Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vraždy, útoky, provokace: Izraelským cílem je vtáhnout USA do války. Zabíjení tisíců civilistů v Gaze jen jako předehra? Írán se zatím chová zdrženlivě. Má totiž sionisty přečtené. Ale dokdy to vydrží? Další Bidenova válka na obzoru?

Vraždy, útoky, provokace: Izraelským cílem je vtáhnout USA do války. Zabíjení tisíců civilistů v Gaze jen jako předehra? Írán se zatím chová zdrženlivě. Má totiž sionisty přečtené. Ale dokdy to vydrží? Další Bidenova válka na obzoru?

10. 1. 2024

Tisk článku

Mike Whitney komentuje snahu Izraele vyprovokovat rozsáhlý konflikt na Blízkém východě a zatáhnout do něj USA, aby dosadily sionisty na pozici regionálního hegemona - i za cenu války s Íránem, jež by měla nepředstavitelné důsledky pro celý svět

Útok bezpilotního letounu na vysokého představitele Hamásu Sáliha al-Arúrího v jižním Bejrútu poskytl přesvědčivé důkazy o tom, že Izrael chce rozšířit konflikt za své hranice. V posledních několika týdnech zavraždil zástupce politického vůdce Hamásu (al-Arouri), vysokého poradce íránských Revolučních gard (Sayyed Razi Mousavi) a „téměř tucet vysokých íránských vojenských představitelů“ (Fox News) na letišti v Damašku.

Současně Tel Aviv podnikl několik nevyprovokovaných leteckých útoků na Libanon a Sýrii. Všechna tato podněcování naznačují, že Izrael zkoumá způsoby, jak rozšířit nepřátelské akce i mimo Gazu, aby uvrhl celý region do velké války.

Jak vtáhnout strýčka Sama?

Izraelské provokace na celém Blízkém východě jsou zjevným pokusem vtáhnout Spojené státy hlouběji do konfliktu v celém regionu. Izraelští představitelé vědí, že jejich země se nestane dominantní regionální mocností, pokud nebudou – především Hizballáh a Írán – vážně oslabeni. Současně však také ví, že bez pomoci USA nemá nárok.

pp

Čtěte ZDE: Dokonalý paradox: Izraelci vážně plánují vyvraždit celé etnikum. U koho se asi inspirovali? Konečné řešení palestinské otázky. Musíme je zabíjet, zabíjet a zabíjet. Tohle se Černochové bude líbit: Složte zbraně, a nechte se povraždit!

Musí tedy USA dostat do situace, kdy se budou cítit nuceny vojensky zasáhnout proti Íránu a Hizballáhu, aby zachránily svého nejbližšího spojence (fakticky svou největší vojenskou základnu) na Blízkém východě. Pokud Izrael vyvolá válku na dvou nebo třech frontách – jak se o to v současné době snaží – pak budou Spojené státy donuceny zasáhnout. To je základním cílem současných izraelských operací.

Pokus změnit mocenskou dynamiku

Nic z toho samozřejmě nemá cokoli společného s „porážkou Hamásu“, což byla záminka, kterou Izrael použil k vyhlazení desetitisíců civilistů Gazy a zatlačení jejího obyvatelstva k egyptským hranicím. Skutečným cílem je změnit mocenskou dynamiku na Blízkém východě způsobem, který vyhovuje dlouhodobým izraelským zájmům. Ocitujme výňatek z článku BBC uveřejněného 3 ledna:

"Nejméně 103 lidí bylo zabito při dvou explozích bomb poblíž hrobky íránského generála Kásema Sólejmáního v den čtvrtého výročí jeho zavraždění Spojenými státy, informují íránská státní média. Státní vysílací společnost Irib uvedla, že další desítky lidí byly zraněny, když výbuchy zasáhly procesí poblíž mešity Saheb al-Zaman ve městě Kermán na jihu země..... Videozáznamy ukazují těla na silnici a sanitky spěchající na místo činu...

Středeční incident se odehrál uprostřed zvýšeného napětí v regionu poté, co byl při zjevném útoku izraelského bezpilotního letounu v Libanonu zabit zástupce vůdce Íránem podporované palestinské skupiny Hamás."

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

  

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Hra s ohněm

Důkazy to možná nejsou přesvědčivé, ale rozhodně zapadají do vzorce nedávných atentátů a útoků bezpilotními letouny v sousedních zemích. Bombový incident také rozzuřil íránskou veřejnost, která ve velkém počtu zaplavila ulice a volá po odvetě. To opět dokonale zapadá do izraelského cíle vyprovokovat emocionální reakci, která Írán vtáhne do přímé konfrontace s Izraelem. A nezapomínejme, že Bidenova administrativa má v regionu rozmístěny dvě skupiny letadlových lodí.

Pokud tedy Írán zareaguje (raketovými nebo leteckými údery), jsou USA připraveny se do boje okamžitě zapojit. To je jediné srozumitelné vysvětlení, proč Netanjahu nadále beztrestně bombarduje své sousedy. Ví, že mu strýček Sam „kryje záda“.

pp

Čtěte ZDE: Nové důkazy: Nemocnici v Gaze opravdu bombardoval Izrael. Areál al-Ahli zjevně zasáhla izraelská vzdušná bomba Air burst. Stovky Palestinců rozdrceny a spáleny ohnivou koulí. Proč asi nevyjde izraelská taktika - To ne my, to oni?   

Pokus rozšířit terorem válku?

Další informace přináší Aljazeera:

„Vojenská infrastruktura patřící syrské armádě byla zasažena izraelským útokem,“ uvedla izraelská armáda 2. ledna na sociální síti X (Twitter). „Izraelské stíhačky rovněž zasáhly infrastrukturu teroristického hnutí Hizballáh v Libanonu,“ dodala a současně oznámila, že bude „pokračovat v operacích proti jakémukoli ohrožení svrchovanosti Izraele“.

"Poslední útoky, k nimž došlo po Novém roce, znamenaly další růst napětí mezi Izraelem a jeho sousedy, o nichž Izrael tvrdí, že mají vazby na jeho nepřátele, Írán. Izraelská armáda podniká další útoky na cíle v Sýrii a Libanonu."

Proč Izrael provokuje své sousedy i v době, kdy vede rozsáhlou operaci proti Palestincům v Gaze? Nenaznačují všechna tato podněcování, že Izrael chce rozšířit válku? Ještě jednou Aljazeera:

"Při útoku bezpilotního letounu na jižním předměstí Bejrútu Dahíja, které je baštou Hizballáhu, byl 2. ledna zabit vysoký představitel Hamásu Sálih al-Arúrí. Dron zasáhl kancelář Hamásu, přičemž zahynulo šest lidí."

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se úspěšně léčit či udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Hamas potvrdil smrt al-Arouriho, označil ji za „zbabělý atentát“ Izraele a dodal, že útoky na Palestince „uvnitř i vně Palestiny nedokážou zlomit vůli a nezlomnost našeho lidu ani podkopat pokračování jeho statečného odporu“. 

Vražda al-Arúrího nebyla o nic více „spontánním aktem pomsty“ než útoky na Sýrii, Libanon nebo Gazu. Všechny jsou součástí zřetelného plánu na překreslení mapy Blízkého východu prostřednictvím izraelských provokací s cílem zatažení Washingtonu do bojů. To je v kostce základní strategie, jak ji na X shrnul významný politický analytik Arnaud Bertrand:

"Izrael se ze všech sil snaží vyvolat regionální válku tím, že bombarduje Libanon a Írán zleva i zprava, pravděpodobně proto, aby do bojů naplno zapojil USA. Ale ani Libanon, ani Írán, ani USA mu na tuto návnadu zatím neskočily."

Do kdy?

Bertrand má pravdu; Izrael se prostě ze všech sil snaží zatáhnout USA do války, kterou sám způsobil, když zjevně nechal Hamás provést pečlivě připravovaný útok, o němž nejen izraelské tajné služby dlouho dopředu věděly.. Má pravdu i v tom, že Írán a Hizballáh to prokoukly, projevily (zatím) velkou zdrženlivost a odolaly pokušení k odvetě.

Ale jak dlouho to vydrží? Nemohou přece dovolit, aby je Izrael donekonečna terorizoval. A nemohou se také jen tak složit a hrát mrtvého brouka. A to také nedělají. Analyzují vývoj událostí, aby měli lepší představu o širší izraelské strategii. Vyčkávají, až Izrael přesune své jednotky z Gazy na severní frontu, kde se pravděpodobně někdy v příštích dvou týdnech střetnou s bojovníky Hizballáhu. Zdá se, že právě to se děje.

NEPŘEHLÉDNĚTE, SLEDUJTE!

 Protiproud TV ve čtvrtek 11. 1. 2024 od 18:00 vysílá v rámci pořadu Nepodvolení v Protiproudu rozhovor šéfredaktora Protiproudu Petra Hájka s Petrem Machem - ekonomem, bývalým europoslancem a dnes  lídrem kandidátky SPD pro volby do Evropského parlamentu

Téma je jasné: Především - ale ne jen - o tlaku zdejší bruselské Páté kolony na přijetí eura, ale také o realistické možnosti vystoupení České republiky z Titaniku EU

Západní média se mezitím snaží připravit veřejnost na další velký konflikt na Blízkém východě opakováním tvrzení, že „regionální válka“ je nyní patrně nevyhnutelná. Podívejme se na titulky článků, v nichž se opakuje totéž téma:

Washington Post: Americký úder v Bagdádu vyvolává přízrak širší regionální války

New York Times: Útoky zvyšují obavy z širší války na Blízkém východě a zapojení USA

CNN: 'Obávám se, že se skutečně blížíme velké regionální válce,' říká libanonský ministr zahraničí

Guardian: Eskalace na Blízkém východě: Nebezpečí regionální války roste

Barrons: Blinken se chystá na návštěvu Izraele, obavy z regionální války rostou

VOA: Blinken míří na Blízký východ, protože riziko širšího konfliktu mohutní

Další rozbuška globálního konfliktu?

Korporátní média prostě již otevřeně připravují veřejnost na další velkou válku na Blízkém východě. Články slouží k přesvědčování Američanů, že konflikt je nevyhnutelný.

V čím zájmu? Čí válečná agenda je prosazována? Která země má prospěch z toho, že dezinformovaná americká veřejnost přijme s mlčením jehňátek další šílený požár, v němž mohou zahynout až miliony lidí - a nic se tím nezíská?

Samozřejmě Izrael.

Jak to, tak vypadá, strýček Sam bude brzy požádán, aby poskytl vojenské síly pro krvavou operaci, která postaví americkou palebnou sílu proti Hizballáhu a Íránu, z nichž ani jeden aktuálně nepředstavuje žádnou hrozbu pro americké životy nebo národní bezpečnost USA.

Cílem této zničující války, která při současném mezinárodním napětí může být dalším spouštěčem konfliktu globálního, bude zlikvidovat nepřátele Izraele. Aby si Izrael mohl „zabezpečit říši“ a převzít konečně roli regionálního hegemona, vládce Blízkého východu.

Je to ovšem nesplnitelný sen.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky