Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Patrioti pro Evropu: Orbánova lekce pro evropské „konzervativce“. Protiruská ECR opustila hodnoty konzervatismu. Zpacifikovaná Meloniová mimo hru. Orbán sňal korunu z hlavy Giorgie a dal ji Bardellovi. Jak dál mezi PfE a ECR?

Patrioti pro Evropu: Orbánova lekce pro evropské „konzervativce“. Protiruská ECR opustila hodnoty konzervatismu. Zpacifikovaná Meloniová mimo hru. Orbán sňal korunu z hlavy Giorgie a dal ji Bardellovi. Jak dál mezi PfE a ECR?

10. 7. 2024

Tisk článku

Dániel Deme se zamýšlí nad významem vzniku Orbánovy a Babišovy národně konzervativní frakce v EP a nad jejím vztahem k pseudokonzervativcům z ECR, kteří vyměnili tradiční hodnoty za poklonkování kyjevskému režimu podle not bruselských globalistů

Založení nové politické frakce Patriotů pro Evropu (PfE v tzv. Evropském parlamentu, je třeba vnímat především jako jasný vzkaz všem unijním politickým stranám, které si (často neoprávněně) říkají národní, konzervativní, křesťanské, pravicové nebo suverenistické.

Skvělé na tom je, že pokud jde o hodnoty a rozhodování, je to konec nejednoznačnosti. Vidíme epilog falešného konzervativního relativismu a europragmatismu. Orbán dal evropským konzervativcům mistrovskou lekci z politické strategie.

Vlna se zvedá

Orbán se tři roky snažil najít politické zakotvení v rámci evropského konzervativního společenství. Především proto, že stávající skupina evropských lidovců (EPP) sdružovala na levici i na pravici nesourodé členy, musela cesta Orbánova Fideszu nevyhnutelně skončit vytvořením nové frakce. A tak postupně vznikla formace PfE (Patriots for Europe), kterou založila Svobodná strana Rakouska (FPÖ) pod vedením Herberta Kickla, Fidesz maďarského premiéra Viktora Orbána a česká strana ANO expremiéra Andreje Babiše. Nakonec se k nim připojilo i francouzské Národní sdružení Marine Le Penové, Salviniho Liga a další evropské národně konzervativní strany.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

Další rozhovor Petra Hájka s bezpečnostním expertem Michalem Svatošem se zaměří především na aktuální stav a souvislosti války Západu proti Rusku na Ukrajině, která nabývá na intenzitě - viz pondělní údery na Kyjev před začátkem summitu NATO ve Washingtonu - a přinese i pozoruhodné informace, z nichž vyplývá, že například Protiproud bude bojovat rovnou s... NATO!

Sledujte ve středu 9. června od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Skupina odráží nově definovanou národní suverenistickou identitu šířící se evropskými zeměmi.  Ačkoli nebude představovat existenční výzvu pro dvě největší levicové skupiny v EP, „eurokonzervativce“ z EPP Manfreda Webera nebo progresivní alianci Socialistů a demokratů (S&D), určitě nově definuje kritéria středopravé suverenistické politiky s cílem nabídnout jasnou a nekompromisní variantu.

Jak by řekl Švejk...

První a možná nejtvrdší lekce, kterou zřízení PfE nabídne, bude nepochybně směřovat k Evropským konzervativcům a reformistům (ECR) pod vedením italské premiérky Giorgie Meloniové. Ti podobně jako Manfred Weber učinili z vojenské pomoci Ukrajině hlavní kritérium pro spolupráci tzv. evropské pravice. Na základě této podmínky nebylo maďarské vládní straně Fidesz umožněno vstoupit do ECR, přestože Meloniová i polský Mateusz Morawiecki popírají, že by osobně blokovaly vstup Maďarů do jejich skupiny.

Navíc ECR učinili osudové rozhodnutí, že místo Fideszu přijali rumunské otevřeně maďarofobní ultranacionalisty AUR. Máté Kocsis, předseda parlamentní skupiny Fideszu na to reagoval jednoznačně: „Fidesz by v žádném případě neměl sedět v jedné skupině s takovou stranou v Evropském parlamentu! V žádném případě!“

Meloniová však již v mainstreamových levicových médiích není označována slovy jako „krajně pravicová“ nebo „postfašistická“, jak tomu bylo dříve. Stala se pro unijní levicí přijatelnou tváří "konzervatismu" ("mírného pokroku v mezích zákona", pozn amenal by asi autor Švejka Jaroslav Hašek, pozn. PP).

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

Umírněná Meloniová mimo hru

To by však mělo v první řadě vystrašit její vlastní italské voliče, kteří žádali tvrdou ochranu hranic, konec genderové politiky a návrat k tradičním křesťanským hodnotám… Namísto toho dostali slabý odvar „zainteresovaného“ konzervatismu, který zahrnuje spolupráci s každým, kdo je ochoten. A tak ve skutečnosti už nereprezentuje nikoho.

Bizarní útoky na zahraniční politiku Viktora Orbána, konkrétně na jeho kontakty s Organizací tureckých států ze strany spolustraníka ECR Nicoly Procacciniho, budou nakonec ještě více nahrávat evropské levici. Tato skutečnost by měla vyvolat určité obavy i u jejich polských partnerů v ECR, v PiS, kteří se nechtěně ocitli v pozici „mladšího bratra“ Meloniové centristických ambicí. V důsledku toho, by se Morawieckého konzervativci, kteří využili své výhrůžky, že vstoupí do PfE jako trumf v boji o nejvyšší post v ECR, v budoucnu mohli ocitnout za jedním stolem se svými úhlavními rivaly - Občanskou platformou Donalda Tuska (je členem EPP).

Skutečnost, že se Meloniové plán vytvořit takzvaně středopravou širokou koalici s EPP neuskutečnil, nebylo důsledkem nedostatku ochoty její strany Bratři Itálie (FdI), ale výsledkem nepřekvapivého rozhodnutí Urusly von der Leyenové. Leyenová se totiž místo ECR obrátila na Zelené, Socialisty a Liberály.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Orbánova rozhodnost, Ficovo váhání

O členství v PfE uvažoval i slovenský SMER Roberta Fica. Ale jak už to u sociálních demokratů často bývá, v rozhodující chvíli se rozhodli nadále trpělivě čekat v čekárně S&D na rozhodnutí o svém pozastaveném členství. Místo toho, aby v praxi "mužně" realizovali politický program, se kterým šli do kampaně: antiprogresivismus, suverénní nacionalismus, boj proti migraci a rodinné hodnoty. Mezi jejich voliči na Slovensku je cítit rostoucí hněv z rozhodnutí držet se bruselských socialistů navzdory tomu, že to v praxi znamená porušení jejich předvolebních slibů.

A je zde také Demokratická aliance Maďarů v Rumunsku (RMDSZ). Přestože zastupuje maďarskou menšinu v Rumunsku, která je existenčně závislá na hospodářské a politické podpoře vládních stran v Budapešti, zůstává při svém členství ve skupině EPP Manfreda Webera. Bez ohledu na to, že EPP představuje vše, co je v rozporu s maďarskou národní politikou a zájmy evropských národnostních menšin, rumunští Maďaři se zatím zdráhají vystoupit ze své pohodlné komfortní zóny a vstoupit do PfE.

Role Viktora Orbána při vzniku nové konzervativní frakce v EP je zásadní. Málokdo pochybuje o tom, že nová formace vznikla zejména z jeho iniciativy. Tím se mu podařilo rozptýlit mýtus o údajné "izolovanosti" maďarské vlády, který udržují levicová média.

Braňme se. nepodvolení!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Občanská sebeobrana nepodvolených: Že klesla inflace? Lež! Necpat peníze fialové černé díře do chřtánu! Banky zběsile nakupují. I ta česká. Proč? Zlatý standard pro každého. Co se zlatem ve válce? Národ sobě i Protiproudu!

Sňal korunu Meloniové a korunoval Bardella 

Orbán sňal zároveň korunu z hlavy stále více "bruselské" Giorgie Meloniové (coby tváře evropského národního konzervatismu), a předal ji francouzskému Jordanu Bardellovi (Národní sdružení Mariny LePenové). Právě on se stal lídrem největší křesťansko-konzervativní skupiny v EP (v současnosti už má 84 členů a stala se třetí nejsilnější frakcí v EP).

Úspěch PfE však závisí do značné míry na vytvoření silné společné platformy se stranami ECR. Meloniová i Morawiecki v minulosti dokázali, že mají odvahu postavit se za konzervativní hodnoty, kontrole migrace nebo boji proti hrůzám LGBTQ. Oba jsou však náchylní k tomu, aby je rozptylovala teatrální gesta evropské solidarity ze strany levice, která jednoho z nich stála volby a způsobila, že druhý se ocitl mimo hru.

Orbán se naučil, že evropské levici nesmí důvěřovat a nic od ní nemá očekávat. Jeho „mírová mise“ přes politické rozpory v Kyjevě, Moskvě, Pekingu a Washingtonu je jen jedním z projevů této "zralosti".

Uštědřil tím "také-konzervativcům" v Evropské unii jednu zásadní lekci:

Když jde o národní zájem a suverenitu, neptejte se, co je možné, nebo co je dovoleno. Ptejte se, co je nevyhnutelné. To, co je možné a to, co je dovoleno by mělo být v souladu s tím, co je nevyhnutelné.

Nikdy ne naopak.

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela ovládla všechny sféry společnosti. Každý bojuje s každým o západní peníze do vlastních kapes. Se Zelenským vstříc katastrofě. Oběste se, Jidášové!

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela...

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT? Že by nová mobilizační strategie? Tvrdé euromajdanské jádro. Boj proti Rusku v Hannoveru. Co dělat, až dojdou i poslední náboje?

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT?...

Na začátek stránky