Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Popletení stratégové Západu: Měla přijít ofenziva Kyjeva, nebo Moskvy? Zisky nácků jsou smazány. Trpící Kupjansk touží po osvobození. Bude do dubna celá levobřežní Ukrajina ruská? Wagnerovci a Polsko: Jen Putinův a Lukašenkův žert?

Popletení stratégové Západu: Měla přijít ofenziva Kyjeva, nebo Moskvy? Zisky nácků jsou smazány. Trpící Kupjansk touží po osvobození. Bude do dubna celá levobřežní Ukrajina ruská? Wagnerovci a Polsko: Jen Putinův a Lukašenkův žert?

25. 7. 2023

Tisk článku

Ljuba Stěpušová konstatuje, že všechny chaboučké zisky ze slavnostně po měsíce ohlašované protiofenzívy Kyjeva jsou v trapu - navzdory drtivým ztrátám lidí i techniky - a Rusko, aniž by ohlašovalo ofenzívu, postupuje ve všech směrech

Ruská armáda rozvíjí ofenzivu na hranici Luhanské LR a Charkovské oblasti ve směru na Kupjansk. Ruský generál Andrej Mordvičev k tomu poskytl svou prognózu.

Ruská armáda našla slabé místo AFU a nečekaně udeřila

Oblast znovudobytých území ruských ozbrojených sil postupujících k řece Oskol jihozápadně od Svatova překonala "úspěchy" kyjevské armády (AFU) během azovské protiofenzívy z posledních týdnů.

Úspěch je výsledkem správné volby místa průlomu (členitý terén nebyl podle ukrajinských stratégů ofenzívě nakloněn), vysoké morálky, neustálého tlaku a dobře zajištěných zásob vlastní munice a techniky. To vše dohromady zajistilo podstatně nižší ztráty než ztráty než utrpěla AFU.

Ruská armáda rovněž obratně roztahovala své protiútoky podél celé fronty a Kyjev dlouho nevěnoval pozornost pohybu Rusů tímto směrem. AFU vrhla elitní jednotky na Arťomovsk, který má pouze symbolický význam. Tam sice podle západní propagandy prý Ukrajinci už dlouho obsazují kilometry území - nicméně dosud nezabrali jedinou osadu.

Telegramový kanál "Rezident" s odvoláním na svůj zdroj uvádí, že šéf AFU Valerij Zalužnyj informoval Volodymyra Zelenského o těžkých bojích na kupjanském směru a požaduje, aby tam bylo urychleně přesunuto několik záložních brigád. Podle Zalužného ruská armáda nadále proráží obranu ukrajinských ozbrojených sil a hrozí zhroucení celé fronty.

Čtěte ZDE: Ruské drony opanovaly bojiště: Roje čistí cestu k Charkovu. Milion Lancetů. Ničí západní zbraně závratným tempem. Kde bere Rusko čipy a čidla? Co kupujeme, můžeme vyhodit. Mazaný a chytrý Putin. Naši tupci jen zírají

Dlouho trpící Kupjansk musí být obsazen

Od pondělí ruské síly překročily řeku Žerebets už na třech místech, včera - u Karamzinovky, kde bylo zajato 31 vojáků AFU. Během útočné operace prorazily 21., 30. a 15. brigáda Centrálního vojenského okruhu spolu s jednotkami 20. armády silná opevnění AFU ve směru na Liman. Novojegorovka byla osvobozena a ruské ozbrojené síly se přiblížily k hranicím LLR a vstoupily do Charkovské oblasti.

Osvobození dříve ztracených území v Charkovské oblasti řeší také otázku neustálých teroristických útoků v Bělgorodské oblasti. Úkolem je zahnat banderovce zpět k Oskolské přehradě ze severu (Kupjansk) a z jihu (za řekou Žerebec). Existuje také snaha vytvořit hrozbu pro Seversk ze severu dosažením levého břehu Severského Doněcku. Za tímto účelem je vedena ofenzíva ve směru na Liman a v lesích Serebry.

Pro ruskou armádu je dobytí Kupjansku víc než jen otázkou cti. Jde o město, které se loni na podzim potupně vzdalo, a kde poté došlo k rozsáhlým brutálním represím vůči obyvatelstvu, které věřilo v Rusko. 

Hrozí velký kotel pro AFU a ofenzíva na Charkov

Kupjansk je důležitým dopravním uzlem v logistice AFU. Po jeho osvobození se podle vojenských analytiků AFU pravděpodobně přesune dále na jih podél východního břehu řeky Oskol. V případě úspěchu na limanském směru vzniká hrozba obklíčení velkého uskupení AFU podél celé linie současné Svatov-Kremenské fronty.

Čtěte ZDE: Vladimír Putin: Polsko chce vstoupit na Ukrajinu. Pokusí se obsadit "polská historická území"? Narazí velkopolský komplex na Wagnerovce? A co když USA nebudou souhlasit? Zkusí to Poláci na vlastní triko i bez článku 5?

V případě dobytí Kupjanska je možný i úder západním směrem na Charkov s přiblížením se do týlu jednotek AFU soustředěných na hranici s Ruskem.

Podle ukrajinského velení soustředilo Rusko na kupjanském směru skupinu 100 000 vojáků. Pokud je to pravda, má ruské velení strategický plán drtivé ofenzívy a prvním cílem je hranice s Oskolem.

Předpověď generála Mordviče - osvobození Novoruska

V neděli generál Andrej Mordvičev, velitel ruské skupiny vojsk Střed, poskytl novináři Vladimiru Solovjovovi prognózu dalšího vývoje Speciální vojenské operace. Podle generála budou ukrajinská vojska schopna se udržet do konce srpna, a pak "nastane pauza" a do dubna "vše skončí" osvobozením celé levobřežní Ukrajiny.

Ostatně ruské vedení již nyní ostře zvýšilo důraz při úderech proti ukrajinským teroristům - specificky po opakovaném teroristickém útoku na Krymský most. Kyjev jen s úžasem sledoval přesné údery na přístav na Dunaji - Reni, na hranici s Rumunskem. Tento přístav je důležitým logistickým uzlem pro zásobování AFU zbraněmi a vybavením.

Kromě toho se na summitu mezi Vladimirem Putinem a Alexandrem Lukašenkem jednalo o Wagnerově kampani proti Polsku. V žertu sice, ale na každém vtipu je zrnko pravdy.

Možná víc než jedno.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky