Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rusko válcuje Západ: Putin uzavřel v Zálivu obchod století. Washington začal ihned Moskvě vyhrožovat. Kyjevská obrana proražena. Režimní vůdci si jdou po krku. Arabové kreslí po nebi ruskou trikolóru. Američanům se už jen smějí

Rusko válcuje Západ: Putin uzavřel v Zálivu obchod století. Washington začal ihned Moskvě vyhrožovat. Kyjevská obrana proražena. Režimní vůdci si jdou po krku. Arabové kreslí po nebi ruskou trikolóru. Američanům se už jen smějí

8. 12. 2023

Tisk článku

Michal Svatoš komentuje výsledky "šokující" úspěšné cesty Vladimíra Putina na Blízký východ i v souvislosti s rychlým postupem ruské armády na Donbasu, kde se jí podařilo prorazit kyjevskou obranu a postupuje směrem na Slavjansk - a štěkání Washingtonu, jemuž se táhnoucí "karavana" už dnes jen směje

Válka na Ukrajině se začíná jednoznačně vyvíjet v ruský prospěch. 7. prosince jednotky 106. výsadkové divize ruské armády nečekaně zaútočily severně od města Bachmut, u vesnice Vesjoloje, a podle svých tvrzení, rychle prorazily ukrajinskou obranu, a za jediný den postoupily o 2 km směrem k městu Slavjansk, do týlu Severské skupiny vojsk Ukrajiny.

Výsadkáři 106. divize při útoku obsadily desítky opěrných postavení ukrajinských vojsk, a hned první den své ofenzívy tak prorazili celou první linii ukrajinské obrany.

pp

Výsadkáři zlomili kyjevskou obranu

Nejvýchodnější ukrajinské bojové skupině soustředěné kolem města Seversk, (ukrajinsky Siversk, 11 000 obyvatel), jihovýchodně od města Slavjansk, (110 000 obyvatel), která se v prostoru brání od léta 2022, kdy Rusové vyhnali Ukrajince z aglomerace Lysičansk-Severodoněck, (200 000 obyvatel), tak hrozí přeříznutí zásobovacích tras a úplné operační obklíčení. Síla Severské skupiny ukrajinských vojsk se odhaduje na několik desítek tisíc vojáků.

Snadnost, s jakou tento týden ruští výsadkáři zlomili obranu nepřítele u Vesjoloje ukazuje na dále se prohlubující problémy s morálkou a bojovou schopností kyjevských vojsk.

Úspěšný ruský útok severně od města Bachmut směrem na město Slavjansk proběhl přesně podle varování Zelenského zmocněnce pro diverze a sabotáže v oblasti pobřeží Azovského moře Petra Andrjušenka. Ten už 28. listopadu hlásil do Kyjeva, že ruské velení přesunuje přes Mariupol k Bachmutu početné obrněné síly, aby s nimi zaútočilo na Slavjansk.

 

pp

Čtěte ZDE: Boje u Avdijivky: Kyjevská armáda opustila pevnostní komplex Jih, a dala se na útěk. Porážka tak jako u Soledaru. Cesta na Dněpropetrovsk volná? Zima a v zákopech jen ukrajinští starci. Putin s útokem nespěchá. Čas hraje pro něj

Brána ke Slavjansku

Ukázalo se tak, že ani 8 dní nestačilo nejvyššímu ukrajinskému velení, které je rozvráceno vnitřními spory mezi klikami Zalužného, Klička a Zelenského, aby obranu u Vesolije posílilo, a ruský útok odrazilo.

Město Seversk leží v kotlině, a bude velmi těžké jej bránit, pokud Rusové vyženou Ukrajince z okolních vyvýšenin. Ruským plánem pravděpodobně bude nejprve obsadit Seversk, a potom od něj postupovat na Slavjansk.

Takovýto postup umožní Rusům k zásobování svých útočících vojsk používat komunikace po ose Luhansk – Lysičansk – Severodoněck – Seversk, a odlehčit tak zásobování přes Mariupol, který je úzkým hrdlem ruské logistiky východně od Dněpru. 

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se vlastními silami úspěšně léčit a udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Šejkové investují, USA vyhrožují válkou

Putinův obchod století vyvolal podrážděné reakce v USA. Washington začal Rusku vyhrožovat válkou. Faktický vládce Saudské Arábie korunní princ Mohammed bin Salman Al Saud 6.12. na setkání v Rijádu s Vladimírem Putinem totiž potvrdil, že bohatá Saudská Arábie bude v příštích dvou letech v Rusku investovat 110 miliard USD, (2.4 bilionu CZK), a vytvoří tak desítky tisíc nových pracovních míst. Na každého ruského občana tak bude v letech 2024-25 investováno jen ze Saudské Arábie 16 000 korun.

Pro srovnání: Celá ČR dostane z hlavního fondu EU Recovery v letech 2021 – 2027 pouze 915 milionů EUR  přímých dotací, zbytek budou jen půjčky. A to představuje pouhých 2 178 korun na jednoho občana ČR.

Krom Saudů budou v Rusku investovat nepochybně i arabští šejkové, protože jejich současný vládce šejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan byl prvním, kdo Putina na jeho nynější návštěvě přijal se všemi poctami, a nechal své stíhačky, aby na Putinovu počest kroužily nad místem jednání, a malovaly přitom barevnými kouři po nebi ruskou trikolóru.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit své peníze alespoň před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Sledujte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

V plné parádě

Popularita Putina a Ruska u muslimů v Zálivu kulminuje. Thayazin bin Haytham Al Said, ománský korunní princ, Putinův projev v Rijádu podle vlastních slov pozorně sledoval. Pak řekl, že plně sdílí všechna Putinova hodnocení současné mezinárodní situace. Naprosto souhlasí s nutností ukončit současný světový řád dominance Západu a potřebu vybudovat nový systém ekonomických vztahů bez západních principů dvojího metru.

Na jednání bylo oznámeno, že loďstva Íránu, Číny, Ruska, Indie, Brazílie, Ománu, Jižní Afriky a Pákistánu zahájí pravidelné plavby a cvičení ve vodách Perského/Arabského zálivu.

Ruská delegace se pod vedením Vladimíra Putina vypravila do zemí Zálivu v nejsilnější možné sestavě: Ministr zahraničí Sergej Lavrov, velmistr diplomatického umění, místopředsedové vlády Andrej Belousov a Alexandr Novak, ministr průmyslu a obchodu Denis Manturov, předsedkyně Ruské státní banky Elvira Nabiullinová, považovaná západními bankéři za suverénně nejvyššího mága celého světa, neboť na jejím umu si západní finančníci i jejich sankce pravidelně vylamují všechny své zuby.

Nechyběli ani šéfové Roskosmosu a Rosatomu – Jurij Borisov a Alexej Lichačev, kteří řídí technologické klenoty Ruska, jež se nyní otevírají Arabům. A samozřejmě čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, souvěrce Arabů i Peršanů, muž, který u muslimů Putinovi hravě otevře takřka každé zavřené dveře.

pp

Čtěte ZDE: Putin v Emirátech a Saudské Arábii: Velkolepé přijetí ruského prezidenta dráždí USA. Washington se opět snaží manipulovat s cenou ropy. Rusko má plán, jak zničit dolar. Araby to zajímá. Půjdou s ním v rámci BRICS do toho?

Nabiullinová je etnická Tatarka z dělnické rodiny, Kadyrov je Čečenec, Alexandr Novak se narodil v Ukrajinské Avdijivce, o kterou se nyní svádějí tuhé boje. Složení Putinova týmu ukázalo na národnostní a náboženskou pestrost Ruska, něco, co Západ vehementně popírá. Ale hlavně na nesmírnou chytrost ruské diplomacie, která dokázala svou výpravou do Zálivu zasadit symbolicky poslední, ale velmi krutou ránu někdejšímu hegemonovi této oblasti USA. Postavení, které si USA vybojovali válkami, a získali výhružkami, Putin převzal přátelskou návštěvou. A to se neodpouští.

Washington vzteky bez sebe - sklízí smích

Jen pár hodin po Putinově triumfu v zemích Perského zálivu už z Washingtonu vztekle uhodilo. John Kirby, mluvčí úřadu Národní bezpečnosti USA na brífinku zahřímal, že armáda USA bude nucena se přímo zapojit do válečného konfliktu proti Rusku v případě, že by Putinovi bylo dovoleno získat na Ukrajině strategické vítězství, protože pak by prý mohl napadnout NATO.

 

SLEDUJTE: Rub a líc peněz, aneb v peněženkách nemáme, co si myslíme, že máme!

Další rozhovor Petra Hájka s odborníkem na finance Robertem Vláškem tentokrát nejen zkoumá fialové loupeže našich peněz či podivné okolnosti vzniku FEDu a vražd, které s tím (a poté) zřejmě souvisely, ale především, co blížící se pád dolaru a další velká finanční krize znamená pro každého z nás - a jak si ochránit alespoň to, co nám zbývá.

Již 5. díl občanské sebeobrany vysíláme dnes v pátek 8. 12. od 18 hodin.

 

Jak hluboce letos klesla autorita Washingtonu ve světě, dokazuje, že Kirby za své výhružky Rusku sklidil v řadách nepřátel Západu jen smích, místo toho, aby v nich vyvolal strach, jak se to dařilo ještě jeho předchůdcům.

Noční můrou Trumpovy politiky bylo, že se Rusko spolčí s Čínou. Výsledkem politiky Bidena, Bruselu a Fialové partičky se stalo spojenectví Ruska, Číny, Indie, Brazílie, Jižní Afriky a většiny muslimských zemí.

To se jim opravdu povedlo.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky