Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nesnesitelná lehkost destrukce rodiny: Ani výchovný pohlavek už Brusel nedovolí. Domovní důvěrnice ožívají. Trest a řád dítě potřebuje. ODS na zádech s TOP 09 a lidovci míří do záhuby. Nepředělávejme fungující svět!

Nesnesitelná lehkost destrukce rodiny: Ani výchovný pohlavek už Brusel nedovolí. Domovní důvěrnice ožívají. Trest a řád dítě potřebuje. ODS na zádech s TOP 09 a lidovci míří do záhuby. Nepředělávejme fungující svět!

24. 10. 2023

Tisk článku

Ivo Strejček se zamýšlí nad dalším absurdním nařízením Bruselu (právě aplikovaným Fialovou vládou) o zákazu tělesných trestů a komentuje rozhodnutí ODS jít společně s umírajícími TOP 09 a Lidovci i do evropských voleb jako další krok k vymazání ODS z politické mapy naší země

Ministerstvo spravedlnosti chce zakázat jakékoliv tělesné trestání dětí. Česká republika prý patří k posledním zemím EU, kde jasné uzákonění takového zákazu chybí.

pp

Nastoupí domovní důvěrnice?

Kdo někdy dítě vychovával, jistě se musí nejprve zeptat, jaké tělesné tresty mají vůbec ministerští úředníci na mysli. Je výchovný pohlavek nepřijatelným tělesným trestem? Bude jedna „výchovná“ na zadek trestná? Kdo to posoudí? A kdo bude nahlížet za dveře domácností? Domovní důvěrnice zřízená pro sledování výchovných metod v domě?

„Řezat dítě jako žito“ bylo odpudivé a nepřijatelné vždycky, na to nemusíme mít doporučení žádného evropského výboru ani výboru pro práva dětí OSN. Drobný a výjimečně využívaný tělesný trest však byl vždy prostředkem ke zjednání autority – a tu rodič v očích dítěte prostě mít má. Krásná jsou slova výchovných „modernistů“ o pěstování „dialogu“ rodič – dítě.

pp

Čtěte ZDE: Bilance Gangu pěti: Po dvou letech fialové hrůzovlády pořád nemají dost. Ještě více krást, korumpovat, ničit. Z dětí nadělat blázny. Vyznávají jen válku. Kdy nás půjdou milióny? Nashledanou v lepších časech!

Mile znějí doporučení ministerských úředníků, podle kterých „tělesné tresty nevychovávají, ale učí dítě akceptovat fyzické násilí jako metodu řešení problému“. Mám dvě děti. Oběma je již kolem třiceti let a lehký pohlavek ode mě dostali sotva párkrát za svůj život. Mohl bych tedy snadno a bez problémů návrh zákazu tělesných trestů dětí pochválit a přivítat. Neudělám to.

Výchova dítěte je, mimo jiné, o dodržování řádu. A dítě to musí vědět. Bez řádu – a sem patří i spravedlivý trest za evidentní provinění (jistě to nemusí být jen trest fyzický) – se dítě nenaučí ani umývat si ruce. Nepředělávejme svět, už tak se v něm lze orientovat jen těžko!

Nesnesitelná lehkost destrukce rodiny

Dalším z „povedených“ návrhů ministerstva spravedlnosti řízeného „konzervativním“ ministrem Blažkem je zjednodušit a zrychlit rozvodové řízení. U rozvodu už by napříště manželé nemuseli uvádět důvody, které je k tak zásadnímu kroku vedou, soudy už prý nebudou muset manžele „vyslýchat“, sloučit se má i řízení o rozvodu a poměru k dětem.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Už nyní se polovina manželství rozvádí a pro ministerské úředníky to je zjevně nízké číslo. Je možné, že soudcům se zjednoduší práce a zrychlí rozhodování, ale o soudce tu nemůže jít. Jedinou – ale zásadní - otázkou přece je, zda „ulehčování“ rozvodů je v zájmu rodin samotných, ale i v zájmu státu. Nemá tu být naopak snaha skrze soudní autoritu manžele vést k hledání řešení složitých životních situací v rámci manželství?

Tuším, že rozvod může být bolestivým, smutným, traumatizujícím procesem. Má to být ale stát, který pomůže zafixovat v myslích novomanželů myšlenku, že „když se nám to nepovede, tak půjdeme rychle a bez problémů od sebe“?

Opravdu zaniknou bez protestu?

Žijeme zvrácenou dobu, která považuje rodinu za přežitek. Jedním z jejích důsledků je fakt, že stále více párů necítí potřebu do manželství vstupovat vůbec. Státem chybně nastavený sociální systém matky samoživitelky oproti manželským párům zvýhodňuje. A dnešní progresivistická doba dokonce samoživitelky glorifikuje málem jako „hrdinky, které mají sílu vymanit se z područí muže a zbavit se okovů tradiční rodiny“. Obávám se, že zjednodušením a zrychlením rozvodového řízení stát v trendu oslabování institutu rodiny pokračuje.

SLEDUJTE: Protiproud TV ve středu 25. 10. 2023 od 18:00 uvede rozhovor šéfredaktora Protiproudu s předsedou pražského hnutí ANO Ondřejem Prokopem v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. 

Politický nekrolog: vedení ODS rozhodlo, že ani ve volbách do Evropského parlamentu tato strana nehodlá kandidovat samostatně a suverénně, ale v koalici s prounijními lidovci a eurofanatickou TOP 09. Petru Fialovi a jeho nejbližším spolupracovníkům se tak podařilo to, na čem dlouhodobě pracují – ukončit existenci kdysi sebevědomé a českou vnitřní i zahraniční politiku určující politické strany ODS.

Koneckonců je to dobře. Fialova ODS nemá s ODS Václava Klause dávno nic společného. Proto je správné, že z české politické scény jako samostatný subjekt mizí. Jen je s podivem, že to alespoň zdravé části členské základny nevadí.

Ta je ale zřejmě natolik zdecimovaná, apatická a fakticky neexistující, že si s ní může Fiala dělat, co chce.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky