion.

K výrobě dronů Lancet jsou třeba sofistikovaná čidla, senzory a čipy. Obrovská výroba Lancetů v Rusku dokazuje, že západní sankce jsou proti ruské válečné výrobě absolutně neúčinné. Miliony senzorů a čidel potřebných pro masivní výrobu zabijáckých dronů ukazují, že buď Rusko vše zvládlo, a nebo mu s dodávkami pomáhá Čína, nebo i Indie, či Vietnam. Neschopnost zemí NATO dodat Ukrajině proti Rusku stejné množství stejně kvalitních zabijáckých dronů naopak ukazuje buď na “nechuť”, nebo na neschopnost zorganizovat na Západě stejně masivní výrobu, nebo na neschopnost vyvinout stejně účinný zabijácký dron.

pp

Čtěte ZDE: Vojenská operace vskutku speciální: Je tu přechod do nové fáze? Tzv. ofenziva Kyjeva v troskách. Přejde Moskva za pár týdnů do útoku? Sáhne Putin k vytvoření sanitární zóny? Vstoupí USA a NATO do konfliktu už zcela otevřeně? Čas se krátí

Na rozdíl od amerických zabijáckých dronů Switchblade-300, které Ukrajina získala po tisících, a které se absolutně neosvědčily, jsou Lancety 1 větší, mají podstatně delší dolet i dobu letu, mají silnější nálože, ale hlavně pracují v tandemu s druhým průzkumným dronem, který jim vyhledává cíl, na který jsou vypuštěny. Na rozdíl od amerických dronů RQ-1 Predator a tureckých Bayraktar, které ještě nedávno vychvaloval jako pro Rusko nedosažitelný vrchol moderní techniky expert na ukrajinskou válku Českého rozhlasu, jsou Lancety zabijácké drony, které neodpalují na cíl žádnou raketu, ale ničí ho vlastní náloží, a které nelítají jako jejich západní konkurenti ve středních a vysokých výškách, kde jsou snadno zničitelné PVO, ale drží se při zemi.

Roje zabijáckých dronů ničí děla NATO

Ruské drony Lancet-1 ukázaly od letošního jara, že dokáží zlikvidovat veškeré dělostřelectvo v zóně do 50 km od linie fronty. Rusové tak na rozdíl od Západu rychle pochopili změnu válečných podmínek. Naváděný dělostřelecký náboj, který se vystřeluje houfnicemi ráže 155 mm, je extrémně náročný na výrobu, protože při odpálení musí v hlavni vydržet obrovská přetížení a tlaky. Jeho čidla a senzory jsou tak nesmírně složité na výrobu. Jeho dostřel přitom nepřesahuje 70 km, přičemž jen 50 km představuje území nepřítele. Houfnice, která ho vystřelí, je drahá, a je okamžitě cílem odvety 200 krát levnějších dronů.

Účinky ruského dronu Lancet 2

Jediná západní zbraň, která v tomto moderním souboji dron – dělostřelectvo obstála je raketomet HIMARS. A Rusové se chytře rozhodli zkombinovat raketomet HIMARS a dron Lancet do nového vražedného systému. Na první fotce vidíte, jak složitě a nemotorně se odpaluje z přenosné lafety dron Lancet 1 a na druhé fotce vidíte, jak se už z mobilního raketometu budou odpalovat drony Lancet-2 salvami!

Zatímco Západ spekuloval, kdy Rusku dojde munice do jeho děl, Putin zorganizoval náhradu za dělostřelectvo – roje zabijáckých dronů. V roce 2015 Rusové překvapili Západ i Ukrajinu v bitvě o Debalcevo, při které kompletně zničili ukrajinské síly použitím taktiky průzkumných dronů, které na Ukrajince naváděly v reálném čase masivní dělostřeleckou palbu. Západní armádní experti začali ihned okamžitě hovořit o renesanci klasického dělostřelectva, a zbrojařům se podařilo přesvědčit  hlupáky jako ministra Metnara z ANO, a ti od nich ihned začali nakupovat technologicky zastaralé houfnice, aby se opičili po ruské taktice u Debalceva.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 17. 7. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Žádné poučení z debaklu u Debalceva

Západní přihlouplí generálové a politici nyní ze všech sil organizují zvýšení výroby granátů 155mm, dokonce nenaváděných, protože ty naváděné jsou moc drahé a složité na výrobu, aby je dodali Ukrajině, a nacpali do skladů NATO, pro příští válku. A geniální Putin je opět všechny napálil, když si uvědomil, že levnější je místo děl a granátů vyrábět rovnou automatické řízené naváděné drony, které jsou levnou kombinací drahých děl a nábojů, a mohou se vyrábět v naváděné podobě v masivních počtech, a mají mnohonásobně delší dosah a vyšší přesnost. Příští bitva mezi Rusy a Ukrajinci tak dopadne stejně jako bitva u Devalceva – Ukrajinci dostanou další krutý výprask, protože nepochopili, jak se zase válečná realita změnila. Že francouzské houfnice Caesar, které Metnar před posledními volbami nakoupil, budou na budoucím bojišti k ničemu, jsme už na základě bojů v Arménii, prognózovali koncem léta.  

Kromě dronů Lancet děsí ukrajinskou pěchotu nyní hlavně další nové ruské miniaturní drony, které se začaly na bojiště dodávat v desetitisícových počtech. Tyto maličké drony neházejí do zákopů žádné granáty, jako ukrajinské a západní amatérské drony, ale jsou sami granátem, který proletí i do malého otvoru, a tam vybuchne. Podle záběrů z ruských sítí i přiznání ukrajinské armádní mluvčí se situace pro Ukrajinu nevyvíjí dobře zejména na severu ve směru na Charkov, kde Rusové s podporou dronů přejdou do ofenzívy.

pp

Čtěte ZDE: Ruský úder na západní zbraně a žoldáky ve Lvově: Kdo vlastně vede ofenzívu? Padli důstojníci NATO i hrdlořezové od Slavjansku. A britské Challengery jsou na šrot. Moskvě se dostala do rukou celá britská raketa Storm Shadow

Vítejte v době robotických válek

Biden před 8 dny přiznal, že Ukrajině posílá kontroverzní kazetovou munici ráže 155mm, která vraždí hlavně civilisty, protože USA nemají dostatek normálních granátů 155mm, které by na Ukrajinu mohli poslat. Celý Západ tak za celý jeden rok nebyl schopen odhalit, že Putin chystá výrobu 1 milionu zabijáckých dronů Lancet a dalších milionů miniaturních zabijáckých dronů, které mají převzít dosavadní hlavní úlohu dělostřelectva v boji proti Ukrajincům. Západní generalita a politici byli dokonce tak tupí, že nepochopili, že masivní výroba zabijáckých dronů je levnější, rychlejší a zničí více nepřátel, než výroba munice a děl 155 mm.

Podle ekonoma Kovandy stojí výchova jednoho dítěte jeho rodiče 1,6 milionu Kč. Na “výrobu a výcvik” 1 milionu vojáků tedy potřebujete 1.6 milionu krát 1 milion korun a dvacet let, a ještě k tomu potřebuje zbraně za miliardy. Putin ovšem dokáže vyrobit za jediný rok 1 milion zabijáckých dronů Lancet-2 za 800 tisíc korun na kus. Vítejte v době robotických válek. Naši politici, kteří se dnes a denně chvástají, jak porazí Putina, opět zaspali, a je otázka, zda je vůbec schopen Západ vyrábět drony stejným tempem jako Rusko, (s pomocí Číny a dalších spojenců). Tzv. svobodná média přestala hrát roli, kterou vykonávala celou studenou válku – oponovat a přinášet protichůdné názory.

Nyní jen v žoldu vládnoucích politiků píší, jak si jejich chlebodárci přejí, a všem tak zase uniklo, co mazaný a chytrý Putin zase vymyslel.

Je nejvyšší čas tyto politiky vyměnit.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky