Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Porážka a nevítězství: Od Vietnamu k Nord Streamu. Když CIA úřaduje. Rok od sabotáže: Tohle že je vyšetřování? Co se zatím ukázalo? Pomatený Biden. Scholz to ale věděl - a mlčí. Zdroje strachu z USA se pro americké spojence nemění

Porážka a nevítězství: Od Vietnamu k Nord Streamu. Když CIA úřaduje. Rok od sabotáže: Tohle že je vyšetřování? Co se zatím ukázalo? Pomatený Biden. Scholz to ale věděl - a mlčí. Zdroje strachu z USA se pro americké spojence nemění

8. 2. 2024

Tisk článku

Seymour Hersh dává do srozumitelných souvislostí důvod jednoho z nejhorších teroristických útoků, jejž opět psaly americké velmocenské zájmy, machinace tajných služeb a zbabělost západních politiků, kteří se ve skutečnosti Spojených států bojí daleko víc než Ruska - a dost možná i oprávněně

Ve čtvrtek to byl rok, co jsem informoval o rozhodnutí amerického prezidenta Joe Bidena "vyslat signál" Vladimiru Putinovi o odhodlání zastavit na podzim roku 2022 ruské plynovody Nord Stream 1 a 2. 

Ale nejen Putinovi. Připomeňme, že Nord Stream 1 udělal z Německa nejsilnější ekonomickou velmoc v západní Evropě.

Nebudu se zabývat tím, že mainstreamová média tento příběh nesledovala – někteří reportéři, jak jsem se před desítkami let dozvěděl, mají zdroje zevnitř, jiní ne. Ale jde o lekci, kterou jsem se naučil o prezidentských "signálech", jako jsou ty nyní proti Húsíům v Jemenu, proti Íráncům, o nichž tvrdí, že stojí za velkou částí antiamerikanismu na Blízkém východě, a samozřejmě těch proti Moskvě při válce na Ukrajině.

Příběh marné oběti

Toto je příběh studené války, který mi vyprávěl zdroj dobře obeznámený s počátky americké intervence ve Vietnamu. Po druhé světové válce prý Spojené státy podporovaly špatnou stranu v Číně, takže komunistické síly vedené Mao Ce-tungem v roce 1949 ohlásily vítězství.

To bylo považováno za další překážku v úsilí Ameriky o potlačení komunismu po celém světě. Zadržování komunismu bylo v té době primární politikou USA a panovaly obavy z Maovy podpory Ho Či Mina, vietnamského vůdce, který porazil Francouze v bitvě u Diem Bien Phu v roce 1954, přestože Američané Francii neoficiálně pomáhali.

SLEDUJTE: Trénink na odolnost proti lžím vlády a médií: Šrot zn. F-35. Vtrhnou k nám Američané, když odstoupíme od zlé smlouvy? ODS s ANO. Jen pomluva? Rakušanovy kokainové oči. Traktory na Prahu 19. 2.? Naše naděje není planá

Málo povšimnutá mezinárodní mírová konference v Ženevě toho roku v triumfu racionální diplomacie dospěla k závěru, že Vietnam by měl být rozdělen, s Ho jako vládcem na severu a nekomunistickým režimem na jihu. Strach Američanů z komunismu určoval následné události na jihu, protože Eisenhowerova administrativa s podporou katolické církve a mnoha členů Kongresu USA, včetně nově zvoleného senátora Johna F. Kennedyho z Massachusetts a jeho mocného podnikatele otce Josepha Kennedyho, podpořila Ngo Dinh Diema, francouzsky mluvícího oddaného katolíka z jihu, jako prezidenta.

Diem měl jen málo společného s buddhisty a katolíky z Jihu, kteří nenáviděli Francouze, ale jeho jmenování prezidentem bylo signálem pro Ho Či Mina a Číňany, že Amerika je na jihu, aby zabránila šíření komunismu po celém poloostrově, včetně Laosu a Kambodži.

Myslíme si, že rozumíme tomu, co se stalo během následujících devatenácti let, když Amerika vedla svou válku, ale většinou tomu tak není. Po smrti milionů Vietnamců a více než 58 000 Američanů připadl jak známo Saigon 30. dubna 1975 Severu. 

Brutální scéna, kdy se zoufalí Vietnamci drželi podvozku posledního amerického vrtulníku, který unikal ze střechy ambasády v Saigonu, je obraz, na který moje generace nikdy nezapomene. Kambodža, jejíž měnící se režimy byly podporovány tisíci amerických bomb, padla v posledních dnech dubna do rukou Rudých Khmerů, kteří koncem května dosadili novou vládu. A v srpnu komunistický Pathet Lao upevnil vítězství, které na bitevních polích vybojovali o měsíce dříve, formálním převzetím vlády.

A co se stalo potom? Prohráli jsme válku, pokrčili rameny onen můj zdroj, a šli jsme dál.

SLEDUJTE: Boj o moc v Kyjevě: Banda zlodějů proti posedlému generálovi. Válka s Ruskem je prohraná. Proč tedy dalších 500 000 do masomlýnku? Česká stopa s Fialovou záložnou. Přijde s Trumpem nová Jalta, nebo Biden stihne Třetí světovou?

Kambodžu ovládli Rudí Khmerové v čele s Pol Potem, který rozpoutal vlnu zabíjení a zvěrstev děsících svět. Komunističtí vítězové v Jižním Vietnamu zahájili čistku tisíců lidí, kteří byli právem či neprávem považováni za západní sympatizanty, z nichž mnozí byli násilím odvedeni do jihovietnamské armády nebo uneseni. Byli posláni do převýchovných táborů, které kombinovaly fyzickou práci s psychickým mučením. Mezi vězni bylo mnoho věrných spojenců Severu, u Američanů známých jako Viet Cong, kteří nebyli komunisté, ale nacionalisté.

Dnes konsolidovaný Vietnam není komunistický (pouze nominálně) a Amerika je jeho největším obchodním partnerem a důležitým turistickým cílem pro Američany a Evropany. Totéž platí pro Angkor Wat v Kambodži s tisíciletými chrámy. Komunistický Laos je stále relativně izolovaný, ale rychle se modernizuje a je pro Čínu důležitým obchodním partnerem.

CIA úřaduje

Všechno, za co Amerika bojovala, umírala a zabíjela, bylo během několika měsíců pryč. Tolik k "signálu". To byla lekce, kterou Bidenova administrativa na začátku roku 2022, kdy už bylo jasné, že Vladimir Putin povede Rusko do války s kyjevským popřevratovým režimem, neznala, ani se o ni nezajímala.

Jak se úspěšně léčit či udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Biden byl po celou svou politickou kariéru zarytým odpůrcem Ruska a předtím i Sovětského svazu a zvláště pohrdal Putinem. Nyní se má všeobecně za to, že Putin by invazi odložil nebo zrušil, kdyby ho ministr zahraničí Antony Blinken ujistil, že Ukrajina nevstoupí do NATO. Tento slib ale nikdy nepřišel. Místo toho, dva týdny před invazí, Biden veřejně varoval Putina, že Amerika zničí nově vybudovaný plynovod Nord Stream 2, který měl přepravovat ruský plyn do Německa a dalších států EU. 

Putin již zpomalil a poté odstavil předchozí plynovod Nord Stream 1, který začal dodávat plyn do Německa o deset let dříve. Byl to právě tento levný a kvalitní plyn, co rozhodujícím způsobem přispělo k tomu, že se Německo stalo dominantní průmyslovou zemí v západní Evropě. A to navzdory tomu, že již od konce 50. let se Spojené státy a jejich západoevropští spojenci obávají politických důsledků ruské energetiky.

Myšlenka vyhodit do povětří Nord Stream 1 a 2 přišla od amerických tajných služeb, vedených v té době CIA. Na konci roku 2021 byla tato komunita dotázána, jaké možnosti – americké akce – by mohly přesvědčit Putina, aby se stáhl. S ohledem na to byla vytvořena přísně tajná jednotka CIA, která měla najít způsob, jak udělat to, co prezident Biden chtěl: představit Putinovi hrozbu, která by mohla ruskému prezidentovi zabránit, aby zahájil vojenskou operaci.

Nastražený dárek

S důvěrou v CIA za zády Biden ohromil zpravodajskou komunitu, když na tiskové konferenci v Bílém domě 7. února 2022 pohrozil vyhozením Nord Streamu – s německým kancléřem Olafem Scholzem po jeho boku. Tým CIA, tajně ubytovaný v Norsku, pokračoval v práci na své misi a našel způsob, jak složitý úkol dokončit do jara. Podle některých plánovačů měl Biden stisknout spoušť a veřejně říci Putinovi, že svou hrozbu splnil. A že Putin tedy musí pochopit, že má co do činění s americkým prezidentem, jehož slova je třeba brát vážně.

Čtěte ZDE: Zničení plynovodů: Klasický odporný akt státního terorismu USA. Tentokrát nejen proti Rusku, ale i Evropě. Dement Biden splnil své výhrůžky. Námořnictvo cvičilo na místě výbuchu. Washington cynicky knokautoval státy EU. Zachrání se tím?

Ale Biden si to na poslední chvíli rozmyslel. To už byl stanoven čas pro podvodní detonaci dříve nastražených bomb – ale operace byla odložena. Tým CIA nedostal žádné vysvětlení a americké bomby byly ponechány na místě, aby mohly být odpáleny, kdykoli si to Biden bude přát.

Americký tým byl rozpuštěn, protože někteří ze záškodníků byli rozzlobeni prezidentovým odmítnutím udělat to, co jim bylo řečeno, jako cíl mise: ukázat Putinovi, že jeho činy budou mít okamžité následky. Miny byly na dálku odpáleny až 26. září, šest měsíců po začátku války na Ukrajině, na Bidenův pokyn z důvodů, které nebyly nikdy objasněny – protože Bílý dům tehdy stejně jako dosud trval na tom, že Biden nemá s teroristickou operací nic společného.

Po explozích trvalo čtyři dny, než se korespondent Bílého domu chopil tématu Nord Stream. Biden označil bombové útoky za „úmyslný akt sabotáže“ a tvrdil, že Rusové o tom šíří dezinformace a lži. Reportér se poté na tiskové konferenci zeptal poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana, zda by on a další novináři měli chápat prezidentovy komentáře tak, že „Spojené státy si myslí, že za aktem bezpříkladné sabotáže je pravděpodobně odpovědné Rusko.“

Povinná neschopnost

Sullivan – který sehrál hlavní roli při vytváření tajné potenciální předválečné hrozby pro Rusko – poskytl odpověď, která byla ve svém zmatku překvapivá. „Za prvé,“ odpověděl, „Rusko dělalo to, co často dělá, když je za něco odpovědné… Totiž tvrdilo, že to byl ve skutečnosti někdo jiný. V průběhu času jsme to viděli znovu a znovu. Dodal, že prezident měl také jasno – což nebyla pravda – že je třeba udělat více investigativní práce, než bude vláda Spojených států ochotna v tomto případě připsat vinu. Bílý dům učiní konečné rozhodnutí, jakmile spojenci v regionu dokončí své vyšetřování. 

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Sullivan suverénně řekl, že tvrzení Ruska, že se do útoku zapojily USA, je prostě nepravdivé. Rusové prý vědí, že je to lež. Ale to je samozřejmě součástí jejich scénáře. Švédsko a Dánsko, jejichž vlády měly všechny možnosti vědět, co a kým se stalo, oznámily pár dní po explozích, že budou spolupracovat při vyšetřování (právě teď Švédsko bez dalšího oznámilo, že ve vyšetřování končí - a nechá to na ostatních zemích, pozn. PP).

2. října Německo uvedlo, že bude při vyšetřování spolupracovat se Švédskem a Dánskem. O dvanáct dní později ruské ministerstvo zahraničí vyjádřilo překvapení, že bylo vyloučeno z vyšetřování. Téhož dne Švédsko také prohlásilo, že se Rusko nezúčastní vyšetřování, protože to zahrnuje sdílení informací důležitých pro švédskou národní bezpečnost.

Od té doby nebylo ze Švédska ani Dánska slyšet nic o příčině podvodních bombových útoků, ačkoli, jak jsem již dříve napsal, obě země věděly, že Spojené státy provádějí podvodní potápěčská cvičení v Baltském moři měsíce před výbuchy.

Neschopnost obou zemí dokončit vyšetřování byla patrně způsobena tím, jak mi bylo řečeno, že vysocí úředníci v obou zemích přesně věděli, co se stalo. Od té doby Spojené státy vetovaly nejméně jeden pokus Ruska dosáhnout nezávislého vyšetřování výbuchů v OSN. A americké zpravodajské služby spolu s německými podporovaly novináře, kteří psali poněkud komické zprávy o bombovém útoku na potrubí." Typicky třeba zmiňují 49stopou jachtu, která byla údajně používána pro riskantní technické potápění.

Porážka a nevítězství

Nic nenasvědčuje tomu, že by prezident Biden „pověřil“ své experty – představitele americké zpravodajské komunity – komplexním vyšetřováním výbuchů během 16 měsíců od zničení potrubí. A žádný vysoký německý představitel, včetně kancléře Olafa Scholze, o kterém je známo, že má blízko k prezidentu Bidenovi, nevyvinul žádnou iniciativu, aby zjistil, kdo tu zkázu pro německý průmysl udělal. Bylo provedeno vyšetřování, které požadovali někteří členové Bundestagu, ale výsledky byly veřejnosti zatajeny - údajně opět z bezpečnostních důvodů.

Čtěte ZDE: Jak Amerika zlikvidovala plynovod Nord Stream: Plynovod zničily na dálku odpálené výbušniny Pentagonu. Biden a jeho teroristický gang 8 to učinil bez vědomí Kongresu. Začíná nová aféra Watergate? Bilý dům zapírá. Jak dlouho?

Poslední slovo k tomu všemu patří Emmanuelu Toddovi, francouzskému demografovi a politologovi, který se v roce 1976, ve věku 25 let, stal v Evropě široce známým tím, že předpověděl kolaps Sovětského svazu.

Ten dnes stále více kritizuje americkou zahraniční politiku, zejména její pokračující podporu Ukrajině, kterou sžíravě popisuje jako „porážku Západu, ale bez vítězství Ruska.“ V nedávném rozhovoru vysvětlil, že „jedním z hlavních cílů americké politiky, a tedy NATO, od počátku bylo zabránit nevyhnutelnému usmíření mezi Ruskem a Německem. To, že by Rusko vyhrálo válku se Západem na Ukrajině navzdory americkým a bruselským sankcím a opět prokázalo mimořádnou ekonomickou stabilitu, „to byl velký zdroj strachu,“ řekl Todd. „A to je hlavní důvod, proč Američané“ vyhodili do povětří Nord Stream.“

Než Biden nařídil vyhodit plynovod do povětří, Američané se obávali, že kancléř Scholz, který i přes žádost Washingtonu protlačil ruský plyn novým plynovodem Nord Stream 2, který dorazil do přístavu v Německu na podzim 2021, si to rozmyslí, a nechá plyn proudit. To mu Američané zakázali - a Německo (nikoli Rusko) je od té doby v ekonomických a politických zmatcích.

Od Vietnamu až po Nord Stream - takhle zacházejí Spojené státy se svými nejvěrnějšími spojenci.

Tajný spis Nord Stream - teroristický útok: Co věděl kancléř Scholz?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky