Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zelený úděl: Nejen Němci s úžasem zírají na svůj pád. Vezeme se s nimi. Drahé šmejdy v řetězcích. Jde o cílenou likvidaci naší někdejší soběstačnosti? Změní se lež o globálním oteplování v pravdu zimy bez dostupných energií?

Zelený úděl: Nejen Němci s úžasem zírají na svůj pád. Vezeme se s nimi. Drahé šmejdy v řetězcích. Jde o cílenou likvidaci naší někdejší soběstačnosti? Změní se lež o globálním oteplování v pravdu zimy bez dostupných energií?

10. 8. 2023

Tisk článku

Jindřich Kulhavý komentuje další dopady dogmat zeleného náboženství do hospodářství evropských zemí, Německa na místě prvním, což bude mít devastující dopad na naši zbídačenou ekonomiku - přesně řečeno již má - a přitom nás možná čeká další drtivý obrat

Ekonomický propad Německa stahuje českou ekonomiku závislou na sousední zemi dále ke dnu. Řekneme li to ve zkratce, pak problémy v Německu se u nás projevují dvojnásobně i více. Němci přitom nejspíš ani netuší, jak drsný dopad na nás vzniká závislostí, kterou tu vybudovaly poslední vlády.

pp

Podřadné rase cokoli? 

Přestože jsme se svým způsobem stali popelnicí Západu. O tom nesvědčí jen starší případy obchodů s odpadem, který se hromadil na našem území, ale především kvalita a ceny potravin vydávaných u nás za splňující západní normy.

To, co nám tu často nabízejí nadnárodní obchodní řetězce, se u našich sousedů do regálu ani nedostane. Nikdo by to tam nekupoval, tedy ani nepozřel. Proč mají Lidl, Kaufland, Tesco a další obchody pro Čechy jen potraviny 3.kategorie, aniž by se tím politici zabývali, to možná tušíme. Ceny toho "odpadu" jsou přitom vyšší, a to často i násobně. Při srovnání poměru kvality a ceny společně s úměrou k platům a důchodům lze konstatovat, že jsme se stali podřadnou rasou.

Zelený úděl však není jediným viníkem nekvalitních drahých potravin v našich obchodech. V tomto případě jde především o kšeft a politiku, protože to byly vlády, které dopustily zneužití postavení velkých zahraničních prodejců. Nejenže mají obrovské marže na předražených výrobcích, současně však i zisk navíc snadno vyvádějí z naší země.

Něco jiného už je to v sféře produkce. Naše kdysi mimořádně produktivní zemědělství, především živočišná výroba, se dostalo do slepé uličky. Bruselskými kvótami a nespravedlivou dotační politikou způsobené mezování chovů, diktát nízké výkupní ceny mléka a masa, dotované levné dovozy z jiných států - to vše ze státu před třiceti lety potravinově prakticky soběstačného, dělá zadluženého dovozce drahých šmejdů.

pp

Čtěte ZDE: Bruselský ústav pro choromyslné: EU a její zelonorudí komisaři už zcela ztratili kontakt s realitou. Po zákazu prodeje aut se spalovacími motory přicházejí ti šílenci se zateplovací směrnicí. Pojďme se těch bláznů už konečně zbavit!

Pád a drahota jen pro některé

V oblasti potravinářství bylo plno perspektivních společností prodáno zahraničním majitelům, kteří záhy ukončili výrobu, a převedli ji jinam. Navíc na nás dopadají jak ideologicky motivované sankce vůči Rusku (nedostatek kvalitního hnojiva, ukrajinská ,,jedovatá“ pšenice), tak i nesmyslné bruselské nápady předvádějí základní neznalost fyziky, chemie a ekonomiky - to vše v sebezničujícím mixu kvůli podivínské myšlence na údajnou záchranu planety.

S nástupem Green Dealu se i donedávna bohaté a produktivní Německo ocitlo v situaci, kdy mu ekonomika už nejen stagnuje, ale začíná se propadat. Naprostý idiotismus v podobě likvidace prosperujících odvětví ve jménu šílené zelené ideologie má své dopady. Energetika se stala závislou na dovozech a plundrování i českých energetických zdrojů, přičemž samotní Češi za to připlácejí mnohem více, než jsou schopni unést. Plyn k nám naopak proudí přes bohatnoucí překupníky.

ROZHOVOR PROTIPROUD TV: Sebeobrana nepodvolených: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu. Hrozí nám přijetí eura a krádež měny. Zlatá svoboda: Nejen peníze si ochraňme sami. Ani Velký bratr nám do spoření neuvidí. Pojďme do toho spolu

Dosud nevídaná vládní loupež

V rámci klima-hysterie si Německo kromě jiného likviduje automobilový průmysl, svou dosavadní pýchu. A my se vezeme s ním. Patafyzické tanečky a blbnutí kolem údajného ohřívání planety v důsledku nadbytku CO2 a NO2 už začíná lidem lézt krkem, čehož si začínají všímat i ti aspoň trošku realističtí novináři. Propady zisků největších energetických kolosů pracujících na výstavbě problematických solárních a větrných elektráren jsou realitou . Rentabilita takových projektů se stává zlým snem marketérů.

Ke stále hlasitěji brblající společnosti se přidávají už i někteří statečnější publicisté a manažeři z různých sfér. Přidejme zcela nesmyslné vypínání atomových a uhelných elektráren a při narůstajícím nedostatku elektřiny souběžné zavádění elektromobility. A jsme doma: Něco tak obludného může vymyslet opravdu jen zdegenerovaný politik. A že jich od Bruselu po Prahu je ažaž.

To všechno se projevuje v mnoha dalších odvětvích. Navíc jak pomatení utrácíme za Ukrajinu. Ve státní kase není díra, ale přímo chybějící dno. V součtu všech těchto okolností (započítejme i téměř miliardu měsíčně vyhozenou do kanálu pokračujícími nákupy covidových pseudovakcíny) vláda prostě sprostě okrádá občany.

SLEDUJTE: Další rozhovor z duchovního cyklu Alfa a omega uvede Protiproud TV v sobotu 12. 8. 2023 od 18:00, tentokrát s vynikajícím filosofem Jiřím Fuchsem. Sledujte kanál Protiproudu na Youtube, videu bude jako obvykle věnován i článek zde na protiproud.info.

Žijeme ve státním blázinci

Unikátním příkladem je opětovné zdražení cen nafty a naprosto nezdůvodnitelné paralelní zvýšení cen benzínu (u něho vláda daň nezvedla, přesto jeho rostoucí cena kopíruje opětovně zdaněný diesel). Stát na tom rýžuje dvojnásobně, protože s dražšími palivy vybere i vyšší DPH. A to nás čekají další různé platby za zlodějské "emisní povolenky" - jen jinak nazvané další formy daní a neoprávněného obohacovaní se státu a "vybraných obchodníků" na prostých občanech a konzumentech.

Nesmyslnost výmyslu architektů "globálního oteplování" zvaného Green Deal dokonale ilustruje letošní léto. Na začátku srpna se v našich končinách topí skutečně jen výjimečně. Letos už však už mnozí hlásí, že oheň v kotlích, kamnech či krbu zaplápolal.

Tím více Je evidentní, že klima-teoristé bránící normálnímu provozu přilepováním se se k silnici (často dobře placení), vaří z vody. V reálu k plašení zánikem planety v důsledku horka není sebemenší důvod. Vše je to jen kšeft spojený s politikou. Přesto to mnozí mlčky akceptují. Zdá se, že hloupost nezná mezí a dále exponenciálně roste.

Mají ještě rozumní šanci vrátit životu logiku?

(Nejnovější zveřejněné studie dokonce i z dílen klima-alarmistů připouštějí, že dochází k "nečekanému" ochlazování oceánů, a že se to zvláště v Evropě kvůli golfskému proudu může brzy skutečně projevit jako "klimatická změna" - jenže úplně opačná: Že začneme mrznout. Řada expertů, které dosud umlčovali, to však hlásí a varují už dlouho: Nejprve nám vezmou dostupné a levné energie, a pak - což podvodníci-alarmisté věděli - přijdou dlouholetá chladna a zimy se všemi průvodními jevy a odrazy ve zdraví populace. O její razantní snížení jde totiž Velkému resetu především. Poznámka PP)

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky