Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Slovensko progresivní: Policejním pučem umlčet a zlikvidovat opozici? Osvědčené metody. Fico nechce jen přihlížet. Kolika lidem jde o krk? Kdo bude mluvit? Za nitky tu tahá Soros

Slovensko "progresivní": Policejním pučem umlčet a zlikvidovat opozici? Osvědčené metody. Fico nechce jen přihlížet. Kolika lidem jde o krk? Kdo bude mluvit? Za nitky tu tahá Soros

18. 8. 2023

Tisk článku

Karel Bek přináší komentář k projevu Roberta Fica k policejní zvůli na Slovensku, která, jak se zdá, probíhá podle osvědčených metod, jež jsou známy i nám v České republice

Bývalý trojnásobný slovenský premiér a předseda Smeru-SD Robert Fico spolu s bývalým ministrem vnitra Robertem Kaliňákem komentovali bezprecedentní zásah policie a hovořili o skupině zločinců působících v NAKA (Národná kriminálna agentúra) a Úřadu speciální prokuratury, proti kterým je vedeno trestní řízení za manipulaci trestního řízení a kteří v obavě z výsledků vyšetřování provedli policejní puč ve státě.

"To, co se děje na Slovensku, je policejní puč a převrat v bezpečnostních složkách." Na tiskové konferenci v Prešově to ve čtvrtek řekl předseda strany Smer-SD Robert Fico. Podle jeho slov bude Smer-SD iniciovat svolání mimořádné schůze Národní rady Slovenské republiky.

Likvidace opozice

Podle něho puč, o kterém hovoří, nemůže skončit pouze vyvozením politické odpovědnosti vůči těm, kteří celou věc zorganizovali a provedli. "Existuje podezření ze spáchání nejzávažnějších trestných činů proti republice, proti státnímu zřízení a základům Slovenské republiky, proto bude třeba vyvodit trestní odpovědnost vůči aktérům tohoto puče," řekl Fico.

"O tom, co se dnes ráno stalo a co se děje, museli být informováni prezidentka, premiér a ministr vnitra v demisi Ľudovít Ódor. Samozřejmě, že se to mohlo takto konat pouze se souhlasem Úřadu speciální prokuratury a myslím si, že v tomto případě Daniel Lipšic přímo převzal kontrolu nad celou věcí, protože mu jde také o krk, stejně jako ostatním," řekl Fico.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 21. 8. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Smer-SD na tento útok upozornil již před několika dny. Máme zde skupinu vyšetřovatelů NAKA, kteří se od roku 2020 podíleli s několika prokurátory Generální prokuratury na likvidaci opozice, a to těmi nejnevybíravějšími metodami. Tento útok však nevyšel podle jejich představ a karta se začala obracet. Prezidentka se navíc postavila na jejich stranu a na stranu špinavostí, které páchali. Ale právě se blížíme do finále, protože budou seznámeni s výsledky vyšetřování a dojde k jejich obvinění. A hrozí, že začnou mluvit.

"Budou mluvit o tom, kdo je řídil, od koho dostávali pokyny, jak se na tom všem podíleli Matovič, Mikulec, Čaputová, Lipšic, Šúrek, Repa. Budou mluvit o tom, jak vybírali soudce, kteří rozhodovali například o vazbách, takže určitě zazní jména některých soudců Specializovaného trestního soudu. Je to tragédie, kterou si nedokázali představit, a tak se rozhodli hrát hru vabank a útočit na všechny, kteří upozorňovali na zneužívání trestního práva na Slovensku," řekl Fico.

Dodal, že celá akce měla prospět Čurillovi, protože očekává, že bude tlačit na vyšetřovatele rozpuštěného týmu Oblúk a také na představitele generální prokuratury, aby našli cokoli, co by Čurillu a také Lipšice, o němž vědí, že se přímo podílel na všech zločinech proti opozici, zachránilo. Nejvíce však na této akci vydělá Progresivní Slovensko, protože prezidentka, stejně jako podporovala Čurillu, Lipšica, Matoviče a Mikulce, tak i nyní podporuje tento zásah, protože si myslí, že to pomůže Čurillovi, ale zároveň si naivně myslí, že opozice bude ještě zkorumpovaná volbami a že její strana vyhraje.

Progresivní Slovensko

Tento puč má však dnes i podivné prvky. "V demokratickém státě není možné, aby podřízené síly útočily na síly nadřízené a aby útočily na síly, které mají zajišťovat bezpečnost, dodržování lidských práv a samozřejmě - v případě NSA - také garantovat, že na slovenských úřadech budou pracovat jen lidé, kteří jsou majetkově čistí a nemají jakékoliv vztahy s jinými zahraničními mocnostmi. Zásah proti řediteli Slovenské informační služby, zásah proti řediteli Národního bezpečnostního úřadu, zásah proti vyšetřovatelům rozpuštěného týmu Oblúk, který vyšetřoval Čurillu, to vše je jeden zoufalý pokus prezidentky a celé této partaje změnit situaci před parlamentními volbami," řekl Robert Fico.

Dále potvrzuje, že jde o bezprecedentní situaci v novodobé historii Slovenska. Proto Smer-SD svolává mimořádnou schůzi Národní rady Slovenské republiky, kterou vyzývá, aby v rámci svých možností přijala určitá rozhodnutí.

Při zásahu ve čtvrtek ráno měli policisté NAKA zadržet nejméně dvě osoby. Mělo se jednat o členy bývalého týmu Arc z policejní inspekce. Dále měli zasahovat v domě ředitele Slovenské informační služby (SIS) Michala Aláče a bývalého ředitele SIS Vladimíra Pčolinského. Policisté měli být v budově SIS i Národního bezpečnostního úřadu. Informovalo o tom několik slovenských médií.

Prezidentka Zuzana Čaputová požádala premiéra Ľudovíta Ódora, aby v souvislosti s dnešním ranním zásahem Národní kriminální agentury (NAKA) do bezpečnostních složek státu svolal Bezpečnostní radu SR. Jak TASR informoval prezidentčin mluvčí Martin Strižinec, prezidentka zároveň očekává, že policie a dozorující prokurátor v mezích zákona velmi rychle vysvětlí veřejnosti okolnosti případu a svůj postup.

Fico později ve videu předpověděl, že se prezidentka Čaputová postaví za policejního prezidenta Hamrana a navrhne odvolání ředitele SIS Michala Aláče. A to vše bylo zinscenováno Sorosovým Progresivním Slovenskem.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky