Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nové třeštění z dílny světového ministerstva zdravotnictví: Zákaz párků ve veřejném zájmu? Mediální vlnky čeří kraken potravinářského průmyslu. Co se hodí světovým Babišům do masného krámu?

Nové třeštění z dílny "světového ministerstva zdravotnictví": Zákaz párků ve veřejném zájmu? Mediální vlnky čeří kraken potravinářského průmyslu. Co se hodí světovým Babišům do masného krámu?

9. 11. 2015

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková přináší důležitou odpověď na temný fyzikální paradox dneška a připojuje glosu od Viktora Pondělíka o “masa-kru”, kterého jsme si pravděpodobně - jako většiny světodějných událostí - zatím ani nevšimli

Téměř každý týden se dozvíme, že nějaká potravina, kterou dosud všichni považovali za extrémně zdravou, doporučovali malým dětem, těhotným i kojícím ženám a všeobecně propagovali, je ve skutečnosti ohromně nezdravá. A platí to i opačně: to, co mělo naopak být nezdravé, je zdravé. Asi každý alespoň trochu přemýšlející a ne jen “konzumující” (média i potraviny) člověk si jistě už položil otázku: jak je tato fyzikální zákony zjevně popírající “pravda” vůbec možná?

Mediální vlnky a potravinářský kraken

Odpovědí je několik. Částečně jde samozřejmě jen o mediální vlnky - i redaktoři musejí něco jíst (ať už zdravého či nezdravého), takže každý, byť sebemenší, vědecký výzkum náhle slouží jako podklad pro “senzaci”. Jenže základem oněch “vlnek” je cosi v hlubinách: jmenovitě ošklivý kraken potravinářského průmyslu. V nejhorším případě spoupracující s ještě ošklivější příšerou průmyslu chemo-farmaceutického.

pp

Občas vystrčí hlavu k hladině: pak se většinou dějí velké věci. Vzpomínáme si ještě na problém “šílených krav” versus “ptačí chřipka”? Z dobrých zdrojů mám informace o tom, že ve skutečnosti šlo o jediné - a sice boj evropské lobby producentů hovězího s drůbežárnami. Peníze, které se v oněch segmentech točí, nejsou tak malé, aby se jimi nedalo zaplatit pár studií a vyvolat menší (či větší) hysterie. 

Podobně na tom byla třeba “cholesterolová horečka”, která držela svět dobrá čtyři desetiletí. Kdo vydělal? Podle posledních výzkumů rozhodně ne lidé s nemocemi oběhové soustavy, kterým údajně měly pomáhat všechny ty “nízkotučné” a jiné výrobky. Podle všeho vydělali především - jejich výrobci. O tom, že jsou vajíčka, máslo a další cholesterolem nadité potraviny ve skutečnosti pro nás dobré, už jsme na Protiproudu také psali. 

Čtěte ZDE: Lékaři a vědci obrátili na pětníku: Cholesterol je důležitý pro zdraví! Nejlepší lék na srdce? To je překvapení - domácí jídlo. Lidský zub v „mekáči“ je jen vrcholkem pyramidy

Čtěte ZDE: Tučná manipulace: Další lež na pultech. Margarínem k rakovině a cukrovce. Proč bychom měli jíst „obyčejné“ máslo? A co to vlastně je? České krávy nad zlato

Pandemie na objednávku

Pak ovšem existuje kategorie ještě temnějších intrik. Zahrnují “pandemie na objednávku”, zákazy kouření, nebo cokoliv jiného, - a většinou tak či onak zahrnují spolupráci zárodku “světového ministerstva zdravotnictví”, momentálně jménem WHO. Jejich společným jmenovatelem je především omezení lidské svobody. 

Byl další vlaštovkou, hnízdící v téže stáji, skutečně i “zákaz” červeného masa a uzenin, o jehož náznak se pokusila WHO v minulých dnech? Dost možná. Indicie jsou zajímavé - a jednou z nich je především to, jak páni doktoři “couvli”, vida reakci světových médií a veřejnosti. Jako by si ověřili, že “ještě není čas”.

Jak prodat párek? Zakažme ho!

Typické pro tyto snahy - jejichž společným jmenovatelem je především omezování lidské svobody - je mimochodem to, že skutečně problematické potraviny jsou odsouvány na okraj zájmu. Nebo jste si snad všimli celovětového tažení proti cukru, který je ve skutečnosti nebezpečnější, než řada takzvaných strašáků? Asi ne. Protože se neodehrálo. Cukr, návykový jako každá droga, je výborným prostředkem kontroly populace. Mnohem lepším, než "svobodomyslné" cigarety. Proč se ho zbavovat - co kdyby se to náhodou opravdu ujalo? Kromě toho - Nestlé a spol jsou jednoduše - příliš bohatí. A tak máme jen opatrná doporučení, abychom nesladili “moc”, namísto výstražných cedulí, že “cukr může zabíjet”.

Možná, že je to poslední pravda i o uzenářském průmyslu: možná, že “Babišové” všech zemí zatím zabránili dalšímu omezování toho, co zbývá z naší svobody jíst, pít a kouřit co chceme, a kde chceme -  pokud tím samozřejmě neomezujeme svobodu svých bližních. A nenechme se mýlit. Jakmile zjistí, že se jim zákaz uzenin hodí do (masného) krámu - a to se stát může, neboť nedávný vývoj ukázal, že zákaz či omezení konzumace u cigaret prodeje naopak zvyšuje, zvláště mezi mladými, neboť jsou tímpádem “cool” - nastane navážno situace, o které vtipně píše Vitkor Pondělík.

Čtěte ZDE: Boj o svobodu za kouřovou clonou: Smí se v sado-maso salónech kouřit? Státní hospody a trestný čin pálení tabáku. Máme lidské právo na občerstvení uprostřed lesa?

Čtěte ZDE: Zákon o plošném zákazu kouření v restauracích: Ani boj za zdraví, ani proti kuřákům - ale za novou totalitu. Stát opět sahá na soukromý majetek. Bolševici všech zemí se opět spojili. Ve "zdravém" vězení na věčné časy?

Viktor Pondělík: Národ angažovaných dobrodějů

Tak se pomalu začínám bát. Protože znám naše politiky, nejednou papežštější než sám papež. Počínám trnout při představě, co přijde, až se toho, co zaznělo v posledních dnech, chopí nějaký angažovaný dobroděj.

Tím něčím mám na mysli varování Světové zdravotnické organizace před uzeninami a nezpracovaným červeným masem, jež jsou podle zmíněné instituce prokázanými karcinogeny. Tedy něčím, co způsobuje rakovinu.

Skupina hovězích odborníků

Jak WHO pravila, mohou masné výrobky způsobovat rakovinu trávicího traktu. Jsou prý tedy obdobně rizikové jako dejme tomu tabák či azbest, o jejichž neblahých účincích se ví již dávno.

Že prý stačí dva plátky slaniny denně a rázem máme o pětinu vyšší šanci dostat rakovinu. A kvůli nadměrné konzumaci masných výrobků prý přijde ročně o život asi 34.000 lidí.

Nebude se smět konzumovat a nakonec třeba ani čichat ve formě "elektronické šunky".

Vzápětí po zveřejnění této zprávy počali vcelku očekávatelně protestovat především výrobci uzenin. Ti tvrdí, že kvalitní maso není nebezpečné. A možná na tom i něco pravdy bude. Protože kdyby ne, těžko bychom se dočkali toho, že oni varující dobrodějové, Světová zdravotnická organizace a její součást nesoucí název Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny, poněkud couvli. A začali své zmíněné varování zaobalovat.

Že prý ono varování nebylo míněno jako výzva, aby se přestalo jíst maso, ale jen jako doporučení, aby se jeho konzumace snížila. Aby se masné výrobky jedly méně a tím pokleslo množství jimi vyvolané rakoviny trávicího traktu. Abychom si méně dopřávali třeba šunku, slaninu nebo párky a jiné masné laskominy. A dokonce že prý se na počátku příštího roku znovu sejde stálá skupina odborníků, kteří pravidelně hodnotí vliv výživy na vznik a průběh nemocí, aby na základě nejnovějších vědeckých poznatků znovu zvážila místo masných výrobků a červeného masa v kontextu zdravé výživy.

Masa-kr

Takže nás prý to maso masakruje. Je rakovinotvorným, což ale není míněno tak, že bychom ho neměli jíst. Protože kdyby se to podalo jako "zákaz", byly by s tím trable. A tak se to nějak rozmělní za pomoci jakýchsi odborníků do ztracena.

Čtěte ZDE: Probuďme se: "Bratři" ze Západu si z nás udělali potravinové smetiště Evropy. Výrobci a obchodní řetězce nám kálí do úst. Jsme lidmi druhé kategorie. Ani psi to nežerou. Dokud budeme v EU, nic se nezmění

Ovšem je otázka, jak s touto informací naloží naši politici. Jakmile nebude čím se zaměstnat a zviditelnit, jakmile pomine zájem o migrační trable a bude třeba jiné téma, kde by se angažovali.

A tak už to v duchu vidím. Napřed se podobně cigaretám zakážou párky ve veřejných budovách, slanina bude tabu v hromadné dopravě a šunka se bude smět podávat leda tak ve vyhrazených částech restaurací. Pak se zakáže červené maso na zastávkách a nádražích, pak ve všech restauracích bez výjimky a kdo ví, kde všude ještě. Nebude se smět konzumovat a nakonec třeba ani čichat ve formě "elektronické šunky". Uzeniny se začnou kolkovat a obchodní inspekce bude kontrolovat, zda se náhodou párky neprodávají jako kusovky, trestáni budou všichni prodejci, kteří prodají salám mladistvým,…

Protože je to prý škodlivé. Méně než kouření, ale vlastně obdobně.

A tak se bojím, že se jednoho dne objeví takřka všude varovné cedulky a zakazující symboly. A policisté budou možná opět s pravítkem obcházet autobusy a měřit, zda jsou na nich dostatečně velkým písmem vyhotoveny vedle zákazů kouření i nápisy MASO ZAKÁZÁNO.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky