Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rusko rychle postupuje: Elitní jednotky brzy v obklíčení? Banderovci prchají z fronty. Zelenskyj tajně vyklízí Charkov. Je osud kokainového komika zpečetěn? V Kyjevě roste panika elit. Jen lovy nebohých odsouzenců na smrt pokračují

Rusko rychle postupuje: Elitní jednotky brzy v obklíčení? Banderovci prchají z fronty. Zelenskyj tajně vyklízí Charkov. Je osud kokainového komika zpečetěn? V Kyjevě roste panika elit. Jen lovy nebohých odsouzenců na smrt pokračují

29. 4. 2024

Tisk článku

Michal Svatoš přináší informace a analýzu z ukrajinské fronty, kde se Rusům daří prolamovat banderovské obranné linie a rychle postupovat - k velkému zděšení ukrajinské administrativy a jejich západních protektorů, kteří ještě před pár dny tvrdili, že fronta je v podstatě "zamrzlá"

Tiskový mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov včera v ruské státní televizi prohlásil: „Zdá se, že osud Zelenského je jednoznačně zpečetěn. Už velmi brzy nastane okamžik, kdy mnozí, mimo jiné i na Ukrajině, zpochybní jeho legitimitu.

Co je v tomto bodě nejdůležitější pro nás: musíme pokračovat ve speciální vojenské operaci, zajistit svou bezpečnost a splnit úkoly, které jsme si od začátku předsevzali,“ konstatoval Peskov, a dodal, že „z ukrajinské strany na frontě narůstá panika“.

pp

Dvojí kleště

Jeho slova potvrzuje i vývoj na celé frontě od Vuhledaru po Bachmut, kde se ruská vojska o víkendu dala do ještě rychlejšího pohybu vpřed. Hlavní útok směřuje na západ a na sever od města Doněck. Dva útočné klíny Mordvičevovy ofenzívy se snaží obklíčit praporní bojová uskupení pěti ukrajinských brigád, (31. mechanizovaná, a 109., 112., 116., a 129. brigáda teritoriální obrany). Zda se obkličovací útok, Rusům podaří, je zatím nejisté. Ukrajinci však ustupují od Doněcku na široké frontě.  

Rusové o víkendu překvapivě snadno vyčistili Novokalinovo, které minulý týden obcházeli z východu, a přerušili tak důležitou zásobovací ukrajinskou trasu. Západně od Novokalinova, druhé ruské kleště, čistí Archangelskoe. Postup obou ruských kleští na sever hrozí 5 ukrajinským brigádám, že budou obklíčeny. Hlavně ale ohrožuje celé ukrajinské uskupení východně od obou kleští postupujících na sever.

pp

Východní kleště Mordvičevova obkličovacího úderu. Rusové o víkendu překvapivě snadno vyčistili Novokalinovo, které předevčírem obcházeli z východu, a přerušili tak důležitou zásobovací ukrajinskou cestu. (na mapě žlutá trasa.) Západně od Novokalinova, druhé ruské kleště čistí Archangelskoe.

Tato západní ukrajinská skupina soustředěná jižně od města Časyv Jar u Bachmutu je ohrožena, že padne do obklíčení, jakmile se oboje ruské kleště probojují do Konstantinovky západně od Časyv Jar. Mordvičevův útok vedený ze tří stran, (třetí kleště postupují na Časyv Jar z Bachmutu), hrozí, že smete celé Doněcké uskupení kyjevské branné moci.

Pro banderovce jde doslova o kritickou situaci, protože poprvé za celou válku, jsou Rusové dostatečně silní, aby zahájili pronásledování ustupujících jednotek, a nedovolili jim znovu se zakopat a opevnit. Pád Avdijivky, deset let budované betonové pevnosti, ukázal, že za ní už nejsou žádné ukrajinské obranné linie, vybudované stejnou měrou.

POJĎME SE PORADIT, NEPODVOLENÍ!

pp

PPTV v pondělí 29. 4. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

K poradě posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Mezitím narůstá panika Kyjevských úředníků. Zelenského místodržící ve městě Brovary, (12 km východně od Kyjeva, 110 000 obyvatel), kde na jaře 2022 Putin zastavil první ofenzívu, vjel o víkendu opilý řidič autem do lidí čekajících na MHD, a způsobil jim mnohočetná těžká zranění. Opilec Volodymyr Maiboženko, měl po havárii naměřeno 2,31 promile alkoholu. Šéf městské státní správy Brovary, jmenovaný přímo z Kyjeva, je na Ukrajině nechvalně známou politickou postavou z okruhu politiků (UKROP) financovaných oligarchou Kolomojskym.

Opilí úředníci v drahých vozech

Video zachycující, jak dav rozzuřených Ukrajinců po havárii násilím vytahuje opilého Maiboženka z jeho luxusního nového Volva, obletělo ukrajinské sociální sítě. Maiboženko byl sice ještě ten večer příkazem z Kyjeva zbaven funkce, ale video z bouračky demonstrovalo všem Ukrajincům, v jak drahých nových luxusních automobilech se po Kyjevu prohánějí opilí státní úředníci - a také kolik mladých silných mužů se v Kyjevě dokáže rychle seběhnout, aby Maiboženka mohli vytáhnout násilím z auta.

A to právě ve chvíli, kdy po celé Ukrajině Zelenského komisaři opět stavějí silniční zátarasy,  aby ulovili nějakého nebohého chudého soldáta, (video z bašty banderovců na Volyni!), který by se dal rychle poslat do zákopů na východní frontě, aby na pár hodin, než bude roztrhán ruskými bombami, kryl úprk z bojiště elitních jednotek kyjevského režimu i s jejich západní technikou.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX objednávejte zde.

 

Jednou z pěti brigád, kterým o víkendu hrozilo obklíčení v důsledku ruské ofenzívy je i elitní 68. Jäger brigáda, která se ještě začátkem roku vychloubala, jak hrdinsky na frontě loví Rusy. O víkendu ovšem vzala jako první do zaječích, jak dokumentuje video. Její elitní "myslivci" hbitě naskákali do aut, a prchali do bezpečí.  

Úprk také z Charkova

Zelenskyj začal tajně vyklízet Charkov (jak jsme poprvé informovali v MAP 1972), ačkoli jeho režim to veřejně popírá. O víkendu Zelenského plány potvrdil Oleksandr Kryvokon, ředitel Charkovského státního leteckého podniku, který zaměstnává 8 tisíc lidí. Ředitel včera veřejně oznámil, že na protest odstupuje ze své funkce, protože mu kyjevské úřady oznámily, že s leteckým závodem v Charkově už nadále nepočítají.

Likvidace tohoto největšího ukrajinského výrobce letadel, jedné z největších leteckých továren na světě, která dopravní letadla vyvážela do celého světa, je přesným naplněním dohod, které už v roce 2020 uzavřeli Zelenského poradci na tajném “mecheche” v kyjevském baru Vodka Grill s vysokým představitelem washingtonského Deep State – Erikem Princem.

Podle dohody měl Zelenskyj (zabavením jejich vlastníkům) sloučit všechny ukrajinské továrny na výrobu leteckých součástek a motorů do jediného podniku na západní Ukrajině, (splněno), a veškeré továrny na východní Ukrajině zlikvidovat, aby nepadly do rukou Rusům - a tedy současně i Číňanům. Takto sloučený zbytek leteckého průmyslu má být podle dohod zprivatizován Američany, a má vytvořit základnu pro budoucí leteckou produkci (Boeing?) na "zbytkové" Ukrajině.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - o selhávajícím "fialovém" zdravotnímu systému ani nemluvě?

 

SLEDUJTE: Zdraví bez chemie: Elixír života jménem C 60? Šance i pro oběti vakcinace. Proč zemřel vynálezce PCR testů? Výpověď lékařky o zázračném uzdravení. Vražda je součástí systému. Dosažitelná pomoc pro každého. Nejprve musíme přežít!

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

 

Jestliže zpočátku mělo Rusko potíže raketami přesně trefit a zničit železniční mosty v Oděse (jak jsme analyzovali v červnu 2022), letos se situace, jak ukazuje včerejší video z Oděsy, zásadně změnila. Po přesném úderu je celá železobetonová konstrukce železničního mostu rozdrcená a v troskách leží “pod mostem”.

Strach

Obdobně přesnými údery nyní Rusové vyřazují rozvodny elektřiny. O víkendu rozmetali ve městě Dergači další trafostanici. V této souvislosti je zajímavé, že zatímco kyjevská média tvrdí, že Ruské bomby v Dergači zraňovaly pouze děti, charkovská média přiznávají, že Rusové vybombardovali elektrickou rozvodnu. Ruské údery jsou nyní natolik přesné a zničující, že kyjevští politici volají po zavedení totální cenzury.

Starosta města Ivano-Frankivsk (240 tisíc obyvatel, západní Ukrajina), Ruslan Marcinkiv, před pár dny zuřivě napadal na sociálních sítích všechny Ukrajince, kteří hlavně na Telegramu, zveřejňují údaje o následcích ruských úderů na Západní Ukrajině.

Podle starosty díky tomu získávají Rusové 99% zpráv o výsledcích svých úderů přímo z ukrajinského internetu. V době špionážních satelitů a dronů jsou útoky starosty Ivano-Frankivska proti zveřejňování pravdivých informací o skutečné válečné situaci pouze projevem rostoucího strachu kyjevských aparátčíků, že se blíží konec jejich privilegovaného postavení, což je připraví především o korupční možnosti z výnosných veřejných prebend.

pp

Čtěte ZDE: Všechno je jinak: Orbán, Fico, Pellegrini - zástupci nové politiky USA v Evropě? Kdy bude osvobozen Charkov? Nabízí Biden Číně Tchajwan? Moskva likviduje banderovce ve velkém. Chýlí se válka ke konci? Pracuje Syrskyj pro Putina?

Rusko upevňuje vztahy s Čínou

Za mimořádným nárůstem ruských schopností přesně zasahovat cíle na vzdálenost stovek kilometrů stojí podle Washingtonu hlavně Čína. USA se tento měsíc nejdřív pokusily sliby přesvědčit Čínu, aby přitlačila Rusy k mírové kapitulaci v duchu Zelenského litanií. A když neuspěly, začaly Číně vyhrožovat. Česká média se z toho opět hloupě radovala a hlásila, že vztahy Ruska a Číny dostávají trhliny. Opak je pravdou.

O víkendu jednal v Pekingu čínský prezident Xi s americkým ministrem zahraničí Blinkenem, a jejich společné komuniké se o Rusku vůbec nezmiňuje. O víkendu také jednal v Kazachstánu ruský ministr obrany Šojgu se svým čínským protějškem admirálem Dong Jun. Z projevu čínského admirála, který zveřejnil hlavní mediální portál UV KS-Číny, je zřejmé, že Dong Jung na setkání řekl, že je třeba “budovat jednotnější mechanismy spolupráce a rozšiřovat vojenskou spolupráci na vyšší úrovni”.

Jasnější signál, o tom, jak to Čína myslí s podporou Ruska, už Peking Washingtonu dát nemohl. Česká korporátní média by tak měla začít hlásit – Čína a Rusko upevňují vztahy, že? Jsou přece naprosto objektivní a nezávislá.

Nezávislá asi tak jako Zelenského banderovský režim.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Hokejoví pokrytci: Kde byli, když se ničil Irák a Jugoslávie? Zvrácené míchání sportu a politiky. V Kladně zeměpis neřeší. Když dav křičí na viníka.  Všem se to jednou vrátí. Za koho si zaválčíme příště? Rovní a rovnější jako vždy

Hokejoví pokrytci: Kde byli, když se ničil Irák a Jugoslávie? Zvrácené míchání sportu...

Špionážní komedie s Patem a Matem pokračuje: Po návštěvě Koudelky a Fialy v centrále CIA jsou tu záhadní manželé. Jejich akce ve Vrběticích. Pomocníci Čepigy a Miškina. Jak dlouho si z nás ještě budou dělat srandu?

Špionážní komedie s Patem a Matem pokračuje: Po návštěvě Koudelky a Fialy v centrále CIA...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky