Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rusko nasadilo nejmodernější letoun: Su-57 páté generace je zřejmě skutečně neviditelné. Spadlo sedm ukrajinských MiGů-29 za jediný den. Felon na rozdíl od F-35 skutečně uniká radarům. Černý čtvrtek pro „Duchy Kyjeva“

Rusko nasadilo nejmodernější letoun: Su-57 páté generace je zřejmě skutečně neviditelné. Spadlo sedm ukrajinských MiGů-29 za jediný den. Felon na rozdíl od F-35 skutečně uniká radarům. Černý čtvrtek pro „Duchy Kyjeva“

23. 10. 2023

Tisk článku

Alexandr Sitnikov přináší informace o nasazení nejmodernějších ruských letadel na frontové linii, kde způsobila Ukrajincům obrovské ztráty v jejich leteckém vybavení - jen se vše obešlo bez kyjevských výkřiků a za pochopitelného mlčení většiny západních a českých "objektivních" korporátních médií

Souhrn ruského ministerstva obrany o postupu speciální vojenské operace (za období od 14. do 20. října 2023) přináší senzační informace: „V důsledku efektivních akcí stíhacích letadel a jednotek protivzdušné obrany bylo v průběhu minulého týdne zničeno 12 letadel ukrajinského letectva, z toho: 10 - Mig-29 a dva útočné letouny Su-25, dále pak dva vrtulníky Mi-8. Jen za minulý víkend bylo systémy protivzdušné obrany sestřeleno sedm ukrajinských letadel Mig-29.

Co Rusko nasadilo?

Tak vysoké ztráty na ukrajinské straně lze vysvětlit pouze použitím nového typu zbraně. Takové, o jaké Banderovci a jejich yankeeští kurátoři nic nevědí - jen tuší. Skutečnost, že velení letectva žluto-modrých i přes opakovaná sestřelení zvedalo další letadla do vzduchu, svědčí o neporozumění situaci a neschopnosti pochopit, co a proč se tak děje.

pp

Čtěte ZDE:  Nový ruský kotel na Donbasu: Smršť v Avdějevce. Pevnost na ostřelování civilistů Doněcka se hroutí. Smyčka kolem Banderovců se utahuje. Kyjevský betonový oříšek praská. Rusko mlčí a jedná. Blíží se ukrajinský Stalingrad?

Na armádním fóru „Duchů Kyjeva“ předpokládají, že Rusové začali používat Su-57 (podle kodifikace NATO: Felon - „Prestupnik“), navzdory tomu, že mluvčí kyjevského letectva, plukovník Jurij Ignat nedávno vyloučil, že se ruské stíhačky páté generace objeví na frontové obloze. Zároveň však připustil že by z nich ruské vzdušné síly mohly na Ukrajinu pálit na dálku.

Podle veřejných údajů mělo ruské letectvo na začátku letošního roku 10 kusů Su-57 a v letošním roce doplní flotilu. o dalších 10 - 14 těchto supermoderních strojů s vybavením, o kterém může Západem zásobovaný Kyjev jen snít.

Opravdu neviditelný

Připomeňme, že na konci března oznámila společnost Ruselectronics (součást státní korporace Rostec) přípravu zcela nového materiálu pohlcujícího záření, který může zásadně zvýšit schopnosti ruských letadel vyhýbat se radaru, protože je schopen pohltit 95 % radarových vln.

pp

Čtěte ZDE: Ukrajinská ofenziva v troskách: Nové raketomety Tornado-S ničí ukrajinské pozice. Surovikinova linie je pro Kyjev hrob. Zaútočí Rusové z Luhanska na Slavjansk? Západ: Porazíme Putina! Jen nikdo neví, jak! A teď slovenská rána

„Nový ruský radarový absorpční materiál, pokud bude úspěšný, poskytne Su-57 významnou výhodu a doplní již tak nízké provozní náklady stíhačky a schopnost operovat s nízkými logistickými náklady. Zůstává nejasné, kdy lze nový materiál považovat za připravený k použití na vojenských letadlech,“ komentovali tuto zprávu západní experti z Military Watch.

Podle jejich názoru nový produkt udělá z Felonu fakticky jediné skutečné stealth (neviditelné) letadlo na světě, zatímco americký F-35 hodnotí jako pouze "nenápadný letoun". Pak je použití Su-57 proti ukrajinským obranným silám, které se spoléhají na data amerického AWACS hlídkujícího 24 hodin 7 dní v týdnu v Polsku a Rumunsku, logické a dokonce nutné.

Felon si pro ukrajinské stihačky došel

Pokud si vzpomeneme, co Ignat říkal o údajné nezranitelnosti "duchů Kyjeva" v konfrontaci s ruským letectvem loni v létě, pak podle něj ruská letadla nemohou být neviděna na natovském zařízení, a to jak na zemi v dosahu, tak na obloze sousedních států. Tvrdil, že prý sotva Su-34/35 vzlétnou, ukrajinská protivzdušná obrana již jejich pohyb sleduje.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 23. 10. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu další pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Skutečnost, že ukrajinské Mig-29, nosiče řízených pum JDAM byly zničeny za jediný den v počtu 7 kusů, naznačuje, že s nejvyšší mírou pravděpodobnosti byly sestřeleny v letecké bitvě. Tato letadla pro distanční bombardování zpravidla nevstupují do zóny ruské frontové protivzdušné obrany. Vzlétnou, a poté se přesunou do velmi nízkých výšek, aby se dokázala skrýt se před ruskými radary.

Migy tedy byly s největší pravděpodobností zničeny ze zóny pokryté nezávislými protiletadlovými střelci. Ruské Su-34/35 však do této oblasti nelétají. Závěr tedy napovídá: byl to Su-57. Ale pokud dříve hledal „duchy Kyjeva“ z dálky, tentokrát zjevně musel být poblíž.

Mimochodem, od října 2022 se začaly objevovat zprávy, že Su-27 a možná i Su-24 ukrajinského letectva byly sestřeleny ze vzdálenosti 217 km raketou R-37M vypálenou z oblasti Bělgorod. Britská rozvědka usoudila, že zřejmě jde o „Prestupnika“ a vyvodila z toho závěry: Letadla, i když byla daleko od fronty, začala létat v ultra nízkých výškách.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Prestupnik pálí na stovky kilometrů

Zpráva britského ministerstva obrany v lednu uvedla, že stíhačky Su-57 vypustily na Ukrajinu rakety dlouhého doletu vzduch-země nebo vzduch-vzduch. A to údajně posloužilo Západu jako potvrzení, že se Felon skutečně začal účastnit bojových operací, „nejpozději od června 2022“.

Spekulují: „Stíhačky Su-57 používaly ruskou střelu vzduch-vzduch s nejdelším doletem, R-37M, která má maximální dosah úderu 400 kilometrů, je jedinou známou střelou vzduch-vzduch mimo Čínu schopnou ohrožovat cíle na vzdálenost větší než 200 km."

Britové to nicméně neviděli jako katastrofu, protože Su-57 byl v té době prý jen nenápadný letoun, který byl nejlepšími radary NATO přesto viditelný. Soudili, že Moskva to jistě chápe a nebude riskovat vyslání „Pretupnika“ do oblasti za vlastní protivzdušnou obranu. No, a tak prý stačí, když „Duchové Kyjeva“ budou pouze dodržovat jejich letová doporučení.

pp

Velmi nás těší, kolik z Vás chce dát najevo svoji příslušnost k hnutí odporu a solidaritu s pronásledovanými nepodvolenými médii.

Trička Protiproudu ve velikostech L a XL, si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

Černý čtvrtek

Dodejme, že podle ukrajinských telegramových kanálů postup v Kleščejevce je zajišťován údery JDAM z MiGu-29. S jejich pomocí plánovali přejít za silnici na jižní straně Arťomovska, ale tyto plány se již neuskuteční. Pro ukrajinské velení se čtvrtek 19. října stal černým dnem.

Mimochodem, 20. října sestřelily stíhačky ruských vzdušných sil u Oděsy ukrajinský letoun Su-24, který plánoval zasáhnout Krym britskou raketou Storm Shadow. Podporují to informace, že britský rádiový průzkumný Boeing RC-135 W Rivet Joint doprovázený dvěma stíhačkami Eurofighter Typhoon kroužil 150 kilometrů jižně od Sevastopolu. To se obvykle děje před odpálením britských řízených střel. Ale tentokrát se tak nestalo - a letoun byl sestřelen. Pokud by to byla práce Su 34/35, Britové by ukrajinského pilota rozhodně varovali.

Ruské vzdušné technologie se vyvíjejí závratnou rychlostí. A Západ musí spoléhat jen na stále více poruchové a pouze "hůře viditelné" F-35. 

Jaký div, že se to nedozvíme z korporátních médií - vzhledem k chystanému pomatenému nákupu amerických pětatřicítek - z těch českých zvláště.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky