Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Skandál: Sprostoty a obscénní výrazy z ruských médií zmizí. Příkladná praxe „svobody slova“ v ČT: Předvolební cenzura spotu Národní demokracie. Podívejte se na zakázané video

Skandál: Sprostoty a obscénní výrazy z ruských médií zmizí. Příkladná praxe „svobody slova“ v ČT: Předvolební cenzura spotu Národní demokracie. Podívejte se na zakázané video

6. 5. 2014

Tisk článku

Petr Hájek komentuje cenzorské zásahy vůči zřejmě jediné autenticky protibruselské straně na naší politické scéně ve světle „zděšení pokrokářů“ nad konzervativním ruským prezidentem

Tak ten zlořečený Vladimír Putin zase udělal skandál. Nestačí mu, že se ho štítí západní společenství pro to, že neuznává pučisty z Kyjeva, zabránil připojení Krymu k NATO a oponuje vraždění Rusů kyjevskými nácky na východě Ukrajiny. On se snad ještě chce také sám štítit pokrokového Západu. Jeho skvělých dekadentních hodnot. Svobody slova na místě prvním.

Poslední dny Říma

Komentátoři České televize z toho byli včera večer celí špatní: Putin zakáže obscénní vulgarity a sprostoty v ruských médiích! Frustrace našich místních pěšáků mediokracie je docela pochopitelná. Vrtá jim nejspíš hlavou, co potom v médiích ještě zbyde? Ale hlavně – jde přece o tu svobodu slova, které si mi tak plnými doušky užíváme. Nemluvě o tom, že to bude mít děsivé politické důsledky.

PP

Představme si, že například už nebude možné psát a vysílat o Pussy Riot. Protože jsme konzervativní médium a to, co chce nyní Rusko uzákonit, pokládáme za přirozený základní stavební kámen našeho projevu, musí si zájemce přeložit sám, co ten oplzlý název „pokrokových revolucionářek“ opravdu znamená. Nesvoboda jak z partesu! Copak je svoboda jen pro slušné? Je také pro devianty všeho druhu, o temné žumpě slovníku psychopatické spodiny ani nemluvě. Jen se podívejte na žaludek zvedající diskuse pod články na různých webech...

A to všechno má nyní v Rusku skončit. Pod průhlednou záminkou, že jde o problém vzorů při výchově dětí a mládeže vůbec. Totéž udělali s propagací báječného západního homosexualismu, který u nás již vyučujeme v mateřských školách. Kam to jen Rusko směřuje! Oni snad nakonec chtějí, aby se lidé k sobě chovali slušně! Úžasné „poslední dny Říma“ v podání „vyspělých západních demokracií“ chtějí ignorovat. A co svoboda slova?

Příklady netáhnou

Měli by si vzít příklad ze Západu – tak jako jsme to udělali po listopadovém převratu u nás. V takové Americe je přece svoboda slova zaručena už Prvním ústavním dodatkem. Politická korektnost, které nepřátelé Západu říkají pokrytecká cenzura a autocenzura, je přece něco úplně jiného. Jeden chlápek se zrovna před pár dny nechal nahrát svou milenkou, jak černochy nazývá černochy (negroes) a ne Afroameričany, jak velí Orwelova novořeč. A šup – už ho donutí prodat svůj basketbalový klub, a to doživotně! Je tam přece svoboda slova, může si říkat, co chce, nikdo ho nezavře!

V Evropě ho tedy zavřou. Ne za černochy, za jiné etnikum. Přesněji třeba za tvrzení, kterému se říká „osvětimská lež“ – a jehož princip tady ani nesmím popsat, protože bych se tím asi dopustil trestného činu. Případnou obhajobu, že jde o politický názor (pokud bych takový měl, musím dodat pro paní Bradáčovou), bych si mohl šeptat s politickými spoluvězni.

Třeba s těmi, co kdesi po ulicích vylepili několik samolepek. Nebylo na nich nic oplzlého. Politický názor. Někomu se líbil, někomu ne. Stát je postavil před soud. A odsoudil. Naopak – kdyby tam bylo to nejoplzlejší, co si kdo umí představit, nikdo by to ani nezaznamenal. Maximálně by dostali pokutu za „nelegální výlep“. Protože u nás je svoboda slova. V Americe taky. V Rusku – jak vidíme – ne.

Nejlépe je vidět blahodárná svoboda slova ve veřejnoprávních médiích.

„Bezpochyby způsobilé vyvolat...“

V neděli odpoledne obdrželo vedení politické strany Ne Bruselu – Národní demokracie zamítavé stanovisko České televize k volebnímu spotu, který strana, kandidující do eurovoleb, v řádném termínu odevzdala k vysílání. Podle ČT nebylo "obsahově v pořádku", neboť spojení "obrazové a verbální stránky" spotu je "bezpochyby způsobilé vyvolat silnou negativní emocionální odezvu u části české populace" (viz přiložený dopis od koordinátora vysílání volebních spotů Jána Rudinského). Národní demokracii vyzvala k dodání nového spotu, a to do pondělního večera, což je termín, jemuž v podstatě nelze objektivně vyhovět.

Strana přesto vyhověla. Odevzdala upravený spot, v němž odmítnuté „obsahy“ začernila a napsala, co se s nimi stalo: Cenzurováno. Od středy, pokud se nic nezmění, by jej měli diváci vidět. Naši čtenáři jej mohou vidět celý, necenzurovaný, zde.

"Ze strany ČT šlo o už druhý pokus, jak se vyhnout odvysílání spotu, který je možná ostrý, ale podle všech, kdo ho zatím viděli také mimořádně zdařilý a trefný. Už při pátečním předávání spotu se ho ČT pokoušela odmítnout kvůli údajným technickým nesrovnalostem. Posléze se ukázalo, že technické parametry splňuje a chyba byla na straně ČT, která sama nebyla schopna své vlastní technické parametry odzkoušet. Nakonec byla nucena ustoupit a přiznat, že vše je v pořádku. Nevěřím, že šlo o náhodu," pochybuje, zřejmě důvodně, předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš.

PP koláž

Čtěte ZDE: Česká televize překonává Orwella: V manipulaci výsledků eurovoleb drží světový rekord. K urnám prý přijde až 200% voličů! A proč již havlisté akceptují Machovy Svobodné?

Strana se rovněž cítí poškozena metodou, jakou ČT vybrala strany, které zve do hlavních večerních debat (již jsme o tom psali). Český rozhlas zase „zapomněl" odvysílat prezentaci ND a zasáhl do obsahu nahrávek v archivu. Na tomto místě už několik dní chybí "vizitka" lídra kandidátky a vůbec jakýkoli odkaz na ND. Ačkoli se lídr kandidátky nahrávání pořadu zúčastnil, Český rozhlas tuto nahrávku zamlčuje, a vytváří mylný dojem, že se strana voleb neúčastní.

V jiném pořadu Českého rozhlasu Plus („Stalo se dnes“) došlo zase k úpravě nahrávky, která je k dispozici v archivu. Z pořadu byl vystřižen závěr vystoupení lídra kandidátky Adama Bartoše.

Volba

Samozřejmě – jde na prvním místě o něj osobně. Levičácký mainstream již dlouho mladého publicistu nenávidí a skandalizuje, označuje ho za antisemitu (rozdíl mezi antisemitismem a antisionismem je nad jeho rozlišovací schopnosti) a kdo ví, co ještě – prostě je „na indexu“. Protože je skutečný klasický konzervativec, nikoli jeho populární schwarzenbergovská karikatura. Ten konzervativní mladý muž stojí v čele politické strany, která zřejmě jako jediná z kandidujících jde nezastřeně proti Bruselu – už svým názvem. A jako jediné jí to lze věřit.

Původně jsem byl rozhodnut, že k volbám do Evropského parlamentu nepůjdu. Neviděl jsem nikoho, kdo by tam mohl reprezentovat mé zájmy. Tím hlavním je v tomto případě prospěch České republiky jako samostatného suverénního státu. Který bude malý, silný – a konzervativní. Který se proto také postupně vynoří z žumpy současných pokrokových „západních hodnot“ a vrátí se – například i ke slušnosti mezi lidmi. I ve výrazech. I v médiích.

Půjdu k volbám. Budu volit Národní demokracii. Otloukánky mediokracie.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky