Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ožívá duch zatuchlé totality: Absurdní aféra Blažek-Nejedlý to skvěle ilustruje. Kde jste, svobodná 90 léta? Číst, co chci, chodit na pivo, s kým chci? Ne. Cenzura a zákazy. Katolík Fiala by se měl občas mrknout do Písma

Ožívá duch zatuchlé totality: Absurdní aféra Blažek-Nejedlý to skvěle ilustruje. Kde jste, svobodná 90 léta? Číst, co chci, chodit na pivo, s kým chci? Ne. Cenzura a zákazy. Katolík Fiala by se měl občas mrknout do Písma

24. 8. 2023

Tisk článku

Zdeněk Koudelka si všímá příznačně absurdní pseudoaférky ministra spravedlnosti Pavla Blažka, která tak zoufale kopíruje léta normalizace, že přímo evokuje větu Jiřího Šlitra z té doby: "Promiňte, ale tomuhle já už se ani smát nemůžu..."

Úpadek svobody a normálnosti v mezilidských vztazích dokazuje pseudoaférka ministra spravedlnosti Pavla Blažka, který byl v pražské hospodě 5 hodin. Nic moc, na Moravě se chodí na dýl.

pp

Kde máte konec, svobodná 90 léta!

Nikdy by mne nenapadlo někoho lustrovat, s kým, proč a jak dlouho byl v hospodě či v moravském vinném sklepě a dle toho dělat politické soudy. V 90. letech 20. století nevznikla podobná aférka. To byla doba velkých politických střetů Václava Havla, Václava Klause a Miloše Zemana, přičemž členové ODS a sociální demokracie, ale i lidovci a komunisté spolu pili v různých hospodách. To byl projev mezilidských vztahů, ne politika. Že s někým hovořím v hospodě či na víně ve sklepě, neznamená, že přijímám jeho politické či lidské postoje.

Doba se změnila. V 90. letech také vládu nenapadlo zneužít Vojenské zpravodajství k cenzuře opozičních webů. Žádná vláda od roku 1989 nestrkala nos do toho, co chci číst. Až vláda Petra Fialy tak učinila, inspirovala se v totalitní cenzuře a znemožnila mi číst, co chci. Zatím ji vypnutí opozičních webů v únoru 2022 moc nevyšlo. Jen ukázala, čeho všeho je schopna – cenzurovat a krást lidem jejich práva na svobodu projevu a šíření informací.

pp

Čtěte ZDE: Slova bývalých prezidentů: Václav Klaus a Miloš Zeman k bezpráví nemlčí. Jen dva prezidenti nepocházeli z politického prostředí – Emil Hácha a Petr Pavel. Vláda Petra Fialy je nejhorší vládou od roku 1989. Kdo se bojí svobody?

Ožívá zatuchlý duch totality

Aférka Pavla Blažka pokračuje v tomto protisvobodném duchu. Je vytvářena atmosféra, že se člověk má hlídat, s kým je v hospodě či ve sklepě. Taková autocenzura mezilidských vztahů. Je to ze strany některých vládních politiků a části médií tvorba atmosféry známé před listopadem 1989, kdy byl vytvářen tlak, aby se člověk nestýkal s nevhodnými lidmi, aby neměl problémy v práci či jeho děti ve škole.

Ožívá zatuchlý duch totality. Ještě aby byl vydán seznam lidí, s kým je nevhodné se stýkat, či seznam autorů a webů, které je nevhodné číst. Na takový seznam bych kašlal a stýkal se, s kým chci, stejně jako čtu, co chci, včetně protivládních webů. Až bude seznam stigmatizovaných, s kterými se nemá chodit na pivo, budu s nimi sedět v hospodě, bez ohledu na některé politiky i novináře, kteří se chovají jako za pomnichovské republiky. I tam se sledovalo, kdo byl v hospodě, s kým a zda je to vhodné z hlediska držitelů tehdejší moci.

SLEDUJTE: Další rozhovor z duchovního cyklu Alfa a omega uvede Protiproud TV v sobotu 26. 8. 2023 od 18:00, tentokrát s historikem a spisovatelem Radomírem Malým na téma svobodné zednářství. Sledujte kanál Protiproudu na Youtube, videu bude jako obvykle věnován i článek zde na protiproud.info.

Farizeové

V Novém zákoně je příběh o vrchním celníku, velkém hříšníku Zacheovi, jehož pohostinství přijal Ježíš v Jerichu. „Všichni, kdo to viděli, reptali: „On je hostem u hříšného člověka!“. Na to Ježíš řekl. „Vždyť je to také syn Abrahamův.“ (Lukáš kapitola 19, verš 7 a 9). Tím vyjádřil rovnost lidí před Bohem a nesprávnost povyšování se nad jiné.

Představitelé vládních stran, Milion chvilek i novináři ze SeznamZprávy.cz jednají jako tehdejší farizejové a reptalové, kteří si mysleli, že jsou něco lepšího než hříšník Zacheus, ale nejsou.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky