Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Hrozba nad hlavou: Přijde sluneční úder? 90 % lidstva v ohrožení. Přežití v síti a mimo síť. Místo relátek materiál na bojiště? Rusko a Čína na to již myslí. Kdepak asteroidy. Připraveni nejsme

Hrozba nad hlavou: Přijde sluneční úder? 90 % lidstva v ohrožení. Přežití v síti a mimo síť. Místo relátek materiál na bojiště? Rusko a Čína na to již myslí. Kdepak asteroidy. Připraveni nejsme

31. 1. 2024

Tisk článku

Sean Adl-Tabatabai shrnuje obsah rozhovoru na téma hrozby, která je v rachotu současných válečných, politických a společenských událostí zcela mimo pozornost většiny odborníků, laiků i publicistů

Dennis Quaid se nedávno sešel se slavným moderátorem Tuckerem Carlsonem, aby varoval před možností "blížícího se slunečního úderu". Hovořil o svém novém dokumentu Grid Down, Power Up.

"V podstatě existuje stoprocentní pravděpodobnost: Naše Slunce, generující to, čemu se říká GMD, což je sluneční bouře, která tvrdě udeří, zasáhne naši Zemi a magnetické pole, které máme kolem Země - může usmažit vše elektrické nad zemí, včetně celé naší rozvodné sítě," řekl Quaid Carlsonovi.

Mimo síť a v síti

Survival.news uvádí: Nejenže se to může stát teoreticky, ale už se to stalo. Carringtonova událost byla nejsilnější zaznamenanou geomagnetickou bouří a byla způsobena výronem koronální hmoty ze Slunce, která se v roce 1859 srazila s magnetosférou Země.

Tehdy jsme však měli pouze telegrafní linky a ne rozsáhlou elektrickou síť a citlivou elektroniku, jakou máme dnes. I "obyčejné" telegrafní vedení bylo tehdy zcela usmaženo a muselo být nahrazeno, ale život šel z velké části dál jako obvykle, protože lidé byli soběstační; všichni tehdy v podstatě žili "mimo síť".

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Dnes by to však bylo úplně jiné. I kdyby sluneční bouře obdobné intenzity třeba lidem přímo neublížila, její účinky by byly nepředstavitelné a dalekosáhlé. Nevyhnutelně by vedly k hromadným obětem. Quaid vysvětlil, co by takový scénář znamenal, když Carlsonovi řekl: "Ve vašem kohoutku by nebyla voda. Nemohli byste si koupit benzín do auta, protože by se celý systém zhroutil. Všechno, na co se spoléháme, by bylo pryč."

Digitální obchod, doprava, finanční systém, systémy čištění vody a odpadních vod, dodávky potravin, telefony, internet a řada dalších aspektů moderního života by byly na dlouhou dobu nedostupné.

Krátkozraké korporace

Quaid uvedl, že podle jedné autoritativní vědecké studie by při takovém katastrofickém výpadku sítě do jednoho roku zemřelo 90 % obyvatel. Zvláště špatně by na tom byli obyvatelé měst, zatímco ti, kteří žijí na venkově, by mohli mít k dispozici více zdrojů, aby přežili.

Nejenže by náprava takových škod byla neúměrně nákladná, ale vzhledem k naší závislosti na rozvodné síti by ani nebylo jak ji provést.

Quaid zdůraznil, jak nepřipraveni na tento typ scénáře jsou všichni po celém světě, ale Spojené státy se svou vyspělou technologií zvláště. Uvedl, že prezidenti Trump a Obama se snažili zavést opatření na ochranu sítě, ale jejich snahy se zadrhly na regulačních agenturách, které jsou ovládány lobbisty energetických společností. Většina energetických společností je v soukromém vlastnictví a není ochotna vynaložit obrovské množství peněz potřebných na řádnou ochranu před katastrofou - která dříve či později prostě nastane.

Tato investice by však byla relativně nízká ve srovnání s náklady na odstranění následků takové události. Ve skutečnosti by podle něj stačilo 100 miliard dolarů na instalaci ochranných relé schopných zabránit usmažení transformátorů, podobně jako přepěťové ochrany - a Quaid upozorňuje, že je to přibližně stejná částka, jakou USA dosud poskytly Ukrajině.

SLEDUJTE: Protiproud TV vysílá ve čtvrtek 1. 2. 2024 od 18:00 rozhovor s Ing. Zdeňkem Jandejskem, organizátorem protestu českých zemědělců plánovaných na únor.

Reálná hrozba

Nejenže k tomuto typu události může dojít přirozenou cestou, ale teroristé by se také mohli zaměřit na rozvodnou síť z pobřeží USA v rámci super EMP útoku, který by měl podobné účinky jako geomagnetická událost ze Slunce.

Takový výbuch bychom ve vesmírném vakuu neviděli ani neslyšeli, ale vyzařoval by gama záření, které by obsáhlo USA a vyřadilo by síť, což by vedlo k celostátnímu výpadku elektřiny, který by trval spíš roky než měsíce.

Quaid si myslí, že by se tomu mělo věnovat více pozornosti, než se věnuje; poznamenal, že Rusko a Čína udělaly pro ochranu své infrastruktury před touto možností už podstatně více než USA.

Chce také, aby si tuto hrozbu uvědomovalo více lidí a tlačilo na vládu, aby přijala ochranná opatření dříve, než bude pozdě. Na to by měla tlačit všechna odvětví ekonomiky vzhledem k jejich závislosti na elektřině a elektronice.

Quaid řekl, že lidé o tom mylně uvažují jako o dopadu asteroidu na Zemi, což je něco velmi vzdáleného: "Je to něco, na co neradi myslíme, ale je to... ať už ze Slunce nebo od nějakého mizery, je to něco, co se se stoprocentní pravděpodobností stane - a my na to prostě... nejsme nijak připraveni."

Budiž řečeno, že totéž plně platí v evropském měřítku - o České republice ani nemluvě. 

Pořad je dostupný na YouTube (anglicky):

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky