Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Horké léto a sauny místo tramvají: Antiperspiranty mohou zabíjet. Jak nepáchnout a nedostat rakovinu? Recepty na jednoduché a levné domácí deodoranty. Proč je fajn mít doma Zloděje?

Horké léto a sauny místo tramvají: Antiperspiranty mohou zabíjet. Jak nepáchnout a nedostat rakovinu? Recepty na jednoduché a levné domácí deodoranty. Proč je fajn mít doma Zloděje?

13. 8. 2015

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková na vlastní kůži prozkoumala a přináší recepty, které nám mohou pomoci nejen lépe vonět, ale také mít zdravé děti a fungující vztahy

Horké léto s sebou přináší spoustu problémů. Donedávna byl jedním ne sice z největších, ale zato nejprotivnějších – aspoň ve městech, obdařených dobrem hromadné dopravy – lidský pot. Pamětníci možná vzpomenou na text písně Jaroslava Hutky: Proč jezděj lidi v tramvaji / No táto, řekni proč / Rádi si k sobě čuchaji / Proto, proto dobrou noc.

pp

Do sauny, nebo do kanceláře?

Moderní doba ale zpocené tramvaje a autobusy převálcovala ještě hůř, než obyčejné a normální muže: obojího je poskrovnu. Toho druhého bohužel, zatímco prvního naštěstí … nebo ne? Pravdou je, že zážitek z jízdy může být o něco estetičtější, pokud v horku nepřipomíná dopravní prostředek saunu ničím kromě teploty, šplhající kamsi ke stovce. Jenže...

Vrátí se doba smradlavých tramvají a Žen za pultem, protože uctívači antiperspirantů postupně „odumřou“ na smrtelné choroby?

Ona ta slavná moderní doba s lidským potem zatočila trochu moc. Když máme horečku, baští „moderní“ většina paralen, namísto, aby se vypotila. A na zdravotní účinky potu zapomínáme všude, kromě sauny. Té naopak máme tendenci nadužívat – alespoň budeme-li věřit tisícileté zásobárně poznatků tradiční čínské medicíny. Ta tvrdí, že sauna je extrémně nezdravá: střídání chladu a horka totiž podle „Číňanů“ vede k proniknutí chladu do těla a kromě toho může vyčerpávat ledviny. „Dovolit“ si ji mohou tedy jen osoby s velmi silým vitálním základem, se spoustou energie – především pak muži. A ještě jen, pokud jako protiváhu konzumují dostatek finské vodky – dodává autorka škodolibě, ačkoli za podobný výrok by ji jistě žádný čínský lékař nepochválil.

pp

Čtěte ZDE: Angelina Jolie je po "preventivní operaci". Co mají ženy dělat, pokud nechtějí jako ona přijít o prsa a podporovat "rakovinný byznys"? Vědecké studie říkají: je to překvapivě jednoduché!

Čtěte ZDE: Detox proti rakovině: Jak „vyhladovět“ smrtící buňky? Zmanipulované ženy - oběti na „růžových pochodech“. Farmaceutický byznys dojí miliardy ze strachu a neznalosti. Desetidenní kůra. Kokosový ořech opět zasahuje

Ženy z výlohy a starý špajz

Pokud nejsme v sauně, je fakt, že se lidské tělo potí, pro moderního člověka naprostým tabu. Dopravní prostředky i média jsou přecpány reklamami na antiperspiranty, v nichž nám vysvětlují, že speciálně ženské bytosti musejí být naprosto bez chuti a zápachu a mírně rozostřené v pastelových  barvách v podstatě připomínat manekýny z obchodů, zatímco pokud muži nebudou vonět jako „starý špajz“, žádná žena (asi zvláště ta pastelová) o ně pohledem nezavadí.

Jak velký je to nesmysl, je už téměř obecně známo. Fakt, že antiperspiranty obsahují potenciálně smrtící a pro lidské tělo vysoce toxický hliník – a že je to právě on, který se ukládá v prsní tkáni a spolu s nezdravou životosprávou může být spouštěčem rakoviny prsu – jsme zmiňovali už kdysi na Protiproudu. Kromě toho - lidský pot je důležitým poznávacím znamením, podle něhož si (speciálně ženy, do jisté míry však obě pohlaví) vybíráme toho pravého partnera, s nímž můžeme zplodit děti s dobrou imunitou. Není to zajímavé, jak v dnešní době deodorantové přibývá chronicky nemocných dětiček a totálně nefunkčních manželství?

Tím samozřejmě nemá být řečeno, že partnerská „chemie“, rozvodovost či dětská nemocnost je čistě o potu: ženy, které berou hormonální antikoncepci, mají chemickou možnost vybrat si toho pravého partnera, nejspíš už stejně narušenou, a problémy moderní společnosti začínají spíše u morálky, jež je beztak, jak tvrdívaly ještě naše babičky, předchůdcem zdraví.

Nicméně antiperspiranty nám v každém případě pomáhají jen k rychlejší cestě do hrobu. Podle jedné studie z roku 2001 koloval hliník z antiperspirantu v krevním řečišti ještě 15 dní po aplikaci. A mimochodem, hliník je silně neurotoxický, takže může přispívat ke vzniku Alzheimerovy choroby či demence.

pp

Čtěte ZDE: Na vlastní kůži: Játra proti spáleninám? Pokus na lidech: chemie v krémech před rakovinou nechrání, spíše ji vyvolá. Zabiják nebo lékař? Jak se na slunci nespálit?

Čtěte ZDE: Nebojme se sluníčka: Chemické opalovací krémy nám škodí. „Koupel“ v chemikáliích rakovině nezabrání, naopak ji vyvolá. Proč nám lžou? Strava jako nejlepší UV filtr.

Co s tím?

Jenže – co dělat? Chodí-li člověk do pravidelného zaměstnání či se pohybuje alespoň rámcově jinde než ve „sluníčkářských“ kruzích, patrně se bude chtít formálně odívat a nemít na šatech skvrny od potu. Je skutečně nutné se vrátit k potním polštářkům do podpaží již zmíněných našich babiček? Zjevně i to už je nový trend, soudě podle internetu. Ne každý je ale na podobné „vymoženosti“ připraven.

Částečným řešením je jedna vrstva navíc, tedy tílko z čisté bavlny, které odsaje, co je třeba. Je pochopitelně nutné ho doplnit o přírodní deodorant. Rozdíl oproti  antiperspirantu je jednoduchý: tělo ze sebe může dostat, co potřebuje. Deodorant jen omezí bakteriální „zamoření“, které způsobuje nepříjemné vedlejší účinky, o nichž tak poeticky zpíval Jaroslav Hutka.

Zloději proti odéru

Receptů na přírodní deodoranty je mnoho, nejlepší odzkoušené recepty používají kombinaci jedlé sody, kokosového oleje a esenciálních olejů. Úplně nejlepší je otestovat, které oleje potřebujete přímo vy, nebo se poradit s odborníkem. V každém případě je, co se týče esenciálních olejů, asi nejlepší značkou, kterou jsme na trhu zatím našli, americká firma Young Living, o níž případným zájemcům osobně ráda řeknu víc, pokud si o informace napíší na adresu: [email protected]. Její oleje jsou mimořádně čisté a silné a „otestovala“ jsem je v tomto gardu vzhledem k panujícím horkům na mnoha dobrovolnících již opavdu důkladně. Skvěle funguje například olejíček Zloději (Thieves.) Docela legrační také je, že například jedna směs olejů, která pomáhá uvolňovat nos při chorobách horních cest dýchacích shodou okolností působí jako skvělý deodorant. Další recepty na deodoranty z řady „levné a přírodě a lidskému tělu nakloněné“ uvádím níže.

Jistě je třeba počítat s tím, že bude třeba obnovovat „výzbroj“ proti potu trochu častěji – opravdu nestačí se natřít a počkat 24 hodin. Nepříjemný zápach potu také dobře omezuje slunění podpaží (UV záření zabíjí bakterie – a jednoduché řešení letního problému na dovolené je na světě…) Existují samozřejmě i „přírodní“ antiperspiranty – obvykle sice také obsahují hliník, avšak ve sloučeninách, které jsou příliš velké na to, aby se „propasírovaly“ do krevního řečiště. Pokud však chce člověk nechat tělu alespoň základní prostor k detoxikaci a vyhnout se hliníku úplně, nemá jinou alternativu než „odsmraďovat“.

pp

Čtěte ZDE: Jak přežít v „margarínové tyranii“? Kokosový olej! „Superpotravina“, která se opravdu vyplatí. Na rakovinu, Alzheimera, infarkt i trávicí potíže. Ostrované věděli, co dělají

Čtěte ZDE: Máte sedavé zaměstnání, jste každou chvíli nemocní, nebo dokonce trpíte vážnějšími chorobami? Zařiďte si své okolí co nejméně pohodlně!

Dokonalý recept

Zní to hrozně? Vrátí se doba smradlavých tramvají a Žen za pultem, protože uctívači antiperspirantů postupně „odumřou“ na smrtelné choroby? Možná ano, možná ne, ani pokud si lidé uvědomí škodlivost a nesmyslnost umělé „Doby nesmradlavé“. Jedno tajemství toho, jak nepáchnout, totiž doby byvší tak úplně neznaly, či ho pokládaly za tak samozřejmé, že o něm nemluvily: zdravě jíst, hýbat se a pravidelně „čistit hlavu“ je nejlepší zárukou proti ošklivému odéru.

Lidské tělo se totiž zbavuje potem toxických látek – takže je nejlépe mít jich v těle co nejméně. Kromě toho naše tělo obsahuje dvojí potní žlázy. „Smradlavé“ jsou pouze ty apokrinní, produkující proteiny, jimiž se živí ony nepříjemné bakterie. Apokrinní žlázy, umístěné v podpaží a v oblasti genitálií a bradavek, se plně vyvíjejí obvykle až v pubertě a aktivují se – ano, přesně tak, při stresu, vypětí, hněvu, nebo touze.

Takže zase skončíme u té morálky. Ale venku je krásně. Tak o té radši jindy.

Deodoranty – recepty do kuchyně:

Smíchejte osminku lžičky jedlé sody s vodou do kašičky a vetřte do podpaží. Můžete přidat také kukuřičný škrob.

1. Přejeďte podpaží několikrát půlkou citronu.

2. Líh, zředíme tak, aby byl pocit při vtírání snesitelný, případně kombinujeme s citronem.

3. Smícháme jedlou sodu, škrob a kokosový olej a/nebo bambucké máslo (případně doplníme o kvalitní olej esenciální, u velmi kvalitních stačí cca 10 kapek na dávku deodorantu) a necháme ztuhnout. Lze doplnit o několik kapslí vitaminu E.

4. Několik kapek esenciálního oleje zředíme lihem a doplníme požadovaným množstvím vody (dle velikosti nádobky).

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky