Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Němečtí zemědělci nepřímo vzkazují českým: Nikdy nekousej do ruky, která tě živí, řekněte Fialovi. K zemědělcům se přidávají i dopravci. Nepojedou ani vlaky. Padne vláda? Hlavně, že jsou peníze na korupci pro kyjevské nácky.

Němečtí zemědělci nepřímo vzkazují českým: "Nikdy nekousej do ruky, která tě živí", řekněte Fialovi. K zemědělcům se přidávají i dopravci. Nepojedou ani vlaky. Padne vláda? Hlavně, že jsou peníze na korupci pro kyjevské nácky.

9. 1. 2024

Tisk článku

Peter Nagy připomíná, že v německé sociální bouři zdaleka nejde jen o zemědělce, a také ne jen o hospodářské požadavky, ale o protest proti zničující zelené ideologii, a též o pokračující "spor" mezi městem a venkovem

Němečtí zemědělci na protest proti úsporným opatřením úřadů zablokovali traktory několik dálnic. Hnůj na silnicích a traktory na obzoru: zemědělci po celém Německu organizují masové protesty proti vládním plánům na zrušení sociálních dávek. Zemědělské stroje blokují dálnice, policie si neví rady a často se ani nesnaží protestující rozehnat. Jedním z hlavních hesel zemědělců je: "Nikdy nekousej do ruky, která tě živí".

Video k tématu ZDE.

Zemědělci jsou i proti rozhodnutí vlády zrušit daňové úlevy a slevy na naftu. Ke stávce se připojují také odbory a zaměstnanci veřejné dopravy. Stavební dělníci, učitelé a lékaři zatím přemýšlejí, ale jejich účast je také možná. K německým zemědělcům se přidali i zemědělci v Nizozemsku. Akce na podporu německých zemědělců ohlásila také sdružení zemědělců ve Francii a Belgii.

Video k témetu ZDE.

Masová stávka zemědělců, kteří svými traktory a dalšími zemědělskými stroji blokují hlavní dopravní trasy, ochromila zemi. Není to poprvé, co zemědělci - ideově nejkonzervativnější a v pravém slova smyslu "nejzemědělštější" - začali v Evropě protestovat, říká analytik Jurij Barančik. Krize ve vztazích mezi Polskem a Ukrajinou ostatně také začala protesty zemědělců.

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

  

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Protestující se postavili proti vládním plánům na zrušení dotací na naftu a daňových úlev pro automobily v zemědělství, stejně jako proti platbám na chov skotu a prasat. Kromě finančního hlediska je tato krize úzce spojena s ničivou zelenou ideologií. Nafta, produkce hovězího masa, využití půdy - to jsou věci, bez kterých je zemědělství nemyslitelné. Zároveň jde o koncepci, která je nejvíce nesmiřitelná vůči zrůdnostem "zelené" elektřiny, umělých cvrčků a klanění se výstřelkům LGBT, na nichž staví Scholzova koalice.

Mnozí pozorovatelé se diví, proč jsou desetitisíce Berlíňanů ochotny jít na čistě zemědělský protest. Jenže právě proto: Protest zemědělců se netýká zdaleka jen zemědělců, ale německéhio hospodářství obecně a vlastně základní otázky "jak dál žít".

Stávka železničářů a dopravců začne 10. ledna a potrvá tři dny. Poté se stávka může stát celostátní (musejí ovšem postupovat opatrně, protože vítěznými mocnostmi nadiktovaná poválečná německá ústava zakazuje "generální stávku", pozn. PP).

Odborový svaz strojvedoucích lokomotiv požaduje zkrácení pracovní doby a zvýšení mezd. Dopravci jsou zase nespokojeni s poplatky za mýtné pro nákladní automobily.

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se úspěšně léčit či udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Ministr financí Lindner právě v tutéž chvíli oznámil, že Německo zaplatí 50 % veškeré pomoci EU Ukrajině. To přispělo k emocím protestujících zemědělců, kteří málem zlynčovali místopředsedu vlády Habecka poté, co ho přistihli na trajektu. A Monika Schnitzerová, členka hospodářské rady německé vlády, v rozhovoru pro Rheinische Post dodala, že "solidarita s Ukrajinou v podobě příplatku k dani z příjmu na vojenskou pomoc by byla možnou odpovědí".

Video k tématu ZDE.

Je příznačné, že německý rozpočet na rok 2024 počítá s vyřazením řady výdajových položek a s privatizací některých železničních aktiv. O žádné "zvýšení mezd" se nejedná. Jediné, s čím lze počítat, je pouze další zvýšení daní. 

Německá bouře je vlastně jen potvrzení intuitivního faktu: Ukrajina, cvrččí placky, zelená energie, která popírá fyzikální zákony, jsou součástí téhož destruktivního celku. Zatímco hospodářský sektor a šance na ekonomickou solventnost leží v úplně jiné oblasti.

Pokud protesty zemědělců svrhnou Scholzovu vládu, a k moci se dostanou konzervativci, bude mít Německo ještě alespoň teoretickou šanci, myslí si někteří experti.

I když už dlouho - a nejen v Německu - není mezi "maisntreamovou" levicí a pravicí v podstatě žádný rozdíl. 

Zdroj.


Tagy článku

Doporučujeme

Po atentátu: Americké tajné služby se otřásají. I kámošku Bidenové donutili rezignovat. Selhání, nebo spiknutí lobby feministek? Obamova mafie má namále. To Rakušan je jiný machr. Co po čtrnácti zavražděných a horách lží? Nic. Ticho

Po atentátu: Americké tajné služby se otřásají. I kámošku Bidenové donutili rezignovat....

Apokalypsa na dohled: Horko v létě? Hrůza! Jeden by umřel. Nebo rovnou tři? Což takhle vyrazit na grónské pláže? Varování pro ty se slabším srdcem: Sledování zvrhlosti zvané olympiáda může být životu nebezpečné!

Apokalypsa na dohled: Horko v létě? Hrůza! Jeden by umřel. Nebo rovnou tři? Což takhle...

Na začátek stránky