Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kterak se v roce 2013 neuvěřitelné opět stalo skutečností. O Nebi, Očistci a pekle z hlediska EU. A navíc jeden otevřený dopis prezidentu Zemanovi

Kterak se v roce 2013 neuvěřitelné opět stalo skutečností. O Nebi, Očistci a pekle z hlediska EU. A navíc jeden otevřený dopis prezidentu Zemanovi

29. 12. 2013

Tisk článku

Petr Hájek komentuje zrod podivuhodného společenství v jinak nepříliš veselé krajině a snaží se čtenářům nejen děkovat, ale moc se mu to nedaří

Je to neuvěřitelné, ale jsme „teprve“ na konci roku 2013. Letošní bilancování je pro mě totiž zvláštní. A to „neuvěřitelné“ a „teprve“ se k němu bezprostředně váže. Hned se to pokusím vysvětlit.

 pp

Vaše dopisy v posledním přednovoročním týdnu byly jako obvykle plné zajímavých tipů, otázek, doporučení a sdělení, ale nejen to: Pozoruhodnost spočívala také v tom, že prakticky nepřišel jediný „zlý“. Až mě to trochu znervóznilo. Že by ti dva tři obvyklí nenávistníci odejeli na hory? Nebo snad je také přemohlo kouzlo Vánoc? Či to snad má ještě hlubší důvody? Jeden ze jmenovaných nejmenovaných se nakonec sice ozval – ale téměř nás pochválil za článek o evolucionismu.

Čtěte ZDE: Slavná evoluční teorie dostala smrtelnou ránu: Zhroutily se letos tři hlavní pilíře, které měly podporovat spojení mezi člověkem a šimpanzem?

Zveřejnit ho bohužel nemohu pro jeho obvyklou gramatickou absurdnost, což by mohlo svádět k úvaze, že jde o nepovedený žert.

Dostali jsme ale především mnoho krásných přání, zvlášť mě zaujalo jedno:


Pane Hájku, 

přeji krásné Vánoce.

Na Ihned.cz jsem otevřel tento odkaz Jaká je podle vás nejlepši zpráva roku 2013?

Na Štědrý den trochu silná a smutná káva, pokud jsou tohle pro tuto "elitu" národa nejlepší zprávy roku, země opravdu vzkvétat nemůže, nemyslíte?

Jaká je pro Vás nejlepší zpráva roku 2013?

Za sebe mohu říci, že na internetu je pro mě nejlepším počinem vznik Protiproudu. 

Nedá mi to se ještě nezeptat na jednu věc: Zatím jste na serveru nekomentovali převzetí Ringieru (Blesk, Reflex) podnikateli Tkáčem a Křetínským? Jaký na to máte názor? Podle mého jim nejde o přímé politické ambice. Spíše jde o vliv na veřejné mínění, i když Blesk a Reflex jsou bulvární média a oni podnikají v takových "vážných" odvětvích jako jsou energetika a bankovnictví. Tak vliv za tím taky být nemusí a jde jen čistě o zisk?

Děkuji Vám za reakci.

Vše nejlepší do roku 2014.

Zlepšujte Protiproud i nadále.

Věrný čtenář

T.S.


Milý T.S.,

především chci poděkovat za ta hezká slova. Je to trochu nebezpečná nahrávka. Kdybych jí chtěl využít „po zemanovsku“, neskromně bych řekl, že i pro mě vznik Protiproudu patří mezi ty lepší zprávy v roce, který přinášel jinak zvěsti spíše horší. To hlavní, co už ale pro mě patří mezi „neuvěřitelné“, je báječné společenství, které se kolem PP za devět měsíců jeho existence stačilo vytvořit. Doufal jsem v to tak za půldruha roku, až si lidé v tom mediálním rachotu stačí vůbec povšimnout, že se tady objevilo opravdu něco nového.

Ono to souvisí s Vaší otázkou na smysl převzetí vydavatelství Ringier slovensko-českou bankovní skupinou J&T. Máte pravdu, zatím jsme to nekomentovali. Ono totiž ještě není CO komentovat. Není pochyb, že poté, co Andrej Babiš koupil vydavatelství Mafra, bylo jen otázkou času, kdy někdo získá to druhé podstatné – na nějž měl pan Babiš původně zálusk.

Obecně lze zatím říci jen to, že dosavadní – převážně němečtí – majitelé našich hlavních médií se z naší republiky stahují. Mainstream to vykládá jako jednoznačně byznysové operace: Zavedené tituly, zvláště tištěné, stále více prodělávají, nebo už přinejmenším nejsou zdrojem takových zisků jako v minulosti. To je sice pravda, ale je za tím samozřejmě něco daleko podstatnějšího. Všiml si někdo třeba toho, že oba nabyvatelé jsou fakticky ze Slovenska? Je to podstatné, nebo jde pouze o „shodu okolností“? A tak dále.

Obecně bychom mohli říci, že v případě prodeje respektive nákupu Ringiera jde o „vyrovnávání“ mediální převahy jedné obchodní skupiny vůči druhé. Ale kéž by to bylo tak jednoduché! Andrej Babiš nakupuje média, aby postupně zcela ovládl politiku v České republice. To je zjevné. Proč ale rychlý vstup J&T do mediálního prostoru, když se polohlasem hovořilo spíše o PPF Petra Kelnera a dalších silných „hráčích“? Nebo je za tím jejich neviditelné propojení? A tak dále.

Až na tyto a mnohé další otázky dokážeme trochu jasněji odpovědět, budeme o tom čtenáře Protiproudu samozřejmě informovat. Zatím to neumíme – i když mnohé jsme se už dozvěděli a mnohé tušíme. Ale i v tom je asi právě ten rozdíl mezi námi a mainstreamem: Jdeme ven jenom s tím, čím jsme si prakticky jisti. Ujišťuji Vás však, že byznys je to poslední, co za změnami na českém mediálním trhu hledat. To si odvažuji říci s naprostou jistotou. Což je vlastně svého druhu také – dílčí – odpověď, ne?

Vraťme se ale k tomu „neuvěřitelné“ a „teprve“ z úvodu dnešní Tea Party:


Vážený pane Hájku + redakce

Jako pravidelný čtenář a příznivec vám přeji vše nejlepší do roku 2014.  

Děláte skvělou a užitečnou práci. Hodně energie a úspěchů!

Eduard Bermann

PS: Do nového roku jeden citát, u jehož čtení mě napadlo: Kam směřujeme a kam směřuje EU?

„Nebe je smysl, princip a lidé. Očistec je papír a procedury. Peklo jsou pravidla a regulace.“                

Dee Hock, founder of Visa


Vážený pane Bermanne,

také Vám a všem ostatním děkuji za hezká slova na naši adresu. Skutečně si jich vážíme a budeme se snažit, abychom si je i v nadcházejícím roce zasloužili.

Mimochodem – závisí to v mnoha ohledech také na našich skvělých čtenářích. Když jsme u toho děkování, které není ani trochu formální, musím poděkovat zvláště všem našim dárcům, kteří pomáhají udržet Protiproud v provozu.

Ne, že bychom si zrovna výskali. Je totiž jasné, že projekt tohoto typu, který hovoří bez zástěrek a mystifikací třeba o podvodech farmaceutického velkoprůmyslu a dalších podobných odvětví včetně třeba páně Babišových, nebude mít zrovna dvakrát jejich přízeň. Což se samozřejmě projevuje v inzerci, hlavním zdroji příjmů soukromých médií. Když připočteme, že navíc odmítáme mnohou reklamu, kterou v našem PP světě pokládáme za mravně nepřijatelnou (občas nás na to upozornili i naši čtenáři, a často jsme takovou inzerci pak ze stránek stáhli), děláme si vskutku trochu „luxusní“ podmínky k existenci. Ale jinak to nejde a již jsem o tom také nejednou v Tea Party psal.

O to cennější jsou pro nás dobrovolné čtenářské příspěvky na provoz – od několika korun skrze sms, až po větší částky přes bankovní převod (to platí zvláště pro naše zahraniční příznivce, které tímto specificky zdravím a děkuji jim). Naši milí přátelé, ani nevíte, jaké je to pro nás povzbuzení.

Ale mám-li hovořit o „neuvěřitelném“ a „teprve“, pak tím mířím především k těm (nikoli jen sedmi) statečným, kteří pochopili, že nejdůležitější je, když si u nás objednají inzerci. Prospívá to jim – a my můžeme existovat. Někteří pozornější podnikatelé si totiž už, chvála Bohu, všimli, že ačkoli je nám „teprve“ pár měsíců, již představujeme „inzertní nabídku“ pro zhruba sto tisíc čtenářů, kteří navíc nejsou ledajací: Patří k přemýšlivým, se zájmem o specifické nové věci a inzerce je pro většinu z nich stejně užitečnou informací. Že takových přibývá, že nám píšete a zajímáte se o inzertní podmínky a hlavně inzerujete u nás – to je pro mě zrovna jedna z těch „neuvěřitelných“ zpráv končícího roku.

Kéž Vás, kteří chápete, že právě tak pomáháte Protiproudu vůbec nejvíc, stále přibývá!

Chci v této souvislosti alespoň krátce zmínit, že v nadcházejícím roce připravujeme mnohé novinky, například internetový obchod se specifickými produkty – od prověřených výrobků zdravé výživy a životního stylu po alternativní medicínu a literaturu a tak dále. Konečně tím přijde také k plnému uplatnění členství ve Zlatém klubu prostřednictvím speciálních slev a mnoha dalších zajímavostí. Nemusím zdůrazňovat, že i toto nám jak věřím umožní volněji dýchat a rozšiřovat záběr našeho informačního servisu.

A ještě poznámka k uvedenému citátu: Mám s ním sice trochu problém, nebo ho nechápu správně, ale soutěž s něčím podobným se také již blíží. Posílejte nám proto dál svoje tipy na to, jak by mělo nové „citátové“ soutěžení vypadat. Je to skvělá inspirace.

Podobně důležitou inspirací jsou pak zkušenosti, o nichž nám píšete v reakci na naše články – tento patřil k mnoha reakcím na téma „juvenilní justice“, jímž se hodláme nadále velmi intenzivně věnovat:

pp

Čtěte ZDE: Lov na děti zvaný „juvenilní justice“: Obchodníci v ČR si mnou ruce, v Anglii už kradou děti přímo z  matčina lůna. Přinášíme otřesné video


Vážený pane Hájku,

děkuji Vám za odpověď a za přání požehnaných svátků. Pokud mne vyzýváte ke zveřejnění mých zkušeností ze sociální oblasti, respektive s pěstounskou péči, tak se pokusím.

Pracuji jako kurátor pro mládež a změny, které se udály v minulém roce a které se udějí začátkem roku 2014 s přijetím nového Občanského zákoníku jsou fakt šílené, neboť neberou vůbec v úvahu podhodnocení stavu sociálních pracovníků, kteří vykonávají sociálně právní ochranu dětí. Snažili jsme se upozorňovat na nemožnost aplikovat tuto novelu za stávajícího stavu sociálních pracovníků, ale všechno marné.

Pokud se mám vyjádřit k pěstounské péči, tak toto není přímo má agenda, ale od kolegyň vím, že je velmi málo pěstounů na přechodnou dobu, kteří mají přijímat i děti, které mají výchovné problémy. Další problém je to, že pěstouni nejsou řádně proškoleni a může je velmi překvapit, když dostanou právě takto problémové dítě - pokud jeho výchovu nezvládnou, tak se dítě jednoduše přemístí do jiné rodiny na přechodnou dobu, což vnímám jako šílené, takto šachovat s dítětem, které potřebuje stabilní prostředí a řád.

Doposavad se tyto děti umisťovaly do dětských diagnostických ústavů a po řádné diagnostice se přemísťovaly do vhodného tytu výchovného zařízení, kde byly až do jejich 18 roku života. Zde pracují odborníci  etopedi, psychologové, vychovatelé, kteří jsou vzdělaní a mají velké zkušenosti právě s problémovou mládeží.

Neříkám, že výchovné ústavy mohou nahradit fungující rodinu, ale děti zde mají stabilní prostředí, péči a jasná pravidla. Pěstounská péče není špatnou myšlenkou, ale za stávajícího stavu, kdy již bylo mnoho příkladů, kdy pěstouni nezvládli svou roli a úlohu se domnívám, že se jedná o hazard na konto dětí, kteří se nemohou bránit. Pěstouni by měli být skutečnými profesionály, kteří mají sami velké zkušenosti z pedagogiky, psychologie, etopedie, ale především z výchovou v praxi.

Současnost je taková, že mnohdy se jedná o lidi, kteří pěstounství vidí jako zdroj příjmů, ale skutečnými odborníky na výchovu nejsou. Toliko ve zkratce, vše z mého úhlu pohledu, jako pracovníka, který se v sociální oblasti pohybuje 16 let.

K Vašim článkům se chci vyjádřit, v tom smyslu, že mnohdy mi otevřou oči a zejména s diktátem Evropské unie s Vámi naprosto souhlasím. Toto společenství nahradilo RVHP, ale řekl bych, že ho zcela předčilo. V této souvislosti jsem voličem Svobodných občanů - předseda pan Petr Mach. Zajímal by mne Váš názor na tuto stranu, neboť se v politice dlouho pohybujete a třeba máte informace, které mne obohatí a ujistí v mé volbě, nebo třeba opět otevřou oči.

Přeji Vám pane Hájku pevné zdraví, hodně inspirativních článků a hlavně mnoho Božího požehnání.

S pozdravem

Bc. Stanislav Rychnovský z Děčína


Vážený a milý pane Rychnovský,

děkuji jednak za Vaše zkušenosti, které v mnohém potvrzují, co si o tomto velmi problematickém zákoně sám myslím. Od samého jeho počátku. Byl jsem ještě u toho, když jej pan prezident Klaus v závěru svého funkčního období – marně – vrátil sněmovně k novému hlasování. „Pravicoví revolucionáři“ z TOP 09 a ODS tuto vskutku šílenou modernistickou normu přesto opětovně schválili.

Připadá mi to dnes všechno „neuvěřitelně“ dávno. Jsme ve zcela jiné situaci, s jinou sněmovnou, jiným prezidentem – skoro bych řekl v jiném světě. Ač je to vše „teprve“ několik měsíců.

A pokud jde o Vaši otázku na Svobodné: Mám k nim vcelku sympatie, přestože sám jejich voličem nejsem. Již jsem o tom také v Protiproudu nejednou psal. Obávám se totiž, že jsou spíše něčím, co se blíží někdejšímu „elitnímu klubu“ ODA. A v současné situaci je podle mě třeba něco víc. Ale možná se mýlím. A rozhodně Vás z Vaší volby nemíním zrazovat.

Když jsme však již zmínili jednu z „neuvěřitelností“ končícího roku, pokládám za ni také rezignaci nového prezidenta republiky na udílení milostí či nejnověji na Novoroční projev. Řada z Vás si všimla, že jsme jeho potupnou „mezivánoční“ verzi nijak nekomentovali a ptáte se proč. Tak tedy: Jednak jsme se snažili učinit vánoční stránky Protiproudu spíše opravdu vánoční než politické. A pak – jak také jeden čtenář konstatoval – i nekomentování to je komentář. Dokonce dosti výrazný.

Mám však za to, že navzdory řečenému nemohu naopak „Protiproudaře“ neseznámit s otevřeným dopisem, který současnému prezidentu republiky zaslal v minulých dnech Daniel Solis. Ano, právě ten, který nedávno dokázal, že řada „spisů“ Tomáše Halíka byla konečně vyřazena z kategorie odborných respektive vědeckých prací. Takže nakonec se té politiky zase tak úplně nezbavíme:


Vážený pane Prezidente!

S obavou se na Vás obracím, ve světle příprav ustanovování nové vlády ČR, do které je na post ministra kultury navrhován kandidát lidovců Daniel Herman.

Tento kandidát může představovat významné bezpečnostní riziko pro Českou republiku, potažmo i pro Evropskou unii. Proto považuji za svoji občanskou povinnost Vás i širokou veřejnost informovat o riziku, které tento člověk může pro naši zemi představovat a před ním důrazně varovat.

pp

Čtěte ZDE: Spolupracuje lídr pražské kandidátky KDU-ČSL Daniel Herman s islámskými teroristy? Daniel Solis je o tom přesvědčen. A má i důkazy

Daniel Herman totiž zcela nepokrytě podporuje islámskou marxistickou teroristickou organizaci „Lidoví Mudžahedíni“ (MEK).

Na tuto skutečnost upozornil také známý odborník na střední a blízký východ, publicista Břetislav Tureček, ve článku ze 4. listopadu na serveru Česká Pozice:

Íránští Modžáhedové v tichosti dobývají českou politiku

Vzhledem k tomu, že se taktéž intenzivně zabývám mezinárodní a bezpečnostní politikou a podrobně monitoruji vývoj na blízkém východě, zejména v Sýrii, upozorňoval jsem opakovaně veřejně na rizika, spojená s kandidaturou Hermana do veřejné funkce.

Skupina, se kterou Herman udržuje zjevně velmi úzké vztahy, operuje totiž v současné době, podle některých zdrojů, mezi ozbrojenými islamistickými teroristickými buňkami v Sýrii. Nelze si naivně myslet, že se organizace (MEK) odvrátila od terorismu, jak se veřejnosti, v reakci na veřejná varování, snaží Herman namluvit. Není proto také překvapivé, že se ještě relativně nedávno Herman pokoušel získat podporu pro, určitými neokonzervativními kruhy vehementně propagovaný, zvažovaný spojenecký vojenský úder na Sýrii, který by stejně, jako tomu bylo v případě Libye, umožnil islamistickým teroristům, napojeným na mezinárodní teroristickou organizaci Al Kajdá, uchvátit moc v zemi.

Společně s kontroverzním knězem Tomášem Halíkem se podobným způsobem Herman veřejně angažoval již v roce 1999 ve prospěch bombardování Jugoslávie. Z takového opakovaného počínání lze snadno odvodit, že se v případě Hermana jedná o chronického zastánce ozbrojených řešení, agrese a války, což je u bývalého duchovního nanejvýše podivné a může vést k oprávněným a kvalifikovaným pochybnostem nad čistotou jeho psychologického profilu. Tím nemá být naznačeno, že se zde jedná o případ pro psychiatra, ale budiž nahlas vyřčeno, že jde jednoznačně o případ pro kontrarozvědku, i když obojí – Hermanův psychologický i bezpečnostní profil, se nyní, pod tíhou událostí, oprávněně stává věcí veřejného zájmu.

Jak nepříjemná je představa, že by se notorický válečný štváč, právě v těchto pohnutých časech, měl stát členem vlády! Nutno upřesnit – válečný štváč napojený na mezinárodní islámsko-marxistickou teroristickou organizaci Íránských Lidových Mudžahedínů a zřejmě i na jejich penězovody.

Pro více informací k tomuto závažnému tématu odkazuji v postskriptu na články, ve kterých jsou uvedeny podrobnosti spolupráce Daniela Hermana s MEK.

Je překvapivé, až znepokojující, že skutečnosti o vazbách Hermana samotným lidovcům, a nyní tím spíše i jejich novopečeným koaličním partnerům z ČSSD i ANO, buďto vůbec nejsou známy, nebo, v horším případě, pro ně nejsou důvodem ke stejným logickým a zcela opodstatněným obavám, které mne vedly k tomu, obrátit se na Vás, vážený pane Prezidente, k obavám o bezpečnost a suverenitu naší země, o prestiž a dobré jméno našeho státu.

Protože právě vy, pane prezidente Zemane nyní z titulu své funkce jmenujete jednotlivé členy vlády a díky tomu na sebe berete nezáviděníhodné břemeno odpovědnosti za jednotlivé osoby, tak i za celý orgán, dovoluji si apelovat na Váš zdravý úsudek a doporučit Vám podrobit rozhodnutí o případném jmenování adepta Hermana ministrem kultury a členem vlády, důkladnému zkoumání.

S přáním příjemného svátečního období, pevného zdraví, hojnosti dobré nálady a spokojenosti, zůstávám v úctě

Váš

Daniel Solis

Post scriptum:

1. Užiteční idioti aneb Lidovci ve vleku mezinárodního terorizmu

2. Daniel Herman a jeho teroristé

3. Zahradil a Falbr v žoldu marxistických teroristů

4. Jak nakupují teroristé české politiky – kauza Daniel Herman

5. Hermanova apologetika licoměrnosti

6. Otevřený dopis kardinálu Vlkovi


Budeme spolu s autorem tohoto otevřeného dopisu se zájmem sledovat, zda a jak prezident zareaguje.

Ale to bude až v roce, který z letopočtu odstraní onu podivnou „třináctku“, s níž jsme se mnozí, ač nepověrčiví, letos docela potýkali.

Nezapomínejme ale, že Vánoce ještě ani zdaleka neskončily. Proto nadále platí dopis z nám tak milého Slovenska:


Radosť z príchodu Spasiteľa nech vo Vašich srdciach pretrváva a v novom roku nech Vás sprevádza pokoj a Božie požehnanie.

Šťastné a Veselé Vianoce Vám pán Hájek a celej redakcii praje

Váš pravidelný čitateľ

Michal Andrejko


K tomu mohu už jen na oplátku doplnit:

Požehnanou neděli o svátku Svaté rodiny a skvělý start do Nového roku od nás všech Vám všem, přátelé Protiproudu!

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky