Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nejen Němci v obavách: Z nových ruských bezpilotních Lovců jde prý hrůza. V říjnu zvrat ve válce? USA jsou namydlené. F-35: Jen prachy pro madam Černochovou? Budou šrot ještě dřív než ona. Izraelci se vzít na hůl nenechají

Nejen Němci v obavách: Z nových ruských bezpilotních Lovců jde prý hrůza. V říjnu zvrat ve válce? USA jsou namydlené. F-35: Jen prachy pro madam Černochovou? Budou šrot ještě dřív než ona. Izraelci se vzít na hůl nenechají

15. 8. 2023

Tisk článku

Michal Svatoš odhaluje, jak je to s naším slavným nákupem poruchových amerických stíhaček, informuje, co za létající monstra dokázali vyvinout Rusové, a tuší proč nejen německý tisk se obává definitivního zvratu ve válce ve prospěch Moskvy

USA se nedaří. Jejich nejtajnější letoun F-35 se dočkal další blamáže. Belgické ministerstvo obrany počátkem srpna odmítlo převzít první dodávku letadel F-35, které si objednalo, pro závažné nedostatky v softwaru počítačů. Pentagon dokonce přiznal, že program výroby F-35 v USA trpí logistickými poruchami, a dodávky letadel F-35 budou všem jejich kupcům značně zpožděny.

USA slíbily vyrábět 150 F-35 ročně, ovšem jak sdělil Pentagon, podaří se vyrobit o 50 letadel méně, a situace nevypadá růžově ani na příští léta. Pentagon dokonce přiznal, že v USA není k dispozici dostatek kvalifikovaných dělníků a techniků, a proto musel část výroby F-35, jeho jednotlivé komponenty přesunout do zahraničí, zejména do Jihovýchodní Asie, aby vyráběl aspoň  těch 100 letadel ročně.

Belgické ministerstvo obrany oznámilo, že počítá, že první belgická letadla F-35 budou kvůli zpoždění výroby schopna plného operačního nasazení až v roce 2030. Belgie si přitom F-35 objednala už v roce 2018.

Americké zázraky

Černochová může letadla F-35 teprve závazně objednat letos na podzim v říjnu. Z toho logicky vyplývá, že první letadla F-35 se v ČR objeví až kolem roku 2035, a plného operačního nasazení dosáhnou podle belgických propočtů až kolem roku 2038. Švédská letadla Gripen má ČR pronajatá do roku 2027, a může tento pronájem podle smlouvy prosloužit až do roku 2029.

Jaká letadla budou hlídat český vzdušný prostor mezi lety 2029, kdy skončí pronájem Gripenů, a 2038, kdy dosáhnou letadla F-35 plné operační připravenosti, Černochová dosud nevyřešila. Ostatně tou dobou jí už bude 65 let - a bude v důchodu. Fialovi bude 74 a Pavlovi 77.

Jak vidíte máme utratit 122 miliard za F-35, které budou provozuschopné až za 15 let, a v této ceně nejsou ani zahrnuty náklady na prodloužení pronájmu švédských Gripenů v letech 2027-2038, kdy F-35 nebudou. Znovu se tak ukazuje, že bude lepší na americké F-35 se úplně vykašlat, a rovnou si pořídit švédské Gripeny.


Čtěte ZDE: Spor uvnitř NATO: USA s Německem couvli. Francie a Británie eskalují. Rakety dálkového doletu Zelenskému. To už Rusko může vnímat jako přímý útok na své území. Jak odpoví? Na frontě Kyjev selhává. Zoufalství Západu

Mnohem závažnější ovšem je, že F-35, které objednává Černochová, nejsou F-35i. Obě letadla vypadají na první pohled stejně, a laik je neodliší. Černochové F-35 ovšem nemají v draku trupu a v konstrukci křídel vytvořené speciální schránky pro “senzory” a “rušičky", a počítačový systém F-35 neumožňuje ani tyto dodatečné autonomní prvky začlenit do výzbroje F-35.

Kdo asi inkasuje tučné provize z našich daní?

Podle vojenských expertů letoun F-35 ztratí do 5 až 10 let všechny své schopnosti stealth, a bude snadno sestřelován nejnovějšími ruskými a čínskými letadly i raketami PVO, které právě nyní vstupují do výroby.

F-35 tak bude úplně bezbranné proti nejnovějšímu ruskému stroji Suchoj S-70 Hunter, který právě včera vstoupil do sériové výroby, a který je považován za první  “super-stealth” připravený k operačnímu nasazení na světě. Naopak F-35i, které je konstruováno vnitřně jinak, lze dovybavit do připravených prostor, zejména v křídlech, autonomními senzory, REB rušičkami, a vylepšeným AI softwarovým a komunikačním modulem, a vytvořit tak protiopatření proti pokročilým ruským a čínských systémům.

Ruský stíhač SU-57 je vnitřně konstruován podobně jako F-35i, a na rozdíl od F-35i, už nyní používá autonomní senzory, pokročilé AI komunikační uzly, a výkonné rušičky REB, které F-35 používat nemůže.

Černochová tak podle názoru vysokých úředníků izraelského letectva kupuje stroj, který bude v roce 2038, kdy v ČR vstoupí do plné operační připravenosti zcela zastaralý. A Izrael si právě proto vynutil na USA jako jediný výjimku, a produkci F-35i. A ještě je kupuje proti nám za polovinu ceny!

SLEDUJTE: Ve středu 16. 8. 2023 vysílá Protiproud TV od 18 hodin další rozhovor s Michalem Semínem na aktuální témata. Rozhovor jistě nepropásnete, bude mu věnován jako obvykle i článek zde na protiproud.info. 

Z Lovců jde hrůza

Ze srovnání produkce stíhaček 5 generace jde hrůza. USA produkují jen 100 F-35 ročně pro celý Západ. Čína produkuje 120 mnohem sofistikovanějších dvoumotorových J-20 ročně, a produkci mírně navyšuje. Rusko produkuje jen 14 až 20 SU-57, od roku 2022, a bylo považováno za outsidera.

Jenže se opět ukázalo, že podceňovat Rusko se nevyplácí. Jak se včera ukázalo, ruská SU-57 byla koncipována pro úplně novou roli stíhacího letadla, a to jako vedoucího letadla roje stíhacích dronů. SU-57 v nejnovější včera odhalené konfiguraci má výrazně vylepšené komunikační schopnosti a pokročilou AI. A to proto, že letadla SU-57 budou operovat v roji stíhacích stealth AI dronů SU-70 Hunter - Lovec ("Okhotnik B" / "Ochotnik B"). 

Stealth drony SU-70 Hunter jsou finančně levnější, než SU-57, a nepotřebují piloty. Unesou ovšem podobnou výzbroj jako SU-57. Zejména rakety vzduch-země, a vzduch-vzduch. Mají mnohem nižší radarový průřez než F-35. Mají působit až několik set kilometrů před SU-57, a zasahovat a ničit cíle chráněné PVO, jako jsou letiště.

 

Čtěte ZDE: Americká "smlouva": Zrádci národa ve sněmovně. Jen SPD se zradě vzepřela. Smlouva je v rozporu s ústavou. Jen referendum by dalo odpověď. Fialoví sekuriťáci v holportu s Babišem. Právní rozbor je jasný: Vlastizrada!

Přijde velký zvrat?

Počítá se, že koncem roku první útočný roj složený z SU-57 a několika SU-70 zaútočí na ukrajinská letiště v západní části země, odkud vzlétají letadla, a odpalují na Rusko britské a francouzské rakety dlouhého doletu. Rusové se zatím rozhodli nevystavit své piloty nebezpečí sestřelu nad západní Ukrajinou, a proto mohla ukrajinská letadla na západní Ukrajině poměrně bezpečně létat a odpalovat rakety.

Tak vypadá ruský stíhací stealth dron s pokročilou AI SU-70 Hunter doprovázený stíhačkou SU-57. Včera Rusko oznámilo, že zahajuje sériovou produkci SU-70 Hunter. Podle německých médií dojde nasazením rojů SU-70 řízených SU-57 k rychlému obratu ve válce na Ukrajině, protože už i nad západní Ukrajinou bude mít Rusko úplnou vzdušnou nadvládu, a Putin tam bude moci ničit, co si zamane!

Na konci roku s tím bude konec. V oblasti začnou operovat SU-70, které jsou vybaveny raketami R-77M s dostřelem 110 km proti letadlům, a Kh-59MK2 s dostřelem 290km proti pozemním cílům a náloží 300 kg trhaviny. Ty budou z východní Ukrajiny zabezpečovat SU-57, vybavené pokročilými radary, senzory a propojené s ruskými satelity. Těch několik zbývajících ukrajinských SU-24, která odpalují na Krym britské dalekonosné rakety, bude rychle smeteno z oblohy, a jejich základny zničeny.

Ani letadla F-16 nemají proti SU-70 šanci. Německý tisk tak očekává rychlý zvrat letecké války na Ukrajině v ruský prospěch.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky